Totul despre membri

Primul meu Ford - Focus 1.6 TDCI 2007

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Primul meu Ford - Focus 1.6 TDCI 2007

Mesajde aurelv » 02 Sep 2011, 16:07

Salutare tuturor, am decis sa-mi prezint si eu noua intrata in familie :)

Este vorba de un Focus HB model 2007 , motorizare 1.6 TDCI 109CP, culoare neagra.

Povestea a inceput acum 2 luni cand s-a simtit nevoia unei a doua masini in familie, iar dupa ceva discutii m-am hotarat la un Focus 2 insa versiunea Tournier pentru spatiul suplimentar. Negasind nimic care sa-mi placa si sa merite si bani + ca dupa ce prietena avut ocazia sa mearga vreo 2-3 zile cu un Astra Caravan s-a intors la 180, am hotarat sa cautam verisunea HB, dar modelul pana in 2007 - asta pt a economisi niste bani, plus ca imi place mai mult cel vechi decat versiunea facelift.
Zis si facut, dupa vreo luna de cautari, la inceputul saptamanii am zarit unul negru pe autovit, care dupa 2 zile de teste si o negociere cu vanzatorul l-am achiztionat.

Nu stiu ce nivel de echipare este(presupun ca Trend + optionale), o sa enumar cateva din dotarile masinii:

- motor 1.6 TDCI 109CP cu DPF
- cutie manuala in 5 trepte
- geamuri electrice fata + oglinzi electrice
- a/c manual + torpedou refrigerat
- parbriz incazit
- volan piele + comenzi CC
- senzori ploaie + lumini
- trapa electrica :)
- 6 x airbag
- geamuri cu tenta din fabrica
- culoare negru metalizat (black panter)
- oglinda interioara electrocrom
- radio-cd blaupunkt - modelul cu navigatie + echipare audio 6 boxe
- proiectoare ceata
- ABS
- car kit Parot 3200

cam astea ar fi cele pincipale.

Tehnic dupa o verificare temeinica de aprox. 2 h intr-un service la un prieten am primit unda verde pt achizitie :), singura chestie gasita a fost o bucsa cu putin joc pe stanga fata.
Estetic, are bara spate julita bine in coltul din dreapta (dupa cum arata pare sa fi fost proptita intr-un stalp - oricum nu se poate repara, o sa o inlocuiesc) si tot pe bara spate in partea dreapta este julita putin bara + putin din aripa. Mai are si 2 mici infundaturi foarte putin vizibile si cam atat. Din cauza acestor defecte estetice am putut si negocia pretul destul de bine - oricum bara o voi schimba pe casco si nu ma va costa nimic, iar restul vor ramane asa - lucuiesc in Bucuresti si tot stim cum e cu parcarile si n-are rost sa o fac impecabila ca apoi sa ma trezesc cu ea lovita prin parcare sau mai stiu eu cum ( sunt patit de la Seat - in 4 ani de cand o am am vopsit pe casco mai toata masina numai din cauza zgarieturilor).

Dupa 3 zile de cand o conduc, pot sa zic ca sunt mai mult decat multumit de ea si nu-mi pare rau ca am hotarat sa nu mai cumpar VAG, ci Ford. Motorasul a incep sa-mi placa, o sa mai dureze putin pana ma voi obisnui cu un diesel (este prima mea masina diesel). Dimineata cand plec la munca prefer Ford-ul,a inceput sa-mi placa sa merg pe stradute cu geamul jos doar ca sa-l aud cum toarce ca un tractoras :).

Tot dupa 3 zile, consumul exclusiv urban arata 7.3% pe distanta de 125 km cu vit medie daca retin bine de 38 km/h. Ma declar multumit, oricum in oras o voi folosi cat mai rar posibil, insa acum e fericirea ca am o jucarie noua si nu-mi mai vine sa ma urc in Seat!

Si, ca orice roman, am o lista lunga cu modificari pe care as vrea sa vi le impartasesc, poate se gasesc amatori care le-au mai facut si ma pot ajuta cu un sfat sau cu o idee (unele din ele au si tenta de intrebare, asa ca daca ma puteti ajuta cu un raspuns raman dator ).
Asa sa o luam in ordinea prioritatiile:

1. cum o sa vina iarna in curand, ma gandeam sa cumpar 4 jante de tabla pe 15" (am deja anvelopele pe aceasta dimensiune), poate sa-mi spuna cineva ce distanta foloseste Ford intre prezoane - eu am gasit pe net 5x108 insa sa fiu sigur :)

2. masina a venit cu suport de telefon Nokia prins in pord pe partea pasagerului (vezi foto) - si vreau neaparat sa-l dau jos, insa din ce am observat pentru asta trebuie sa scot masca argintie care vine peste A/C si radio-cd....stie cineva cum se poate face acest lucru?

3. una din aerisirile din bord nu merge directionata stanga-dreapta, din ce am observat este sarita siguranta aceea care prinde clemele si nu am reusit sa o pun la loc - singura solutie care o vad este sa scot masca de la aerisire si sa pozitionez siguranta bine, apoi sa o pun la loc... iarasi as fi recunoscator daca stie cineva cum se face pt ca nu am gasit nimic asemanator la search pe forum.

4. am vazut in descriere ca radio-cd are iesire aux - practic ce se poate conecta la aceasta iesire? Ma intereseaza pt a conecta ceva ai. sa pot rula mp3 pe el :)

5. vreau sa schimb cheia cu una tip briceag - la Seat am facut asta singur cu piese luate de pe Ebay (costurile unei chei la reprezentanta le stim cu totii). A facut cineva asta?

Momentan, cam atat....dar avand vedere ca am masina de doar de 3 zile sigur lista se va mari in curand :)

Poze din pacate nu am cu ea, decat cele de pe autovit, asa ca sa nu mai incarc forumul aiurea cu poze am pus mai jos link-ul cu anuntuld e vanzare (promit ca in we o sa-i fac poze mai detaliate)

Link poze:

http://www.autovit.ro/ford-focus-C20366747.html

Va astept cu pareri/impresii/sugestii :)
aurelv
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.6TDCI@130 CP NO DPF
VIN: WF05XXWPD57E83862

Re: Primul meu Ford - Focus 1.6 TDCI 2007

Mesajde moro50 » 02 Sep 2011, 19:53

Sa o stapanesti sanatos. Sa ne zici si cat a costat pana la final avand in vedere ca are micile defecte de care ai povestit.
In privinta intrebarilor pot sa te ajut eu putin si sigur te vor ajuta si colegii mai priceputi.
1. Distanta intre prezoane este de 5x108 dar trebuie sa mai stabilesti J-ul si ET-ul. De cumparat poti sa cumperi sh. de pe forum sau noi, tot de pe forum de la magazinele care vand piese auto si au topic aici. Sunt sub 200 de lei bucata.
2. Trebuie sa dai Cd-ul jos si apoi vezi ce este acolo, e posibil sa poti sa-l scoti fara sa mai dai masca jos, daca trebuie sa dai masca cred ca trebuie desfacute niste suruburi. Nu e greu si te mai indruma si colegii care se pricep.
3. Cu aerisirea chiar nu am habar.
4. Cred ca la mufa aia se poate conecta ipad-ul, am si eu dar nu am folosit-o niciodata, dar gasesti destule despre mufa pe forum. Oricum pana la urma montezi o navigatie dedicata sau un MP3 SONY, ambele se gasesc de vanzare pe forum. Navi noua iar MP3 sh mai apar din cand in cand.
5. Chei sunt destule de vanzare pe forum si daca nu sunt se aduc, curestul te descurci daca zici ca ai mai facut.
FOCUS 2 - SEDAN; 2.0 TDCI - 136 CP.
moro50
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 2, 2.0 TDCI, 136 CP-SEDAN.

Mesajde aurelv » 04 Sep 2011, 19:41

Multumesc pt urare.
Masina m-a costat 5900 euro!

In we am facut urmatoarele modificari:

- demontat aerisire bord si rezolvat problema cu directionarea aerului stanga - dreapta :) - procedura a fost destul de simpla, aerisirea se scoate cu totul, se baga mana dedesubt (materialul din care este facut bordul este moale si se largeste putin pentru a incapea degetele) si se trage de aerisire care iese usor.

- demontat faruri si montat xenon pe faza scurta + becuri led pe pozitie ( cu aceast ocazie am descoperit ca nu-mi merg becurile de pozitie, am verificat contactele si par ok, din pacate nu am descoperit ce siguranta se ocupa de ele - din manualul care il am eu, apar mai multe sigurante unde se specifica lumini pozitie). O sa mai fac cercetari zilele astea, daca stie cineva care este siguranta pt becuri pozitie fata rog sa-mi spuna si mie :)

- am incercat sa scot radio-cd pentru a da masca jos - din pacare nu am reusit cu clemele confectionate de mine - o sa apelez la un service audio sa mi-l scoata pt 10 min :(

- am vrut sa dau o nuanta de vopsea pe tamburii spate pt ca arata urat, din pacate nici asta nu am reusit - dupa ce am ridicat masina pe cric si am desfacut suruburile de la prezoane, nu am resusit sa scot roata, este intepenita bine si nu am vrut sa fortez tragand tare de ea pentru ca masina era pe cric si nu vroiam sa fac vreo prostie - am amanat operatiunea pana la revizie unde voi cere verificare tamburilor si vor trebui sa dea roata jos.

De azi, masina ramane in parcare, revin la Seat pana termin cu inmatricularea si o programez pt revizie. Vroiam sa intreb pentru revizie ceva sfaturi legate de ulei + filtre - ce marca sa cumpar?

La Seat foloseam filtre Mann + Ulei Castrol 10w40, insa motorul este pe benzina!
aurelv
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.6TDCI@130 CP NO DPF
VIN: WF05XXWPD57E83862

Mesajde DanielArdelian2 » 07 Sep 2011, 20:05

$1 scrie:$2 demontat faruri si montat xenon pe faza scurta

Presupun ca ai pus faruri originale cu lupe pentru xenon, spalator de faruri si sistem de auto-nivelare, ca altfel este o carpeala ilegala care deranjeaza pe ceilalti soferi.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Înapoi la Totul despre membri