Switch to full style
Ai fost implicat intr-un accident si ai nevoie de un sfat?
Răspunde

accident in parcare, vinovatul fara RCA

02 Ian 2013, 09:43

La Ploiesti am dat de un nene care cica era Avocat, si acesta mi-a infundat usa stanga fata cand iesea din parcare cu spatele. Am cerut RCA-ul si a zis ca nu il are la el. Am chemat politia. Si acestia au zis sa ne ducem la bitoul de accidente usoare. Acolo a venit tot fara RCA si nu a dat declaratie imediat pentru ca se grabea. Procesul verbal a iesit in favoarea mea. Avocatul nu a vrut sa imi dea RCA sa imi repar masina. Sfaturi !! va rog.

Re: accident in parcare, vinovatul fara RCA

02 Ian 2013, 09:47

verifica aici daca avea sau nu asigurare RCA valabila la data accidentului: http://cedam.csa-isc.ro/index.php?id=8

02 Ian 2013, 14:00

Ca o paranteza: exista chiar si o aplicatie pentru Android (posibil si ptr Iphone) - "Verifica RCA" cu care poti verifica pe loc daca o anumita masina are RCA, dupa nr de inmatriculare. Mie mi se pare o aplicatie pe care e bine fiecare sa o aiba daca telefonul o suporta, in caz de ceva poti verifica imediat RCA'ul si macar stii in ce situatie te afli (e acelasi lucru cu a tine minte adresa de mai sus, insa e mai comod sa ai direct aplicatia - se bazeaza pe aceeasi baza de date)

Daca vinovatul avea RCA valabil la acea data, probabil plangerea la Politie va fi de ajuns. Probabil, in caz ca tot nu va prezenta polita, se poate merge direct la compania la care e asigurat.
Daca nu are RCA, in afara de buna voie cred ca doar prin instanta vei putea recupera dauna ...

02 Ian 2013, 17:54

Daca nu ai CASCO te judeci in civil...

02 Ian 2013, 19:38

nu trebuie uitata nici existenta fondului de protectie a victimelor strazii ( http://www.fpvs.ro/ )

02 Ian 2013, 20:20

e interesanta opinia smiley insa nu stiu daca se aplica si la bunuri

02 Ian 2013, 20:22

Nu te ajuta cu nimic programele alea daca nu cunosti seria de la caroserie...decat in unele cazuri merge decat cu nr de inmatriculare.
Daca nu are RCA dute la politie.

02 Ian 2013, 22:31

$1 scrie:$2 interesanta opinia smiley insa nu stiu daca se aplica si la bunuri

scrie chiar pe prima pagina din link:
$1 scrie:$2ondiţii de intervenţie a Fondului: Fondul intervine, în principiu, dacă accidentul cauzator de prejudicii s-a produs:
- pe teritoriul României şi autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat sau autovehiculul identificat era neasigurat şi avea locul obişnuit de staţionare în România sau într-un stat terţ faţă de statele din S.E.E.;

tot pe acolo scrie ca ei isi rezerva dreptul de a recupera banii de la vinovat, deci s-ar putea sa eviti instanta (practic tu iti iei banii de la fond si ei il dau pe vinovat in judecata)

03 Ian 2013, 10:31

$1 scrie:$2u te ajuta cu nimic programele alea daca nu cunosti seria de la caroserie...decat in unele cazuri merge decat cu nr de inmatriculare.

Decat ca nu stii ce vorbesti. Si cum.
Programul de pe android iti cere nr. de inmatriculare. Atat.

03 Ian 2013, 10:58

Programul pt android merge . l-am verificat si pe nr inmatriculare si pa seria VIN

03 Ian 2013, 11:18

Pai si militia nu i-a dat amenda pt lipsa RCA? FPVS e solutia usoara. Aia grea e datul in judecata.

03 Ian 2013, 11:25

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u te ajuta cu nimic programele alea daca nu cunosti seria de la caroserie...decat in unele cazuri merge decat cu nr de inmatriculare.

Decat ca nu stii ce vorbesti. Si cum.
Programul de pe android iti cere nr. de inmatriculare. Atat.

E bine ca stii tu ce vorbesti :)) .La mine pe telefon ma pune sa aleg intre numar inmatriculare si serie sasiu.
La unele masini apare doar daca bagi seria de la caroserie.(probabil depinde cum inregistreaza asigurarea in program sau.....)

03 Ian 2013, 17:51

Aplicatia de android e doar o interfata care interogheaza baza de date CEDAM : http://cedam.csa-isc.ro/index.php?id=8 . Probabil dureaza ceva pana o polita sa vede in sistem.

11 Ian 2013, 14:27

avantajul de a avea casco

11 Ian 2013, 17:33

Si, de asemenea, putem observa si avantajul de a nu permite semnaturi userilor care inca nu prezinta incredere.
E mai greu de facut Spam SEO. :)

12 Ian 2013, 11:21

$1 scrie:$2vantajul de a avea casco

Din pacate daca ai masina mai veche de 10 ani nu poti beneficia de acest avantaj !

FVPS-ul despagubeste si bunuri avariate de catre soferi cu masina inmatriculata in Romania si care nu au incheiata o polita de raspundere civila auto.
Trebuie sa obtii de la Politie dovada ca respectivul nu avea RCA valabil la data accidentului.

Eu am cunostinte care au apelat la FVPS si au fost despagubiti corect. Si acum urmaresc pentru cineva un dosar deschis de FVPS ! Apeleaza cu incredere, este dreptul tau !

12 Ian 2013, 21:07

$1 scrie:$2in pacate daca ai masina mai veche de 10 ani nu poti beneficia de acest avantaj !

Cum? :shock:

12 Ian 2013, 22:53

Asa stiam si eu ca daca ai masina mai veche de 10 ani nu se mai face casco

13 Ian 2013, 05:39

Va pot confirma eu ca asa este, din experienta proprie...

13 Ian 2013, 09:44

$1 scrie:$2sa stiam si eu ca daca ai masina mai veche de 10 ani nu se mai face casco

Exsta totusi cateva firme care iti asigura in continuare masina in cazul in care ai avut-o asigurata si inaintea implinirii celor 10 si nu ai avut daunalitate mare. Ce-i drept cota de prima va fi un pic mai mare .
Răspunde