de DanielArdelian2 » 31 Ian 2009, 23:01
Azi a fost o zi foarte lunga pentru mine. Am fost la un prieten de familie care are garaj si se mai ocupa ocazional de mecanica auto si am facut o revizie completa si am instalat senzorii de parcare si bavetele de noroi.
Am schimbat uleiul, toate filtrele si placutele de frana, in afara de filtrul de polen. Mecanicul era de parere ca din cauza temperaturilor scazute, plasticul este foarte rigid si riscam sa rupem clemele de la capacul filtrului de polen asa ca a ramas pe alta data.
Am montat si senzorii, o sa fac zilele astea si niste poze. Dupa primele experimente, par ca functioneaza foarte bine.
In timp ce ma scarpinam eu in cap gandindu-ma ce distractie o sa fie sa dam jos spoilerul spate, m-a mancat in palma si am pus mana pe o surubelnita plata. Am tras afara bandoul negru de pe mijloc din spate si am descoperit o chestie grozava: doua gauri ovale, diametrul mare de vreo 5 cm, special prevazute pentru senzorii de parcare de fabrica. Am tras afara si bandourile mici de pe colturi si am mai gasit cate o gaura de aceeasi marime sub fiecare dintre ele, deci in total 4 gauri. Perfect!
Am trasat pozitia gaurilor si am gaurit bandourile cu burghiul care mi-a venit in kitul cu senzorii, in partea de jos a bandoului. Treaba a mers perfect, fara nici o problema. Am urcat masina pe o groapa si am fixat firele de la senzori pe dedesupt, totul fara a necesita demontarea spoilerului.
Am gasit un dop de cauciuc in partea stanga jos a portbagajului, prevazut probabil pentru trecerea firelor la senzorii de fabrica sau la carligul de remorcare. L-am gaurit si am tras firele de la senzori in portbagaj.
Am identificat firele pentru alimentarea becurilor de mers inapoi la stopul stang (in mufa stopului, plusul este al treilea pin de jos in sus - 2 fire de culoare verde cu negru si verde cu portocaliu impreuna, masa este firul negru, al doilea de jos in sus).
Controllerul l-am montat pe interiorul aripii stanga spate, sub capitonaj, cu banda dublu-adeziva cu care a venit la pachet.
Afisajul este instalat pe policioara din spate, intre tetiera dreapta si tetiera mijlocie, fixat cu banda dublu-adeziva. Sub display am dat o gaura pana in portbagaj, ca sa trec firul de conexiune cu controllerul. In felul acesta, display-ul este exact acolo unde ma uit eu cand dau cu spatele. Daca trebuie sa ma uit totusi in oglinzile laterale, display-ul se poate vedea usor si in oglinda retrovizoare si are si alertare audio.
Deoarece displayul era prevazut pentru a fi montat pe bord, a trebuit sa conectez senzorii in ordine inversa, ca sa nu-mi dea avertizarea stanga-dreapta "in oglinda".
Eu sunt foarte multumit de cum a iesit lucrarea, mai ramane de vazut daca senzorii sunt suficient de rezistenti la intemperii si de precisi. Am facut niste probe cu spatele la un zid si mi s-a parut ca merg destul de bine.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]