Noutăţi auto

Dacia vinde in draci. In Germania...

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: dacia vinde in draci. in germania...

Mesajde radu.cmax » 23 Feb 2009, 15:16

Ha,ha.... =)) =)) =))
Ca tot vorbeam de angajati Dacia,ca as fi curios citi au dacie si cati au masini straine?
uite ce-am gasit,din plictiseala pe net!
http://www.youtube.com/watch?v=r5BXPi_Ek2w
Imagine Imagine Ciccia - C max Tdci Titanium Pack 17" Imagine
radu.cmax
Ford Freak

Maşina: Ciccia - C max 1.6 tdci titanium

Re: Dacia vinde in draci. In Germania...

Mesajde mondeo.ro » 05 Mar 2009, 02:34

Da,e adevarat ca Dacia se vinde intr-o veselie dar doar prin ajutorul primelor de la stat.In Germania se vinde bine ca o cumperi cu 3 salarii.La noi o cumperi cu minim 14 salarii.Vad ca curtea fabricii e plina de masini si curtea dealerilor la fel.Daca nemtii mei cumpara Logan,fiti siguri ca nu o fac ptr. ca-i bun,o fac doar ptr. ca ei sunt invatati cu un anumit nivel de trai si nu vor sa renunte la el nici in momente de criza deci incep sa reduca prima data acolo unde nu prea ii doare.
Ma bucur ca Dacia are succes dar tot o masina proasta ramane.De banii care ii dai pe un logan,poti sa-ti iei un Mondeo din 2002-2003,diesel cu dotari superioare care va merge bine si la 200+mii de km.Dacia e buna ptr. simplul fapt ca e ieftina.Asta nu inseamna ca e si marfa de calitate.Eu prefer un SH din DE decat un Logan.
Dacia face masini ptr. oameni fara pretentii si fara alte posibilitati.Are vanzari din cauza primelor si din cauza crizei economice.Inainte de 2008 dece nu au existat aceste vanzari record?

PS:Ptr. cei ce nu cred cele spuse de mine:urcati-va intr-un Taxi Logan cu multi kilometrii si incercati sa observati atent starea generala a masinii si modul in care functioneaza.Cred ca nu trebuie sa mai detaliez. ;)
Mondeo MK3 2.0TDCI 116cp HB
16.10.2016 = 366.780km! Turbo original, pompa inalta original. Injectia schimbata la 305.000km(!) si revopsita partial in 2014. In medie 500e/an filtre, ulei,piese si manopera(3 revizii/an). Arata si merge aproape ca in 2008 cand am luat-o.
Consum minim, calculat la pompa=5.8l/100km(urban, extraurban, autostrada) Viteza 80-140km/h pe nationale si 140-210km/h pe autostrada.
Consum mixt in prezent=6.9-7.3l/100km
Consum record:202km cu 8l =>4l/100km!!
mondeo.ro
Gold Member

Maşina: Mazda 6 Sport GT CD140, 2008 / Ford Mondeo 2.0TDCi 116hp Ghia 2004/Ford Ka 1.3i 2006
VIN: wfblabnustiusorry

Mesajde concaten1 » 05 Mar 2009, 07:45

Pai e logic sa vanda... cu banii dati pe noul Ford Ka iti iei doua loganuri si te apuci de taximetrie =))
concaten1
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 1.25 75 CP 2007 Silver

Mesajde laurentiu19760 » 05 Mar 2009, 08:44

De laudat capacitatea de export a Daciei in Germania, dar ce omite dl.STROE si echipa RENAULT de la Pitesti sa ne spuna este "cu ce pret se vinde in Germania Dacia"?

Exemplificare: Vecinul meu a dat pe un Logan MCV Diesel full 12.800 EUR in luna noiembrie 2008 in Romania.
Am fost in decembrie in Germania la Berlin si stiti cat era aceeasi masina ca a vecinului meu? Numai 8700 EUR. daca mai scadem 2500 EUR prima pe care o da statul german raman 6200 EUR. La acest pret abia iti iei un Fiesta de vreo 3-4 ani vechime si 100000 Km sau o Corsa B in aceleasi conditii.
6200 EUR inseamna 4 salarii medii in Germania.
Cate salarii medii din Romania intra in 12800EUR? Avand in vedere brutul de 1800 lei a salariului mediu. adica 418 EUR la cursul actual, rezulta 30,6 salarii din Romania, adica o platesti in 2 ani si jumatate (daca nu platesti impozit, CAS si altele din salariu). Dar de ce sa fim rai, toata lumea stie ca nemtii traiesc mai prost ca noi si de aia au preturi mai mici la Dacii.
In concluzie, daca ati fi nemti, fiti siguri ca si voi ati alege o Dacie noua la acest pret. Ei nu cumpara masini ca sa se dea rotunzi, ci strict ca se foloseasca de ele si fiecare isi stie lungul nasului pe acolo. Cine are BMW si Mercedes in Germania, acela fiti sigur ca are un salariu tare de tot si sigur nu este un manelist.
Eu unul sigur as alege Dacia daca as avea pretul si salariul de acolo.
Fiesta for all.
Focus is better.

Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi, dar esti intelept daca stii care jumatate!
laurentiu19760
Incepator

Maşina: Ford Focus 2013, 1,6 TDCI

Mesajde DanielArdelian2 » 05 Mar 2009, 09:44

$1 scrie:$2u unul sigur as alege Dacia daca as avea pretul si salariul de acolo.

Si drumurile.
La ce drumuri au, nu prea te intereseaza ca masina nu e asa bine antifonata, ca scaunele sunt cam rigide, ca farurile sunt cam slabe, ca motorul nu prea trage in depasiri, etc.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde laurentiu19760 » 05 Mar 2009, 20:19

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u unul sigur as alege Dacia daca as avea pretul si salariul de acolo.

Si drumurile.
La ce drumuri au, nu prea te intereseaza ca masina nu e asa bine antifonata, ca scaunele sunt cam rigide, ca farurile sunt cam slabe, ca motorul nu prea trage in depasiri, etc.

Cum am mai zis, nemtii stiu ca se uita mai degraba sa aiba un nivel de viata mai bun (adica papa bun, berica, sa poata iesi la un restaurant macar zilnic etc.) decat o masina mai buna si nu trebuie sa fim rai, ca Dacia actuala este un salt imens fata de ce a fost Dacia in trecut, dar in acelasi timp mai are un drum lung de facut pana sa o poti denumi MASINA. Probabil Dacia aplica politica pasilor marunti, dar la dracu, parca sunt prea marunti.
Fiesta for all.
Focus is better.

Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi, dar esti intelept daca stii care jumatate!
laurentiu19760
Incepator

Re: dacia vinde in draci. in germania...

Mesajde andreiutzu » 05 Mar 2009, 22:09

$1 scrie:$2robabil ca in germana nu pot fi traduse urmatoarele:
Daca
Ai
Cap
Ia
Altceva

daca mergem pe acelasi nivel si Ford il putem transpune in:
Fix
Or
Repair
Daily

normal ca in germania merge bine masina ca neamtu are prima de casare 2500 de euro plus salariu pe cateva lni si gata aia e masina!
zicea cineva de loganurile care sunt pe taxi nu e chiar asa cum sustine. am mers cu un taximetrist care avea 200 mii+ in bord si masina arata si mergea foarte bine pentru nr de kilometrii si tinand cont ca era masina de taxi.
andreiutzu
Incepator

Mesajde gabicosta » 05 Mar 2009, 22:29

patriotii sa traiasca,bravooooooooo,sa va traiasca daciile,da de ce nu va luati?parca aveti ford,nu?am inteles ,de la vorbe la fapte e cale luuuuunga,sa ne auzim cu bine :))
gabicosta
Member

Maşina: ka 2001

Mesajde silviupn69 » 05 Mar 2009, 23:36

N-are nici o relevanta ce spui tu acolo, deocamdata aici este un exercitiu, adica o simpla discutie la o problema actuala impusa de aceasta criza importata. Nu?
Ca vrem, ca nu vrem, ca suntem pro sau contra, ca discutam liber pe un forum ( si nimic mai mult) fie el si ClubFord ( care nu are nici in clin nici in maneca cu masina autohtona Dacia), aceasta firma - Renault, acest brand - Dacia, de pe aceasta piata UE, a gasit momentan cheita cu care sa faca valuri. Chiar si cu politica lor de pasi marunti ( sau foarte marunti 8-} ), pe mine nu ma face decat sa stau linistit ( sunt chiar putin si mandru), ca o buna parte din oamenii din zona respectiva au o perspectiva pe aceasta criza ( aici era vb. de muncitorii din Colibasi si pe langa ei multi alti furnizori de piese din tara).
Ford Mondeo
Ghia 04/2005 , TDCI, 2.0, 131cp
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI; 130CP

Mesajde brubaker » 06 Mar 2009, 00:34

nu stiu cat de multumiti vor fi nemtii la ei unde ai viteza nelimitata pe autostrazi avand in vedere ca mai multi s-au plans ca dacia logan cam vibreaza si se zguduie toata la viteze mai mari.
Cine stie multe dar pune putine la suflet va trai mult.
brubaker
Incepator

Maşina: Ford Fiesta Ghia, 2007, 1596cmc 101CP

Mesajde silviupn69 » 06 Mar 2009, 00:40

Vor nu vor, se vor multumi cu ce au :D
Lasa ca la autobahn-urile lor se vor zgaltai mai putin ( poate ).
Ford Mondeo
Ghia 04/2005 , TDCI, 2.0, 131cp
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI; 130CP

Mesajde laurentiu19760 » 18 Mar 2009, 21:03

$1 scrie:$2atriotii sa traiasca,bravooooooooo,sa va traiasca daciile,da de ce nu va luati?parca aveti ford,nu?am inteles ,de la vorbe la fapte e cale luuuuunga,sa ne auzim cu bine :))

Nu cred ca trebuie sa faci bascalie, deorece intra-devar sunt multi care benefiziaza de un salariu fiindca Dacia se vinde, si inca bine in Germania. Eu unul nu mi-am mai luat Dacie in ciuda progresului tehnologic al Loganului fiindca la vechea Dacie imi faceam singur reparatiile chiar si RK, schimbat planetare etc. si vazand o masina proiectata atat de prost din punct de vedere al accesului greoi la reparatii, cu tot felul de dispozitive MOT si alte alea, vesnic uns pe maini, cu surubelnita si cheia de 10/11 la indemana tot timpul, sufland in vesnicul infundat jiclor de relanti, AM JURAT ca nu imi voi mai lua Dacie cat voi trai. Si inca ma tin de cuvant...chiar daca dau mai mult pe o Fiesta sau pe o Astra.
Asta nu inseamna ca ii privesc cu dispret si de sus pe cei care au o Dacie (de gustibus non est disputandum), deoarece parerea mea este ca 99% din posesorii de Dacie, au ales Dacia din considerente de pret si nimic altceva. Cam asa este si la nemti acum.

Dar pentru cine a cunoscut vechea Dacie, ma indoiesc ca in ciuda tuturor relelor si greutatilor intampinate, va uita clipele placute, apropo ia vedeti pe aici http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=26337
Fiesta for all.
Focus is better.

laurentiu19760
Incepator

Mesajde mariusm » 19 Mar 2009, 09:42

laurentiu19760, toată stima!!!
totuşi, eu nu sunt aşa de categoric, aşa cum mi-am luat focus sh germania, la fel de bine e posibil ca peste doi ani sau trei, dacă vom fi sănătoşi şi mai puţin "crizaţi" ca acum, să iau şi un sandero care sigur va avea un preţ mic, mic, mic.
The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde catser » 19 Mar 2009, 13:29

Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde mariusm » 19 Mar 2009, 14:02

da... e un troc corect, până la urmă, noi le dăm daciile noi şi ei ne dau sehaşurile, foarte bune şi ele!!! :D
după buget, coane Fănică!!!!
mariusm
1nsane Member

Mesajde link2 » 19 Mar 2009, 14:52

Am avut si am o parere relativ buna despre logan si chiar ma bucur pt succesul lor dar sunt putin surprins deoarece cred ca nu e tocmai o alegere buna pt. germania si infrastructura nemtilor dar nimic nu ma mai surprinde. Se pare ca ei au mai putine complexe.
link2
1nsane Member

Maşina: focus2 hb sport, 1.6 tdci

Mesajde gabicosta » 20 Mar 2009, 00:15

nu cred ca e vorba de gusturi,astea sunt pentru cei care isi permit,in schimb majoritatea a ales dacia logan pur si simplu din motive financiare.dai putin pe ea si apoi te rupe la intretinere pentru ca nu prea sunt alternative si daca te intereseaza o stiu din proprie experienta.daca am afirmat eu ca sunt contra logan...ce sa mai zic.esti incredibil daca mai afirmi ca nu vei mai cumpara dacia.eu unul nu pot face asa ceva pentru ca masina mi se pare chiar interesanta dar alternativele sunt chiar multe dar nu pentru toti,cred ca ma opresc,sa ne auzim cu bine
$1 scrie:$2atriotii sa traiasca,bravooooooooo,sa va traiasca daciile,da de ce nu va luati?parca aveti ford,nu?am inteles ,de la vorbe la fapte e cale luuuuunga,sa ne auzim cu bine :))

Nu cred ca trebuie sa faci bascalie, deorece intra-devar sunt multi care benefiziaza de un salariu fiindca Dacia se vinde, si inca bine in Germania. Eu unul nu mi-am mai luat Dacie in ciuda progresului tehnologic al Loganului fiindca la vechea Dacie imi faceam singur reparatiile chiar si RK, schimbat planetare etc. si vazand o masina proiectata atat de prost din punct de vedere al accesului greoi la reparatii, cu tot felul de dispozitive MOT si alte alea, vesnic uns pe maini, cu surubelnita si cheia de 10/11 la indemana tot timpul, sufland in vesnicul infundat jiclor de relanti, AM JURAT ca nu imi voi mai lua Dacie cat voi trai. Si inca ma tin de cuvant...chiar daca dau mai mult pe o Fiesta sau pe o Astra.
Asta nu inseamna ca ii privesc cu dispret si de sus pe cei care au o Dacie (de gustibus non est disputandum), deoarece parerea mea este ca 99% din posesorii de Dacie, au ales Dacia din considerente....
gabicosta
Member

Maşina: ka 2001

Mesajde chiar_el » 20 Mar 2009, 16:21

@gabicosta: toate bune si frumoase, dar ce an de conceptie are dacia? Sunt masinile cu an de conceptie apropiat mult mai revolutionare din punct de vedere al accesabilitatii pentru reparatii?
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Mesajde link2 » 20 Mar 2009, 17:04

$1 scrie:$2ota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)

au facut si ei o mare economie :) dar au corectat gafa pana la urma, astia de la ford nici nu s-au obosit sa scrie nu lasati cheia in contact cand vreti sa deschideti capota :D
link2
1nsane Member

Maşina: focus2 hb sport, 1.6 tdci

Mesajde mariusm » 24 Mar 2009, 18:12

mariusm
1nsane Member

Mesajde liviub » 25 Mar 2009, 15:04

este trist sa vad aceste comentarii - aproape la fel ca si pe forumul http://www.promotor.ro, cand mai scrie ceva de masina romaneasca.
este si mai trist sa vad si aici aceasta aversiune fata de tot ce inseamna romanesc. nu aveti pic de mandrie. sarbii au avut yugo, iar niciun sarb nu blameaza aceasta masina, care e mult sub nova probabil.
cred ca niciunul dintre cei ce sunt "pasionali" nu au mers cu sandero macar un 500km in circuit mixt (ca sa vada ca are tinuta de drum a unei fiesta penultimul model)!!!
dar...asta suntem
liviub
Member

Maşina: Ford Focus Hatch 1.6 16V 2003

Mesajde mihai_florescu_09 » 26 Mar 2009, 12:26

am auzit la radio ca la uzinele dacia s-a lucrat si sambata pt a face fata numarului mare de cereri. Nu pot decat sa ma bucur pt toti angajatii care au stat acasa cateva luni
mihai_florescu_09
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2005, 1.3i, 70cp@5600RPM, Tonic, Comfort, B-33-MZY

Mesajde laurentiu19760 » 30 Mar 2009, 18:29

$1 scrie:$2ota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)

au facut si ei o mare economie :) dar au corectat gafa pana la urma, astia de la ford nici nu s-au obosit sa scrie nu lasati cheia in contact cand vreti sa deschideti capota :D

Corect, dar remarca nu este valabila si pentru Fiesta!
Fiesta for all.
Focus is better.

laurentiu19760
Incepator

Mesajde catalin1972 » 03 Apr 2009, 14:36

Am vazut un anunt pe autovit :"vind Bmw 320i sau schimb cu Logan "...
...deci nu numai nemtii isi dau bmw-urile pe Loganuri ! :D :))
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde liviub » 03 Apr 2009, 15:04

este posibil ca bmw - ul sa nu fi fost dotat cu rcd mp3.
atunci se justifica.
liviub
Member

Maşina: Ford Focus Hatch 1.6 16V 2003

Mesajde mariusm » 03 Apr 2009, 22:43

si cu rezervorul pe rosu!
mariusm
1nsane Member

Mesajde mariusm » 14 Apr 2009, 15:24

mariusm
1nsane Member

Mesajde mihai_florescu_09 » 14 Apr 2009, 16:20

vai de mine cat am mai ras
mihai_florescu_09
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2005, 1.3i, 70cp@5600RPM, Tonic, Comfort, B-33-MZY

Mesajde eugen_gaje » 22 Apr 2009, 13:23

sincer nu sunt fan Dacia...insa ma gandesc ca oamenii aia care le fac(muncitorii) sunt cei mai fericiti. Dacia e masina buna pt un low cost. Problema e ca ea este low cost in alta parte decat Romania unde se produce. Eu nu inteleg de ce in Germania esta mai ieftina decat aici in curtea ei? :-??
probabil pt ca ....... :-?? sau..... :-/ Am incercat sa caut o explicatie insa nimic. Daca aflati voi va rog sa imi spuneti! :-*
Cine-a inventat automobilul? Stim cu totii cine, caci purtam cu mandrie numele lui pe volan!!
eugen_gaje
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo, 1.8 16V, 1993
VIN: wfoaxxgbbapc05641

Mesajde DanielArdelian2 » 22 Apr 2009, 13:35

Pai poate pretul de Germania include si acea prima de casare, gen Programul Rabla, care la nemti e 2500 EUR. :-??
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Noutăţi auto