de zvony » 07 Iun 2007, 05:00
A trecut ceva vreme de cand nu am mai trecut pe la topicul asta. Timp in care Foca nu a stat pe loc, ci m-a tot plimbat pe unde am vrut si pe unde a vrut. Cu fiecare kilometru pe care il parcurgem impreuna am senzatia ca isi da seama tot mai mult de cat tin la ea si profita tot mai mult de asta. Poate ca si eu exagerez cu rasfatul, dar va spun sincer ca nu ma pot abtine. Mai ales cand imi dau seama cum are grija d emine atunci cand nici eu nu mai vreau sa am grija de mine.
Mai acum o saptamana (cu aproximatie) am avut o zi plina de plimbare nedorita si neplanificata. Abia ce m-am trezit dimineata si a trebuit sa plec la Slatina, de acolo inapoi la Pitesti, apoi la Targoviste, iar Pitesti si iar Slatina. Destul de neplacut pentru o zi rezervata lucrarii de licenta. Da' nu aveam ce sa fac. Asa ca am rugat-o frumos pe Foca sa fie cuminte si sa nu faca mofturi. Si nici nu a facut. Am ajuns din Pitesti in Slatina in 47min. De acolo a trebuit sa iau pe cineva asa ca nu mi-am permis sa merg la fel de... zvonyceste. Asa ca pana la Pitesti ne-au trebuit cam 55min sa ajungem. Spre Targoviste am plecat tot insotit (trebuia sa vad o Skoda Octavia II 4x4 combi...). Desi portiunea de drum de la Gaesti la Targoviste nu este tocmai fericita, Foca s=a descurcat iarasi de minune. Timp: 1h 4min. Dupa ce mi-am facut un pic de nervi pe la dealer-ul Skoda (incerc sa nu intru in detalii...) am plecat inapoi cu gandul spre casa, dar cu directia Pitesti-Slatina. Din Targoviste pana in Slatina, am facut cam 1h 49min. Din momentul asta am ramas nu numai singur, dar si infometat si obosit. Stau si imi aduc aminte cateva scheme si manevre din trafic de care clar nu sunt mandru, dar din care Foca, docila cum o stiu, dar grijulie fata d emine, m-a scapat. M-a adus acasa in mai putin de 45 min. Frumos din partea ei si tin sa-i multumesc!
Iata cum arata drumurile, din punct de vedere statistic:
Pitesti - Slatina: 67km 298m, 85.88km/h (vit. med), 47m 1s
Slatina - Pitesti: 65km 94m, 70.90km/h, 55m 5s
Pitesti - Targoviste: 76km 91m, 70.96km/h, 1h 4m 20s
Targoviste - Slatina: 137km 837m, 75.57km/h, 1h 49m 26s
Slatina - Pitesti (2): 64km 900m, 87.40km/h (vit. med), 44m 33s
Datele nu sunt calculate de mine, sunt date de jurnalele de parcurs de Igo. Daca are cineva nevoie de ele, le ofer cu mare placere.
Revenind totusi la Foca, tin sa ii multumesc iarasi pentru cum s-a comportat. Ultimii 50km au fost si cu becul de motorina aprins, dar nu prea am menajat-o. Dar parca nici ea nu ar fi vrut. Cand am ajuns acasa, i-am facut plinul sa vad consumul. Era doar o curiozitate, pentru ca nu ma asteptam la nimic special. Mai ales ca din cei 935km, acesti ultimi ~400 au fost numai cu AC. Si totusi Foca a tinut sa ma mai surprinda o data: 5.6 l/100km.
Dar si eu am rasplatit-o. Luni, cu riscul de a intarzia la examen, am dus-o sa-i fac revizia de 60.000km. Aveam piesele de la Forcar, toate originale, si parca a crescut inima in mine cand simteam ca mai fac si eu cate ceva pentru ea. Acum i-am promis o perioada de liniste, dar tare mi-e teama ca nu va avea parte. Nu stiu de ce, dar mereu se gaseste cate ceva parca impotriva mea. Ar mai fi ele peripetii cu Foca pentru ca am mai avut niste drumuri pe serpentine, cateva curse prin oras, dar concluzia este mereu aceeasi: masina asta are prea multa grija de mine. Sper numai sa fiu si capabil sa am grija de ea, sa nu o neglijez, pentru ca apoi am sa regret rau de tot.
Atat pentru acum, dar o sa incerc sa fiu mai prezent pe topic!
Numa' bine!