Siguranta, accidente, intamplari si sfaturi
pe 17.11.2008 in jurul orei 21:15 mergeam pe magheru spre romana ... afara picura , asfalt ud ... ajung aproape de intersectia magheru-george enescu (strada care vine dinspre pta lahovari si se duce spre eva) ... la 100m de intersectie trec de pe banda 3 pe banda 4 care era libera ... semafor rosu , reduc cu intentia de a opri ... la 50m de intersectie se pune verde ... masinile in coloana care asteptau la semafor abia se pun in miscare , eu vazand ca e verde imi continui deplasarea ... intru in intersectie si fac "poc" cu o blonda intr`un alfa romeo din '86 care venea dinspre lahovari si facea stanga (n`a mai apucat) spre universitate ...
impactul a fost destul de puternic , eu aveam in jur de 60-70 si ea 20-30-40 ... impact frontal lateral ... au sarit airbagurile frontale ... eu m`am ales cu o mica durere de nas si de barbie + faina pe fata

cam asta ar fi descrierea accidentului ... masina mea s`a deformat grav in partea din fata gen capota , aripi , bara , grila , radiator , intercooler , parbriz ... din ce am observat , blocu motor a fost un pic miscat , distributia atinsa , cutia de viteze s`a scuturat un pic ... ornamentu de la schimbator a sarit , la fel si alte bucati de plastic din masina ... eu zic ca isi merita cele 5 stele si daca aveam si centuri probabil ca nu simteam mai nimic ...
inainte de impact , cand am vazut ca masina nu mai poate fi oprita , mi`au trecut prin cap mai multe ganduri "rele" ... iau stanga de volan , intru in cei de pe sensul opus (care se pusesera in miscare) sau in cel mai bun caz intr`un stalp sau masini parcate ... iau dreapta , fac ca mc`u din romana sa aiba si mcdrive

ce m`a mirat pe mine a fost ca au sarit airbag`urile cu toate ca centurile nu erau puse ... din ce stiam cand centura nu e pusa , airbag`u nu sare ... exista riscu ca la impact , corpul se duce in fata , airbag`u se declanseaza , iti da capu pe spate -> gat , coloana , coaste rupte ... in cazu meu ii multumesc domnului airbag ca a sarit , altfel ma alegeam cu leziuni urate ale fetei/capului ... nu acelasi lucru poate sa`l spuna prietenu care a stat in dreapta ... s`a dus in fata , a dat cu capu de parbriz (are sa`mi ia un parbriz nou

in rest ce sa zic , urmeaza alergaturi si discutii epuizante cu asiguratorii , leasingu etc si sper sa se rezolve convenabil pt mine ... premisele nu sunt foarte bune , iarna , alegeri , sarbatori , criza etc ...
o sa revin cu poze , eventual poate fac rost de cele de la constatare ... daca nu , ii trag cateva poze artistice sa le am ca amintire ... masina in continuare e in zona eva , in parcarea dalli sau vis`a`vis , depinde unde o mut in noaptea asta ... pt curiosi , o gasiti acolo , b 13 gmo , negru ...
asfalt uscat si aveti grija cu intersectiile ... vine iarna si la ce trafic avem e pacat sa`si mai posteze si altii experientele neplacute ... penibil ce se intampla la noi , pe strazi , in sectiile de politie etc. ... fapt divers : am stat la politie 8 ore (de la 10 pana la 6 a doua zi) ... cand sa`mi vina randu au terminat baietii programu , schimb de tura ... agentul mi`a zis sa vin oricand in cursul zilei de 18 ca ma baga in fata etc ... azi cand am ajuns mare mirare ... trebuia sa mai astept 100 de numere inaintea mea pe motiv ca s`a schimbat tura si s`au dat alte numere ... noroc cu un agent care s`a indurat de noi dupa alte 2 ore de asteptare ...
Alfa Romeo 166 2.0TS 150cp B-50-PTD
accidente , incidente si ce ne facem in caz de ... http://clubford.ro/viewtopic.php?f=15&t=23697
-
omg - Gold Member
- Maşina: