De mult nu am mai scris pe aici caci nu prea am avut timp
Am folosit intensiv masina care in prezent are aproape 29.000 km...in curind trebuie sa ii fac revizia.
Din pacate inainte sa ii fac revizia, au cedat placutele. Merg foarte mult prin Bucuresti ( il treversez nord-sud de 2 ori pe zi) si cred ca asta si-a spus cuvintul. A inceput cu un mic tremurat in roti si de vreo saptamina a inceput sa se auda un scirtiit la roata fata dreapta. La inceput numai cind plecam de pe loc mai incet si apoi din ce in ce mai prezent pina aproape de a se auzi mai mereu si in mers. Aveam impresia ca ramasese etrierul blocat ca la dacie, dar nu tragea deloc dreapta sau ceva. Am decis totusi sa nu stric si discurile dupa ce m-am mai uitat pe la alte Focusuri si am vazut ca sint cam tocite placutele mele.
Prin urmare, am trecut la munca de informare preturi, service etc
Am aflat cit costa la Forcar placutele originale-170 ron

Am sunat la Colina si am intrebat cost placute si cost manopera. Raspunsul m-a stupefiat...435 ron placutele

si 110 ron manopera
Au urmat prieteni de la Neste care mi-au spus 260 placute+ 120 manopera cu tot cu standul de frana.
Tinind cont ca nu prea pot sa plec de la serviciu des am ales Neste..

chiar stiind ca pierd 100 ron
Facut programare, prezentat la ora fixata, a durat cam 10-15 min sa intre masina in service cu tot cu hartogarie, 35 min cronometrate dupa ceas pina a fost parcata afara din service

, taxate 1.2 ore manopera

. . In fine masina sub ochii mei, oamenii amabili, per ansamblu cred ca a meritat. Singura hiba pe care am gasit-o, am vazut ca placutele sint Motorcraft. Astea nu stiu ce pret aveau si poate aici m-au tepuit putin.

Nu sint insa sigur de asta. O sa mai verific.
M-am interesat si de revizie la ei. Ora de manopera cu piesele lor - 20 eur. Ora de manopera cu piesele clientului - 33 euro. Durata in ora manopera a reviziei de 30.000 km fara schimbat placute de frina...2.4 ore. Mai departe totul sint calcule si iar calcule....