Focus 2007 - 175.000 km fara probleme
Primul proprietar, 13.300 euro, 175000 km fara probleme, e ca la inceput, perfecta stare, comoda la condus, frumoasa la privit. In service-ul reprezentantei am fost doar la prima verificare (gratis la 2000 km)... au pret mare la manopera si nu m-au lasat sa stau langa masina... asa ca am plecat... mi-au zis ca pierd garantia... le-am raspuns ca garantia e data de FORD, nu de niste ciumpalaci din romania. Revizii facute la Arinovis (am stat langa masina): schimb ulei si filtru = 50 roni la fiecare 15000 km, placute frana fata = 50 roni la 85000 km si 170000 km (si mai aveau 3-4 mm ferodou). Discurile frana fata au o uzura laterala de max. 1 mm, mai merg cel putin o tura. Sabotii spate sunt inca ok, nu i-am vazut, dar apreciez asta dupa cum "prinde" frana de mana. Eu nu calc ambreiajul simultan cand pun frana. Revizii facute de mine... ca sa fac si eu ceva, ma simt mult mai bine cand strang eu un surub la masina
: inlocuire bujii la 70000 km, 120000 km, 170000 km... electrodul arata bine, usor caramiziu; inlocuire filtru aer in general pe la 40000 km, nu era foarte murdar; vreo 5-6 becuri faza scurta si unul de pozitie. Tobele sunt ok, niciun semn ca ar ceda. Bateria invarte ca in prima zi, dar stiu ca astea fara intretinere te lasa brusc. Cureaua de distributie o voi schimba la 150000 mile (240000 km), impreuna cu cealalta curea, dupa cum scrie in manualul de service. Voi vedea atunci starea intinzatorului si daca e cazul sa fie schimbat... stiu ca se recomanda. Tot atunci voi vedea si pompa de apa. N-am pierderi de antigel. Lichid de frana n-am inlocuit. La ITP (3x) nici cea mai mica problema. Toate piesele le-am cumparat de la reprezentante, originale (placute Motorcraft, ulei "Ford" 5W30, etc). N-as pune altceva pe masina mea. E o masina grozava. Multumesc FORD.

- nmarius1
- Incepator