Noutăţi auto

Sa punem frana mai inteligent. Poate ajuta...

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: Sa punem frana mai inteligent. Poate ajuta...

Mesajde martini » 22 Oct 2008, 07:29

condusul preventiv te fereste de o parte din probleme, insa chiar aseara era sa fac accident din vina unui camion care nu a mai avut rabdare, si desi eu mergeam in coloana el a tinut sa iasa in fata mea, pe principiul prioritatii de marime (el mult mai mare ca mine, deci are prioritate). am pus frana cu abs, claxon continuu si abia atunci cand am claxonat a pus si el frana, si s-a oprit la maxim 2 cm de mine, el urma sa intre pe partea soferului, a mea. a trebuit sa ies din masina sa vad daca m-a lovit sau nu. din fericire m-a ferit Dumnezeu si nu a fost nimic. Ca si o paranteza din camion iese soferul, un copil de 18-19 ani la 1,50m si 45kg sa vada daca ne-am atins. nu sunt violent de fel, insa cate scene n-ati vazut cand se luau la bataie soferii in trafic pentru faze de acest gen - el ar fi fost victima sigura, probabil si al unei femei mai suparate.
revenind la subiect, in acest caz am condus preventiv insa tot abs-ul, claxonul si norocul m-au salvat. putea la fel de bine cel din spatele meu sa nu fie pe faza si sa intre in mine.
nu e suficienta conducerea preventiva, mai trebuie sa ai si noroc ...
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde silviup » 22 Oct 2008, 08:20

$1 scrie:$2laad :
eu am fiesta si in manual si la mine scrie ca daca pui frana brusc dar sa ai peste 70 parca ti se aprind avariile. inca nu am vazut sa se intample asta desi am pus de mai multe ori frane bruste.

In manualul meu de la fiesta scrie ca la peste 60 de mile/ora (96 km/ora) se aprind avariile in caz de franare violenta.
Chiar mi s-a intamplat sa-mi iasa un magar (la propriu) in fata, pe un drum european, in apropiere de Craiova si am franat tare de la 110 pana pe la 40 km/ora iar avariile s-au aprins pe la 80, cred, si au ramas asa pana le-am oprit eu. Deci sistemul functioneaza, cel putin la mine, Fiesta 6 din 2007, cu ABS si EBD.
Ford Fiesta 1.25, 75 CP, 2007
Ford Focus 1.0 Ecoboost 125 CP - 2013
silviup
Ford Freak

Maşina: Focus Hatchback 1.0 125 CP Titanium
VIN: WF0HXXWPJH7J78755

Mesajde ddexter » 14 Noi 2008, 15:13

Seria 1 are 2 trepte de luminozitate pt frana...
Mie personal mi se pare o idee buna
Imagine
Mondeo 2002 TDDI 115,6 CP :))
ddexter
1nsane Member

Maşina: Ford, Mondeo, 2002, TDDI 1998cm3, 85 kw, 16"

Mesajde gfocuss » 02 Ian 2009, 13:55

$1 scrie:$2m tras și eu câteva frâne violente până la zero de când am focusul și nu am auzit să se fi aprins.
Când se aprind avariile automat se aud switchurile de la siguranțe.

se pare ca nu toti avem aceasta optiune, oricum eu apas butonul ,,de panica,, din reflex.
ford focus 1.8 TDCI 115 cai activi, din 2006 echipare trend.
STOCURI GERMANIA http://www.weku.ro
gfocuss
Member

Maşina: Ford Focus 115 HP
VIN: WF0WXXGCDW6S85852

Mesajde martini » 02 Ian 2009, 20:42

intre timp am avut si eu parte de o frana serioasa in afara localitatii la 130, s-a bagat un destept in depasire si nu avea loc, decat peste mine, am apasat puternic frana pana pe la 40, dar fara sa imi intre ABS-ul, si s-au aprins avariile, au facut de vreo 4-5-6 ori si tot singure s-au si stins cand am inceput sa accelerez.
am laudat masina dupa ce am terminat de injurat, ca cei din spate au franat departe de mine vazand avariile, nu a fost nevoie sa se lipeasca de fundul meu.
>>> Fordurile mele

Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Mesajde Nenea Fordescu » 04 Ian 2009, 18:07

Nici la facelift nu cred ca este. Am pus o frana pe uscat de la 80 la 0, cu piciorul la podea. Nici urma de avarii.
Nenea Fordescu

Maşina: Old New Focus TI-VCT + diverse 11.2008

Mesajde adicristea » 04 Ian 2009, 19:30

Fiesta facelift sept 2006, nu mi se aprind automat la fanare brusca. Din pacate (dar si din fericire deoarece am scapat neatins), am avut ocazia sa observ asta intr-un cadru cat se poate de real: venit pe A1, ajuns aproape de Bucuresti, avut papuc in fata (deci nu vedeam PRIN el). Eu zmeu pana acolo, 150, scazut pe la 110 cu 500m inainte de intrarea in Buc. Problema e ca papucul ala a pus frana foarte tarziu, se facuse coloana la primul semafor. Nu a aprins avariile, eu il vedeam cum se apropie. Primul gand care mi-a trecut prin cap a fost cum sa fac sa opresc pana in el si asta in siguranta. Al doilea a fost... sa aprind avariile sa evit sa ma impinga cel din spate in papuc. Daca nu faceam mutarea asta sigur m-ar fi "pupat" Opelul Astra nou-nout (numere rosii). Am franat gradual, nu am lasat nici ABS sa intre. As fi putut apasa pedala pana la fund, insa am ales sa controlez eu masina (nu ma consider un as, doar ca asa am simtit sa fac), cu 5m inainte de a atinge papucul am tras putin de volan stanga pentru a intra intre papuc si bara despartitoare de sensuri. In acel moment am auzit frana puternica pe care a pus-o Opelul in spate, scartait de roti si omul a tras dreapta si a intrat putintel pe banda 1.

Asa ca asta cu avariile la franare brusca iti poate salva economiile, masina... poate chiar viata.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde martini » 05 Ian 2009, 09:16

$1 scrie:$2ici la facelift nu cred ca este. Am pus o frana pe uscat de la 80 la 0, cu piciorul la podea. Nici urma de avarii.

trebuie sa ai peste 96km/h, mergi cu 100 undeva unde e liber si incearca faza in siguranta. nici la mine nu a mers vreun an jumatate cat nu s-a intamplat sa am peste 100 si sa am nevoie urgent de frana.
>>> Fordurile mele

martini

Mesajde Tiry213 » 06 Ian 2009, 17:40

De cele mai multe ori poti sa pui avariile degeaba. Sunt multi care nu stiu sa citeasca traficul, ei merg la 10m in spate si se uita la nr de inmatriculare, in loc sa se uite si ei in fata, sa poata preveni o franare brusca. La mine s-au infipt 3 in spate pana acum . Doi dintre ei de pe loc, si unul la 10-20 km/h. Dar abia astept sa vina unu lansat, ca sa il si bat putin (daca e mai firav :))).
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Anterior

Înapoi la Noutăţi auto