Noutăţi din lumea automobilistică
21 Ian 2009, 11:58
The dual clutch gearbox installed in the Lincoln Concept C and Volvo S60 Concept that debuted at the Detroit Auto Show is now officially coming to Ford's lineup. The Getrag-supplied PowerShift gearbox was hinted at on the Fiesta micro-site that Ford recently launched and will be available in the new sub-compact when it launches at the end of the year. Like the DSG units used in a number of Volkswagens, the PowerShift allows full automatic control or clutchless manual shifting. Ford's first PowerShift is already available in the current European Focus with a 2.0L diesel engine. That unit is a wet-clutch system like most of the current VW DSG boxes. The new unit set to debut in the Fiesta is a dry-clutch system that's both lighter and more efficient. The 6-speed PowerShift weighs 30 lbs less than the 4-speed automatic currently offered in the U.S.-market Focus and should deliver 9-percent better fuel economy. The official press release is pasted after the jump.
21 Ian 2009, 13:47
In sfirsit, de cind asteptam momentul asta!! Sa speram ca e mai fiabila decit DSG-ul de la VAG (care am inteles ca e facut de BorgWarner) - curge singe din threadul despre DSG pe vwforum...
21 Ian 2009, 22:26
Nu pui te rog aici topicul cu DSG de pe vwforum. Sau pe privat. Ca sunt chiar curios ce zic oamenii de cutia asta.
Mersi
22 Ian 2009, 12:52
Topicul in care se discuta cel mai mult despre problemele DSG este "Jurnalul DSG"; chiar administratorul forumului care are si o firma de tuning si care se pricepe la masini a avut probleme si a schimbat calculatorul cutiei pe garantie, o alta problema frecventa este intilnita la blocul de valve, oricum am inteles ca nemtii (sau americanii!) au remediat o mare parte din probleme trecind la a doua generatie de cutii DSG cu 7 treepte...
Eu cred ca principala noastra sursa de informatie cu privire la DSG e chiar forumul VAG, sper sa nu supar pe nimeni si nici sa nu incalc regulamentul...
22 Ian 2009, 21:32
Prietene nu se supără nimeni. Vorba aia e democrație. Mai ales că informațiile ne interesează direct.
24 Iul 2009, 13:00
A avut cineva ocazia sa mearga cu o masina cu PowerShift? Sunt tare curios cum merge.
24 Iul 2009, 20:59
Si eu sint tare curios cum e cu dsg-ul Fordului, ca la vw m-am lamurit...
27 Iul 2009, 00:23
pacat ca este disponibila doar pe un singur motor