Noutăţi din lumea automobilistică
Subiect închis

inmatriculare

25 Feb 2008, 20:39

salutare,
astazi am fost la politie sa inmatriculez masina cu numere definitive (urmeaza sa imi expire nr. rosii)
surpriza, mi-au respins dosarul ca nu am pe factura trecuta tara de provenienta a masinii
masina este noua luata de la dealer
a-ti mai intalnit problema asta careva
este oare chiar nevoie sa fie trecuta tara de provenienta a masinii pe factura?

Re: inmatriculare

25 Feb 2008, 21:30

Undeva in actele ce le depui pt. inmatriculare trebuie sa se gaseasca tara de provenienta a masinii.
Este nevoie de aceasta informatie ca sa stie daca e adusa din EU. Daca nu e din EU, atunci ar mai trebui sa ai la dosar si dovada ca ai platit vama.
Cel mai bine vorbesti cu dealer-ul de unde ai luat masina.
Daca asta e problema (cea expusa de cei de la inmatriculari) atunci factura se modifica usor: se scrie tara de provenienta si se mai aplica stampila si semnatura - tot ale dealer-ului.

25 Feb 2008, 21:52

problema ca intre mine si dealer sunt 375 km x 2 = 750 km
deci este puntin cam greu pentru a trece tara si si a pune o stampila, da situ ca exista firme de curierat dar asta inseamna timp si nu prea mai pot circula cu masina

25 Feb 2008, 23:26

nu ai vreun dealer mai apropiat care sa-ti dea o hartie semnata si stampilata cum ca tara de provenienta a masinii tale este in UE?

26 Feb 2008, 20:23

se poate de la romcar? daca eu am cumparat-o de la un alt dealer
si sa vezi cum este dealerul asta
eu stiam ca trebuie sa fie scrisa tara de provenienta de cand am radiat rabla, asa ma atentionat cei de la ghiseu
i-am amintit asta de mai multe ori celui ce mi-a vandut masina
si surprinza cand a venit plicul cu factura si cartea masinii bineinteles ca nu a trecut tara

27 Feb 2008, 19:44

Tara de provenienta a masinii nu este trecuta decat in invoice-ul vamal pe care dealerul ar fi trebuit sa ti-l dea. Numai ca in Bucuresti mie nu mi-au cerut deloc acea hartie.
Subiect închis