Salut pentru inceput.
De doua zile sunt posesorul unei Fieste model 2009, motor 1.4 tdci 68 cai, neagra, trend plus cateva optiuni (jante, geamuri fumurii, proiectoare,clima etc). In aceste doua zile, chiar daca n-am prea avut eu timp sa merg cu ea - am 220km - cred ca va pot impartasi cateva pareri:
Ce-mi place:1. design-ul este super ok, atat interior cat si exterior - acum depinde si de gusturi;
2. plasticele sunt superioare modelului precedent, chiar daca cele de pe usi cred ca puteau fi ceva mai calitative;
3. sistemul audio peste medie;
4. servodirectia excelenta, la fel si stabilitatea pe curbe - testata deja

;
5. comenzile pe volan, un plus fata de versiunea precedenta;
6. farurile lumineaza foarte bine din ce am vazut eu - am mers doar cu faza scurta, in oras, asa ca nu stiu sa spun cum bate faza lunga;
7. oglinzile cu semnalizatoare incorporate;
8. cutia de viteze are rapoarte lungi si precise - este mai ok decat cele de pe focusi;
9. consumul indicat de CB, 5.6 L/100 , 50% prin oras 50% exterior ~ 220 km;
10. CB + afisajul central chiar ok;
11. follow me home + geam cu impuls la sofer;
12. luminile din si de pe bord nu-ti obosesc ochii;
13. inchidere centralizata pe cheie, cu deschiderea portbagajului din cheie;
14. motorul isi face treaba fara probleme - il stiam de pe modelul anterior si tocmai d-asta l-am ales;
15. suspensia beton, peste kia ceed, hyundai i30 sau ce a avut fiesta pana acum - am termen de comparatie cu toate masinile enumerate mai sus, pentru ca le-am avut pe toate;
16. antifonata foarte bine - mai silentioasa decat vechea generatie;
Lipsuri/ probleme1. am fost deja in service cu ea, sa-mi prinda mai bine furtunul de la spalatoarele de parbriz - cand inchideam capota, se prindea cumva si stropea parbrizul cand si cum avea chef;
2. am un greiere pe spate dreapta, si cred ca pun mana pe lopata, ca nu-l mai suport - momentan merg cu muzica mai tare sa nu-l aud, ca ma lasa nervii;
3. locurile din spate nu-s pentru cei foarte inalti, deoarece stau cu capul in plafon ... pe mine nu ma incurca pentru ca nu merg in spate ;
4. portbagajul asemanator cu cel dinainte - la varsta mea si ce fac eu cu masina, sincer nici nu ma intereseaza;
5. daca tot s-au apucat, cred ca puteau sa puna geam electric cu impuls si pe dreapta fata;
6. lipsa manerelor din interior;
7. da, stergatorul dreapta fatza putea sa fie ceva mai mare, dar ajunge si atat decat deloc
8. tamburi pe spate

asta chiar nu mi-a convenit, dar de, poate sunt eu prea pretentios
Daca imi mai vine ceva in minte, am sa scriu. Per totala, masina e ok, cred ca m-am indragostit

e belea neagra cu geamuri fumurii, dar de cand am luat-o caut sa-mi fac abonament la o spalatorie auto

)
Numai Bine