$1 scrie:$2iste jegosi.
sa mai mentionez ca cei aproape 1500 de km de autostrada pe care ii are croatia sunt construiti in 4 ani de...bechtel ? apropo, autostrazile croatilor sunt printre cele mai bune din europa.
Si eu confirm ca sunt printre cele mai bune din Europa (un motiv fiind ca sunt si printre cele mai noi), dar mai trebuie corectate un pic cifrele. In loc de cei 1500 sa punem 1000 "reali", dar din care mai scadem 250 ca au avut si ei mostenire, iar anii ar fi mai spre aprox 12 (cam 250-300km au facut in ultimii 5 ani). Pe o perspectiva asemanatoare, incepand din 2001, sigur nu o sa atingem cei 750km ai lor, dar un 550 cred ca vom avea (pana in 2014 sper sa termine A2 pana la Constanta, A3 pana la Ploiesti, si tot pe A3, de la Cluj-Vest pana la Bors, si alte maruntisuri de inelare/ocolitori cu profil de autostrada). Plus ca un singur drum din capitala pana in sud, 400km, la ei costa cam cat costa rovinieta noastra pe un an.
Am citit si cateva articole, unul dintre ele legate de santiere "intarziate", iar pe harta respectiva erau toate proiectele in derulare ale Romaniei - asta in conditiile in care la multe dintre ele, inca nu s-a depasit termenul de finalizare a lucrarilor... De obicei sunt reticent la ce apare in presa , pentru ca jurnalistii sunt oameni fara niciun fel de pregatire in domeniu, si ajung sa isi dea cu parerea despre probleme care ii depasesc (cum ar fi faimoasa pasarela care trebuia "sudata" sau staplul de pe linia de cale ferata care nu avea voie sa fie mutat). Sa nu incep sa vorbesc despre sursele lor "de incredere".
Cred ca problemele cele mai mari raman lipsa finantarii si legislatia proasta, mai ales in domeniul exproprierilor.