Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

09 Iun 2007, 07:24

Hai sa nu ne mai ascundem dupa niste principii ce ghidau utilizarea Daciilor de pe vremuri, In momentul in care iti iei un ST, inseamna ca iti place masina aia la 4.000, 5.000 sau 6.000 de ture, ci nu la 1.500 pentru consum. Sfatul meu: da-i atat cat iti cere inima pentru ca oricum motoarele sunt rodate pe bancul de probe. Asa cum am mai spus, Foca si-a luat 160 in primii 200km si 190 in primii 1.000. Rezultatul? Nu se plane de nimic dupa 60.000. Plus o mentiune: vorbim de o masina in garantie.

PS: Daca iti e mila sa o alergi, hai sa facem schimb o saptamana.

09 Iun 2007, 07:42

Cam la asta ma gandeam si eu...in limitele sigurantei desigur...as alerga o Fiesta(Focus de preferat :D) ST intr-o veselie. Nu vorbim despre masini de lux care intamplator sunt puternice, ci de masini sport. Fiesta ST mai e gandita si ca masina de oras, dar Focus ST este facut dupa parerea mea cu un scop precis...anume de a oferi senzatii frumoase. Tenta in care sunt construite este clar sportiva. Chiar nu cred ca mi-as lua asemenea masini ca sa merg usor cu ele. Ca iti iei un Mercedes S 600 si nu il alergi, ci mergi usor si ai o rezerva de putere inteleg...dar la masinile astea nu cred ca e cazul sa ne uitam la consum si sa nu le calcam ca sa menajam motoarele....cel putin asa gandesc eu.

11 Iun 2007, 16:25

$1 scrie:$2ai sa nu ne mai ascundem dupa niste principii ce ghidau utilizarea Daciilor de pe vremuri, In momentul in care iti iei un ST, inseamna ca iti place masina aia la 4.000, 5.000 sau 6.000 de ture, ci nu la 1.500 pentru consum. Sfatul meu: da-i atat cat iti cere inima pentru ca oricum motoarele sunt rodate pe bancul de probe. Asa cum am mai spus, Foca si-a luat 160 in primii 200km si 190 in primii 1.000. Rezultatul? Nu se plane de nimic dupa 60.000. Plus o mentiune: vorbim de o masina in garantie.

PS: Daca iti e mila sa o alergi, hai sa facem schimb o saptamana.

150 pentru cateva secunde a atins Focosul in primii 150 km.. :wink:

11 Iun 2007, 16:37

Cat a costat cu totul masina?Ma bate gandul sa dau dizelul pentru ceva mai puternic si vreau sa iau in calcul toate variantele

11 Iun 2007, 16:50

salutare

Am revenit dupa 5 zile de plimbari pe ruta brasov - sibiu - alba - cluj. Am parcurs in total ~ 800 km. Atom e acum la 1700 km.

L-am dus in depasiri si sprinturi la 5000 de ture. Imi place super tare.

Pentru cei care nu stiu motorul asta are cuplul maxim la 4500 rpm si puterea maxima la 6000. Deci daca ar fi sa ne luam dupa teorie exploatarea "normala" a masinii ar fi intre 4500 si 6000.

Din pacate sosele de la noi nu prea ii plac decat pe alocuri unde sunt f bine facute si nu au denivelari. In mare parte insa am mers mai moale pentru ca e destul de enervanta suspensia daca drumul nu e lin... desi era destul de enervant sa vad satisfactia celor care ma depaseau.

Pt info consumul aratat de cb e de 9l/100.

p.s. Si in aceasta calatorie am fost foarte prost impresionat de multi "colegi" de trafic care nu gasesc locuri mai bune decat pe sosea sa isi manifeste ego-ul si inconstienta.
Ultima oară modificat de bmarianr pe 11 Iun 2007, 17:44, modificat 1 dată în total.

11 Iun 2007, 22:40

Marian....9 e consumul extra-urban sau o medie a drumurilor facute de tine pina acum?
Ai sa te obisnuiesti cu suspensia..asta e masina sport..o sa iti aseze nitzel rinichii :wink: apoi o sa-ti placa Dar si cind intri in viraje strinse cu viteza, ia spune cum e? Pregateste-te de comentariile pasagerilor neavizati care vor spune ca ai ceva stricat la masina..suspensia dusa..ca zdruncina prea tare :D PS: am vrb azi cu cei de la dealerul local..stii tu vechea poveste..nici o modificare de status..ST-ul meu e inca la FORD FACTORY. Ce faci? Dai o raita pe la Bacau? Chip in taci! :wink:

12 Iun 2007, 00:04

Ma intreb tot dupa teorie, exploatarea "sportiva" a masinii care o fi... de la 6500 la 8000? :shock: :lol: Si eu zic ca mai sus de 6000 nu are rost, daca acolo e puterea maxima.

La cat mai multe drumuri line si placute si daca ai ocazia sa faci consumul plin-plin, ne dai si noua o cifra? :)

Numai bine!

12 Iun 2007, 07:49

salutare

am resetat calculatorul la plecare, 9 e consumul pentru cei 800 km pe care i-am facut in total... in conditiile in care se repara drumul intre brasov si sibiu si am stat cred la vreo 30 de semafoare ...

suspensia e super pe viraje, schimbari bruste de directie... si chiar pe denivelari mici e acceptabila, dar daca intalnesti niste damburi mai mari zici ca se rupe masina in 2. din cauza asta prefer sa merg tare acolo unde sunt sigur si in rest regulamentar :)

12 Iun 2007, 10:42

@toxicristi: curba de putere de abia atinge valoarea maxima la 6000. Ea ramane constanta intre 6000 si 7000 (nu stiu exact turatia). A merge pana in 6000 inseamna a nu folosi potentialul masinii.

Cand vreau sa alerg eu merg intre 5500 si 7500. Masina acolo trage.

Sfatul meu: cand vrei senzatie treci de 6000... mergi pana in 7000/7500 si de abia atunci o sa scoti tot din motor.

12 Iun 2007, 11:45

7500 ? :shock:
FiÅŸiere ataÅŸate
IMG_7370-1.JPG
(53.73 KiB) Descărcat de 200 ori

12 Iun 2007, 11:48

kiar asa.....vezi ca daca continui asa....in 2 ani ai terminat mototul....

12 Iun 2007, 13:04

Mariane..are dreptate @tt@ck cind zice "mergi pana in 7000/7500 si de abia atunci o sa scoti tot din motor"...... scoti si pistoane, si supape..dai tot afara in stilul asta :wink: Avantajul e ca nu mai dai bani pe schimbul de ulei, schimbi motorul cu totul :D Iar revenim la vesnica discutie.."de ce are masina protectie? ca sa imi taie alimentarea inainte sa-mi sara pistoanele prin capota si arborele prin evacuare":)...
In final e alegerea fiecaruia cum isi exploateaza masina..unii vor sa o tina o vara, sa se distreze la maxim, apoi sa o dea..altii se gindesc cit au muncit pt banutzii aia si vor sa se bucure de ea mai mult timp. Fiecare are dreptate din punctul lui de vedere.:)

12 Iun 2007, 13:57

@bmarinar: Am spus 7000/7500 pentru ca nu stiam exact.
@ludicasssi: Nu spune nimeni sa mergi numai acolo, insa atunci cand vrei sa scoti tot ce poate masina, si vrei sa iti ofere senzatiile pentru care ai cumparat-o, trebuie sa o duci pana la 7000.
Cat despre faza cu saritul pistoanelor si distrugerea motorului... ori ma luati la misto, ori va luati masini cu veleitati sportive pentru ca arata bine.
Cat despre faza cu banii munciti tin sa mentionez ca desi am "doar 25 de ani" masina este achizitionata integral din banii mei, munciti de mine ( si nu, nu la firma lu' taticu).

Concluzionez cu cateva intrebari:
- pentru ce iti iei o masina de 150cp ( cai pe care ii atinge de la 6000rpm in sus) daca mergi cu ea pana in 4000? de ce nu un diesel de 120cp la 2000rpm?

- @alecsutzu: bazat pe ce experiente ai concluzionat ca in 2 ani se duce motorul? eu am un megane (1.6 16v 2003) care 70% din timp a vazut numai turatii intre 5000 si 6500 (acolo limita) si garantez ca sta langa un fiesta st care nu trece de 6000rpm. ps masina are compresia ca in prima zi ( dovedita pe testere) si nu mananca pic de ulei.

- @ludicass: cam cate cincinale preconizezi ca vei tine masina? intrebarea este serioasa.

12 Iun 2007, 13:58

A se vedea iconita :lol: care desemneaza o gluma!!!! Am facut aceasta gluma ca mi s-a parut amuzanta formularea : exploatare "normala" :D
Eu, cel putin la a mea, nu trec in zona de rosie. Nu de alta, dar taie injectia :D
Ultima oară modificat de toxicristi pe 12 Iun 2007, 14:04, modificat de 3 ori în total.

12 Iun 2007, 14:02

La tine mi-am dat seama. Insa nu sunt de acord cu persoanele care spun ca ce descriu eu este o exploatare anormala.

12 Iun 2007, 14:06

Personal cred ca nu are rost sa ne afundam in genul asta de discutii, sa ne invatam unul pe altul cum sa ne conducem masinile. Fiecare e liber sa o conduca asa cum simte el, asa cum crede el ca e mai bine. Sfaturile despre condus cred ca sunt utile atunci cand sunt cerute.
Personal, unii imi spun ca imi distrug motorul pentru ca merg subturat. Altii imi spun ca imi distrug motorul pentru ca ma agit prin oras si ma mai bag si la liniute. Altii imi spun ca imi distrug motorul pentru ca merg mult cu masina in oras si nu e bine la diesel. Pentru orice as face se gaseste mereu cineva sa imi spuna ca imi distrug motorul, dar iata-l ajuns la 60.000 fara pic de distrugere, fara sa-mi pape gram de ulei, fara sa am pierderi de putere sau mai stiu eu ce.
Iar daca as fi avut Fiesta ST (si imi pare rau ca nu m-am gandit la varianta asta cand mi-am luat masina) cu siguranta as fi vrut sa ma bucur de toti acei caluti pe care ii da masina, iar asta se poate numai in turatii ridicate. Si mai e ceva: turatie este farmecul motoarelor pe benzina (parerea mea) si normal ca as fi tinut-o acolo.
Asa ca hai sa ne bucuram fiecare cum stim de masinile noastre pentru ca toate sunt minunate in felul lor, iar primul eu vreau sa-l felicit personal pe primul care isi distruge motorul pentru ca inseamna ca s-a bucurat de fiecare cent pe care l-a platit pentru masina aia :D :D :D

12 Iun 2007, 14:16

Bravo zvony. Ai pus punctul pe i.
Si Megane-ul meu are tot 60.000km.
Si eu tot asta voiam sa spun; caii sunt in capat.

12 Iun 2007, 14:29

mai aomeni buni? da voi kiar inca nu ma cunoasteti? :) It was a joke......vorba unui mare filozof (cheloo :) )......din 3 cuvinte, 2 le zic in gluma :) deci cand am vb acolo de rupt motorul in 2 ani am glumit, razand in aceelasi timp, ca desi eu nu trec de rosu.....tot ii dau la masinuta.....si in oras nu sta pea multa lume in fata mea :)

12 Iun 2007, 15:14

Am cautat si am gasit(se aplica pt motoarele BMW de generatie mai veche)
Uitandu-ma prin materialele adunate de-a lungul anilor, am gasit o hartie de prin 1994 in care este prezentata durata estimata de viata a motoarelor BMW M10/M30/M20, in functie de turatia la care sunt folosite in mod frecvent. "Durata de viata" se refera la intervalul pana la urmatoarea reparatie capitala, pleacand de la ideea ca motorul este in perfecta stare de functionare (nou sau imediat dupa o reparatie capitala + rodajul aferent).

Valorile de mai jos trebuie tratate ca informatii cu caracter estimativ.

2000 rpm: 5000 de ore (aprox. 350.000 Km);
3000 rpm: 3500 de ore (aprox. 250.000 Km);
4000 rpm: 2000 de ore (aprox. 150.000 Km);
5000 rpm: 500 de ore (aprox. 50.000 Km);
6000 rpm: 75 de ore (aprox. 7000 Km).
nu stiu ce inseamna frecvent :D

12 Iun 2007, 15:22

N-au nici o treaba cifrele: uita-te la ursuletii obositi de prin tara si intreaba-i cati km au motoarele alea si prin ce forje au trecut... intr-adevar poate daca mergi in treapta 1 la 6000rpm 75 de ore crapa motorul.

Eu am citit ca cei de la Ford au facut un test cu motorul 2.0 duratec: l-au tinut turat la limitare (7000rpm) sa vada cat rezista si dupa aproximativ o saptamana s-a decis oprirea testului. Motorul inca mergea in parametri, dar conducerea nu a inteles rostul testului.

12 Iun 2007, 15:33

am scris ce am gasit,ursulet am avut si eu si tinea la tavaleala destul de bine,stiu ca a facut cineva proba si un M10 (motor de bmw in 4 cil) a mer 10 minute fara apa tinut in blana dupa care a facut bum :).
Cifrele care sunt acolo banuiesc ca se refera la motorul in sarcina

12 Iun 2007, 16:46

Ca de obicei @t@ck astia de la conducere nu stiu nimic :) Saracii oameni incercau sa vada cat de rezistent e un motor.....iar astia de sus.....au de comentat :)

12 Iun 2007, 16:48

Pai astia de la sefia ford oricum nu inteleg prea multe... de aici si problemele financiare pe care le au.

12 Iun 2007, 17:12

$1 scrie:$2.. conducerea nu a inteles rostul testului.

Asadar cei din conducerea Ford nu intra pe forumuri si nu vad astfel de topicuri! :D :D :D

12 Iun 2007, 17:54

Imi pare rau ca va limitati sa spuneti ca motorul n-a patit nimic dupa 60.000 km.
Daca tinem cont ca un motor diesel "tine" pana la 500.000 km insemna ca la 60.000 inca e "boboc" sa zicem, dar sunt curios de aceste afirmati la 200.000 km cand inca n-a ajuns la jumatatea vieti.
Un motor exploatat in zona rosie nu are o viata prea lunga.

Asta e parerea mea, fiecare face ce vrea si cum vrea cu masina lui.

P.S.
Nu trebuie turat un motor in zona rosie sa scoti totul din el, dupa ce isi atinge limita turat in continuare puterea lui scade asa ca .........

12 Iun 2007, 18:13

Puterea scade la un mototr diesel, la un benzinar graficul de putere arata pastrarea puterii.
Cand motorul va ajunge la 200.000km, masina va fi de mult vanduta, iar la acesti 60.000km raspundeam afirmatie cum ca motorul nu va tine 2 ani.
Cu un stil mult mai agresiv de mers, masina anterioara avea 220.000km la vanzare si nu avea probleme la motor.
Si ma mai simt nevoit sa mentiopnez ceva: atunci cand cineva spune ca vreau sa scoata totul din motor si se duce pe plaja rosie, nu inseamna ca tot timpul merge asa. Nici cel mai agresiv sofer nu l-am vazut sa mearga numai pe plaja rosie. Asa ca raman la parerea ca atunci cand cineva va spune ca mai ajunge si pe plaja rosie nu trebuie sa intelegem ca masina respectiva sta numai acolo si repede sa ii explicam cum isi va distruge motorul. Eu pot spune ca inainte de introducerea noului cod, treceam pe rosu la semafor (este un semafor intr-o zona marginasa a Pitestiului NUMAI pentru pietoni, iar pe la 3-4 dimineata cand nu era nimeni strada, franam usor si daca nu erau pietoni treceam), dar asta nu inseamna ca treceam mereu pe rosu la semafor sau ca am omorat si cativa pietoni.
Cat despre distrusul motoarelor, propun sa ii certam (daca vreti, pentru ca eu am zis ca ii voi felicita) pe cei ce deja au distrus motorul, iar pana atunci sa-i lasam sa-si vada de condusul lor.
PS: la diesel-ul pe care il ocnduc acum nu-mi aduc aminte sa fi ajuns pe rosu, dar la 4.000 am ajuns la fiecare liniuta.

12 Iun 2007, 18:35

pentru cine este interesat am gasit o comparatie interesanta intre cuplu si putere aici http://vettenet.org/torquehp.html

imi poate spune cineva unde pot vedea un grafic al motorului ?

12 Iun 2007, 18:35

Zvony
Imi pare foarte rau ca nu mai inteles.
Poate romana mea lasa de dorit dar eu nu am acuzat nimic din ce ai scris.

Cred ca e mai bine s-o las balta, oricum erau numai niste sfaturi.

12 Iun 2007, 18:53

$1 scrie:$2vony
Imi pare foarte rau ca nu mai inteles.
Poate romana mea lasa de dorit dar eu nu am acuzat nimic din ce ai scris.

Cred ca e mai bine s-o las balta, oricum erau numai niste sfaturi.

Eu te-am inteles foarte bine, numa' ca ti-am explicat de ce am zis eu de 60.000km. Nici nu am pretins ca ai acuzat, ba chiar nici nu m-am adresat numai tie (atunci as fi folosit PM-uri), dar ma deranjeaza cand pe diverse topicuri, discutia pleaca un pic aiurea. Ideea e ca fiecare poate conduce asa cum vrea pentru ca isi conduce masina lui, nu pe a mea.
Si eu sunt constient ca o masina ce ar merge numai pe plaja rosie nu ar rezista tot atat ca o masina ce nu trece de jumatatea plajei de turatii, dar asta nu inseamna, din punctul meu de vedere, ca daca din cand in cand se mai ajunge pe acolo isi va distruge motorul in 2 ani.

12 Iun 2007, 19:09

nu am inteles mare lucru din ecuatiile alea :)
Răspunde