Noutăţi auto

informatii prima inmatriculare

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

informatii prima inmatriculare

Mesajde tomaalin » 13 Dec 2007, 20:15

Salutare

sunt pe cale de a achizitiona un ford focus second si fiind nou in bransa, nu prea stiu ce trebuie facut...
mai exact, o sa merg in oradea sa cumpar masina si tipul de la care o iau o sa ii puna numere rosii si as vrea sa stiu ce acte trebuie sa-mi dea (ca sa nu ma fenteze cu ceva)
mersi de ajutor
tomaalin
Incepator

Maşina: ford focus 1, 2002, 1596cc, 101CP
VIN: WF0AXXGCDA2Y28426

Mesajde adispan » 13 Dec 2007, 20:25

pai iti trebe un contract de vinzare cumparare; de asemenea, ar trebui sa iti dea o dovada ca masina nu e grevata de sarcini (gajuri, cesionari, etc)

cu masina mai trebe sati dea:
- manualul de exploatare
- masnualul instalatiei audio, inclusiv codul de deblocare
- cartea de service si ghidul de service

cam atit, zic io
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde tomaalin » 13 Dec 2007, 20:47

ar trebui sa-mi dea si un certificat fiscal de la primarie (cum ca el ca propietar nu are datorii catre stat)?
dovada asta de unde se ia? eu am intrebat la o firma de inmatriculari, si nu mi-a zis nimik de asta :(
tomaalin
Incepator

Maşina: ford focus 1, 2002, 1596cc, 101CP
VIN: WF0AXXGCDA2Y28426

Mesajde adispan » 13 Dec 2007, 20:56

$1 scrie:$2r trebui sa-mi dea si un certificat fiscal de la primarie (cum ca el ca propietar nu are datorii catre stat)?
dovada asta de unde se ia? eu am intrebat la o firma de inmatriculari, si nu mi-a zis nimik de asta :(

certificatu ala fiscal e necesar pt ca niciun bun (teren casa masina) nu poate fi vindut fara ca proprietarul sa fi platit impozitu pe anu in curs pt el; grevarea de sarcini cred ca o poti gasi consultind arhiva de garantii imobiliare (acolo unde se inscriu si casele luate prin credit ipotecar)

de ex: daca io as vreea sa vind masina pe care o am, imi trebe acordu bancii, pt ca am luato prin credit auto si am gaj pe masina pina la achitarea integrala a creditului; sincer sa fiu, nu stiu cum ar putea afla un potential cumparator de chestia asta, daca nu ii spun io :D; ba da - cartea de identitate originala a masinii e la banca, deci nu as putea sa o prezint cumparatorului
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Înapoi la Noutăţi auto