Noutăţi din lumea automobilistică
15 Mar 2010, 09:17
Daca mai scrii cu CapsLock, iei WARN! Nu trebuie sa "tipi"!
15 Mar 2010, 09:31
Am avut si eu onoarea sa merg cu cateva loganuri care culmea nu trancaneau foarte tare (doua din ele masini de firma alergate zdravan). In afara de faptul ca este o masina destul de rudimentara nu prea am ce sa ii reprosez. De probleme tehnice majore nu am auzit. Daca si Dusterul-ul va fi la este o afacere destul de buna mai ales ca nu toata lumea vrea o masina SH care sa recunoastem vine cu riscurile ei.
15 Mar 2010, 09:55
Dacia este concepută şi targetată ca o maşină ieftină, nu ca Lexus. Ea serveşte nevoilor de bază cu un minim de confort dar şi cu un cost minim de achiziţie şi întreţinere. Cine nu înţelege asta, n-are decât să bată câmpii. În 9400 de euro îţi cumperi un Logan cu 4 AB, ABS, motor de 1,6/105cp, AC, geamuri electrice. La banii ăştia alte mărci îţi oferă variante fie din categoria mică, fie din categoria superioară dar submotorizate sau mai slab dotate. Sau mai poţi găsi modele la final de ciclu de fabricaţie (Octavia Tour, Megane Sedan II).
Acelaşi lucru este şi la Duster, sunt 4000 de euro sub un Tucson configurat similar, care şi el este model care nu se mai fabrică, înlocuitorul lui probabil majorând diferenţa la minim 6000 de euro. Alte variante 4x4 nu prea ai la aceşti bani (Suzuki Sx4 şi Fiat Sedici sunt mult mai mici şi nici nu au aceleaşi performanţe în off-road.
Ceea ce este mai amuzant este că pe autostrăzile către vest sunt la ducere tiruri cu maşini româneşti noi şi la întoarcere dubiţe cu second-handuri. Oare de ce tâmpitul ăla de Hans preferă un Logan/Sandero nou-nouţ în loc să-şi ia un Golf la mâna a doua chiar de la mama lui?
15 Mar 2010, 10:08
Nu, Gheorghe are nevoie de bemveu. Ca prostu pana nu-i fudul, nu e prost destul.
15 Mar 2010, 13:20
dar asta va place?
sau uitati-va la Kia sportage si faceti o comparatie! pret,dotari,motorizare,consum,calitate,etc.
Ultima oară modificat de
Alen pe 15 Mar 2010, 15:30, modificat 1 dată în total.
Motiv: folosit format Youtube
15 Mar 2010, 13:49
corect. pur si simplu.
15 Mar 2010, 15:28
Eu nu inteleg...care e problema cu ea?? Din filmulete pare ca este cel putin rezonabila pe offroad. La 17k cu tot cu tva nu prea gasesti masini care sa poata face ce face asta.
Si ca sa raspund la intrebare, da, mi-as lua o masina d-asta, mai ales daca o sa apara niste faruri mai putin gay pentru ea

Mai are avantajul ca venind pe piata cu o masina competitiva (zic eu, insa evident or sa-mi sara oameni in cap) va forta concurenta sa scada preturile, la fel cum a facut si Logan-ul cind a intrat pe piata. Deci iarasi un mare plus.
Ultima oară modificat de
jo_2k pe 15 Mar 2010, 15:38, modificat 1 dată în total.
15 Mar 2010, 15:37
hmmm... vezi că vor sări pe tine ong-urile!
apropo, cum ai ajuns la concluzia asta, că-s curios! aşa se spunea şi despre fiat500, parcă şi nu mai ştiu care.. cum pot fi categorisite astfel maşinile, pe ce criterii obiective?
15 Mar 2010, 16:04
Off-topic: Daca nu era Gheorghe "capra", Hans ar fi vorbit turceste de acum cateva secole... si pana la urma tot nu a scapat

la catzi turci sunt in germania

Ar trebui sa ne bucuram ca Duster va fi unul din putinele produse Made in Ro la export
15 Mar 2010, 19:15
Dusterul sta mai bine la cifre off-road decat Sportage.
Cand ajung in showroom-uri? Parca m-as baga la un testdrive.
15 Mar 2010, 19:32
Tatal unui amic vrea sa isi ia unul prin programul Rabla. A facut toate actele. Masina vine in iulie. Mai trebuie sa asteptam pentru test-drive.
Asa cum am spus, e posibil sa am si eu una in familie.
15 Mar 2010, 19:35
Da, chiar sta bine, cel putin la cifre pare chiar ok, mai ales la valorile unghiurilor de atac/degajare.
De asemenea, versiunea de 1.5dci de 110 cai pare chiar ok tinand cont de greutatea masinii de ~1300 de kg. Daca este ok cutia, atunci chiar pare o "masinuta" destul de interesanta.
Pentru valik...ce pui tu acolo sunt cam pregatite de offroad, cel putin Dmaxul ala, este. Ceea ce inseamna ca pretul oricum e aruncat in aer cu vreo 10000 de euro.
15 Mar 2010, 21:26
prefer KUGA:)
16 Mar 2010, 02:13
Asa se vorbea si de logan pe toate forumurile in 2004 la lansare. ca e dezastruuu ca e cel mai prostttt....si uite ca se vinde si dupa 6 ani (!!!) de la lansare. Si se vinde inca BINE. daca ar fi fost vreo petarda de masina nu se mai vindea dupa 1-2 ani.
la fel de bine o sa se vanda si dusterul...o sa rupa tot la clasa lui, ca numar de masini vandute.
o masina ieftina (fatza de altele de pe piata) pt omul simplu care nu are nevoie de toate dotarile de ultima generatie. dacia e o masina sa iti faci treaba cu ea, nu sa te dai mare.
voi cred ca nu realizati ce inseamna duster 4x4 1.6 benzina la 13600. cea mai ieftina masina de familie 4x4 de pe piata.
cine vrea mai mult poate alege kuga/tiguan/toareg/ml/x5 ce vrea el.
dar strict ca RAPORT PRET/CALITATE eu zic ca dusterul e imbatabil

. si lucrul asta o sa se vada pe strada.....oricat ar incerca unii pe aici sa ne arate ce proasta e dacia

.
ma distreaza totusi afirmatiile celui cu mondeo..are totusi dreptate, toti posesorii de logan sunt atat de prosti ca in banii de logan nou puteau sa isi ia mondeo. ba chiar puteau sa isi ia vreo 2 mondeo
16 Mar 2010, 15:18
pai s-a vandut bine si se vinde. da de ce s-a vandut bine? cum s-a vandut? ca au dat la toata lumea cu buletinul! daca astra clasic de exemplu s-ar fi dat in aceleasi conditii,nu am mai fi vorbit despre asta acum. si apropo,aveti idee cate loganuri au luat firmele de leasing inapoi???
Ultima oară modificat de
toxicristi pe 16 Mar 2010, 16:39, modificat 1 dată în total.
Motiv: nu cita ultimul mesaj
16 Mar 2010, 17:15
e vorba de dotari pe care nu le are loganul.ala de 7000 care spui tu nu are abs,inchidere centralizata,proiectoare(sa nu mai zic de tetiere sau becul din portbagaj).daca pui dotarile care le are astra pe logan,ai sa vezi ca ajunge la 10500 ca astra! dar opelul face masini sigure,nu ca ceea ce lauzi tu ca e ieftin si de fapt nici macar nu i se deschid airbag-urile la impact,motiv pentru care un coleg si-a pierdut viata si nevasta-sa a ramas fara o mana.cine bate campii acum? nu vorbiti ca si cum ati avea actiuni la dacia pitesti!
16 Mar 2010, 17:28
Cu 16000 euro cat este Duster Laureate 1.5 dCi 110 CP (15600 euro + 400 euro pielea

) mai bine iti iei un FOCUS ST 2008 cu 15 000 km (ma refer la comparatia financiara nu la clasa autovehiculului)

.
Probabil ca se va vinde Dusterul 4x4 versiuni entry-level (1.6 105 CP -- similar cu numarul actual de LOGAN 1.4 care sunt preponderente)
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

16 Mar 2010, 21:23
ST-ul ala cred ca se incadreaza perfect in target-ul cumparatorilor de Duster...
16 Mar 2010, 22:48
cred ca s-a ajuns cam off-topic.intrebarea era daca ne-am lua ceva asemanator cu conceptul,care are comun cu produsul final numai numele.daca eram pe forumul dacia intelegeam ardoarea unora.din pacate,ramane o masina ieftina si arata a masina ieftina.nu inteleg de ce nu poti compara dusterul cu sportage sau tucson,ca doar sunt in aceeasi categorie usoara a SUV.
si tata nano e cea mai ieftina din clasa sa.sa ne cumparam?
17 Mar 2010, 09:18
Daca o dam in jigniri si atacuri la persoana (interpretabile de altfel), ne suparam, inchid topicul si numaram cu totii pana la 86400. Adica 24 ore
17 Mar 2010, 09:31
Poi e clar ca e tare masina asta ... desi urata. Adica pe un forum Ford a luat fata unui Focus 2010
Legat de fiabilitate .... la loganu de la munca pica rulmentul de presiune si nu are 90.000km

Cred ca din cauza ca masina e facuta pentru Romanica ... ca daca era pentru export mergea pana la 200.000km
17 Mar 2010, 09:59
pai comparam preturile sau masinile?
tucson-ul 2.0 dohc 4X4,141cp,clima automata si ESP costa 19000€.varianta de duster dotat asemanator costa 17800€.unde-i marea diferenta?doar ca iti iei o masina urata,care aduce a anii '90.daca varianta 4x4,cu ceva dotari ar fi costat 10-12000€,era de studiat.
daca vrei comparatie de preturi studiaza oferta la hover 4X4 luxury cu motor mitsubishi si cutie cu reductor-1300€.
(daca esti asa de excitat de preturi,de ce nu ti-ai luat matiz si ai luat ford,ca e de 2 ori mai scump?!)
o zi buna si tie.