[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
ClubFord • Vezi subiect - Siguranta, accidente, intamplari si sfaturi

Accidente

Siguranta, accidente, intamplari si sfaturi

Ai fost implicat intr-un accident si ai nevoie de un sfat?

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Siguranta, accidente, intamplari si sfaturi

Mesajde omg » 19 Noi 2008, 00:11

deschid topicu asta (sa`l mute un mod daca e de mutat) dupa o experienta mai putin placuta ... astept feedback de la cei care au fost implicati in accidente cu fordurile si respectiv opinii si sfaturi despre ce sa facem cand un impact nu poate fi evitat ... sa`i zicem un fel de educatie civica pt ca fiecare dintre noi ar trebui sa stie un minim despre siguranta activa/pasiva ...

pe 17.11.2008 in jurul orei 21:15 mergeam pe magheru spre romana ... afara picura , asfalt ud ... ajung aproape de intersectia magheru-george enescu (strada care vine dinspre pta lahovari si se duce spre eva) ... la 100m de intersectie trec de pe banda 3 pe banda 4 care era libera ... semafor rosu , reduc cu intentia de a opri ... la 50m de intersectie se pune verde ... masinile in coloana care asteptau la semafor abia se pun in miscare , eu vazand ca e verde imi continui deplasarea ... intru in intersectie si fac "poc" cu o blonda intr`un alfa romeo din '86 care venea dinspre lahovari si facea stanga (n`a mai apucat) spre universitate ...
impactul a fost destul de puternic , eu aveam in jur de 60-70 si ea 20-30-40 ... impact frontal lateral ... au sarit airbagurile frontale ... eu m`am ales cu o mica durere de nas si de barbie + faina pe fata :)) iar baiatu care statea in dreapta la mine a spart parbrizu cu capu , nimic grav ... nici eu , nici el , nici blonda nu purtam centura ... blonda s`a ales cu zgarieturi la cot si la genunchi , pasageru ei din dreapta n`a avut nimic (purta centura) ...

cam asta ar fi descrierea accidentului ... masina mea s`a deformat grav in partea din fata gen capota , aripi , bara , grila , radiator , intercooler , parbriz ... din ce am observat , blocu motor a fost un pic miscat , distributia atinsa , cutia de viteze s`a scuturat un pic ... ornamentu de la schimbator a sarit , la fel si alte bucati de plastic din masina ... eu zic ca isi merita cele 5 stele si daca aveam si centuri probabil ca nu simteam mai nimic ...

inainte de impact , cand am vazut ca masina nu mai poate fi oprita , mi`au trecut prin cap mai multe ganduri "rele" ... iau stanga de volan , intru in cei de pe sensul opus (care se pusesera in miscare) sau in cel mai bun caz intr`un stalp sau masini parcate ... iau dreapta , fac ca mc`u din romana sa aiba si mcdrive :)) ... de ocolit prin dreapta nu prea aveam cum pt ca era pe mijlocul intersectiei ... asa ca am strans din dinti , am apucat volanu strans cu ambele maini , frana la podea (a intrat abs`u si mba`u) si m`am pregatit de poc ...

ce m`a mirat pe mine a fost ca au sarit airbag`urile cu toate ca centurile nu erau puse ... din ce stiam cand centura nu e pusa , airbag`u nu sare ... exista riscu ca la impact , corpul se duce in fata , airbag`u se declanseaza , iti da capu pe spate -> gat , coloana , coaste rupte ... in cazu meu ii multumesc domnului airbag ca a sarit , altfel ma alegeam cu leziuni urate ale fetei/capului ... nu acelasi lucru poate sa`l spuna prietenu care a stat in dreapta ... s`a dus in fata , a dat cu capu de parbriz (are sa`mi ia un parbriz nou :)) ) si airbag`u l`a prins intre barbie si piept ... intuiesc ca s`a declansat mai tarziu decat trebuia ... masina a fost lovita anterior pe partea respectiva si probabil ca a fost deranjat senzorul ... evident cei din service n`au mai stat sa verifice daca totu e ok si la capitolu asta ...

in rest ce sa zic , urmeaza alergaturi si discutii epuizante cu asiguratorii , leasingu etc si sper sa se rezolve convenabil pt mine ... premisele nu sunt foarte bune , iarna , alegeri , sarbatori , criza etc ...

o sa revin cu poze , eventual poate fac rost de cele de la constatare ... daca nu , ii trag cateva poze artistice sa le am ca amintire ... masina in continuare e in zona eva , in parcarea dalli sau vis`a`vis , depinde unde o mut in noaptea asta ... pt curiosi , o gasiti acolo , b 13 gmo , negru ...

asfalt uscat si aveti grija cu intersectiile ... vine iarna si la ce trafic avem e pacat sa`si mai posteze si altii experientele neplacute ... penibil ce se intampla la noi , pe strazi , in sectiile de politie etc. ... fapt divers : am stat la politie 8 ore (de la 10 pana la 6 a doua zi) ... cand sa`mi vina randu au terminat baietii programu , schimb de tura ... agentul mi`a zis sa vin oricand in cursul zilei de 18 ca ma baga in fata etc ... azi cand am ajuns mare mirare ... trebuia sa mai astept 100 de numere inaintea mea pe motiv ca s`a schimbat tura si s`au dat alte numere ... noroc cu un agent care s`a indurat de noi dupa alte 2 ore de asteptare ...
ex. Focus II Trend C. 1.6 TDCi 90cp P. Black B-13-GMO

Alfa Romeo 166 2.0TS 150cp B-50-PTD

accidente , incidente si ce ne facem in caz de ... http://clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=23697
omg
Gold Member

Maşina:

Re: siguranta , accidente , intamplari si sfaturi

Mesajde alexandrusavu » 19 Noi 2008, 00:38

Țara pe care ne-o merităm... cum am zis și pe celălat thread bine că nu ați pătit nimic grav.

Ca educație civică :
- de bază sunt regulile de circulație
- centura este sfântă
- nu presupune nimic vis-a-vis de drepturile ce ți se cuvin în trafic(cazul tău - semafor verde presupui că poți intra în intersecție fără probleme :|)
.

Revenind la impacuri iminente.

Singurul sfat din experiență vis-a-vis de impacturi este următorul:
-când pui mâna pe volan și strângi tare din dinți ai grijă ca degetele mari de la ambele mâini să fie pe volan în exterior/lateral și nu strânse ca pe mâner.

De ce pt. că în funcție de impact se schimbă brusc direcția și volanul poate să-ți rupă/luxeze un deget :)

PS: de curiozitate... ce a pățit blonda ?
Imagine

alexandrusavu

Maşina:
VIN:

Mesajde muzica9 » 19 Noi 2008, 01:02

nu inteleg de ce nu purtai centura?
eu zic ca ati scapat ieftin. si asta poate pt ca ai vazut la timp si ai frinat, astfel ca in momentul impactului aveai viteza redusa.

daca impactul chiar se petrecea la peste 40km/h....

muzica9
1nsane Member

Maşina:

Mesajde mircea george » 19 Noi 2008, 01:12

Imi pare foarte rau cind citesc acest topic! Intimplarile astea sint dramatice si, din pacate, destul de frecvente in oras; bine ca ai scapat fara nimic grav, totusi eu zic sa te duci la un control chiar daca nu simti nimic, sa nu se lase cu urmari la coloana, git etc.
Imi vine in minte vorba multora dintre noi - in oras circulam cu masini mici si fara prea multe dotari de siguranta, chiar si fara centuri; masini mici, de oras, "de femeie" - imaginati-va cum ar fi fost tot necazul asta intr-un Matiz, Tico sau orice clasa mini, chiar si intr-o Fiesta?!
As avea 2 intrebari: cum crezi ca erati influentati daca purtati centuri si la ce viteza (aproximativ - bineinteles) s-a produs impactul ptr ca tu spui ca aveai 60-70 si ca ai frinat cu abs?
Accidentul asta imi intareste convingerea ca la noi in Bucuresti nu se poate aplica regula cu masina mini de oras (vedeti si accidentul de pe Grivita de acum 2 saptamini cu o Felicia in care a intrat unu' beat si a luat doua vieti); pe linga condusul excesiv de preventiv te ajuta o masina mare, cu structura de rezistenta deformabila progresiv care sa preia o mare parte din energia masinii si cu sisteme de siguranta obligatorii:ABS, ESP, centuri puse si airbaguri frontale, laterale si cortina.
Sper sa rezolvi repede si convenabil cu asigurarile si sa treci usor peste sperietura - recunoaste ca CINEVA acolo sus te iubeste!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde BoogY » 19 Noi 2008, 01:39

Imi pare rau pentru incidentul tau,sper sa rezolvi cat mai repede si lucrurile sa revina la normal.Am patit si eu un necaz in august cand mergeam pe DN1 spre Bucuresti in localitatea Otopeni am schimbat banda trecand dupa 2 pe 3 cand un opel in fata a vrut sa intre in benzinaria lukoil si s-a razgandit iesind pe unde a intrat mai are rost sa spun ca totul s-a intamplat fix cand am schimbat banda si ca n-am avut cum sa ma intorc si ca am franat de la 90 cat am putut am simtit ca nu am timp sa ma opresc in stanga nu aveam unde sa ma duc in fata nici gand nu vroaiam sa fac praf botul,sa-mi sara airbagul in fata si sa plec cu masina pe rampa acasa,asa ca am zarit intrarea in benzinarie,am tras dreapta,am tras frana de mana crezand ca ma voi invarti acolo sau macar opri in siguranta dar din pacate masina a avut ceva viteza si nu s-a intors la 180 grade cum am calculat.S-a dus taras spre bordura lovind-o cu rotile Roata spate stanga s-a oprit intr-un stalp de 50-60cm intaltime,usa a daramat o caseta luminoasa la fel de inalta care marca intrarea in benzinarie.Opelul a plecat in goana iar eu am ramas uitandu-ma la rotile strambe.A venit politia,a constatat cu toate ca erau camere de supraveghere trafic acolo au spus ca n-au ce rezolva ca trebuia sa intru in el..poftim explicatie.M-am lipti si de o amenda de 100lei si de masina stramba.Am ajuns inapoi la Ploiesti mergand cu 40-50 toata lumea se uita ca la circ la mine.Am dus masina in serice unde a stat 2luni jumate timp in care am dat multe telefoane,mi-am facut multi nervi dar acum masina e reparata.Usa noua,punte spate noua,caseta de directie noua si bieleta directie noua toate aceastea au dus la valoarea de 170milioane,valoare suportata de casco pentru ce?Pentru neglijenta aluia si a mea in acelasi timp ca am ales banda 3.Multa atentie si intuitie agila va doresc!
BoogY

Mesajde cart00n » 19 Noi 2008, 14:49

Mai sunt destul topicuri cu discutii de gen, propun alipirea lor aici. ("1 mai" este unul din ele)

OMG, imi pare rau de ce ai patit.
Si eu, ca si tine multumesc ca am ales Ford si ca am scapat ok.
cart00n
1nsane Member

Maşina:

Mesajde Cornel001 » 19 Noi 2008, 15:26

cred ca o sa-l mut la discutii libere.

@boogy cine ti-a facut necazuri service-ul sau asiguratorul ? banuiesc ca service-ul. ne poti spune care e ? sa-l evitam...
Imagine

Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina:
VIN:

Mesajde bmarianr » 19 Noi 2008, 15:27

Salut

Imi pare rau de ce ai patit.

Incerc un raspuns la intrebarea ta legata de airbag-uri, sursa wikipedia :

"Today, airbag triggering algorithms are becoming much more complex. They try to reduce unnecessary deployments (for example, at low speed, no shocks should trigger the airbag, to help reduce damage to the car interior in conditions where the seat belt would be an adequate safety device), and to adapt the deployment speed to the crash conditions. The algorithms are considered valuable intellectual property. Experimental algorithms may take into account such factors as the weight of the occupant, the seat location, seatbelt use, and even attempt to determine if a baby seat is present."

Dupa cum vezi, decizia de a deschide airbag-ul este influentata de multi factori ... la viteza la care a avut loc impactul (mica) este posibil ca daca ati fi purtat centurile unitatea de control sa considere ca nu e cazul sa deschida airbag-ul, protectia asigurata de centuri fiind suficienta. In acelasi mod, daca viteza ar fi fost mai mare, fara centuri, airbag-ul sa nu se deschida pentru a nu rani si mai tare pasagerii.

Masina stie ce e cel mai bine pentru tine pe baza a mii de teste...
Totusi, cel mai bine e sa porti centura, ca sa ii permiti sa te protejeze asa cum stie ea mai bine.

Numai bine.
Fiesta ST -
bmarianr
Member

Maşina:

Re: Siguranta, accidente, intamplari si sfaturi

Mesajde gfocuss » 19 Noi 2008, 18:46

urata treaba ce ai patit tu..
sper ca o sa rezolvi cat mai repede ..
ford focus 1.8 TDCI 115 cai activi, din 2006 echipare trend.
STOCURI GERMANIA http://www.weku.ro
gfocuss
Member

Maşina:
VIN:

Mesajde bil » 19 Noi 2008, 18:56

Ai stat 8 ore la politie (intre 10-6 dimineata) ????
Da' ce era acolo frate...macel ?
La ce sectie |?
Ford Sierra
bil
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 19 Noi 2008, 19:01

Ar putea fi sectorul 1? Ca de ei am auzit pana acum ca ar fi "vitezomani"... =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP

Mihai L

Maşina:

Mesajde Alma » 19 Noi 2008, 19:36

Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina:

Mesajde omg » 19 Noi 2008, 20:28

s`o luam pe rand ...

@alexandrusavu :

"De ce pt. că în funcție de impact se schimbă brusc direcția și volanul poate să-ți rupă/luxeze un deget :)"

am platit mba , am avut mba ... a intrat pe franarea violenta , nici daca vroiam nu mai miscam volanu ... totusi e un sfat bun si merita tinut cont de el ...

blonda a avut cateva julituri la cot si genunchi ... daca o loveam mai aproape de usa ei , probabil ca murea pe loc ... f nasol sa ai pe cineva pe constiinta mai ales cand nu e vina ta ...

@muzica9 : cand plec la drum , in oras sau singur in masina nu`mi pun centura pt ca scopu meu e sa ajung la destinatie intreg si asta depinde numai de mine (cel putin asa credeam pana acu 2 zile) ... restu din masina poarta centura fie ca vor , fie ca nu , pt ca asa zic eu ... aseara nu stiu ce s`a intampat de am uitat sa`i zic prietenului meu de centura ... chiar nu concepeam ca in centru , cu politia in intersectie , trafic intens sa se intample asa ceva ...

@mircea george : o sa ma duc la control preventiv ... acu 5min m`a sunat baiatu care a stat in dreapta ... dupa impact n`a avut nimic , decat o julitura la cap ... azi a fost la doctor si maine isi pune umaru in gips ... l`a miscat si a stat cu el la caldura si n`a simtit nimic pana aseara... azi cand s`a trezit , nu mai putea sa`l miste + dureri mari ... nu prea e de joaca cu asa ceva ...

"cum crezi ca erati influentati daca purtati centuri si la ce viteza (aproximativ - bineinteles) s-a produs impactul ptr ca tu spui ca aveai 60-70 si ca ai frinat cu abs?"

1. nu pateam nimic , poate doar o urma de centura pe piept
2. avem 60-70 cand am intrat in intersectie si ea avea 20-30-40 ... spatiu de franare am avut cam 10-15m , dar fiind ud pe jos + marcajele galbene "nu blocati intersectia" a franat mai greu decat pe uscat ... nu stiu cat aveam in mom impactului pt ca nu s`a blocat vitezometrul

"Sper sa rezolvi repede si convenabil cu asigurarile si sa treci usor peste sperietura - recunoaste ca CINEVA acolo sus te iubeste!"

sperietura n`a fost ... doar a durat mai mult pana sa realizez ce s`a intamplat ... prima reactie dupa a fost , dupa spusele prietenului meu : am suflat faina care imi intrase in gura si pe un ton foarte calm si foarte serios l`am intrebat "ce p**a mea a vrut asta sa faca" ... recunosc ca ma iubeste sau macar tine la mine ... oricum maine sper sa am raspuns de la asigurari "dauna totala" ... prea multe probleme si prea mult ghinion cu masina asta ...

@BoogY: tocmai d`asta ma bucur ca a fost avariata rau si e f posibil dauna totala ... nu as mai avea sange sa merg cu masina mea dupa ce e reconstruita ... oricat de bine ar lucra service`urile ford (ce amuzant sunt =)) ) 5 stele n`o sa mai aiba niciodata ... pacat pt ce ti s`a intamplat ... asta`i conduita soferilor in trafic , faci accident si fugi , poate poate nu te prinde ... bine totusi ca n`ai patit nimic ...

@cart00n : ms.
@bmarianr : stiu , nu degeaba ii zice "de siguranta" ...
@gfocuss : ms si eu sper .
@bil : sector 1 , pe calea grivitei , unde e si sediu omniasig . legea junglei ce`i acolo ...

@Almanahe : e cu dus si intors . de un lucru sunt sigur frana , abs , ebd , mba , esp , airbag`uri etc sunt puse pe masini cu un scop : sa minimizeze vatamarile corporale ... cu cat viteza e mai mare cu atat sistemele astea au un timp de reactie mai mic si efecte alterate ... in teorie e bine ce zici ... in practica cel putin in cazul meu daca nu franam , faceam blonda praf :)) ... plus ca toate sistemele astea care au intrat la franarea violenta (abs , ebd , mba) au avut rolul de a stabiliza masina pe traiectorie + de a micsora spatiul de franare (viteza mai mica la impact) ... dupa impact , inca aveam picioru la podea pe frana ... exista riscu sa mi`l rup , da preferam un picior rupt si o viata salvata sau rani minore (blonda , pasagerul meu , eu)

accidente , incidente si ce ne facem in caz de ... http://clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=23697
omg
Gold Member

Maşina:

Mesajde omg » 19 Noi 2008, 21:35

LE : multumesc celor care au postat/citit ... important e sa nu ramanem indiferenti si sa bagam la cap ... fieru nu iarta , indiferent de sistemele de siguranta cu care e dotata masina ... la achizitie , investiti mai mult in siguranta ... dupa ce mori sau ramai invalid devin inutile scaunele si suspensiile sport , xenonu , trapa , sistemu audio de sute de watti , caii putere in exces etc sau alte dotari care sunt puse inaintea celor de siguranta ...

multumesc colegilor edit , cornel001 , testergl care m`au ajutat cu nr de la road support , care desi n`au raspuns , m`au sunat imediat cand au vazut apelu ...

starea mea de spirit e f buna , sunt f relaxat si parca mi s`a luat o piatra de pe inima ... bine ca pana la urma s`a terminat ok pt toti ... astept calvarul telefoanelor , drumurilor si spagilor la asiguratori , service , leasing etc.

omg
Gold Member

Maşina:

Mesajde Alma » 19 Noi 2008, 21:36

Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina:

Mesajde mircea george » 19 Noi 2008, 22:19

almanahe - cred ca te corectez cu frina in situatia de urgenta - in principiu ai dreptate cu ridicatul de bot al masinii si pagube in plus DAR pagubele la impact sint direct proportionale cu energia disipata intre masini, energie cinetica care e direct prop cu viteza Ecin = mv(patrat)/2 deci intr-un metru de frina mai pierzi 10km/h deci vreo 5 kJ care pot sa faca diferenta la deschiderea airbagurilor... fiecare centimetru conteaza la scaderea energiei de impact!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
mircea george
1nsane Member

Mesajde Alma » 19 Noi 2008, 22:56

Pai asa o fi dar mai trebuie tinut cont si de faptul ca testele EURO NCAP sunt facute la viteza de 60Km/h fara nici o franare, deci masina in pozitie normala. Mai este stiut si faptul ca exista elemente de preluare a energiei cinetice in partea frontala a masinii daca tu franezi si intri sub un autocamion, Jeep sau alta masina cu o garda la sol mai ridicata cum mai iti sunt folositoare acele sisteme special concepute pentru asa ceva!?
Practic conform celor afirmate mai sus, avand in vedere ca masina este cotata cu 5 stele la impactul la o viteza de 60 km/h, daca ai viteza mai mica sau egala cu 60km/h, CENTURA PUSA si putin sange rece, poti elibera frana si vei scapa nevatamat ;)
1nsane Member

Maşina:

Mesajde Mihai L » 19 Noi 2008, 23:20

Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP

Mihai L

Maşina:

Mesajde toxicristi » 20 Noi 2008, 00:05

Eu zic sa lasam sfaturile de genul "sa nu tii frana apasata in momentul impactului" ca sunt cam greu de pus in practica. Asa poti si accelera inainte de impact, ca sa se ridice botul. :D In momentul in care esti pus in fata unui impact iminent, numai la ridicarea botului masinii nu iti sta mintea - instinctul este mult mai puternic si acela iti va zice sa apesi pedala aia pana o scoti prin podea!

Bine ca ai scapat teafar, masina probabil s-a deformat asa de tare datorita zonelor tampon - acelea cred ca te-au salvat si pe tine, cat si pe ocupantii celeilalte masini implicate, micsorand deccelerarea.

Ca sfaturi, cele mai bune ar fi conducerea preventiva (nu inseamna neaparat inceata, dar adaptarea vitezei cat sa poti frana in timp util), asigurarea inainte de intrarea intr-o intersectie, chiar daca semaforul indica verde, reducerea vitezei inainte de intrarea intr-o intersectie semaforizata si mentinerea piciorului deasupra franei pana la iesirea din aceasta (la fel se recomanda si in zona trecerilor de pietoni), purtatul centurii de siguranta.
"Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina:

Mesajde omg » 20 Noi 2008, 01:33

"Mai putin blonda, dar ea oricum nu conteaza, nu? :("

desi vina ii apartine in totalitate , n`am nimic cu ea , am ramas in relatii cat se poate bune date fiind conditiile de fata ... faptul ca pana in ultimu moment a sustinut sus si tare ca ea a trecut pe verde , e o chestie pur romaneasca si umano-instinctiva , pe care o inteleg ... norocul ei a fost ca n`am lovit`o mai aproape de usa sau chiar in usa ... atunci nu mai scapa "prea vie" ... f bine ca s`a terminat asa ... fieru se indreapta sau se schimba ... acum sa vedem cu prietenul meu care era in dreapta ... maine isi pune gips in zona umarului si sper sa fie ok ... cel tarziu poimaine fac si eu o vizita sa vedem ce zice nenea in halat alb despre mine ...

@toxicristi : in traficu asta infernal din bucuresti , la ore de varf , nu se mai gandeste nimeni la condus preventiv , ci cum sa ajunga mai repede acasa ... cand circuli in coloana cu politia in intersectie chiar nu`ti trece prin cap ca vine un sofer "profesionist" care intra pe rosu ... recunosc si eu mai trec(treceam) pe rosu , da asta noaptea cand era f liber si dupa o asigurare temeinica ... se pare ca nu legea conteaza , ci oamenii care o aplica ...

daca are cineva pcr (pile-cunostinte-relatii) pe la info-trafic i`as fi recunoscator daca ar pune mana pe bucata cu filmarea accidentului (17.11.2008 , intre 21:15 si 21:20)... eu ma agit in continuare , da e cam greu sa fac rost ...

omg
Gold Member

Maşina:

Mesajde BoogY » 20 Noi 2008, 02:31

Daca tu obtii filmarea ai o bere de la mine!:)) EU m-am certat o ora cu ei si nimic,spre final m-au intrebat daca am casco si le-am zis da atat mi-a trebuit "haaaa pai ce te plangi ai casco o repari..auzi filmare ce sa-ti faca filmarea? stai domne linistit unde te crezi...auzi vrea sa vada filmul:))"
BoogY

Mesajde Officer » 20 Noi 2008, 09:38

Desigur, regretabil eveniment. Bafta multa in cercetare! Ai martori inafara de cel de pe locul din dreapta?

Airbagurile se declanseaza indiferent pt sofer iar pt locul din dreapta, cel putin la ford, au senzor de greutate. Spre exemplu, daca pe locul din dreapta nu sta nimeni si pui centura de forma , in bord se va aprinde becul care indica faptul ca aitragul nu va functiona pt pasager.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina:

Mesajde omg » 20 Noi 2008, 10:11

filmarea din ce am inteles poate fi ceruta doar in instanta ... nu`mi face o deosebita placere s`o dau pe blonda in judecata , doar sa vad filmarea :))

@BoogY : puteai sa apelezi la fondul pt victimele din accidente rutiere (parca asa se numeste) ... e un fond care in fiecare an creste (pt ca nu se foloseste app nimeni de el) si te despagubeste cand autorul fuge de la locul faptei ... se aplica si daca esti sofer si daca esti pieton , conteaza doar sa fii implicat intr`un accident la care "faptasul" a fugit si nu poate fi indentificat ... o sa`ti creasca prima de asigurare la casco multicel pt ca ei trebuie sa`si recupereze cumva banii ...

@Officer : ms. da , aveam un martor ... prietena era in masina din spate si a vazut tot ... mai mai ca era sa intre si ea in curu meu (la figurat) ... urat sa fii facut sandwich de 2 blonde :))

au aparut si primele mici sechele dupa accident ... dupa ce am plecat de la politie in noaptea de dupa m`am dus acasa sa dorm ... inainte de somn am simtit o durere la amble maini , la antebrate ... nu i`am dat importanta , dar vad ca nu dispare singura ... acum s`a acutizat si durerea devine din ce in ce mai mare ... la medic cu mine ...

omg
Gold Member

Maşina:

Mesajde mircea george » 20 Noi 2008, 10:23

Du-te URGENT la spital!! E normal sa apara in brate o oarecare durere ptr ca a fost totusi un soc semnificativ, dar nu miinile sint f importante acum ci gitul, coloana si capul, eu zic sa faci ceva de genul radiografie/RMN ca sa fii sigur de rezultat; oricum se lasa cu carnete suspendate ptr ca prietenul din dreapta deja e in gips, eu zic ca blonda e buna de plata grav de tot...
mircea george
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 20 Noi 2008, 10:27

:( sa-ti fie invatatura de minte sa porti de acum centura...

La ce-ti trebuie inregistrarile video ? Nu erau pulitaii in intersectie si blonda recunoscut ? Sau vrei amintire de 'razboi' sa arati la nepoti...

@Boogy asta se intampla cand in pulitie ajung cei cu clase cat trenu'....
Imagine

Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina:
VIN:

Mesajde Tiry213 » 20 Noi 2008, 10:53

Eu am patit o data, cam ce a patit blonda acum. Norocul meu a fost ca am avut centura, fiindca altfel cred ca ieseam pe geam afara. La mine cel putin nu a fost unghiul impactului 90 de grade. A fost in jur de 40 de grade, si cu toate astea, mi-a facut masina praf la jumate, si mi-a aruncat spatele cam 3-4 metri.
Au sarit airbag-urile din scaun si plafon, si m-am ales cu o durere de umar si aveam toata fata rosie pe partea stanga. Masina arata putin mai bine, decat la testele NCAP la impact lateral. Iar celalt, avea partea dreapta stramba. Viteza nu prea mi-am dat seama cat era, fiindca nu l-am vazut deloc, doar l-am auzit. Dar tind sa cred ca avea viteza mare fiindca el atunci a depasit coloana.
Tiry213
1nsane Member

Mesajde BoogY » 20 Noi 2008, 12:09

habar nu am avut ca exista un astfel de fond,pe mine cei de la politie m-au scos vinovat evident ca cineva trebuia sa plateasca amenda:(.Cica:neadapatarea vitezei la conditiile de drum.Era frumos,uscat si cald asfaltul...in fine a trecut masina e ca noua deh punte spate noua,caseta directie noua fix ce trebuia sa schimb intre noi fiind vorba.Casco nu stiu cat va creste dar voi afla in curand:)
De masina ta ce se aude? Dauna totala sper...
BoogY

Mesajde SliceofLife » 20 Noi 2008, 13:32

Am mai postat eu aceste sfaturi mai demult intr-un alt topic dar nu cred ca strica sa le repet.

*O centura de siguranta dispusa incorect, poate provoca accidentari grave in cazul producerii unui accident.
*Partea de umar a centurii trebuie sa treaca peste mijlocul umarului si niciodata peste gat. Centura de siguranta trebuie sa aiba contact ferm cu corpul.
*Partea inferioara a centurii trebuie sa treaca peste bazin, nu peste abdomen.

Atentie deasemenea si la reglarea tetierelor. Partea lor superioara trebuie sa se afle la inaltimea partii superioare a capului.

Reglati scaunul conducatorului astfel incat sa se pastreze o distanta de cel putin 25cm intre pieptul acestuia si centrul volanului.
Nu inclinati spatarul scaunului foarte mult in spate! Sistemul airbag si centura de siguranta asigura o protectie optima cand spatarul scaunului de gaseste in pozitie verticala, iar conducatorul este asigurat in mod corect cu centura de siguranta. Cu cat spatarul scaunului este mai inclinat in spate cu atat mai mare este riscul unei accidentari.
The only way out is in!
SliceofLife
Gold Member

Maşina:

Mesajde omg » 21 Noi 2008, 01:46

@mircea george : am fost azi la camera de garda ortopedie la urgente ... oasele nu sunt deplasate vizibil , doar muschii si ligamentele ... tratament cu antiinflamator local (fastum gel) , antiinflamator pastile , banda elastica pt sustinerea incheieturilor , efort scazut ... de condus am voie (de parca as mai avea ce :)) ) in schimb trebuie sa`mi iau o tastatura cu palm-rest pt cateva ore bune pe zi sunt nevoit sa butonez ... in 2-3 zile incep cu fizioterapie si recuperare (gimnastica de recuperare probabil) ... o sa fac si o investigatie la gat , coloana , cap etc si sper sa iasa bine ... prietenul meu a refuzat sa`si puna umarul in gips , problema lui ... nu pot sa`l conving sa faca ce nu vrea ... am incercat dar fara rezultat ... inconstienta ramane vie printre noi ... blonda s`a ales cu permis suspendat pe 60 de zile si amenda de aprox 350ron , jumate in 48 ... atunci nu se stia de nicio vatamare corporala pt ca nu era cazul - si`au facut aparitia dupa ceva timp ... nu e buna de plata pt ca "s`a scos" , mi`a dat copie dupa rca si talon ... la rca`u ei o sa deschid un dosar pt vatamare si ei o sa plateasca ... doar daca o dau in judecata , ceea ce nu`mi prea face placere , pot obtine daune morale si alte nebunii ....

@Cornel001 : inregistrarea video imi trebuie pt mine gen cultura generala ... si pt curiosi :)) captele de creta erau cu spatele (cica) si n`au vazut nimic ... blonda a tinut`o p`a ei pana in ultima clipa si anume ca a trecut pe verde si eu pe rosu ... cand a inteles ca eu daca ies vinovat ajungem in instanta (unde folosesc proba video) s`a razgandit ... pe declaratia in care scria cum am intrat eu pe rosu si ca ea e nevinovata a scris pana la urma , mare si citet , "am intrat pe rosu in intersectie . semaforul electric functiona normal" ... greu cu blondele ...

@BoogY : exista de vreo 2 ani ... nu strica sa te interesezi si poate sa obtii ceva bani d`acolo ... bani care evident nu ajung la tine ci la casco ... astfel nu iti va creste prima de asigurare si vei avea istoric "curat" ...
http://www.baar.ro/fpvs/fpvs_prezentare.htm
http://www.inkbroker.ro/RO/article--Fon ... --106.html
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/fon ... t-3435878/
http://www.europafm.ro/info-trafic/info ... razii.html
http://www.juridice.ro/lege_9/legi-noi/ ... trada.html
sper sa te ajute cu ceva linkurile de mai sus

omg
Gold Member

Maşina:

Mesajde Clash » 21 Noi 2008, 07:51

@omg Airbagurile nu au nici o legatura cu centurile. Sunt firme de asigurari care se leaga de pusul centurilor pentru nu a despagubi pasagerii respectiv soferul. Senzorii pentru airbaguri nu au legatura cu senzorii de la centuri. Au fost cazuri cand soferul era in parcare fara a avea centura de siguranta pusa si a fost lovit din fata si airbagurile au functionat. Cand faceti o asgurare in care sunt asigurate persoane intrebati consultantul de asigurari daca vor fi despagubiri in cazul nefolosirii centurilor de siguranta.Vedeti aici functionarea airbagurilor http://www.autoconcret.ro/tehnica/tehni ... irbag.html
Clash
Member

Maşina:

Următorul

Înapoi la Accidente