Switch to full style
Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

asta e prea de tot-->Uzina Opel la Cluj !

23 Aug 2007, 08:33

Dupa ce a intentionat sa se bata cu Ford pentru Automobile Craiova dar a renuntat, General Motors isi mentine interesul pentru plaiurile mioritice. Al doilea constructor mondial este pe punctul de construi o fabrica de autoturisme Opel in judetul Cluj.

Potrivit unor surse apropiate GM, decizia urmeaza sa fie luata foarte repede, cel mai probabil in luna octombrie sau noiembrie. GM a vizitat mai multe locuri potentiale de pe piata romaneasca dar, daca va alege Romania, fabrica va fi construita in Cluj.

Unitatea pe care GM intentioneaza sa o dezvolte in Romania va fi o fabrica de asamblare a autoturismelor marca Opel, pentru care investitia este estimata la peste 500 de milioane de euro. Fabrica ar urma sa fie construita in parcul industrial Tetarom III, pe un teren de 100 de hectare.

Romania nu este singura tara spre care GM si-a indreptat atentia, Bulgaria si Polonia fiind de asemenea in atentia constructorului american pentru investitia de 500 de milioane de euro.

http://www.automarket.ro/stiri/ultima-o ... -5623.html

23 Aug 2007, 09:39

Asta discutam cu cei de la Ford in fata noului si opulentului sediu AVAS: ca GM s-a retras de la Craiova si-si face fabrica proprie la Cluj. Bravo lor, acolo nu au de trecut peste hiene gen AVAS etc! Din articolul citit de mine acum 2 zile reiesea ca discutiile sunt avansate cu autoritatile din Cluj.
Daca in final o sa fie si Ford, si Opel, per total va fi un mare plus pentru noi toti.

23 Aug 2007, 12:14

nu e un pic ilogic? din cate stiu e fabrica opel si in ungaria (sau e suzuki?)

23 Aug 2007, 12:33

Nu este nici o fabrica Opel in Ungaria. Singura mai din Est e in Polonia unde se face Astra Classic2.
Suzuki e sigur in Ungaria...

23 Aug 2007, 12:51

$1 scrie:$2u este nici o fabrica Opel in Ungaria. Singura mai din Est e in Polonia unde se face Astra Classic2.
Suzuki e sigur in Ungaria...

si mai este una in Ucraina

23 Aug 2007, 17:23

Bine fac,mai trebuie sa vina ceva grup asiatic si sa vezi concurenta pe piata masinilor :lol: .

24 Aug 2007, 00:34

"Asta discutam cu cei de la Ford in fata noului si opulentului sediu AVAS"
hopaaa ai relatii la nivel inalt.
poate ne pui o vorba buna si pt noi umilii posesori de ford pt un service autorizat mai bun si mai bine aprovizionat. ca de ala neautorizat oficial am inteles ca te ocupi tu :) :P

24 Aug 2007, 00:45

Nu am relatii la nivel inalt, ci doar la nivelul care trebuie :D Iar service-ul ala o sa fie foarte autorizat :D

24 Aug 2007, 10:08

$1 scrie:$2u am relatii la nivel inalt, ci doar la nivelul care trebuie :D Iar service-ul ala o sa fie foarte autorizat :D

errrmmm... offtopic :D cand iti faci service ca vreau si eu :D

24 Aug 2007, 11:21

Vedem duminica daca iese ceva :D Pentru inceput o sa fie Ford si Opel (daca tot e sa avem ambele fabrici in tara, de ce nu?).
Răspunde