$1 scrie:$2
$1 scrie:$2i se pare incredibil ca exista oameni care sunt in stare sa-si exprime ideile pe un forum si sa gandeasca in felul asta.
Va salut.
Si mai incredibil este ca acest sistem functioneaza si se aplica in Elvetia, ca sa vedeti cat sunt ei de inapoiati.
Dar lasa ca in vreo 20 de ani o sa se trezeasca si ei la realitate si o sa ajunga la nivelul de democratie si civilizatie din Romania.

Abia acum am observat ca esti timisoarean (sau cel putin stai aici) si organizezi intalniri cu fordistii. Zic asta ptr ca as fi venit si eu dar acum am impresia ca nu mai are rost.
Un mare sociolog (nu am retinut numele) a scris intr-o lucrare de-a sa ca o discutie isi are sensul numai in momentul in care cele 2 persoane vin cu 2 idei diferite iar la final amandoi pleaca cu ideea unuia. Cand am citit prima data eram mai tanar si mi s-a parut exagerata afirmatia dar cu timpul am ajuns sa-i dau dreptate. Avand in vedere ca nici unul dintre noi nu va ceda pe principiul ca ideea sa este cea corecta, aceasta discutie nu-si mai are sensul, mai ales ca e vorba de principiu si nu de crearea textului de lege.
Dar totusi as dori sa mai adaug ceva. In cariera mea profesionala am avut norocul sa lucrez destul de mult in strainatate(nu la capsuni si nici in constructii), iar una din locatii a fost Germania timp de aproape 1 an. Acolo am cunoscut oameni din mai multe colturi ale lumii si lucrand in aceeasi echipa am ajuns sa ne cunoastem cat de cat si sa discutam despre multe probleme existentiale, diferente de cultura (stii si tu, filozofie de cafenea). 2 dintre cei cu care ieseam la pizza si bere erau Elvetieni si curiozitatea m-a facut sa pun anumite intrebari pentru ca nu am apucat sa ajung pe acolo.. Printre altele am aflat ca erau destul de nemultumiti de legea fiscala din tara lor de aceea au si plecat sa lucreze in alte tari spunand ca prefera sa plateasca impozit in Germania decat in Elvetia la nivelul lor de salarizare. Ideea pe care incerc sa o exprim este: chiar daca in Elvetia se aplica o astfel de lege, nu inseamna ca este buna si pentru poporul elvetian. Si mai exista un aspect....Elvetia traieste din taxe bancare, impozite si turism, deci astfel de metode fiscale se impun dintr-un cu totul alt motiv decat frustrarea celor saraci.
Va salut