de Florin Dumitrescu » 09 Oct 2009, 18:25
Modificări legislative care pot fi avute în vedere:
- Împuternicirea Jandarmeriei Române şi a Poliţiei Comunitare în ceea ce priveşte sancţionarea
contravenţiilor la legea circulaţiei rutiere; astia sunt prosti facuti gramada, au intrat pe pile sau la gramada prin comunitara, nu stiu nici sa scrie, si acum vor sa fie politisti? pai atunci hai sa facem politisti si vacarii si ciobanii si toti prostii romaniei
- Mutarea responsabilităţii săvârşirii contravenţiei de la şoferul care a condus vehiculul la
proprietarul vehiculului, în cazul determinării contravenţiei prin mijloace electronice (camere
video de supraveghere a traficului), pentru simplificarea încasării amenzii contravenţionale; ce-ar fi daca ar face ei strazi conform taxelor pe care le platim, ca sa putem si noi conduce pana la sinaia fara sa rupem 2 jante, sau sa stam ca prostii in coloana de la bragadiru la predeal?
- Eliminarea instituţiei martorului din procedura contravenţională, actualmente Poliţia Rutieră, în
calitate de reprezentant al statului român fiind în inferioritate faţă de cetăţeanul român în faţa
puterii judecătoreşti (cetăţeanul se reprezintă singur, iar Poliţia Rutieră are nevoie de instituţia
martorului); politistul de obicei opreste pe unul de pe strada si il ameninta cu amenda daca nu semneaza pe procesul verbal ce a mazgalit el acolo; in cazul asta, cine e in inferioritate?
- Considerarea ca ilegală a comercializării şi folosirii dispozitivelor de detecţie a aparatelor radar; daca nu ar pune radare pe loganuri galbene cu geamuri negre pitite printre copaci, poate nu am avea nevoie de detectoare de radar... daca am avea strazi bune si limite de viteza de bun simt, chiar ca nu am mai avea nevoie de detector
- Introducerea obligativităţii obţinerii permisului de conducere pentru a putea conduce mopede pe
drumurile publice; aici da, pentru ca au dat la toti prostii posibilitatea de a te baga in puscarie ptr ca mopedurile au numai drepturi iar masinile numai obligatii
- Sporirea gradului de intransigenţă a legii în ceea ce priveşte vehiculele care circulă cu o viteză de
cel puţin de două ori mai mare decât viteza legală dar daca ar face ei strazile dintre orase in afara oricarei localitati, cum ar fi? as putea sa fac si eu de la bucuresti la targoviste o ora fara sa evit radare, sa evit cai pe carosabil noaptea, caini care iti sar in fata si betivani care dorm pe drum precum şi în ceea ce priveşte alte abateri grave
cum ar fi: reţinerea la secţia de Poliţie pentru 24 de ore şi suspendarea permisului între 1 an şi 3
ani în cazul constatării stării de ebrietate la volan; betivii la puscarie, da
- Testarea alcoolemiei, de către agenţii de poliţie, de fiecare dată când aceştia opresc
autovehiculele; nu ma deranjeaza, nu am baut niciodata la volan, de 6 ani de cand am permis
- Înăsprirea legii prin acordarea mai multor puncte contravenţionale şoferilor profesionişti, a celor
tineri şi a celor începători comparativ cu alte categorii de şoferi; asta e incalcare a drepturilor omului.... e ca si cum ai spune ca unii din noi sunt mai egali ca altii
- Introducerea permisului probator pentru şoferii începători, care poate fi suspendat la mai puţine
puncte contravenţionale şi care îndeamnă la un condus mai prudent; suna frumos, dar e o porcarie... daca ii ia tac'su RS, ii da blana pushtiu... nu ca mine, cu scoala de soferi pe tico, cu 2 ani pe aro, 2 pe dacie, si restul pe masini de la 100 de cai in sus; experienta si responsabilitatea se obtin in timp, cu rabdare si talent
- Modificarea legislaţiei naţionale privind stationarea si oprirea si parcari cand faceti, nemernicilor?, precum şi privind procedurile de
ridicare a vehiculelor staţionate ilegal, în sensul extinderii competenţelor aferente şi către Poliţia
Comunitară şi permiterea stabilirii de către autorităţile administrative locale de regulamente
proprii asupra acestei activităţi, urmată de urgentarea adoptării hotărârilor de Consilii Locale /
Consiliu General privind procedurile de ridicare a vehiculelor parcate ilegal, în paralel cu
reglementarea parcării pe locurile legale; la targoviste in fata la seminar e parcarea privata a lui Safta, "proprietarul" seminarului ortodox, mare mafiot local si preot care are 2 A6 de 3.0 L diesel full options, urmarit dar necondamnat in anii '90 pentru perversiuni cu minori si homosexualitate
- Extinderea sistemului de management al traficului din Capitală şi pentru funcţiunea de
supraveghere a traficului de către Poliţia Rutieră. vrem drumuri bune, cu destule benzi pe sens si limite de viteza de bun simt, ca sa nu mai fie nevoie sa facem slalom printre cretinii care merg cu 30 la ora si lasa 5 lungimi de masina in fata, cand si asa faci 3 ore minim ca sa traversezi mizeria aia de Capitala europeana
- Admiterea ca probă legală a măsurării vitezei medii pe un sector de drumasta ce mai vrea sa zica?
- păstrarea ca probă a buletinului de analiză a concentraţiei de alcool din aerul expirat şi
eliminarea obligativităţii analizei de sânge şi specificarea faptului că, dacă şoferul supus
controlului doreşte analiza sângelui, plata să se facă de către acesta; nu ca judecatoarea aia de la targoviste care a scapat ptr ca nu i s-a luat proba de sange cu trusa standard, cand ea mergea moarta de beata cu masina; ca deh, judecatorii si smecherii sunt mai egali decat prostii ca mine care si-au luat motor de 2 litri ca sa poata sa ajunga mai repede la munca, fara sa fi baut
- Elaborarea de către Poliţia Rutieră împreună cu procuratura şi puterea judecătorească a
procedurilor de reţinere a contravenienţilor sau persoanelor suspecte, de imobilizare/confiscare a
vehiculului, de folosire a forţei împotriva agresorilor; pai parca era vorba ca nu are politistul voie sa imi dea una in bot doar ptr ca i s-a parut lui ca ma uit stramb; atunci, hai sa ne batem, frate: da' o dam parte in parte, nu eu sa stau si el sa dea
- Interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV – în marea majoritate a
statelor europene, accesul aceste vehicule este permis numai în afara drumurilor - off road aici iar le-o dau, ca multe din ATV-uri au anvelope de strada, nu off-road
- Oferirea posibilităţii şoferilor de a opta pentru reducerea amenzii contravenţionale prin
participarea în centre autorizate la programe de reabilitare comportamentală sau consiliere psihologică referitoare la siguranţa rutieră. aha, adica sus-amintita judecatoare poate sa faca un curs de 2 saptamani si in loc de suspendare pe 3 luni a permisului ptr ca a mers beata-moarta, sa isi ia inapoi permisul dupa o luna jumate? pai si eu? sunt mai prost, sau ce? atunci hai sa beau si eu, daca tot merge asa
Spune Si Tu!!! punct ro
ca poate si voi v-ati saturat de mosi de 60 de ani, care nu vad, nu disting culorile, merg dupa ureche, cu 30 la ora, blocheaza intersectia, intra pe interzis si iti omoara prietenii motociclisti care merg regulamentar
sau poate v-ati saturat de limita de viteza de 10Km/h de la iesirea din sinaia spre Bucuresti, sau de fosta restrictie de 10 Km/h devenita 30 Km/h de la iesire din Brasov spre bucuresti, langa Peco, unde apoi sta radarul pitit dupa gard si ia permise sau da amenzi ptr nerespectarea limitei de viteza
eu m-am saturat de drumurile proaste, stramte, pline de gorpi, de cai, de caini, de pisici, de canale descoperite, fara linii de demarcare a benzilor, pline de betivi pe marginea drumului/pe biciclete/clatinandu-se pe drum/carutasi fara lumina de avertizare, etc.
si lista poate continua, dar trebuie sa spuneti si voi!
Asta-i tot, ne vedem pe strazi / Te las sa iti combini mashina cu ce crezi
avem doua roti la sol, mereu e una dintre ele / avem un motor si-o viata intreaga fara portiere
avem demnitate, ingenunchiem doar in viraj / avem urlete-n pistoane, in loc de basi in portbagaj
0728 395 935 sau 0740 021 784; pe messenger, mykedany
B 68 RZF