Va salut pe toti. Din pacate iar voi deschide un topic aici. S-o luam cu inceputul...
Am fost pana la Carrefour Baneasa cu prietena mea si cu inca o prietena iar la plecare i-am dat prietenei mele sa conduca masina (proaspat posesoare de permis, o las seara sa se invete cu masina) si am decis s-o luat pe Str Jandarmeriei pentru ca la intrarea in Bucuresti era haos ca de obicei (actiunea se petrecea in jurul orei 21).
Conducea prietena lejer pe Jandarmeriei cu 50-55km/h si cu semnele de incepator in geam si o tot depaseau altii (ceea ce inteleg) pana cand apare un Audi A4 Cabrio in spate. Audi-ul se baga in depasire aiurea pentru ca pe sens opus venea o masina si incearca sa se bage in fata noastra insa imi atinge urat aripa fata-stanga si apoi franeaza ca urma un limitator de viteza desi practic tocmai zgariase masina, era jumate pe contrasens si la 30 cm de masina mea. Prietena franeaza cat poate insa inevitabil se produce 'extorsiunea' si ne ciocnim. Punem avariile, ne dam jos (in Audi era o doamna de etnie rroma impreuna cu un copil mic) si apoi tragem masinile un pic inapoi, la intrarea de la Sediul Jandarmeriei (sau cum se numeste exact).
Acolo ii propun in prima faza sa le 'dam lovite in parcare' pentru ca eu am aripa fata-stanga zgariata+infundata, bara zgariata, si farul zgariat, iar ea avea doar o zgarietura lejera pe bara din spate pe coltul din dreapta si o infundatura lunga de vreo 4cm pe aripa spate-dreapta (plus vopseaua mea albastra din belsug pe albul ei 'pur'). Bineinteles ca refuza sa le 'dam lovite in parcare' si refuza si sa mergem la politie. Imi zice ca nu are telefonul la ea si sa mergem pana la ea ca sta aproape.
Dand dovada de inconstienta (mai multa sau mai putina) am mers dupa ea pana in cartierul Bucurestii Noi, unde afara era sotul + inca 2 copii. Oamenii s-au purtat civilizat pe un ton linistit, fara injurii fara nimic. Insa sotul ma intreaba daca stiu eu vreun service unde sa ii repar masina ... pe banii mei. I-am zis c-o sa ma interesez si vorbim la telefon (am schimbat numere de telefon). I-am propus si lui treaba cu casco+lovita in parcare insa imi zice ca nu are casco, desi cu 3 minute mai devreme sotia (soferita in cauza) a zis ceva de genul "Pai si cu casco cate zile ar dura...". Sarim peste aspectul asta ca sunt convins ca au casco dar vor sa ma suga de bani vazandu-ma un biet 'copil' de 21 de ani.
Am plecat de-acolo, am dat N telefoane si m-am consultati cu diversi parinti de-ai prietenilor (avocati, director PR Kia, etc) mergand pe experienta lor in astfel de situatii. Toti mi-au spus sa nu le dau nici un ban, sa merg la politie si daca e cazul..ei sa foloseasca RCA-ul meu.
M-am dus apoi la politie la Grivita (unde in mod fabulos nu era nimeni si a durat foarte putin). Am completat declaratia, s-a uitat politistul la masina mea, a cautat-o pe femeia cu pricina in baza de date si mi-a spus ca daca ma suna sa ii zic sa mearga in maxim 24 de ore la politie ca daca nu primeste citatie. In declaratie am scris ca eu conduceam ca oricum nu era relevant + e pe leasing.
Din punctul meu de vedere, pot sa ma scoata pe mine vinovat ca nu am pastrat distanta corespunzatoare si sa iau 3puncte (sau cate erau) si o amenda, iar ei sa-si repare masina pe RCA-ul meu si sa dorm linistit. Dar in situatia data, tare mi-e ca ea iese vinovata (si este) si nu stiu ce va urma.
Acum astept sa vad daca ma suna pe parcursul zilei si am sa le spun in mod politicos ca am mers la politie cu riscul de a ramane fara carnet si de a primi amenda, in speranta ca ei sa-si repare masina pe RCA-ul meu pentru ca nu am bani sa le dau. Nu am mentionat asa des, dar repet ca cea implicata + sotul sunt de etnie rroma si eu ma cam c*c pe mine in situatii de genul pentru ca-mi place viata si nu vreau sa le dau banii mei munciti asa aiurea.
Sper sa iasa totul bine in final. Astept feedback-uri.
Merci

Legenda:
ALBASTRU = eu
GRI_INCHIS = Audi
GRI_DESCHIS = o masina oarecare ce venea pe banda ei