Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

Ford Start Concept

23 Apr 2010, 20:46

Astazi e o zi importanta pentru Ford. 23 aprilie 2010 marcheaza debutul oficial al conceptului Start in cadrul Salonului Auto International de la Beijing. Un adevarat eveniment, avand in vedere ca e prima masina concept produsa de Ford in ultimii trei ani.

Modelul este propulsat de un 1.0l, motor EcoBoost in trei cilindri care, potrivit reprezentantilor Ford, va inregistra aceeasi putere si cuplu precum clasicul motor aspirat in-line in patru cilindri. De asemenea, masina este dotata cu o transmisie manuala in sase trepte pentru a maximiza economia de combustibil.
Minicar-ul are ca scop promovarea trendului impus sa masinile ultracompacte: densitate urbana mare, masini mici multe. Ford Start de bucura de un design ambitios care include faruri cu LED, precum si alte doua seturi de lumini. De asemenea, conceptul Start aduce cu sine si cea mai noua tehnologie (MyFord Mobile, deci soferul dispune de un ecran touch-screen prin care controleaza functii pentru navigatia, aerul condition, etc), cat si factorul 'fun to drive'.

Sursa : http://www.4tuning.ro/

Re: Ford Start Concept

27 Apr 2010, 16:00

Mie mi se pare geniala masinuta. Oricum, deocamdata e doar un studiu de design care a fost menit sa faca public noul motor de 1.0 litri EcoBoost.

Sunt curios daca in versiunea 'dopata' motorul va trece de 100CP.

28 Apr 2010, 08:39

din ce am mai citit pe net se speculeaza ca 1.0 ecoboost o sa aiba cam 105-110 CP

29 Apr 2010, 00:41

s-ar putea ca acest motor sa fie facut (si) la craiova. citeam nu de mult niste informatii in presa despre niste investitii acolo pt un ecoboost de cilindree mica. ar merge si pe masina de clasa mica ce era programata sa se produca la craiova.

29 Apr 2010, 05:27

Am vazut-o si eu saptamana trecuta pe ProMotor.ro si pot spune ca e foarte draguta jucaria. Acum sa vedem in ce fel ia viata proiectul. :)
Răspunde