Noutăţi auto

Focus LPG

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Focus LPG

Mesajde darkmic » 19 Feb 2008, 11:04

Nu este o noutate insa eu acum am aflat si nu cred ca sunt singurul. Focusul vine stock si cu instalatie pt lpg (fabricata de cng technik gmbh) . Am aflat rasfoind ford.de. (sistemul se pune pe motoarele de 2l/145cp si pe Transit si Cmax). Eu nu am vazut nici macar in pliante sau mentionat asa ceva la noi.
http://www.ford.de/ie/umweltschutz/alternative_antriebe/uumw15/-/-/-/-
Prezidentul comitetului permanent, comitetului electoral, comitetului scolar, comitetului agricol si al altor comitete si comitii

Diagnoza IDS , reparatii si piese auto , asigurari RCA si CASCO .

Custom Automotive - un alt fel de service

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=33&t=102042
darkmic

Maşina: Ford Mondeo MK4 Hatch
VIN: WF0EXXGBBE8Yxxxxx

Re: Focus LPG

Mesajde radur » 26 Feb 2008, 11:26

Eu am o alta masina cu GPL din 2000 si nu am avut probleme cu ea sint diferente intre GPL si motorina dar inainte de a face investia trebuie sa iti faci mai multe calcule.

In trecut ii spuneau FlexiFuel.
Din ce m-am uitat in oferta nemtilor instalatia este normal de ultima generatie consumul este putin cam mare in oras dar pretul unui litrul de GPL este cam 1.8 ron.

Problema ar fi daca mufa este compatibila cu cea de la noi.

Afara deja a inceput sa fie un avantaj o masina cu GPL pentru ca ai mai multe avantaje din partea statului.
Cind o sa fie si la noi la fel atunci se va merita cu siguranta intre timp trebuie sa iti faci doar calcule.

Restrictii la montaj cind ai transmisie automata si roata de rezerva la marime normala.

In Germania gasesti astfel de masini mai mult la particulari (ca si la noi de altfel) problemele la noi ar fi urmatoarele

1 daca doamne fereste ai probleme cu instalatia nu prea are cine sa o repare la noi
2 costul de 2500 euro pentru instalatie inseamna ca poti alimenta cam 2400 litri de motorina cu care poti merge linistit cam 34 000 km (in cazul meu cam 18 luni) bani pe care ii dai in `rate`

Daca este cineva interesat sa cumpere un FF2 cu GPL sint aici citeva oferte
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... usageType=

Pentru ca pe viitor si eu sint interesat la o astfel de optiune am vorbit cu mai multi propietari de FF2 cu GPL din Germania care sint destul de multumiti de masina.

http://www.spritmonitor.de/en/detail/163056.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/163064.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/124202.html
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 26 Feb 2008, 13:11

2500 euro ? unde ? din ce stiu sunt mult mai ieftine.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde darkmic » 26 Feb 2008, 14:02

este vorba de instalatii stock ,performante, la care se ofera garantie si la motor, nu de cele turcesti care iti dau 30cp din motorul de 2l si daca [pui asa ceva pe masina noua pierzi garantia. ( la Lighean de exemplu instalatia stock este cam 900 euro (pt 1.4mpi), deci nu mi se pare mult 2500 tinind cont ca pierderea de putere este neglijabila (5cp la motor de 2l) , mai mult ca sigur ca nu iti trantesc o butelie de aragaz in portbagaj ci e mascat frumos rezervorul undeva unde nu incurca si posibil nici nu ocupa spatiu util si ai garantie la tot ansamblul )
P.S. FlexiFuel-ul nu este bio-etanolul ?
Prezidentul comitetului permanent, comitetului electoral, comitetului scolar, comitetului agricol si al altor comitete si comitii

Diagnoza IDS , reparatii si piese auto , asigurari RCA si CASCO .

Custom Automotive - un alt fel de service

http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=33&t=102042
darkmic

Maşina: Ford Mondeo MK4 Hatch
VIN: WF0EXXGBBE8Yxxxxx

Mesajde Cornel001 » 26 Feb 2008, 14:39

scump halatul.

da n-am priceput ce are de a face instalatia cu puterea motorului ? nu doar alimenteaza ?
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde radur » 26 Feb 2008, 14:58

nu este vorba ca este scump `halatul` ci ca aceasta investitie trebuie calculata

eu cind am pus instalatie gpl ma prima masina am stiut ca nu o voi vinde in cel putin 8 ani si ca sa spun asa investitia am recuperat-o in primul an

eu am un var ce are o Laguna cu GPL din fabrica si nici nu stie unde are rezervorul doar banuie
mufa este linga cea de benzia si pina l-au invatat baietii de la statiile din constanta nu stiau pe unde sa ii bage `gazul`

inconvenientele de pina acum au fost
a nu are roata de rezerva (eu sint salvarea lui in caz de ceva)
b a avut acum 3 ani niste probleme si cu mare greutate au fost rezolvate pt ca nici in cta nici la bucuresti nu au reusit sa ii dea de cap

Instalatie la care ai pus linkul este ca sa spunem asa originala facuta special pentru FORD si pentru acest tip de motor bla bla.
Banuiesc ca au facut ca orice neamt n teste pina sa o puna pe masina

Pentru mine ramine o varianta viabila dar nu acum ci peste 2-4 ani cind o sa iau un SH FF 3
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 26 Feb 2008, 15:57

nu are a face calculul investitiei aici.
banuiesc ca include si montatul in pret dar tot mi se pare scump. ce justifica pretul ?
daca ai recuperat-o in primul an sigur ai pus d-aia turceasca SI ai mers f mult.

pt problema cu roata de rezerva (ce mare inteligenta ii trebuie varului sa-si dea seama unde i-au pus rezervorul ??) m-am gandit la run-flat. nu stiu insa practic cat de viabil e.

ma gandeam ca, pt a fi tentat sa pastrez actuala masina mai mult (5-6 ani in loc de 3-4), sa-i pun pe viitor un kit turbo (daca merge) + gpl (in functie si de cum se prognozeaza pretul lui ca clar ca de consumat nu iese putin) , dar la 2500 euro doar gpl-ul deja revin la ideea de masina noua.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Înapoi la Noutăţi auto