Noutăţi din lumea automobilistică
15 Ian 2009, 15:30
Mai mult ca sigur "Not available in any country near Romania".
15 Ian 2009, 15:49
cine stie, poate acum cu criza se vor trezi la realitate si vor aduce hibridele care exista deja in state si in europa si viceversa vor duce focusul european in state. Oricum e de notat ca e un vehicul full electric cu priza de incarcare si daca au mai rezolvat din probleme bateriilor legate de autonomie si durata de viata cred ca va avea succes masina.
20 Ian 2009, 17:03
Pe mine m-ar interesa masina electrica cu autonomie de 100 km.
04 Feb 2009, 02:09
Salut! La ce pret va asteptati la masinutza asta in romania?
04 Feb 2009, 11:07
Nu cred ca o sa fie in Romania cel putin inca 5 ani.
Asta ii modelu pentru America.
13 Apr 2009, 07:01
Sincer sa fiu nici n-as vedea rostul pentru urmatorii N ani. Autonomia ar fii prea scazuta si ai sta mult prea mult cu ea la 'electro-benzinarie' sau cu ea la incarcat in spatele blocului. Pareri personale
14 Apr 2009, 16:51
mai e si urata cu spume, seamana cu tiida.
22 Apr 2009, 10:46
masina e ok. e buna chestia cu elctrica, insa ma gandesc cat o sa ajunga curentul?
cand in Romania au inceput sa treaca diesel-urile s-a scumpit motorina.
si ii dau drepata lui
alexandrusavu :
everywere but ROMANIA
22 Apr 2009, 11:14
$1 scrie:$2ai e si urata cu spume, seamana cu tiida.
E focusul care se vinde acum peste ocean frate cu al nostru dar mai cu burta. Ideea e veche si simpla. Daca 15% din masinile care circula in oras ar fi electrice am respira un aer cu 15% mai curat. Din pacate tehnologia e destul de costisitoare si poate ca aici ar trebuii sa pompeze bani statul nu in tot felu de saci fara fund. Oare ce o fi in cutia aia cu sigla, poate un mini reactor nuclear?
25 Apr 2009, 22:47
pana la urma vor castiga teren masinile electrice
26 Apr 2009, 08:49
Tehnologia este la inceput, dar sunt sigur ca in vreo 10-15 ani maxim vom vedea destule pe strazi. Va trebui sa se face ceva cu poluarea. (asta o zice unu care are motor benzina turbo de 2.5 l si care consuma 16%

)
06 Mai 2009, 18:26
http://www.adevarul.ro/articole/wsj-for ... focus.htmlextras:
Compania americana Ford Motor a declarat ca va cheltui 550 de milioane de dolari in scopul transformarii mecanismului folosit pentru fostul model sport Michigan pentru a produce un nou model Ford Focus, relateaza Wall Street Journal.
Noul model Ford Focus va fi disponibil anul viitor la nivel global si in versiunea pe curent electric pana in 2011.
06 Mai 2009, 18:41
la o emisiune pe discovery spuneau ca au folosit ceva baterii cu tehnologie nou ( de la m i t) si ca au costat vreo 10000 de dolari, pt un muslecar american si au folosit vreo 20 de bucati.
06 Mai 2009, 21:21
$1 scrie:$2ompania americana Ford Motor a declarat ca va cheltui 550 de milioane de dolari in scopul transformarii mecanismului folosit pentru fostul model sport Michigan pentru a produce un nou model Ford Focus
Hauleu Cornele, dar ce dictionar ai folosit pentru traducere?

Eu am inteles asa: ...va investi 550 mil dolari in scopul transformarii uzinei din Michigan unde se produceau SUV-uri (adica gipane, Sports Utility Vehicle: Ford Expedition si Lincoln Navigator)...
LE: Cu scuzele de rigoare, dar acum am vazut ca "traducerea" le apartine celor de la Adevarul.
30 Aug 2009, 01:34
Asta e viitorul oameni buni. Acumulatorii nu se vor mai incarca in ore intregi ci in minute, fara exagerare. Deja exista tehnologia de incarcare rapida a unui acumulator si se va aplica la scara larga. In principiu, pe viitor din asta o sa-mi cumpar, scot panoul solar (daca nu e deja pe acoperis) si o incarc cat stau sa beau un suc, sau incarc din mers al doilea set de baterii, cu toate ca pierd portbagajul. Idei sunt insa exista o mafie a petrolului care e extrem de puternica financiar (si asta conteaza acum nu?).
La mai repede in Romania astfel de masini!
24 Oct 2009, 09:21
Intr-adevar, cu solutii de incarcare rapida si din mers a bateriilor merita sa treci pe electric. Desi pentru cei mai "zmuciti" dintre noi s-ar putea sa nu mai fie asa de amuzant la condus.