Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

27 Feb 2007, 21:07

eu am zis ca mondeo 2000 nu difera de cel din 2006(ex dieselul de poveste) decat prin faruri si stopuri si parca ceva la palnsa de bord
oricum nimic substantial

27 Feb 2007, 21:17

mariuscociorva nu te mai chinui sa explici ca vw e mai bun ca ford (golf > ff).Am incercat si eu la topicul cu noul mondeo si decat sa ma cert cu membrii forumului mai bine am renuntat.Ne uitam pe strada si vedem si singuri care firma e mai buna,doar ca nu vrem sa recunoastem.Cred ca vw se vinde mai bine pt.ca sunt mai proaste si costa mai mult decat ford ?!
Despre masina nu pot sa zic decat ca arata bine chiar daca nu suport eu masinile kombi.

27 Feb 2007, 21:31

Michael,care garantie frate,tu chiar crezi ca-ti schimba astia ceva daca ai probleme ? Sa fim realisti, o sa gaseasca ei un motiv sa-ti spuna ca tot tu esti de vina si trebuie sa platesti,sau ca respectiva piesa nu se schimba in garantie.Mai bine ne rugam la DUMNEZEU sa nu avem probleme.

27 Feb 2007, 21:36

Mai fratilor, hai sa comparam mere cu mere si prune cu prune!
Nu Mondeo din poze, nu VW in curs de lansare... Astea ar trebui sa fie "disecate" fiecare in parte, nu comparate cu alte branduri; ce noutati aduc fata de vechila versiuni, etc.
Referitor la masini care sunt mai bune si de aia se vand mai bine, ar fi ceva discutii pe aceasta tema. Chiar Marius spunea despre acel VW pe care l-a vandut si care nu facea banii; ala de l-a cumparat l-a cumparat pentru marca, nu pentru ce era in stare sa faca.

27 Feb 2007, 22:06

nu ma leg despre motorizari,optionale,pret si celelalte.Ma leg doar ca design exterior,si mi se pare ca vw asta e urat in :twisted: ,ce naiba e cu spatele ala?parca e o cutie pe care au desenat cu markeru niste stopuri,si nici macar nu leau dat o forma mai frumoasa,sunt prea mari si nici pozitia nu e cea mai buna.Focusu mi se pare mult mai reusit.

27 Feb 2007, 22:12

$1 scrie:$2ariuscociorva nu te mai chinui sa explici ca vw e mai bun ca ford (golf > ff).Am incercat si eu la topicul cu noul mondeo si decat sa ma cert cu membrii forumului mai bine am renuntat.Ne uitam pe strada si vedem si singuri care firma e mai buna,doar ca nu vrem sa recunoastem.

Te referi la Logan, nu? Sau la Dacia Berlina?

27 Feb 2007, 22:24

Mi se pare un pic inutila comparatia vw-ford. Pana la urma tine de gusturi. O sa fiu sincer, mie nu imi place VW. Ca sa fiu si mai sincer, nu pot sa zic ca port o dragoste nemaivazuta nici pentru fordurile noi(adica imi plac, dar nu sa zic ca nu mai pot dupa ele...eu acum sunt mai innebunit dupa masinile clasice si cu clasa), dar imi plac oricum mai mult decat VW. Platformele tehnice, hai sa fim seriosi, la unele modele sunt mai bune, la unele mai proaste. Fordurile dupa gusturile mele sutn de departe mai frumoase. Sa fim seriosi, noul Passat e urat cu spume, Golful nu e urat, dar mi se pare mai urat totusi decat GOlf 4. M-am plimbat cu un VW Polo tdi 75 de cai....si ca sa fiu sincer prefer Fiesta de departe(la asta chiar nu am dubiu, Fiesta e mai buna ca masina, de la tinuta de drum la confort, finisaje s.a.m.d.).

Spun ce am spus la BMW...cu toate ca BMW e clar peste VW. VW este o marca supraapreciata...pentru foarte multi daca se numeste VW este super buna. Nu suport aprecierile de genul domne', nu compari nimic cu Passat sau Golf sau mai stiu eu ce alta masina si marca de masini(am auzit-o si printre Fordisti..ee, fordul tot Ford...nu e o regula si nu e bine sa generalizam absolut nimic).

De asemenea, nu imi place Golful Variant nou...mi se pare intr-adevar mult mai urat decat Focus II. De departe!

27 Feb 2007, 22:39

Domnul marius cociorva, dupa o analiza mai atenta a activitatii sale pe forum, este un utilizator gigi contra, care intotdeauna a avut de comentat asupra oricarei idei aparute in vreunul din threaduri...., facandu-se cunoscut prin agresivitatea deosebita a frazelor. poate asa este dansul obisnuit in anturajul sau, sau poate aceastea sunt sechelele unei perioade mai negre din viata dansului. Vezi topicul cu viitorul forumului, in care a fost singurul care a avut nesimtirea sa arunce cu cerneala in cei care au sacrificat cateva zile din timpul lor pt. a salva ceva.
Sunt convins ca il va deranja foarte tare ceea ce scriu eu aici, dar comentariile lui pot fi mult mai dulci decat ceea ce exista pana acum...
Imi asum raspunderea pt cele scrise, aceasta fiind numai o parere personala.

27 Feb 2007, 23:10

Hmm... tot timpul VW va fi o marca de comparatie... Oare de ce? Eu o sa vorbesc doar din punctul meu de vedere. In familie am avut un Passat fabricat in 1999 si acum avem unul din 2007. Eu detin un Ford Fiesta. Parerea mea sincera este ca VW este peste Ford... la finisaje (fine, pe care nu le observi imediat dar care iti fac viata mai usoara) si confort. Am luat Ford Fiesta deoarece ofereau mult mai mult decat Polo la pretul ala. Daca nu ar fi problema de bani as lua Polo oricand... Este superior Fiestei. Si este si normal sa fie asa. Undeva trebuie sa scoti ceva pentru a trage pretul mai jos. De aceea VW este si ceva mai scump. Credeti ca VW este asa supraapreciat. Parerea mea e ca si BMW este mult supraapreciat. Hai sa fim seriosi... un seria 1 la peste 20000 de euro mi se pare un pret imens. Mai bine iei Golf GTI sau Focus ST. Dar cred ca am depasit putin ideea. Nu compar Fiesta cu Passat fiind ca ar fi o prostie din partea mea. Dar incercand si un Mondeo pot spune ca Passat-ul este superior. Precizez ca am motorul de 2.0 FSI de 150 de cai si am incercat un Mondeo cu aceesi motorizare. Un alt motiv ar fi dealer-ul. Stiu ca nu e bine sa judeci marca si dupa dealer dar se pare ca la noi este necesar. Cei de la VW din Cluj au fost promti cu livrarea. Contractul preciza 90 de zile calendaristice si a venit in mai putin de 60. Vreau sa spun ca am primit telefon de la dealer cand masina a iesit de pe linia de productie si cand a fost incarcata pe trailer. In 5 zile a fost in RO si apoi in 2 zile a venit de la Curtici si a fost livrata. Ei s-au ocupat de toate actele si masina a fost inmatriculata peste o satamana. La Ford in schimb povestea a fost cu totul alta. Desi masina era in tara a durat 5 zile pana a ajuns in Cj si a stat 5 zile in curtea dealer-ului pt simplul fapt ca vama nu era facuta. Pe langa alte povesti citite aici se pare ca a durat f putin. A trebuit sa las masina in parcare de Revelion fiind ca ei nu au reusit in decurs de o luna de zile (cat sunt valabile numerele rosii) sa legalizeze amarata de copie dupa DVI. In orice caz cei de la VW din Cluj (nu dau nume sa nu ziceti ca fac reclama mascata :) ) si Porsche Romania s-au descurcat mult mai bine decat Romcar si RMB Inter-Auto. Sper ca nu v-am plictisit prea tare.

27 Feb 2007, 23:39

E bine sa nu bagam in aceeasi oala dealerul cu producatorul si sa facem diferenta intre produs si cel care il vinde.
S-au intamplat lucruri normale (adica livrari la termen, atitudini profesionale) si la dealerii Ford; doar ca au fost mult mai mediatizate atitudinile si experientele negative.
Iar expresiile de genul "daca nu ar fi problema de bani" nu sunt constructive. Oricine si-ar lua cea mai tare varianta (pentru el, normal) daca ar avea bani.
Toate deciziile tot la bani ajung, si mie mi-ar place un Mercedes macar, de ex., dar sunt foarte multumit de Focus. Iar un coleg care voia Opel si-a luat chiar azi un Focus TDCI (Tango!!! - poate punem maine poze cu el pe forum) fara sa faca macar un testdrive. Doar ce i-am povestit si l-am plimbat cu Focusul meu cativa km, a si fost "castigat" de Ford.

28 Feb 2007, 00:26

Despre comparatia focus 1 cu golf 4 am si eu cateva pareri, avand ocazia sa conduc unul recent. Chiar daca golf 4 nu se producea cand focusul iesea din uzinele ford, pot spune ca nu am fost impresionat de vw. Nivelul de echipare era aproape de varf, dar interiorul nu era asa de placut si de bine gandit, exceptie facand renumitele cadrane albastre si gurile de aerisire cromate. Focusul, in schimb, se bucura de un layout al componentelor mult mai ergonomic, iar intregul design interior este mult mai indraznet, evitandu-se monotonia liniilor drepte, perpendiculare.
Golful 5 nu am avut ocazia sa il conduc, uitandu-ma doar la lista de echipari si preturi.
Si andy, ma indoiesc ca reprezentanta VW din orasul tau s-ar fi comportat la fel daca ai fi cumparat cel mai ieftin Polo.

28 Feb 2007, 00:49

Nu vreau sa spun nimic. Nici sa ii laud nici sa ii blamez. E posibil daca as fi cumparat un Polo sa se comporte altfel. In orice caz am un coleg cu Polo Happy si au fost la fel de promti. Probabil aveti dreptate. Nu bag intr-o oala dealer-ul cu produsul. Ca sa fiu sincer si eu am cumparat Fiesta fara drive test. Doar ce am stat intr-unul. Oricum parerea mea nu mi-o pot schimba decat eu si probabil sunt si subiectiv. Totusi eu inclin spre VW. Si apropo, eu ziceam daca as fi avut bani de un Polo mai dotat nu daca as avea bani gramada in general... ca atunci precis nu mi-as lua nici Ford nici VW :) Oricum nu prea e constructiva discutia asta. Mai bine lasam pe fiecare cu preferintele lui fara sa incercam sa le schimbam... nu de alta dar ajungem la certuri nedorite si fara rost.

28 Feb 2007, 01:15

Sa facem un efort colectiv sa revenim totusi la Focus II Wagon vs. Golf V Variant sau macar la Focus vs. Golf. Nu trebuie sa ducem topicul spre Ford vs. VW ca firma sau ca reprezentare in Romania.
Nu sunt detinatorul adevarului absolut si nici macar nu am condus cateva zeci (sau sute) de masini asa ca incerc sa-i ascult si eu pe altii care au condus (gen Top Gear) si vad ca Focusul este primul la clasa compacta. Putem sa laudam VW sus si tare cat om vrea, dar imaginea pe care o are VW acum in romania se datoreaza (din ce am vazut in jurul meu) si acelor Golfuri 2 care mergeau sute de mii de km fara probleme si care erau nave spatiale pentru majoritatea romanilor ce nu vazusera mai departe de Dacie. Dar in ziua de azi, cand imi iau o masina personala (nu discut de firme) nu planuiesc sa fac mai mult de 100.000km cu ea. Iar pana la 100.000 ma intereseaza cum e masina fata de concurenta la momentul actual, nu cum s-au comportat stramosii ei la 700.000.

28 Feb 2007, 07:43

$1 scrie:$2e uitam pe strada si vedem si singuri care firma e mai buna,doar ca nu vrem sa recunoastem.Cred ca vw se vinde mai bine pt.ca sunt mai proaste si costa mai mult decat ford ?!
Despre masina nu pot sa zic decat ca arata bine chiar daca nu suport eu masinile kombi.

De regretat asemenea concluzii care din pacate sunt luate de o multime de oameni. Daca iei dupa numarul eu zic ca aia e alegerea cea mai buna, fara dubii. Mi-e ciuda acum ca n-am luat logan :( .
VW=masina poporului reamintim
E o masina cunoscuta de mai tot romanul, ca urmare ce o sa-si ia romanul care are parerea ta de mai sus????
Cati din cei care si-au luat golf au incercat si focus?
Cati din cei cu Passat au incercat Mondeo?
Personal imi place noul Passat. Mai incapator era precedentul dar imi place asta nou. Asta nu inseamna ca nu as alege mondeo.
Intai test cu fiecare, analizat in functie de pret ce ofera fiecare samd.
Ford e mai rau decat VW - de acord cu Hitler - balarii

28 Feb 2007, 08:42

Deocamdata, din pacate, Ford are mari probleme financiare. Anul trecut a inregistrat cele mai mari pierderi din istorie: 12.7 mld. dolari! Este si asta un criteriu in alegerea unei masini. Singura divizie care a mers bine anul trecut a fost cea pentru Europa. Si datorita Focusului. Eu sunt insa optimist si astept salonul de la Frankfurt unde va fi lansat Ford Lifestyle 4x4 SUV. Ca sa il pot compara cu VW Tiguan :lol: , dar si cu celelalte "asiatice" din clasa SUV-urilor compacte. :wink:

28 Feb 2007, 10:40

Am vazut discutiile si nu stiu ce sa zic. Nu cred k e vorba numai de subiectivism. Adik io am ford si restul nu mai conteaza. Ca sa fiu mai obiectiv am intra pe forumul vw. Si acolo parerile sunt impartite de la laude pana la aprecieri de genul "dric"... :D

28 Feb 2007, 11:12

dric :)) misto

28 Feb 2007, 12:23

Nu`mi place golful variant. Mai misto e hatch..... a...si inca ceva....nu vi se pare ca aduce la spate cu porsche chayanne?

28 Feb 2007, 12:28

Fura care de unde poate. E o jungla nu ai ce sa-i faci...

28 Feb 2007, 12:34

:))

28 Feb 2007, 12:54

$1 scrie:$2eocamdata, din pacate, Ford are mari probleme financiare. Anul trecut a inregistrat cele mai mari pierderi din istorie: 12.7 mld. dolari! Este si asta un criteriu in alegerea unei masini. Singura divizie care a mers bine anul trecut a fost cea pentru Europa. Si datorita Focusului. Eu sunt insa optimist si astept salonul de la Frankfurt unde va fi lansat Ford Lifestyle 4x4 SUV. Ca sa il pot compara cu VW Tiguan :lol: , dar si cu celelalte "asiatice" din clasa SUV-urilor compacte. :wink:

Cred ca ceva nu e in regula... eu am auzit ca DIVIZIA FORD a avut profit. Celelalte marci ale concernului au adus pierederi mari, cumulat ajungadu-se la acea pierdere! Deci si Ford USA are profit ... Concernul e cu pierdere.. .eu asa am auzit....

28 Feb 2007, 14:40

de ce azi dimineata am pus un post in care incercam sa lamuresc cateva chestii si acum nu mai este
cearta cu unii inseamna cenzura?

28 Feb 2007, 15:08

Parere personala:

VW Golf variant mai frumos ca si Focus 2 Combi, de fapt focus 2 combi mi se pare una din cele mai urate masini combi(exceptand dricul de la Dacia), Focus combi 1 mi se pare sincer mult mai frumos.

VW Golf are o plansa mai larga de motoare si de configurare, se poate personaliza mai usor, cu motoare de la 80 CP parca cel SDI pana la R32. Focus nu are decat un singur model performant momentan, ST dar care rivalizeaza cu GTI de la VW nu cu R32.
Focus sta mai bine pe sosea, e mai ieftin, se depreciaza mai repede ca si VW. Golf isi tine banii mai bine ca Focus.

De gustibus non discutandum, suntem pe acest forum pentru ca majoritatea suntem posesori de FORD, si nu de VW, este ceva normal sa ne iubim masinile.
Oricum am lua-o nu se ajunge nicaieri dupa mine cu acest topic, pentru ca este o chestie de gusturi.
Eu am focus, si daca mi-as lua masina noua, mi-as lua tot FORD, nu VW, de ce, pentru ca imi place masina......asta daca nu as avea bani de BMW :D.

28 Feb 2007, 16:03

$1 scrie:$2e ce azi dimineata am pus un post in care incercam sa lamuresc cateva chestii si acum nu mai este
cearta cu unii inseamna cenzura?

Nu stiu...eu de azi dimineata tot urmaresc topicul...daca l-ar fi postat l-as fi vazut inainte sa il stearga cineva...cred ca pur si simplu nu s-a postat. Oricum nu e nimeni atat de prompt la stergere :lol: .

28 Feb 2007, 16:13

poate era 7 si un pic oricum mesajul era mai mult un drept la replica destinat domnului asgard(daca e interesat i-am trimis un pm)

28 Feb 2007, 17:27

ok...

28 Feb 2007, 23:14

$1 scrie:$2arere personala:
VW Golf are o plansa mai larga de motoare si de configurare, se poate personaliza mai usor, cu motoare de la 80 CP parca cel SDI pana la R32. Focus nu are decat un singur model performant momentan, ST dar care rivalizeaza cu GTI de la VW nu cu R32.

golf V , variante diesel : poti alege intre 2 litri , 1.9 litri si.....a,da, 2 litri :D foarte larga plaja de motorizari.
la benzina avem 1.4 , 1.6 , 2.0 si 2.5 . la fel si golful, cu exceptia celui de 3.2.
pentru performante : cel de 2.5 cu 225 CP mi se pare mai mult decat suficient. nu e justificata diferenta de 25CP fata de saltul la 3.2. dar aceste motorizari nu cred ca trec de 2% din totalul vanzarilor,asa ca nu merita luate in discutie.

01 Mar 2007, 02:54

reformulez......motoare de puteri diferite :D, sa nu uitam ca au motoare revolutionare ca si cel de 1.4TFSI 170 CP, si nu stiu daca nu au luat de la passat motorul de 2.0 TDI de 170 CP.
Dar se personaliza mai usor dupa mine.
Chiar azi ma uitam la un golf 5, si la un focus 2 de langa el.....da focus e mai frumos, ma refer la modele hatch back.

O singura chestie ma exaspereaza la focus, bordul verde, am cumparat becuri cu alta culoare pana sa imi dau seama ca schimbarea culorii de iluminare la focus 1 e o chestie mai complexa putin, decat niste becuri inlocuite

01 Mar 2007, 07:26

OctavianC - ai scris parca parerile mele :)
Intradevar focus 1 personal mi se pare ma frumos decat 2-ul.
Lumina din bord mi se pare..linistitoare dar daca se vrea schimbata, se schimba, no problem :)

01 Mar 2007, 07:35

da asa toate se schimba dar important e sa vina gata schimbate
adica nu cu lumina de dacie s.a.m.d
in continuarea ma lupt cu aproape toti?
golf V peste focusII(cel putin ca design)
se implementeaza 4motion si pe golfV?
Răspunde