Sustin parerea lui Officer...pare rau ca nu am un smiley care-si da palaria jos....deci trebuie sa ma multumesc cu asta
Masina "mica" aka automobilul aka autovehicolul este o masa de fier de cca 1-1.5tone cu 4 roti si scopul definit de a transporta posteriorul prea pretios sa mearga cu transportul in comun din punctul A in punctul B. Indicat de asemenea sa mai faca urmatoarele lucruri: sa nu te uzi pina la piele cind ploua, sa nu-ti inghete acelasi posterior pretios in mijlocul iernii sau sa ti se topeasca in toiul verii (optional), si in special sa nu crape pe drumul catre punctul B.
Orice altceva (sigla, motorizare samd) sunt floricele de multe ori dorite, de cele mai multe ori nefolosite. Vezi doar cite SUV-uri nu au vazut nici macar un drum forestier daramite semidesfundat pentru ca s-ar murdari de noroi, cite "sportive" care abia se tiraie pe strazi pt ca virgula consuma mult, limuzine care se cred masini F1/WRC/SUV. Nici nu zic de masinile mici care se cred camioane de marfa ca nu are sens.
Modelul ala 4x4 mult anuntat, daca chiar face macar jumatate din cite ar trebui sa faca un SUV, chiar isi merita banii daca iese la un pret decent. Totusi la 12000-15000 cocorei, nu exista NIMIC pe piata in segmentul respectiv. Optiunile incep abia pe la 20000 si mai bine unde este Qashqai sau cum dreq s-o scrie si abia pe la 25-30000 incep SUV/CUV-urile mai spalatele si SUV-urile cu pedigree gen Pajero sau mai stiu eu ce, sunt hat departe, pe la 35-40000.
Dupa calculul meu, intre 30000 si 12-15k cit ar fi Stepway 4x4 mai ramin vreo 15k sa-ti pui ce optionale vrea muschiul tau si-ti mai ramin si bani de gaz si revizii pentru un cincinal plus TOATE gadgeturile pe care le vrea taranul roman (neoane, xenon in far cu lupa si in proiectoare, jante cu spinnere, lumini de zi cu banda ca la Audi, folie din tirg si cauciucuri supradiemensionate si toate accesoriile 4x4 care-ti trec prin minte).....
Deci care e problema? Urim ATIT de mult marca "nationala" sau suntem atit de spalati pe creier incit o blamam si o aruncam la gunoi cu un an inainte sa apara? Nu pot sa cred ca cei 40000 de nemti pentru care se fac masinile alea pentru export sunt niste cretini in cautare de chilipiruri. Or stii ei ceva ca d-aia sunt nemti si fac masini misto.
CU TOATE CA O SA CALC PE BATATURI o gramada de lume, pentru care probabil o sa trebuiasca sa ricai stickerul CF si sa dau jos suportii de numar, o sa ma incapatinez sa zic urmatoarea duda:
Se pare ca in almanahul ala de fite ar trebui introdusa categoria: "Decit sa-mi iau Dacia X (unde x=1410, Nova, Supernova, Logan, Sandero....Sandero Evo9) noua, mai bine imi iau Y junghi din ..... (se introduce numele tarii europene dorite) cu numarul Z de kilometri ca tot a fost tinut doar in garaj si condus de o profesoara de 45, 50, 55 etc de ani"