Impozitul pe masina e acelasi, indiferent ca ai un Hyunday din 1990 sau un Bugatti Veyron: $70 pe an. De fapt, asta e taxa de inmatriculare, se plateste pentru numar, impozitul pe masina "per se" e inexistent in Ontario.
In schimb, asigurarea la cele 3 masini si la casa e cam 10% din venitul meu lunar net

Asigurarile sunt doboratoare, la un moment dat, acum cativa ani, am vrut sa iau o masina noua si nu am putut pentru ca asigurarea era cat rata la masina... Si asta in conditiile in care imi repar masina din buzunarul meu in cazul in care accidentul e din vina mea, iar asigurarea plateste doar masina cealalta. Dar ratele mari pentru asigurari nu sunt pentru masini, ci pentru oameni. O sa detaliez alta data

Sincer, nu am vazut prea multi pe aici care sa depaseasca 150 la ora. Nu pentru ca autostrazile ar fi goale, ca sunt aglomerate la orice ora, ci pentru exact motivul de mai sus: rata asigurarii. Personal nu merg cu mai mult de 150 pentru ca 10 mii de dolari arata mai bine in buzunarul meu decat al statului, si apoi sa merg o saptamana la serviciu cu taxiul e scump rau de tot. Cu autobuzul cred ca mi-ar lua doua ore. Dus. Pe langa asta, probabil ca rata la asigurare s-ar dubla cel putin, daca nu cumva s-ar tripla. Si oricum, 145 e 45 peste limita legala, daca m-ar opri politia, chiar si la viteza aia, amenda tot ar fi vreo 500, si rata la asigurare ar sari cu 50%. Asa ca in general merg cu 120-130, ca si restul lumii. Sau sa zicem, cam un sfert din restul lumii, ca celelalte trei sferturi merg cu 90-100. Dar sunt roman, nu pot sa nu sar putin peste

Ideea e ca in general politia nu opreste pana la 120 la ora. Mai mult de atat, e riscul fiecaruia.
E drept ca benzina in State e mult mai ieftina ca in Europa, probabil jumate de pret fata de Romania. Dar eu nu sunt in State

Azi, dupa scaderile de preturi din ultimele saptamani, a ajuns la 90 de centi, cam 56 de eurocenti sau 2,36 RON la litru (daca Google da rata de schimb corecta). Tin minte cand era 60 de centi

Asta e pretul pentru Regular. Sunt 3 feluri de benzine: Regular cu 87 cifra octanica (se calculeaza altfel decat in Europa, nu sunt echivalente), Midgrade cu 89 si Premium cu 91.
Midgrade nu stiu de ce exista, ca nu am luat niciodata. Premium e acum 103 centi, deci cam 14 la suta mai mult, si din experienta cu CTS-ul nu am avut un consum mai mic cu 14 procente. Poate 5-6 procente, asa ca nu cumpar Premium, doar Regular. Parca tragea mai bine, e adevarat, dar nu extraordinar de bine. Daca toti cei 250 de cai apar numai la Premium, cei sa zicem 220 pe care ii scoate Regularul imi sunt mai mult decat suficienti.
Pe de alta parte, producatorii de masini recomanda ce fel de benzina sa folosesti, si eu am cumparat doar masini care merg cu Regular. La BMW, Mercedes, Lexus etc. e obligatorie benzina Premium. Pentru Mustang, Ford zice ca folosind Premium, curba de cuplu motor (torque) e trasa spre turatii mai mici. Iarasi, ca pierd cateva zecimi la acceleratia 0-100 nu ma intereseaza.