Switch to full style
Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

Valabilitate Ro-vigneta ?

31 Ian 2006, 11:25

Cit e valabila ro-vigneta, 1 an de la data cumpararii sau la inceputul fiecarui an trebuie una noua ? Ce are in plus aia rotunnda, doar ca s-a dat tot de anul trecut cind era aia patratica ?

31 Ian 2006, 11:35

e valabila un an de la data cumpararii.
exemplu: am cumparat rovignieta in 20 august 2005 --> e valabila pana in 19 august 2006.
nu are nimic in plus cea rotunda. au renuntat la cele patrate pe care le ştanţau cu gaurele si au introdus'o p'asta galbena rotunda.

atentie: rovignieta este valabila doar cu bonul care atesta cumpararea ei!!!

31 Ian 2006, 13:04

Sar'na si, vorba ta, ma gindesc cum o sa dezlipesc aia cu gaurele, cred ca o sa ma treaca toti dracii...

31 Ian 2006, 13:11

cu diluant si cu mare atentie. imbiba o carpa in diluant si da peste abtipild. o lasi cam 3-4 minute asa, dupa care o râcâi tot cu carpa.
trebuie curatat bine locul pentru ca plasticul topit va avea tendinta sa se intinda pe parbriz.
watch out sa nu pice diluant pe bord.

31 Ian 2006, 20:02

Cred ca si alchoolul izopropilic poate ajuta la desfacere dar nu ataca bordul.

31 Mar 2006, 10:54

Din februarie circul cu rovigneta veche si tot fortez norocul. Ies rar din oras, doar la 40km de Timisoara (drum european), in marea majoriatae a timpului sint plecat cu slujba. In caz ca ma vede Garcea cu aia patratica se prinde, adica in ultimul timp rovigneta e doar rotunda ? Ma intreb cum te verifica, doar in afara localiattii, ca-n oras pot sa zic ca sta masina de anul trecut fara sa fi iesit, nu ?

31 Mar 2006, 11:00

in oras nu iti cere rovigneta, daca esti in TM si te opreste in TM. nu tre sa ii spui ca sta de anu trecut in oras, pur si simplu nu iti trebuie atata timp cat circuli in orasul in care e inregistrata masina.
aia rotunda nu stiu exact de cand au introdus`o dar la verificare iti cere bonul care atesta cumpararea rovignetei, pe bon fiind inscrisa si data achizitiei.
eu nu lipesc nimic pe parbriz/geamuri (cu exceptia autocolantului clubford :D :D) si niciodata nu m`a intrebat garcea de rovigneta cand am fost oprit in afara orasului.

31 Mar 2006, 11:37

Ahaaa, deci daca ma opreste in alt oras nu pot sa i-o servesc cum ca n-a iesit afara ! Aia cu ne-lipitul pe parbriz am vazut-o si la altii si consider si io ca arata oribil, cel putin prima era pestrita rau.

31 Mar 2006, 12:32

nop. fiind in alt oras decat cel de resedinta esti obligat sa cumperi rovignieta, din moment ce te deplasezi cu masina.

31 Mar 2006, 16:14

Faceam si io pe prostu', ca mi-e scirba sa le dau banii pe nimic, ca tot proaste sint drumurile ! Sint curios daca se multumeste GArcea cu 200000-500000 spaga , ca nu cred ca ma opreste prea des !

31 Mar 2006, 18:42

nu cre ca te intreaba cineva de sanatate si rovigneta in orase. iar despre spaga, arunca-ti un ochi pe preturi, sa nu te trezesti ca o rovigneta e 600k si tu dai 500 la politist

01 Apr 2006, 00:01

Stati ma ca nu m-ati inteles , nu e vorba de bani (parca era 1000000 aia veche), ci de conceptul "aici sint banii dvs" ! Dau bani pentru carosabil la primarie, la pompa, la rovigneta, poate si la asigurare si nu vad ce se face cu ei. Si la urma imi place sa stau de vorba cu polististii ca sa vad unde isi pierd rabdarea ! Stiu ca-n home location nu-mi trebe si asta ma intrebam, cum o sa ma verifice in afara: filtre pe sosele, autostrazi ? Nu prea cred ...

01 Apr 2006, 14:18

pai rovigneta chiar este vreo 600k pentru >euro2 :) nu cred ca este un efort prea mare! eu o tin in talon impreuna cu asigurarea si nu m-au intrebat niciodata de chitanta! am schimbat odata parbrizul si nu am chef sa o dezlipesc de nush cate ori..in plus ca arata si urat...
in afara o sa te verifice atunci cand te opreste pentru altceva si se va adauga amenda! exemplu: vb la tel mobil+centura+rovigneta...:)

01 Apr 2006, 17:28

eu am cumparat "rovinieta" (ca asa scrie pe ea) dar nu am lipit-o pe parbriz. oricum sa indrazneasca vreun garcea sa faca figuri, mai ales pe dn79a unde mi-am spart rulmentii la o roata... iar anul trecut am lipit-o in spatele oglinzii cu scoci transparent tocmai pt a evita problemele la dezlipire.

numere rosii

15 Dec 2006, 16:05

Redeschid putin acest subiect pentru ca nu am gasit raspunsuri pana in acest moment.
Cat masina are numere rosii cum poti sa-ti cumperi rovigneta? Esti obligat sau nu? Poti sa o cumperi fara talon?

numai bine.

15 Dec 2006, 16:17

$1 scrie:$2u diluant si cu mare atentie. imbiba o carpa in diluant si da peste abtipild. o lasi cam 3-4 minute asa, dupa care o râcâi tot cu carpa.
trebuie curatat bine locul pentru ca plasticul topit va avea tendinta sa se intinda pe parbriz.
watch out sa nu pice diluant pe bord.

Cel mai usor se da cu o lama sau se gasesc seturi de cutere care au si ceva ca o lopatica de gheata parbriz dar cu lama in cap
nu ramane nimic pe parbriz si nu ai neplacerea sa intinzi "cleiul" pe un sfert de parbriz in cazul solutiilor tari
(chestie invatata la datul jos foliei de pe geamuri)
Nu se aplica si pentru luneta unde ai dezaburirea si ai sanse foarte mari sa o intrerupi daca nu esti atent

15 Dec 2006, 17:48

@xsaky - ptr numere rosii nu ai nevoie de rovigneta

15 Dec 2006, 20:19

Se da jos cu spirt, dar din pacate e ceva de munca.

18 Dec 2006, 08:57

Asa ma circulat si eu vreo 6 luni fara rovigneta ca nu m-a intrebat nimeni de sanatate, si am plecat prin tara si am luat pana la urma rovigneta.
Saptamana trecuta ma intorceam de la Oltenita care le la 60 km de Calarasi si cand mai aveam 15 Km pana sa intru in oras m-a oprit POLITIA DE FRONTIERA si pe langa astia erau unii de la AND care nu au vrut altceva decat rovigneta si bonul.
Bineinteles ca nu o aveam lipita pe parbriz si s-a cam luat de mine, le-a luat s-a dus in masina lor le-a verificat si a venit si m-a intrebat cine e proprietarul masinii iam spus ca eu (numele meu) a zis ca bine :icon_lol: .
Deci eu nu cred ca Politia are dreptul sa verifice rovigneta, ca din cat am citit eu decretul nu exista amenda pentu ca nu ai rovigneta

18 Dec 2006, 09:17

$1 scrie:$2xsaky - ptr numere rosii nu ai nevoie de rovigneta

foarte gresit !!!!!!

poti cumpara rovigneta fara probleme de la benzinarii. acum 2 zile mi-am luat. m-am oprit la un filtru de politie si mi-au spus ca e obligatorie indiferent ce numere ai. am mers cu cartea de identitate a masinii si mi-a facut. pt fiesta mea a iesit 540.000 de lei.

spor

18 Dec 2006, 09:35

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2xsaky - ptr numere rosii nu ai nevoie de rovigneta

foarte gresit !!!!!!

poti cumpara rovigneta fara probleme de la benzinarii. acum 2 zile mi-am luat. m-am oprit la un filtru de politie si mi-au spus ca e obligatorie indiferent ce numere ai. am mers cu cartea de identitate a masinii si mi-a facut. pt fiesta mea a iesit 540.000 de lei.

spor

pe principiul sigurantei am mers si io; mi-am luat masina pe 31 august si pe 3 sept am fo la intilnirea FORD de la BV; evident, aveam numere rosii ... m-am oprit frumos la OMV, am pus benzina, mi-am luat si rovinieta, cu toate ca vinzatoarea aia zicea "io cred ca la nr rosii nu va trebuie"

oricum trebe sa o cumperi, deci "aminarea" asta nu rezolva nimic; plus ca nici nui scumpa la masinile euro3/4 ... asa ca io zic sa o iei si scapi de o grija

18 Dec 2006, 09:46

pt 5-600 de mii pe an, nu merita riscul. dureaza 5 minute la benzinarie, da macar sti ca nu se leaga nici un curcan de tine.

18 Dec 2006, 12:24

Eu sunt de acord ca nu merita riscul, dar voi spuneti ca ati fost la benzinarie si ati facut-o avand cartea de identitate a masinii - eu nu am asa ceva; masina e cumparata in leasing, are numere rosii si in mom de fata nu am decat Autorizatia de circulatie, RCA si Casco la mine. Cum pot sa-mi cumpar rovinieta cu actele astea!?

numai bine.

18 Dec 2006, 12:44

pt. numere rosii nu ai nevoie de rovigneta

rovigneta este pentru automobilele inmatriculate definitiv in circulatie
numerele rosii spun ca automobilul este inmatriculat temporar

ca v`ati facut voi cu numere rosii se cheama mai catolic decat papa
bafta maxima!

18 Dec 2006, 12:53

mie mi-a trecut seria de sasiu pe chitantza aia.
parerea mea ca inmatriculat temporar sau nu, taxa de drum e tot aia.
eu nu ma risc sa-mi strice weekendul sau concediu vreun tipicar batut in cap.

daca pot evita posibilele probleme, prefer sa le evit.

18 Dec 2006, 13:02

$1 scrie:$2ie mi-a trecut seria de sasiu pe chitantza aia.
parerea mea ca inmatriculat temporar sau nu, taxa de drum e tot aia.
eu nu ma risc sa-mi strice weekendul sau concediu vreun tipicar batut in cap.

daca pot evita posibilele probleme, prefer sa le evit.

Ok, dar cum au stiut ce rovignieta iti trebuia - pe autorizatie nu scrie nimic de motor: capacitate, EURO?

18 Dec 2006, 13:09

pai masina e din 2006, deci e euro 3 cred.
oricum, cred ca tot ce e peste euro 2 are acelasi pret. difera doar cilindreea. si la aia, daca nu te crede pe cuvant sa vina cu tine afara sa-i arati motoru.

18 Dec 2006, 13:21

$1 scrie:$2ai masina e din 2006, deci e euro 3 cred.
oricum, cred ca tot ce e peste euro 2 are acelasi pret. difera doar cilindreea. si la aia, daca nu te crede pe cuvant sa vina cu tine afara sa-i arati motoru.

Chestie super funny mi s-a parut - pe motorul meu chiar nu scrie nimic, decat TDCi
Chiar incep sa ma intreb, cum aflu ca mi-au vandut exact ce am cerut :icon_mrgreen:

18 Dec 2006, 13:24

Am impresia ca "numerele rosii" se refera strict la cele valabile 30 zile, la cumpararea masinii...
Pentru rovigneta ai nevoie de talon; chiar daca masina mea este in leasing si am numerele rosii, am talon. Ma gandesc ca sunt o gramada de firme care au masinile in leasing si nu cred ca le scuteste asa de usor statul de la taxe.
Mihalcea, ai ceva concret legat de statutul rovignetelor??

18 Dec 2006, 13:35

$1 scrie:$2m impresia ca "numerele rosii" se refera strict la cele valabile 30 zile, la cumpararea masinii...
Pentru rovigneta ai nevoie de talon; chiar daca masina mea este in leasing si am numerele rosii, am talon. Ma gandesc ca sunt o gramada de firme care au masinile in leasing si nu cred ca le scuteste asa de usor statul de la taxe.
Mihalcea, ai ceva concret legat de statutul rovignetelor??

Pai eu la numerele rosii valabile 30 de zile ma refeream - tot timpul pana acum; nu la numerele de leasing; tu ai talon, pentru ca masina a fost inmatriculata si ai primit numerele de leasing valabile pe 2, 3, 4 ani etc cat ai leasing.
Eu am numere rosii de alea de 30 de zile - si vreau sa ma duc si eu acasa de sarbatori :icon_biggrin:
N-am talon, n-am carte de identitate; doar autorizatia provizorie, copie RCA si copie CASCO.
Răspunde