Totul despre membri

Incepator si si! FF1

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Incepator si si! FF1

Mesajde Roland23 » 07 Ian 2011, 04:28

Salut si buna seara(noapte) ...

Pot sa zic ca studiez acest forum de ceva timp si acu m-am gandit sa inaugurez forumul (prezenta mea pe forum) cu prezentarea masinii.

-Omul : student, uneori plictisit alteori ocupat.
-Masina : mica, nu tocmai cea mai ... "rea" ... ca sa zic asa, dar e la inceput;

-Este un Ford Focus MK1 din 2001 , motor 1.4 benzina (poate nu tocmai cea mai inteleapta alegere) dar e bun pt. inceput avand in vedere ca sunt si detinator de "portocala" pentru inca vreo cateva luni, cumparata la 140.000 km, activi facuti vreo 4000 , matematica stiti si voi sa o faceti cati are acu, destul de simpla fara dotari sofisticate (se prezinta cu inchidere centralizata, abs, 4 airbaguri (sofer,pasager,lateral scaune fata) aer conditionat manual, geamuri electrice doar fata , radio casetofon , 4/5 usi , culoare gri , transmisie manuala 5+1 , 75 cai si cam asta e. Poze voi face in curand deoarece nu am apucat!

-Dotari ulterioare (destul de recente) leduri la numar si plafon interior alaturi de schimbat toate becuri de bord pe 5w (vad ceva mai bine), am mai schimbat cele 2 leduri de la ceasul de pe consola de bord cu leduri smd albe iar acum imi arata ceasul pe fundal alb (ice ice baby :))) si comenzi pe coloana de directie pentru radio cas'.

-Tot ceea ce am facut pana acum e un schimb de ulei (250 lei cu filtru cu tot facut la reprezentanta) , un set bujii noi Motorkraft (60 lei toate 4) , cand initial am luat-o era vara deci i-am schimbat si 2 cauciucuri de vara pe fata noi (320 lei montat reglat), iar cand iarna si-a pus amprenta au venit 4 cauciucuri 10% uzura, (340 lei cu montaj si reglat cu tot).

-Intentionez sa ii mai fac mici modificari asemanatoare (eventual v-as ruga si niste sfaturi din partea voastra) cum ar fi :
1.) leduri pentru becuri de pozitie si eventual semnalizatoare si ceva lampi pe spate (recomandari? preturi?) ,
2.) maneta stergator cu cele 6 viteze (pret? montaj usor/greu?),
3.)eventual sa schimb sa pun si pe spate geamuri electrice (asta din ce banuiesc eu implica schimbarea fetelor de usi, trebuie macarale, si + maneta de la sofer cu cele 4 butoane unu pt fiecare usa si desigur cablarea acestora , daca ma insel , eventual mai detaliati si voi).
4.) computer de bord (greu de montat? greu de gasit? preturi? timp?)
5.) Xenoane (implica schimbarea cu tot a becurilor , trebuie lupa, transformator, etc? detalii, pret? ati facut careva? )
6.) tempomat, cruise control , ma rog chestia aia :)) , greu de facut? merita? nu merita?
7.) halogene ? trebuie shimbat butonul de faruri cu unul care are si halogene si reglarea intensitatii luminii in bord + cablatura etc? greu? merita?

-Daca mai aveti alte idei, propuneri, recomandari, va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre!

P.S. Vroiam sa mentionez ca m-ar interesa daca ar fi oameni cu care sa se faca ClubFord Oradea (Bihor) si ce ar implica/insemna acest lucru??? Rog si moderatorii sau administratorul sa imi raspunda la intrebare deoarece nu am apucat sa caut prin forum despre asa ceva si ce inseamna acest lucru (sry) :D
Deoarece parerea mea e ca sunt cativa sau ar fi cativa interesati si in oradea daca s-ar face asa ceva si si aci pe forum sunt cativa oradeni stransi laolalta.
>>> Ford Focus MK1 <<<
Roland23
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.4 *mk1*

Re: Incepator si si! FF1

Mesajde danny_andrei » 07 Ian 2011, 15:11

Salutari!Sa o stapanesti sanatos fara evenimente!Si eu sunt tot din Oradea,suntem putini pe forum ce-i drept.
De faruri cu xenon si eu sunt interesat.M-am interesat destul de mult si costurile is pe la 300-450$ depinde de marca.In banii astia intra proiectoare,ornamente plastic proiector,becuri D2S,balasturile,cablurile si alte maruntisuri.Cu 450$ ii varianta cu becurile si balasturile originale Phillips si Hella.Ii ceva lucru manual sa le montezi dar se poate.
Rezultatul ii cam asa ceva :
http://www.youtube.com/watch?v=TjJ-3Zu2L_c
Poate ne adunam mai multi pana la vara si le scoatem la un pret mai bun.
danny_andrei
Incepator

Maşina: Mondeo 1.8i 125cp 2003

Mesajde aliedvin » 08 Ian 2011, 21:11

Salut eu am xenon pe faza scurta si se cunoaste foarte tare dar nu am lupe. Cand dau pe faza lunga (becuri normale) abia se cunoaste putin, e mare diferenta de la xenon la halogene. Ma intereseaza si pe mine sa pun computer de bord de unde as putea sa cumpar tot ce imi trebuie si un service sau cineva care stie sal puna prin constanta.Am si bord cu plasma daca te intereseaza sa-ti pui iti arat poze.
aliedvin
Ford Freak

Maşina: ford focus 2002 1.6 74kw
VIN: wf0fxxwpdf2j58147

Mesajde Roland23 » 09 Ian 2011, 01:23

Mersi tuturor de raspuns si ajutor ,

Ideea de adunat si in oradea cei cu focusuri sau un club ford pe oradea eo zic ca ar fi fain si poate daca s-ar face ar fi si mai multi voluntari.

Computer de bord caut si eu pe la dezmembrari daca a fi ceva ...
Daca ai ceva poza cu ceasuri plasma pt ff1 is curios cum arata ca m-am gandit si eu la treaba aia si poate in sezonu care vine as trage si unu dinala. Nu garantez nimica dar nu se stie niciodata ce se iveste!

Multumesc! Si voi reveni cu poze cat de curand apuc, am facute cu telefonul ceva dar nu se vad clar deloc ci doar asa ...
>>> Ford Focus MK1 <<<
Roland23
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.4 *mk1*

Înapoi la Totul despre membri