primul meu ford
Povestea mea incepe asa:
Dupa lungi cautari si un buget extrem de limitat la sfarsitul lunii martie am cumparat un ford focus 1.8tdci din 2003.Masina a fost cumparata de noua din tara. Pe carte sunt al treilea proprietar, dar practic al doilea pentru ca masina a fost pe firma, apoi pe numele patronului si in sfarsit la mine. Este primul ford din familie si totodata primul diesel. Am citit o gramada topicuri despre cum sa merge cu un diesel, ce ai voie sa faci si ce nu.
Am o singura cunostinta cu ford, tot focus 1.6tdci 2006, si lui i-a picat turbina in mai putin de un an de 2 ori. Asa ca parerea mea despre aceasta masina nu este una tocmai buna. De fapt sunt constient ca in cel mai scurt timp imi va pica ori turbina, ori injectoarele cu toate ca nu dau nici un semn si incerc sa alimentez cu motorina cat mai buna.
Deasemeni am citit gramezi de site-uri in speranta de a gasi o masina care sa se incadreze in buget, intretinere cat de cat accetabila, fiabila, cat mai dotata si neaparat diesel. Dupa aproximativ 7 luni in care citisem tot ce se poate citi pe net despre masini sh ajunsesem la o concluzie: nu sunt importanti km sau anul atata timp cat masina a fost intretinuta si reviziile facute la timp. Aproape nimeni de pe acele site-uri nu recomanda fordul, mai ales unul cu motor TDCI, singura exceptie era mondeo mk3 2.0tddi pe care toata lumea care sustinea marca ford il venera. Era ferm convins ca nu imi voi cumpara ford, sub nici o forma, dar am vazut un anunt pe autovit care suna promitator.Asa ca am fost sa vad masina, care intradevar arata foarte bine( nu impecabil) pentru 11 ani pe care ii are, am facut un test drive, am suit-o pe rampa, a fost ok si restul e poveste.
Sincer nici acum nu stiu ce a fost in capul meu cand am batut palma pentru un ford.
Nu am idee daca am facut o afacere buna sau nu. Din ce am citit eu motorul de pe masina este unul "editie limitata" adica a fost fabricat doar un an. Ma gandesc ca l-au scos din productie pentru ca a avut probleme mari.(OARE?)
Pana acum sunt super multumit de masina, imi place cum trage, consumul mi se pare extraordinar (4.7 arata comp), pe curbe la viteze mai mari mi se pare usor instabila. Sau poate mi se pare doar.
Acum sa trec la descrierea masinii:
-an fabricatie 2003
-kilometrii: 94500
-model sedan
-motor 1.8 TDCI 115 cp
-nivel de echipare GHIA: clima, 4 geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, parbriz incalzit, jante aliaj si cam atat
-volan si schimbator de piele (cica): dar arata de parca au fost smilgheruite.
Vreau sa va intreb ceva: se potriveste filtrul de motorina de la tddi la tdci? Sau altfel spus ce filtru de motorina trebuie pus? Am un prieten care are un filtru de motorina nou cu 3 iesiri si a spus ca mi-l da mie gratis ca el nu are ce face cu el si vreau sa stiu daca se potriveste.
Cam atat momentan, nu stiu ce ar mai fi de zis.
Poze o sa pun in weekend, pentru ca acum sunt in Bucuresti, iar masina este acasa.
Sper ca nu v-am plictisit cu descrierea mea mai sunt si alte lucruri de intrebat, dar momentan nu mai am timp.
O zi buna.
- caffea
- Incepator
- Maşina: Ford Focus, Opel Omega