Switch to full style
Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

Cheie desfacut piulite roti

18 Mai 2007, 11:27

Nu stiu daca am pus bine anuntul, despre ce-i vorba:
Ieri am vazut la magazinul PLUS din Crangasi o scula care arata ca o bormasina electrica-era o cheie electrica pt. roti. Avea parca 3 capete, 22, 19, ...Se alimenta la bricheta. Pretul redus de la 70 la 39 lei ( nu sunt sigur). Mie mi s-a parut cam voluminoasa, altfel ma tenta. Despre calitate nu pot spune nimic.
Mai era si un set de covorase, superieftin, 15 lei.

18 Mai 2007, 13:46

ceva poze ?

18 Mai 2007, 13:52

sigur nu are forta ca sa desfaca piulitele de la roti...iti trebuie o cheie pneumatica nu electrica! :)

18 Mai 2007, 14:36

Cunosc caz in care a facut pana pe o roata nescoasa de pe masina de 4 ani. Asa ca la desfacere un om de cca. 100kg a trebuit sa sara pe cheie ca sa desfaca piulita. Si nu a fost numai una... ci 4...

Dar hai sa nu iau cazul asta extrem... Iau cazul meu (60kg).:
Eu, cand imi strang piulitele la roti, la final, mai apas o data sanatos cu piciorul pe cheie. Crezi ca jucaria aia electrica cu pretentie de cheie de roti poate sa dea atata forta (alimentandu-se din bateria masinii), astfel incat sa iti inlocuiasca piciorul cu care apesi pe cheie cand strangi piulita? Eu nu cred. Daca ai incredere in ea, si o folosesti, ai grija sa nu te depaseasca roata in mers (Doamne fereste!)

In alta ordine de idei, am aspirator auto alimentat la baterie... si nu aduna nici macar firele de nisip de pe covorasul de cauciuc al masinii (nu mai zic de mocheta).

Dar daca banii aia iti prisosesc in buzunar, ia-ti mai bine bere de ei, si invita-ma si pe mine la bauta :) .

PS: De ce crezi ca este super-reducere de pret? De bune ce sunt? De bine ce se vand? Sau pentru ca s-au saturat sa se impiedice de ele pe-acolo si sa stearga praful de pe ele?

PPS: Scuze pentru aciditatea raspunsului... Dar sunt la job si tocmai cred ca am fost scot vinovat in mod gratuit si persoana care trebuie paruita nu e la servici...

18 Mai 2007, 14:40

Eu am vazut de asta electrica alimentat la 220V,si sunt foarte putrernice datorita reductorului de turatie,dar de astea alimentate la 12V n-am vazut nu stiu cum sunt,dar dupa parerea mea nu merita cumparate deoarece nu le folosesti de multe ori(o data pe an daca faci pana).

18 Mai 2007, 16:00

Si eu sunt sceptic cu privire la "masinuta" de 12V.

Pentru o utilizare usoara, mai bine iei una telescopica. Se face cam de 60 cm si nu prea mai ai probleme.

18 Mai 2007, 16:11

$1 scrie:$2Dar hai sa nu iau cazul asta extrem... Iau cazul meu (60kg).:
Eu, cand imi strang piulitele la roti, la final, mai apas o data sanatos cu piciorul pe cheie. Crezi ca jucaria aia electrica cu pretentie de cheie de roti poate sa dea atata forta (alimentandu-se din bateria masinii), astfel incat sa iti inlocuiasca piciorul cu care apesi pe cheie cand strangi piulita? Eu nu cred. Daca ai incredere in ea, si o folosesti, ai grija sa nu te depaseasca roata in mers (Doamne fereste!)

Nu uita ca si elecromotorul este alimentat tot la baterie !!! asa ca ......

18 Mai 2007, 16:22

$1 scrie:$2u uita ca si elecromotorul este alimentat tot la baterie !!! asa ca ......

Da, dar:
- electromotorul e cam greu de tinut in mana...
- cuplajul bendix - volanta reprezinta un reductor cu un raport foarte mare
- electromotorul termina bateria daca merge mai mult de cateva secunde
- electromotorul este cuplat direct la baterie prin conductori cu sectiunea de aprox. 30 mm patrati si lungime de 30 cm. Un cablu de alimentare de la baterie la masina asta, daca ar consuma aceeasi putere ca un electromotor, ar fi mult mai lung si deci ar trebui sa fie chiar mai gros decat cel de la electromotor.

18 Mai 2007, 17:31

Nu da cu banii in caini , chiar daca ar avea forta necesara crezi ca se merita sa o cari dupa tine ?
Cea mai tare cheie de roti pt autoturisme e aia telescopica in L care zicea Toxicristi , si pt roti si pt o ciomageala !!! :mrgreen:

18 Mai 2007, 18:51

Aia in forma de L e ideala! Ocupa putin spatiu, rezolva problema desfacerii piulitelor si, la nevoie, poate impune respect! :mrgreen: (lasa forme de "L cu maciulie in cap" pe spinare, nu in forma de bata de baseball)

18 Mai 2007, 19:08

DanielArdelian2

Fie cum spui ........ :wink:

18 Mai 2007, 20:15

Mie cand mi`am schimbat anvelopele cu barosul a trebuit sa imi dea jos o roata... s`au chinuit vreo 10 min cu ea.. de aveam vreo pana in germania...sau austria.. o puneam..

18 Mai 2007, 20:20

Fratilor, nici mie nu mi s-a parut o chestie nemaipomenita, s-ar putea totusi sa mearga, pentru fete in special are putea fi o alegere buna. Eu doar v-am informat unde se gaseste, sincer nu ma asteptam sa fie asa de discutata biata masinarie. Ma alatur si eu celor care au spus ca o cheie mecanica e de preferat.

18 Mai 2007, 20:24

Fetele se pot ruga sa aibe sansa sa treaca un cavaler Ford pe langa ele si sa le ajute:). Cred ca se gasesc destui doritori:)

18 Mai 2007, 20:29

Ca sa fiti siguri ca nu ramaneti pe drum in caz de o pana , cand umblati prima data la roti ungeti prezoanele cu un pic de vaselina .

18 Mai 2007, 20:45

@cody: Baietii asa fac... dar fetele? Au unghiute si degetele fine care nu se infig in vaselina... ci doar in parul amantelor noastre :D .

18 Mai 2007, 20:48

Prezoanele nu se ung cu vaselina (nu este recomandat...decat daca au urme de rugina pe ele). Cu vaselina trebuie dat pe butucul rotii.

18 Mai 2007, 20:51

De ce nu se ung? Te intreb pentru ca in 10 ani de cand conduc, nu am patit nimic de la vaselina de pe prezoane. Singura chestie care nu mi-a placut, a fost ca atunci cand am dat mai multa, s-a imprastiat sub forma unei dungi urate pe janta, din cauza fortei centrifuge.

18 Mai 2007, 21:30

Fetele cu unghiute sa-si ia fustite scurte si se gaseste repede un fordist sa le ajute !!!! :lol:
pt. bil : argumenteaza te rog

20 Mai 2007, 00:52

Fetele cu unghiute sa-si ia fustite scurte si se gaseste repede un fordist sa le ajute !!!!

Da!daca fordistul este singur,altfel... :o
Răspunde