Am sa incep prin a spune ca nu stiu daca este chiar locul unde ar trebui sa postez, daca gresesc rog moderatorii sa imi mute topicul unde cred ei de cuviinta.
Va salut pe toti, numele meu este Marian, si sunt de curand posesorul unui Ford Focus 2 nascut in 12.2006 si in prezent cu 189.000 km la bord. O am de vreo 2 saptamani, am facut deja cu ea undeva la 3000 km ca am avut foarte multa treaba, i'am schimbat distributie, filtre, ulei, etc + fulie motor, cum binenteles trebuie facut atunci cand iei o masina SH. Masina provine din Germania, a fost intrata in Romania la inceputul lunii noiembrie si imediat cumparata de catre mine si adusa in Italia unde urmeaza sa functioneze pe perioada care o mai petrec eu aici. Am foarte multe intrebari fara raspuns si poate imi detaliaza si mie cineva cam ce fac toate chestiile pe masina asta deoarece eu nu inteleg multe lucruri, o sa scriu dotarile care le are masina si o sa specific exact ce nu stiu cum si in ce fel functioneaza. Trebuie sa spun ca sunt fost posesor a 2 opel'uri, deci este primul meu ford.
Masina are ca dotarii interioare urmatoarele :
Motor 1560cc, 66KW/90CP, Climatronic, Computer de Bord, ESP, Luneta/parbriz incalzit, oglinzi incalzite, scaune incalzite, linie audio Sony, a fost masina de nefumator, nu este echipata cu scrumiera, bricheta, dar a avut telefon care eu l'am dat jos si am ramas cu suportul (o sa il dau si pe acela jos cand o sa am timp) si cam atat ca nu mai stiu ce sa mai zic altceva ..... accept mustrari, comentarii, completari si pareri din partea oricui mai priceput ca mine.
1. Computer Bord mic intre turometru, vitezometru. (aici intervin prin a va intreba de ce nu imi arata foarte multe optiuni, cum ar fi Consumul Instant, Litri de motorina consumati, cronometru si multe altele care ar trebuie sa fie acolo ) .
2. Am un butonas cu Voice pe maneta de langa volan de unde schimbi posturile radio, dai volum, etc. Aici m'ar interesa ce face acel voice control si la ce imi foloseste ?
3. La butonul de lumini, de unde aprinzi luminile, daca dau spre stanga de el dau pe un P^ , la fel si aici nu stiu ce se intampla cu acel P^.
In rest sincer nu prea mai stiu ce sa mai intreb, m'ar interesa niste pareri generale despre aceasta masina, despre piesele care cad des, motor, consum, fiebilitate, erori des intalnite si orice ar fi bine sa stiu si m'ar ajuta sa fiu deja pregatit sufleteste cum se zice

Am sa pun si cele 2 poze care le am facute cu masina pentru moment, pacat ca e murdarica din cauza vremi nefavorabile care era in acele zile, de obicei imi place sa imi tin masina mereu spalata si curata interior/exterior.

Va multumesc Anticipat si inca odata mii de scuze daca am gresit cu postatul, sunt la inceput si accept orice mustrare sau sfat.