Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

Re: New Focus RS

12 Dec 2008, 14:06

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2incer?

NU

nu cred ca ar vrea dzeu sa castigi la loto ca sa iti ieri RS

pai daca este sa cistigati la loto, aveti bani sa va luati si ford gt. :))

Cred ca RS-ul e mai de folos in RO decit GT-ul ...niciodata nu am inteles ce poti sa faci pe drumurile de la noi cu monstruleti gen Ferrari ,Lamborghini s.a.m.d.

12 Dec 2008, 14:10

arati ca ai :)
nici pe autostrada nu mi se pare ok sa mergi cu viteze apropiate de 250 deci un ferrari mi se pare doar o carte de vizita.Vb de autostrada noastra peticita in multe locuri.

12 Dec 2008, 16:12

12 Dec 2008, 17:35

pozele

filmulet

17 Dec 2008, 13:53

Faina masinutza... m-am uitat pe youtube la RS1 si m-a cam inspaimantat zmomotu' facut de turbo cand schimba vitezele. Rau de tot.
Totusi, nu cred ca as fi in stare sa conduc asa ceva. Ma refer la tot ce poate masinutza aia. Si sincer, cred ca sunt foarte putini care ar fi in stare de asa ceva :-" .

17 Dec 2008, 22:37

cum adica sa nu poti sa conduci asa ceva ?

cred ca glumesti, masina o sa aiba doar 300 de cai crezi ca pierzi controlul sau ce anume ca nu te inteleg.

macar sa ai unde sa ii dai cat poate ea sa duca

18 Dec 2008, 11:40

Parearea mea: masina de 300 de cai pentru
  • oras => waste of money
  • drumuri nationale => mult prea periculos pentru tine, cat si pentru ceilalti participanti la trafic
  • autostrada => unde e adrenalina? Sa mergi cu 200 km/h pe autostrada mi se pare plictisitor.

Singurul motiv pentru care mi-as cumpara o asemenea masina e sa merg pe un circuit amenajat. Stiu ca nemtii au Nurbungring pentru asa ceva. Platesti, te dai. Dar cum in tarisoara noastra draga nu ai unde, singurele solutii sunt cele de mai sus, pentru care eu sincer nu as da banii.

In alta ordine de idei: Am colegi care pe autostrada mai jos de 170 nu merg, iar pe DN-uri, viteza de autostrada 130-140. Vara asta am fost cu ei la carting (masini de doar 6.5 cai putere). Ghici cati au reusit sa termine o cursa de 6 ture, fara sa piarda controlul in curbe cel putin o data (unii au ajuns sa faca chiar si 2 rotatii complete)?! Din 20 cati am fost, cred ca-i numeri pe degetele de la o mana, si crede-ma, ca-mi raman si degete sa-i mai numar odata.

Hai sa explic un pic: aparent, putini stiau ca in curba nu se pune frana. Veneau cu viteza, ii vedeam depasindu-ma cand eu franam inainte de curba, ajungeau in curba si derapau. Inchipuie-ti acum oamenii astia avand o masina de 300 de cai (o masina WRC din cate stiu tot pe acolo ajunge).
La carting cumva toate senzatiile de pe strada sunt accentuate, dar la viteze mai mici. Pui frana prea brusc, iti fuge spatele de nu te vezi, ai indraznit sa calci frana in curba, pregateste-te de derapaj. Ai viteza un pic prea mare pentru curba respectiva, iti fuge spatele. Nu as vrea sa fiu in preajma unui coleg cu o asemenea masina.
Iani
P.S. Sper sa nu-mi iau prea multe palme :-/

18 Dec 2008, 12:32

sunt de acord cu tine Iani, dar daca as avea bani destui tot mi-as lua una numai pt acceleratie si comportament rutier ;)

19 Dec 2008, 08:40

1 cine isi ia o masina sport nu se gandeste ca este sau ca va fi o pierdere financiara.
2 drumuri nationale ...nu de geaba este bine sa mergi cu viteza legala, nu zice nimeni ca daca ai masina de 300 de cai trebuie sa mergi cu 300 km la ora hai sa fim seriosi
3. masina nu prinde decat 250 km la ora, pe autostrada se poate merge cu 250. este insa plictisitor sa mergi cu viteza mare la un drum intins, cum a1 nu este un drum lung cu o masina sport ai sa ajungi un pic mai repede la destinatie

Masina nu este de circuit, este o inertie ceeea ce spui, pentru circuit exista altceva.
Soferul cu experienta nu se cunoaste atunci cand merge in linie dreapta cu 180 -200 la ora, asta o poate face orice incepator inconstient

"Hai sa explic un pic: aparent, putini stiau ca in curba nu se pune frana. " este primul lucru sau printre primele lucruri pe care ti le spune un instructor deci .... baietii aia cu parinti cu bani si atat.

A avea o masina sport nu tine de cu cat la ora mergi pe autostrada

Reprizele de accelaratie sunt incredibile, suspensiile, franele, modul cum se conduce asta face dintr-o masina sport o masina buna nu viteza maxima ,

Concluzia EU mi-as lua masina sport pentru ca este maxim de FUN si de ADRENALINA la volan chiar daca ar consuma 20 de litri in oras :(

19 Dec 2008, 10:13

Hmm, ma distreaza si pe mine faza cu "ai 300cp, e numai pt circuit"... EI bine, cred ca saptamanal m-as duce cu RS-ul pe la Cheia, sau pe alte serpentine, doar sa simt ce stie intr-adevar sa faca masina aia! Ca ai unde sa mergi cu ea, e totusi masina de strada.

20 Dec 2008, 09:32

Intrebarea corecta e...O sa vedem asa ceva in Romania?La banii astia?

20 Dec 2008, 10:16

normal ca o sa vedem. in romania aveam cele mai noi modele. spre ex aseara am vazut un r8 alb B xx STF. la volan, un cocalar cu coada, burta si maieu mulat.

cit despre masina de 300 de cai si comparatia cu un kart... spre deosebire de kart, autoturismele au si sisteme inteligente de protectie. chiar daca frinezi in curba nu te vei rasuci.

25 Dec 2008, 02:04

"vezi ca vroia @omg sa-si ia una, "fericeste-l" pe el :D"

inca mai vrea ... imi surade frozen white ... chiar daca nu intoarce atatea capete pe strada , prefer ceva clasic ... consum ? nu ma intereseaza , m`am bucurat destul de un diesel mic ... daca o sa fie in jur de 35.000 cu toate taxele + cateva dotari de bun simt , se rezolva si problema cu achizitia ... evident alegerea e (o sa fie) facuta cu "inima" , dupa cum zicea dinu , si nu pt performante ... sper ca pana in vara lui 2009 sa revina un focus in fata "resedintei" ... totusi am mari dubii cu criza asta , sa vedem cum evolueaza ...\

despre rs , ce sa zic ... m`as fi bucurat sa fie adevarate primele zvonuri cu 350cp pe awd ... chiar daca ar fi fost imprumutat din wrc si adaptat pt strada , sistemul de tractiune integrala ar fi fost in stadiu de pionierat , ceea ce prezinta multe "?" ... inca nu se ridica ford la nivelul concurentei (vag , mitsu , subaru etc) la cap. awd ... mai are de invatat si de investit multi bani in cercetare/dezvoltare , ce e pe kuga e un haldex si atat ...

nu e o masina de linii (pierde la plecare , cu fwd nu pune toti caii pe asfalt) , dar pe traseu virajat (nu se pune problema de circuit la noi in ro) cred ca se va descurca laudabil (quaife lsd , multilink modificat pt puntea spate etc.) ... in mers , downforce`u si greutatea puntii fata vor avea grija sa puna toti caii jos ... pacat ca pierde plecarea (tr 1 si 2) ...

exterioru e ok , se putea si mai bine ... la interior insa e un st colorat diferit ... singuru lucru care te anunta ca esti intr`un rs e logo`ul de pe volan si scaune ... se pare ca au pierdut mai mult timp cu lsd`u si testele pe circuit , decat cu partea care interactioneaza cu soferu in "putinele" momente cand stai bara la bara sau mergi "potolit" la drum lung ...

inca astept sa`mi rezolve cei de la casco dosaru (probabil mai am ceva de stat) , luat o masina de tavaleala , facut "de bani" , impresiile un posesor de rs , fuga in de/uk si comandat masina ...

"normal ca o sa vedem. in romania aveam cele mai noi modele. spre ex aseara am vazut un r8 alb B xx STF. la volan, un cocalar cu coada, burta si maieu mulat."

de 6 luni e un r8 alb/gri b xx jej , peste drum de mine (bd. timisoara , frigocom) ... masina e a fiului patronului unui restaurant (cel de langa spalatorie) si kinderu are 17 ani ... masina e condusa de catre masa si respectiv de catre prietenii lui ... noaptea gen 2-3-4 , trafic redus sau ii stie tasu pe "capii" de creta care sunt de noapte , da ture cu ea si sub 5-6k rpm nu vede masina aia ... se pare ca masina il face pe om doar daca omu are permis (sau nu) ...

25 Dec 2008, 11:39

Multa lume lauda comportamentul AWD insa foarte putini stiu cum reactioneaza acesta si ce inseamna condusului unei masini AWD la limita. Dupa mine singurul sistem cu adevarat misto de tractiune integrala este cel de la Mitsubishi. Cel de la vag e o balarie nici nu merita bagat in discutie.

27 Dec 2008, 03:41

cu asta si eu sunt de acord

27 Dec 2008, 10:01

"singurul sistem cu adevarat misto de tractiune integrala este cel de la Mitsubishi."

true. dar sa nu uitam ca audi/quattro e pionier in ce inseamna awd in raliuri . a aratat ce poate in wrc si s`a retras din diferite motive . nu incape comparatie intre awd s-awc si 4motion sau quattro pt ca ultimele 2 sunt destinate altor clase de masini (mai mult confort ,mai putina sportivitate) ... totusi isi fac treaba bine in clasele respective ...

"Multa lume lauda comportamentul AWD"

pt acea multa lume awd = siguranta + pot urca usor pe zapada etc. ... pt asta exista sistemele de la vag , 4matic , xdrive etc.

pt cei care vor sa impinga la extrem limitele de handling , grip etc. exista mitsu , subaru si chiar si ford face treaba buna (pacat ca doar pt wrc)

11 Ian 2009, 00:37

http://www.youtube.com/watch?v=HuX_SvnLXv0

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/mo ... 110915.ece

:x :x :x :x :x :x :x 8->

11 Ian 2009, 09:37

mortal

11 Ian 2009, 12:54

wow

11 Ian 2009, 12:57

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/mo ... 300857.ece si dati la "yes yes RS"

19 Ian 2009, 18:29

este un pic cam off topic insa am si eu o intrebare? stie cineva in ce luna si la ce salon auto din 2004 s-a lansat ford focus 2?

de exemplu ford focus 2 facelift s-a lansat in septembrie 2007 la salonul auto de la frankfurt.

are cineva o informatie similara si corecta 100% pt varianta initiala a ff2?

19 Ian 2009, 21:21

$1 scrie:$2The all-new Mk 2 Ford Focus was launched at the Paris Motor Show on September 23 2004 as a three and five-door hatchback and an estate, although the new car was previewed, in 4-door saloon form, as the 'Focus Concept' developed by Ford Europe at the Beijing Motor Show in mid-2004.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Focus_(international)

21 Ian 2009, 16:15

http://www.automarket.ro/stiri/a-incepu ... 17866.html

să-l mănânc eu de frumos....
bine ales momentul, ieri obama, azi rs-ul **==

23 Ian 2009, 22:48

http://www.youtube.com/watch?v=kTR3Q0M2qLI

24 Ian 2009, 10:14

bestial

incep sa ma gandesc cum si de unde s afac rost de bani

24 Ian 2009, 11:39

Extraordinar acel ultim review de pe youtube, a reusit sa scoata in evidenta chestiunile esentiale despre aceasta masina: este inferioara unui Golf GTI deoarece nu are reglare pe inaltime la scaune si plasticul de sub frana de mana este naspa. =))

24 Ian 2009, 16:41

"nu are reglare pe inaltime la scaune si plasticul de sub frana de mana este naspa."

sunt detalii care conteaza la o masina de 40k euro cu pretentii sportive ... reglarea pe inaltime e utila , nu toti au aceeasi pozitie la condus ... sa nu mai zic ca nu toti au aceeasi inaltime =))

la aceeasi bani e evo care respecta traditia , motor de 2L , L4 turbo , ~300cp , tractiune intergrala performanta , fara interior care se vrea a fi frumos sau inteligent desenat ... conteaza doar feedback`ul pe care`l da masina soferului ... sa nu uitam si sti`u ...

ca putere rs`u e tot p`acolo , dar pe circuit n`are sanse ... inginerii din team rs au fost nehotariti , ba sa facem o masina frumoasa , ba puternica , ba cu multi cai & culori exclusive , ba ieftina si le`a iesit un amalgam ... un st cu capota , eleron , grile redesenate , sigle "rs" etc. ... masina e pt fani si nostalgici ... judecand dupa ce poate raportat la pret si pretentii , ford strikes again ;)

24 Ian 2009, 16:48

$1 scrie:$2a putere rs`u e tot p`acolo , dar pe circuit n`are sanse ... inginerii din team rs au fost nehotariti , ba sa facem o masina frumoasa , ba puternica , ba cu multi cai & culori exclusive , ba ieftina si le`a iesit un amalgam ... un st cu capota , eleron , grile redesenate , sigle "rs" etc. ... masina e pt fani si nostalgici ... judecand dupa ce poate raportat la pret si pretentii , ford strikes again ;)

Corect! Uite, un alt review inteligent, bazat pe o testare intensiva, atat pe strada cat si pe circuit, care ofera informatii despre performantele masinii atat in linie dreapta cat si pe traseu cu viraje. Da, acum e clar si pentru mine!

Apropos, omg, cam cati km ai condus noul RS?

24 Ian 2009, 18:58

"Apropos, omg, cam cati km ai condus noul RS?"

dar tu ?

e normal ca ford sa zica ca face si drege pt ca e interesu lor sa`si vanda produsu ... in uk au fost precomandate 2000 de bucati pt acolo e partia rs`ului ... japonezele n`au ce cauta nici acolo nici pe langa , pt ca europa inca nu si`a deschis ochii ... fiabilitatea japoneza nu se compara nici cu cea nemteasca , nici cu cea frantuzeasca ( daca exista , =)) )

ziceai de performante ... pe hartie toate sunt roze , consumuri minune , accelerari furibunde etc. ... chiar sunt curios cand a fost ultima data cand ti`a consumat masina cat scrie in carte ;)

gandeste`te la asta ... ce sansa are quaife-lsd (pt prima data cand apare pe masinile de serie) pe tractiune fata vs awd (care se imbunatateste de la generatie la generatie) + tehnologia s-awc (citeste despre asta , merita) ... la plecare : awd - instant , iti muta organele , fwd - toceste cauciucurile sau limiteaza cuplu cu contr. tr. activat ... la cap. aderenta & handling nu e nevoie sa mai vorbim ...

la motoare e o alta comparatie care starneste rasul :

evo : 2L , 4 cilindri in linie , turbo , 295cp si 442nm
rs : 2.5L , 5 cilindri in linie , turbo , 296cp si 440nm - motor luat de la volvo , pus pe st , resoftat si intarit

unde e cutia cu padele si dublu-ambreiaj (chiar si optionala) pe rs ? nu e , e cutia de st cu ambreiaj schimbat (oare ?) , intarita si rapoarte modificate (oare ?) ...

de ce n`ai dotare trapa din sticla pe evo ? pt ca acoperisul e ranforsat ... asta conteaza mai mult decat brizbriz`urile gen prize de aer pe capota frumos desenate ...

uite`te si la dotarile pe care le ofera mitsubishi pt evo si respectiv la cele pe care le va oferi ford pt rs si respectiv la preturile lor...

nu ma intelege gresit , daca voi avea posibilitatea imi voi lua un rs pana in 2010 ... sunt constient ca la aceiasi bani se poate mai bine , dar a ramas "nostalgia" de la ff2`u care s`a dus acu 2 luni ...

astept testele topgear si fifth gear cu un versus evo - rs , sti - rs ... chiar daca sunt englezi vor recunoaste probabil ceea ce e evident ...

24 Ian 2009, 19:29

$1 scrie:$2dar tu ?

Eu n-am condus, dar macar nu-mi dau cu parerea aiurea.
Apropos, crezi ca evo consuma cat scrie in carte? ;)
Răspunde