Ai fost implicat intr-un accident si ai nevoie de un sfat?
13 Feb 2011, 11:33
Buna ziua,
Am avut acest accident. Poate sa imi spuna cineva cum se imparte vina.
Un vehcol merge 20 de m cu spatele pe banda de urgenta a unui drum european. Un alt vehicol vrea sa intre pe drumul din acest sat.
PS. Eu sunt cel care da inapoi daca are vreo importanta. Era intuenric si m-am asigurat ca nu vine nimic din spate. Nu l-am vazut pe el ca vrea sa intre pe acel drum. Nici nu se vedea drumul la dreapta ( e un drum de piatra din acel sat).
Va multumesc.
13 Feb 2011, 11:38
Si care ar fi vina celuilalt? Ca tu nu aveai ce cauta pe acea banda si nici sa dai inapoi fara sa te asiguri...
13 Feb 2011, 11:45
din cate stiu eu nu ai voie sa dai cu spatele in cazul tau
13 Feb 2011, 12:00
Mihai si Bogdan, care e vina celui care a dat cu spatele? Daca cel care a intrat pe drumul european avea cedeaza, la revedere. Sa dai in spate nu e interzis (50m), iar asigurarea ca nu vin masini (din stanga sau din dreapta) trebuie facuta de cel care venea pe drumul FARA prioritate.
Din punctul meu de vedere, vina 100% a celui care nu s-a asigurat ce va ramane si fara carnet.
Later: acum am vazut si desenul, de fapt celalalt a facut stanga. In cazul asta, cu parere de rau, vina iti apartine in totalitate pentru ca nu te-ai asigurat. Celalalt are cedeaza prioritate pentru vehiculele care vin din dreapta, nu si din stanga, aia era in sarcina ta.
13 Feb 2011, 12:38
Aseara s-a intamplat. Am cautat pe net si scrie ca nu ai voie sa opresti sau sa dai inapoi pe drumuri europene. Deci vina e a mea. Am facut asta ca nevasta mi-a spus ca statea o femeie pe marginea drumului si i s-a facut mila de ea. Batea vantul tare si era frig. Asta era explicatia de ce am dat inapoi.
Multumesc pentru raspunsuri.
Celalat care a facut la stanga a spus ca ma vazut dand cu spatele si ca a accelerat sperand ca trece inaintea mea. Eu chiar ca nu l-am vazut ca mai aveam 3 m de mers si eram intors in masina.