FOCUS-ul din oraşul Basarabilor
Pana in 5 iunie 2009 am fost posesor de Megane Sedan, fabricatie 2005. Desi aspru criticata de multi dintre soferi, masina asta nu mi-a facut nicio o belea in 4 ani si 50.000 de km. Evident, pentru asta am rasplatit-o cu multa grija, atentie si intretinere.
Numai ca, in seara lui 5 iunie, un roman posesor a unei "superbe" Dacia 1300, fabricatie 197si ceva s-a hotarat ca masina mea a trait cam mult si ar fi cazul pentru o dauna totala...
Rezultatul...un accident in care am fost victima 200% din care masina s-a transformat in epava...
Cei 7200E de la asigurare + 2600E epava m-au pus serios pe o analiza a pietei auto.
Multumit de vechea masina primul instinct a fost tot catre Megane Sedan...bine echipat...dizelache...totusi cam scump pentru o masina care e pe ultima suta de metri (in jur de 15000E 1.5 dci 85CP)
Ramanand in sfera Renault, noul Megane ma atragea la design si tinuta de drum...dar pretul ajungea pe la 16000...iarasi cam mult..
In felul asta mi-am calcat pe principii si am inceput sa caut si pe la vecini...Volkswagen, Opel, Skoda, Toyota, si evident Ford.
Atras de mai mult timp de designul noului Ford Focus mi-am manifestat interesul tot mai mare catre acest model si am inceput sa negociez preturile.
1.8 TDCI, 115 CP, Echipare Trend Plus, 4 usi
Modele in stoc...reduceri de 2000E....pret 15700 E...binisor...dar hai sa mai incercam...
Mailuri peste mailuri la diferiti dealeri...incepe sa scada pretul...15300...15000...14660...14660 + covorase gratis...Primexprod Rm Valcea...Adjudecat!!
Am stabilit un drive test in urma caruia am decis ca aceasta va fi cu siguranta viitoarea masina.
Au urmat acte, bani, etc, etc...
Si astfel pe 17 iulie 2009, urcam la bordul noului Ford Focus in calitate de proprietar...
De atunci si pana acum, masina a implinit 1400 de km presarati 97% de multumiri

Cum am mai scris si pe un alt topic, impresiile ar fi urmatoarele:
Plusuri:
1. Stabilitate (excelenta!!)
2. Directie
3. Motor silentios (mai mult de 3000rpm nu i-am dat, dar pare sa devina galagios in zona aia...oricum nu as mai avea pretentii)
4. Trage bine (chiar daca e in "copilarie")...ma rezum la atat pentru ca nu am abuzat de cuplu...mai peste vreo cateva mii de km

5. Sistemul audio.
Minusuri:
1. Am niste zgomote la suspensia fata pe denivelari mai pronuntate la viteza mica (inca nu-mi dau seama daca sunt normale sau nu, dar cert e ca nu-mi plac).
2. Se exfoliaza lacul pe partea interioara a spoilerului fata ...si in stanga si in dreapta (de mentionat aici ca masina este fabricata in octombrie 2008 si adusa de catre dealer in noiembrie 2008...deci a stat ceva in bataia soarelui).
3. Greierasi in usile din fata...parca prea devreme
4. Usa dreapta spate zbarnaie serios la un bass mai puternic (cu toate eforturile mele, zgomotul persista, de aceea cred ca e ceva in interior)
5. Cu ce eram obisnuit la Megane, consumul e cam cu 2 litri mai mare...ceea ce mi se pare cam mult...insa pun pe seama "tineretii" motorului

Cam astea ar fi de spus la momentul asta.
Cu promisiunea de a reveni cu noutati atunci cand va fi cazul...va multumesc pentru rabdarea de a citi cele de mai sus
-
dansora - Member