Noutăţi din lumea automobilistică
09 Dec 2007, 22:15
Primaria Sectorului 1 va introduce sensul unic de circulatie pe cele mai multe dintre cele 1.200 de strazi din sector, pentru a fluidiza traficul. Masura va fi pusa in practica incepand cu anul 2008, iar primele cartiere vizate sunt Aviatiei, Baneasa si zona Bulevardului Ion Mihalache (fost 1 Mai), potrivit unui comunicat remis redactiei HotNews.ro.
"Aceasta masura va fi pusa in aplicare dupa ce strazile au fost deja reabilitate. Vom incepe cu cateva proiecte-pilot, dupa care vom anunta numele tuturor strazilor pe care se va introduce sensul unic", a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Ichim, consilier al primarului Andrei Chiliman.
Masura va fi adoptata si in cartierele Chitila, Bucurestii Noi si Pajura, a mai spus Ichim.
sursa:
http://www.hotnews.ro/Actualitate/Esent ... orul_1.htm
09 Dec 2007, 22:17
Să vezi haos...
09 Dec 2007, 22:44
mai mult de 19 nu poa' sa-mi consume >.<
09 Dec 2007, 22:52
in aviatiei deja au inceput cu sensurile unice pe stradute
10 Dec 2007, 15:49
o sa fie amuzant cand nu o sa mai sti cum sa ajungi acasa...
10 Dec 2007, 15:52
$1 scrie:$2 sa fie amuzant cand nu o sa mai sti cum sa ajungi acasa...
Daaa, sa vezi ce o sa mai radem.... Un hohot de ras va fi in traficul din Bucuresti... ca lacrimi, de unde sa mai storc???
10 Dec 2007, 16:03
Sa puna dracului sens unic de la A2 spre A1 si cei care vor sa se intoarca sa o ia prin Tirgoviste - Slobozia...niste nesanatosi la cap.
10 Dec 2007, 16:15
atena. 5 mil oameni. plus alti turisti; cartiere cu strazi inguste; trafic bara la bara; fluent; pe sensuri unice
ps- un nr urias de scutere si motociclete
probabil asta ne trebe si noua: taxe pe masinile mari -> scutere/masini mici -> sensuri unice logice si parcari
10 Dec 2007, 16:19
$1 scrie:$2tena. 5 mil oameni. plus alti turisti; cartiere cu strazi inguste; trafic bara la bara; fluent; pe sensuri unice
ps- un nr urias de scutere si motociclete
probabil asta ne trebe si noua: taxe pe masinile mari -> scutere/masini mici -> sensuri unice logice si parcari
si ceea ce e cel mai imp in trafic sa ai cei 7 ani de acasa sa fii civilizat si educat
10 Dec 2007, 16:25
asa e; cit m-am invirtit pe acolo, NU m-am blocat in trafic; iar masinile parcate aiurea erau "incercuite" cu o banda dintr-aia pe care scria "politia; am vrut sa aprcam in fata uneia d'asta, da' ne-am razgindit si am parcat la 1 km mai la vale, unde era voie sa parchezi
offtopic: prin unele zone, erau niste locuri virane - parcari; masinile erau puse ca in hambaru ala de l'a postat dani ardelian; lasai cheile valetului si ala parca/scotea masinile; mie mi-a inghesuit masina cu asa dexteritate, ca io m-as fi chinuit 10 minute sa o bag acolo, cu spatele
ps - tipu era de categoria musca, io n-as fi putut sa ma dau jos din masina prin spatiul lasat de portiera mea (si stiti ce portiere am ...) si masina de linga ...
10 Dec 2007, 17:34
"si ceea ce e cel mai imp in trafic sa ai cei 7 ani de acasa sa fii civilizat si educat"
tare fericit as fi sa vad asa ceva la noi in tara
10 Dec 2007, 19:05
de cand au facut chestia asta imi risc permisul aproape zilnic pentru 10 m pe contrasens

( in aviatiei... si mi se pare mai aglomerat cartierul... acum toti circula in accelasi sens si daca vii de pe o strada cu cedeaza trecerea trebuie sa astepti pana intri... parca inainte se mergea mai repede...
10 Dec 2007, 22:27
De ceva timp au blocat accesul pe strada pe care au capat 178 si 336 (partea dinspre Uverturii) si au pus un indicator "Ocolire 100m". Partea haioasa e ca peste 100 de metri, pe unde te pun ei sa ocolesti, ai un maaaaaare "Acces interzis". Si asa intru zilnic pe contrasens, respectand semnul care imi convine:P
11 Ian 2008, 19:11
eu stau in aviatiei si ce au facut handicapatii ...scuzati k vb asa urat dar nu ma pot abtine, este cea mai mare porcarie...eu nu pot ajunge pe strada mea daca vin din baneasa desi stau in acea parte a cartierului. pt asta ar trebui sa ocolesc jumatate de cartier ca sa ajung la mine in loc sa o merg 100m pe o strada. iar incompetentul de primar a spus k acum cu sensurile unice vor fi si mai multe locuri de parcare pt k se va parca pe ambele parti ale strazii...de parca pana acum nu a fost asa...lumea parca doar pe o parte...nishte cretini si idioti. am auzit kiar k au fost si nishte dispute cu politia prin cartier. eu imi risc permisul in fiecare zi pur si simplu pt k nu o pot lua altfel. cu sensurile astea k sa imi iau 2 prieteni de acasa ar trebui sa ocolesc cartierul de 2 ori ...iar ca sa ma duc la benzinarie, banca si piata imi ia 1 o ora pt k nu pot merge decat pe strazile principale care sunt supra-aglomerate. mai mult...acum mai rau ca niciodata apar disputele intre soferi. sunt multi in cazul meu care vor sa ajunga in fata blocului...mai ales k sunt tot felul de stradute mici printre blocuri... iar cei care nu stiu cat de greu este sa faci acest lucru nu te lasa sa intri pt k e sens unic. cand a nins am incercat sa ajung in fata blocului pe cel mai scurt traseu pt k zapada era de 20 cm pe dn1 dar in cartier ce sa zic si ma chinuiam sa ma din din zapada... la care nishte nesimtiti imi striga k e sens unic. era sa ma iau la bataie cu ei. eu kiar ma gandeam ca ar fi bine un fel de lista in care locuitorii sa semneze pe net ar fi ideal k sa se scoata sensurile. e mai mare haos k inainte. sunt super pissed off pe tema asta.
11 Ian 2008, 20:18
eu mi-as lua un tanc

atunci cred k m-ar lasa lumea sa merg si eu frumos pe drumul meu
11 Ian 2008, 20:28
daca nu se facea nimic nu era bine
daca se face iarasi nu e bine .... aveti solutii mai bune ?
sa ne luam cu toti tancuri nu merge cu siguranta !
vizitati putin capitalele europene sa vedeti cati oameni merg pe 2 roti sau cu transportul in comun. este singura solutie.
dar totul trebuie sa inceapa de la intelegere, fara intelegere nu o sa rezolve nimic
oricum, de voie sau de nevoie directia e una singura : scoaterea masinilor din orase
11 Ian 2008, 20:32
cartierul aviatiei are 1km in diagonala...deci e mic...aglomeratie a fost si este pe barbu vacarescu, sos pipera si fosta sos. scoala herastrau. pe stradute era bine si kiar nu era nevoie de reglemantari. atunci era intelegere... daca se intalneau doi se intelegeau ei. acum pe stradute e mai aglomerat k inainte. concluzia e k mai bine nu faceau nimic si era bine. nimeni nu cred k s-a plans de aglomeratie sau ambuteiaje pe stradutele cartierului printre blocuri.
11 Ian 2008, 20:39
Eu cred ca unul dintre cei sus-pusi si cu putere de a lua sau de a sugera o asemenea decizie a avut o problema pe vreo straduta, a fost pus odata in incurcatura si s-a suparat, poate i-a zgariat cineva masina si s-o fi enervat.
La noi in Timisoara era o groapa de vreun metru diametru si vreo 15 cm adancime (un capac de canal sub nivelul asfaltului) pe care trebuia sa-l ocolesc in fiecare zi, aproape un an de zile.
Intr-o zi, un camion incarcat cu pietris a dat in groapa, i s-a rupt suspensia, s-a inclinat si s-a varsat tot continutul. A doua zi imediat a aparut o echipa care s-a apucat sa remedieze groapa din asfalt.
Eu n-am vazut cu ochii mei dar martori oculari au declarat ca respectivul camion care s-a rupt ducea materiale de constructii la o vila cu doua etaje care se construia prin apropiere.
11 Ian 2008, 20:51
$1 scrie:$2aca nu se facea nimic nu era bine
daca se face iarasi nu e bine .... aveti solutii mai bune ?
sa ne luam cu toti tancuri nu merge cu siguranta !
vizitati putin capitalele europene sa vedeti cati oameni merg pe 2 roti sau cu transportul in comun. este singura solutie.
dar totul trebuie sa inceapa de la intelegere, fara intelegere nu o sa rezolve nimic
oricum, de voie sau de nevoie directia e una singura : scoaterea masinilor din orase
eu ma intreb altceva ,cata spaga a luat primaria pt autorizatile de constructie a mallurilor ,,unde si in cate capitale mai sunt atatea mall-uri ,super-market, tu vb de intelegere?? de unde atata intelegere ,,nu a spus nimeni sa nu se construiasca si sa nu se reabileteze dar sistematic frate nu ca idiotii tot odata ,clar ca nu fac fata ,,cretinii castiga licitatiile dar bani nu au si atunci se apuca de spart dupa care fonduri ciuciu si uite asa ramanem in pom si pomul in aer ...,,hai ca o dam in politica si chiar nu ma caracterizeaza ...
11 Ian 2008, 22:09
nu cred ca se mai poate face ceva la ritmul in care se cumpara masinile... ecuatia e simpla : prea multe masini - prea putin loc pentru ele. e prea tarziu sa se mai faca loc asa ca solutia e sa se diminueze numarul de masini care circula in centru.
cand am zis intelegere m-am referit nu la intelegere fata de autoritati ci fata de situatia in care ne aflam. Chiar daca ne permitem masini nu e neaparat sa mergem cu ele in fiecare zi si pe distante de o jumatate de ora cu transportul in comun.
11 Ian 2008, 22:35
eu am renuntat la mersul cu masina la facultate desi stau in aviatiei si merg pana la timpuri noi ...prefer sa merg cu metroul desi trebuie sa skimb 2 si desi fac 40 de min. folosesc masina doar noaptea sau cand trebuie sa ajung intr-un loc unde nu se poate cu tranportul in comun. asa mai fac si economie de benzina. propun sa ne mutam in orase slab populate

sa fim migratori, desi ca dezvoltare economica putine sunt orasele care au asa ceva dupa bucuresti.
11 Ian 2008, 23:28
Mers la serviciu cu masina: 20 minute (aprox. 5 Km)
Mers la serviciu cu mijloace de transport: 45 - 60 minute, asta incluzand si timpul de asteptat in statie.
In masina ascult stirile, fac cat de cald sau de frig vreau eu, stau pe scaun, fac planuri, etc.
In troleibuz ascult manele de la castile unui pusti de 14 ani, stau tot cu ochii in paispe ca sa nu ma caute de portofel sau de celular, suport mirosul de transpiratie, ne calcam pe picioare, ne inghesuim unii in altii, etc.
Tu cu ce ai merge la serviciu ?
Cu troleul ma costa 50 RON / luna.
Cu masina ma costa 200 RON pe luna.
Cu mare placere mi-as lasa masina acasa daca mijloacele de transport in comun ar fi mai de calitate.
11 Ian 2008, 23:34
@DanielArdelian2 situatiile nu se compara, vad ca in semnatura ta scrie Timisoara, in Bucuresti 5 km pe unele rute ii poti parcurge in timpi "sensibil" mai mari, de exemplu 40 de minute... in medie.
12 Ian 2008, 01:06
pai eu stau tot in bucuresti, si pot sa zic idem la Daniel (nu exact aceleasi cifre dar comparativ aceeasi situatie).
bine, eu am un traseu mai atipic...
dar oricum : n-aveti decat sa mergeti voi cu ratb-ul/metro-ul actual. e usor de vorbit.
eu nu stau in centru, chiar spre periferie, da tot sper sa emigrez si mai departe.
12 Ian 2008, 02:15
Si eu prefer sa dau 200-300 ron pe benzina decat mai putin pe autobuz