Noutăţi din lumea automobilistică
02 Iul 2007, 14:43
conform noilor reglementari, un procent din ce in ce mai mare de Biodiesel se va regasi in componenta motorinei de la pompe. Eu stiu ca in cartea tehnica a Focusului meu scrie sa nu folosesc biodiesel. Ce se va intimpla cu motoarele noastre ?
02 Iul 2007, 15:21
o sa se caleze, si o sa va rugati de noi, astia cu benzina, sa va ducem unde aveti treaba
02 Iul 2007, 15:28
O sa ajunga consumul la ZERO...
Ma rog, si distanta parcursa, dar asta-i alta problema
Iar noi, cu benzinarele, suntem urmatorii pe lista cu bioetanol sau biometanol sau cum palaria mea ii zice...
02 Iul 2007, 15:35
gluma gluma.... dar se strica motoarele sau nu? e periculos 2% de biodiesel? si astia cu benzina nu radeti, ca vorba lui daniel voi urmati cu bioetanolul
02 Iul 2007, 15:48
Parca la focus 2 scrie in manual ca poate accepta 3% biodiesel.
03 Iul 2007, 13:40
Eu zic ca 2-3% este o cantitate foarte mica si nu va afecta deloc motorul.
03 Iul 2007, 13:43
asa sa fie... dar dak in manual spune ca nu accepta biodiesel... unde e limita de "acceptare"... in lege scrie minim 2%... maxi, cat vrea benzinaria nu? si parca e si mai ieftin, deci o sa le convina sa bage mai mult si sa vanda la accelasi pret
21 Iul 2007, 00:23
Io zic ca e abureala ca nu accepta.Stiu pe cineva cu un C3 diesel , baga in el mereu ulei, si nu biodiesel, ci din ala de facut mancare. Ca e bransa si il ia ieftin.adica de ce citroenu accepta si fordu nu? Ca masini noi, ca din alea vechi am gasit o groaza care merg cu ulei. Unii iau ulei ars de la restaurante si il strecoara. Si ala e gratis. Problema e la temperaturi mai mici. ca s einfunda alea pe acolo. Dar exista kit-uri pentru biodiesel care incalzesc uleiul inainte de a intra in motor..
uite aici un site : cum sa-ti faci singur acasa biodiesel
http://www.biodiesel-king.ro/producere.htm
21 Iul 2007, 09:58
rajkapur are dreptate.
Este o politica a petrolistilor, va da-ti seama daca ar spune ca merge cu biodiesel toata lumea s-ar orienta la cei mai ieftin si n-ar mai cumpara motorina lor de 2 bani la preturi astronomice.
PS.
sa nu ajungem sa stam la coada dupa ulei de floarea soarelui
21 Iul 2007, 12:37
nu stiu ce legatura are fordul cu petrolistii, ca la ei in manual scrie, nu la benzinarii... din cate stiu eu nu au si lant de benzinarii, si nu vad ce interes ar avea ei sa se consume un anumit tip de motorina in defavoarea biodieselului
21 Iul 2007, 15:13
Eu stiu asa: am prieteni soferi de tir care fac curse in germania,austria si franta. Au camioane de 7,5 tone mercedes si iveco. Acolo unde merg ei e interzis biodieselul, dar toata lumea stie ca masinile merg si cu asa ceva. Mai ales cei de la tara folosesc motorina ecologica.Asa ca prietenii mei cumpara de la ferme motorina ecologica(strainii o folosesc la incalzire) si scutesc niste bani .. Ma rog, nu e legal ce fac ei, si nici corect, dar daca pui in balanta salariul din romania si munca lor, eu ii inteleg.
21 Iul 2007, 18:04
$1 scrie:$2u stiu ce legatura are fordul cu petrolistii, ca la ei in manual scrie, nu la benzinarii... din cate stiu eu nu au si lant de benzinarii, si nu vad ce interes ar avea ei sa se consume un anumit tip de motorina in defavoarea biodieselului
Ia gandestete cine are mai mult de pierdut daca nu se mai fac masini consumatoare de benzina si motorina ????
fabricile auto sau petrolisti ????
22 Iul 2007, 16:29
fabricile autot tot motorul ala il fac.... ca nu merge pe curent electric. eventual ii mai pun un kit de incalizre a biodieselului cum scria mai sus, in rest nu vad cu ce i-ar stresa ca eu pun in rezervor motorina sau biodiesel... nu vad logica...
30 Iul 2007, 12:52
aud din surse destul de credibile ca biodieselul scade durata de viata a motorului care nu este proiectat according with.
si sursa asta mai zice ca in curand vom gasi la benzinarii niste flaconase cu numaistiu ce substanta. chestie degraba varsatoare in rezervore, la fiecare alimentare. chestie bazata pe sulf.