-Tind sa cred ca acei 93k erau doar "pe ceas". DPF de obicei cedeaza pe la 200k +/- ...110k e cam devreme dar depinde si de exploatare.
-Masina nu se duce in 10 service-uri si nu se repara "dupa ureche" .
-Nu mergi cu defectiuni (limp mode) si mai ales 2ani !!!
-Filtrul DPF se anuleaza , majoritatea colegilor ce au trecut de 200k au anulat acel filtru fara sa faca experimente ca tine. Degeaba esti membru din '08-'09 daca nu te-ai obosit sa ceri o parere sau sa asculti un sfat(DPF) .
-Atatea probleme la un focus putin trecut de 100k mai rar ... dar ele provin de la utilizarea defectuoasa a celor care au condus/intretinut masina pana acum.
-Piesele de vina

... si "Dorel" ca era beat . Si cel mai prost ambreiaj tot te tine ceva km daca e pentru motorizarea ta 109cp.(luk,sachs,valeo sau orice ar fi el)
-Volanta sigur e buna la masina ta ? Disc crapat ...hmm ... sigur nu placa de presiune fisurata/crapata ? Daca e acelasi "Dorel" care a montat prima data piesele poti sa fugi . Un mecanic de obicei inspecteaza putin piesa la montaj, dar sincer, prea rar se intampla sa dai de un disc sa nu tina nici 3 zile

(0,1 % sanse) .
De ce ai schimbat kit-ul , cum se manifesta masina , avea zgomot la ralanti pe loc si vibratii mari ? Se poate sa nu fi fost kit-ul defectul(sau doar kit-ul) si sa fi avut un diagnostic gresit si/sau montaj prost .
Avem aici 3 posibili vinovati :
1. - Cel ce a identificat defectul si a solicitat inlocuirea kit ambreiaj . (banuiesc ca asta ai schimbat , deci placa presiune+disc +rulment presiune )
2. - Cel ce a montat kit ambreiaj ca nu a verificat piesa (daca ai adus-o tu) , ca a montat o piesa din arhiva personala sau ca a montat prost o piesa buna.
3. - Piesa proasta sau cu defect de fabricatie ...cum ziceam cred ca sunt pe la 0,1% sanse deci putin probabil .
Daca Dorel 1 = Dorel 2 => vinovat e sigur Dorel

. Exista si Dorel 1 vinovat + Dorel 2 nevinovat sau invers .
Vad ca apare si "am lasat masina la mecanic" si "a zis ca" ... eu de obicei imi fac timp cand ma duc cu o masina sa vad ce are si nu prea o las pentru ca un mecanic o sa fie mereu amator de combinatii si de defecte inchipuite pentru rotunjirea bugetului .
Eu as merge la cel ce a montat ambreiajul si i-as face un colier pe gat din acel disc .
Daca nu cunosti si nu te implici , mecanicii te vor face la fiecare pas si tu te vei plange mereu pe forum de al tau focus 2 care uzual e o masina buna spre foarte buna .