Noutăţi din lumea automobilistică
07 Aug 2007, 22:38
uratele....se strica...se gogoneaza...mai ales primele poze puse de nu-stiu-cine(scz da mi-e lene sa mai ies de aici sa vad cine le-a pus) strica imaginea focus, care s-a afirmat cu acele stopuri verticale si lunguiete...
08 Aug 2007, 20:18
raman si eu cu intrebarea mea:
Asa va arata un facelift incepand cu 2008 sau asta e focus 3 care se face in 2009?
Daca asta e focus 3 atunci faceliftul cum va arata tinand cont ca pe la interior l-au modificat deja si parca si putin la exterior (celebra trend collection edition)?
08 Aug 2007, 22:32
$1 scrie:$2aca asta e focus 3 atunci faceliftul cum va arata tinand cont ca pe la interior l-au modificat deja si parca si putin la exterior (celebra trend collection edition)?
Unde ai citit/auzit ca va mai fi un facelift la Focus2 la sfarsitul anului sau inceput de 2008?
10 Aug 2007, 02:37
Am citi intr-o revista auto, imi pare rau ca nu am retinut numele dar pot sa o caut. Sigur stiu ca era un articol in care erau prezentate si noul fiesta care va aparea la anul si de asemeni noul ford ka parca tot de la anul. Acolo scria clar ca focusul va avea un facelift la toamna sau cel mai tarziu la inceputul anului viitor urmand ca sa vina un model complet nou in 2009. Revista avea deasemeni pe coperta in coltul din dreapta sus poza cu fiesta modelul nou (concept car).
Am fost chiar si la un dealer ford unde nimeni nu stia nimic dar nici nu s-a negat ceva, mi-au zis ca se poate sa apara dar nu stiu nimic concret despre data aparitiei.
10 Aug 2007, 03:48
Va avea fatza de Mondeo, stopuri cu LEDuri ca la C-Max si probabil interiorul un pic modificat, dar cred ca doar panourile usilor. Cam atat.
10 Aug 2007, 03:49
Ah, si oglinzi de Mondeo, cum se vede si in poza.
10 Aug 2007, 10:26
Ar fi siudat sa-i mai faca inca un facelift dupa doar cateva luni de cand au mai facut unul.
Acum sa vedem ce-o fi.
10 Aug 2007, 13:21
pai ala se poate numii facelift, practic au pus jante de aliaj si au schimbat consola central a bordului, altceva nu mai stiu sa se fii schimbat?
10 Aug 2007, 18:47
Prima oara am citit un articol in Saptamana Financiara (22 iunie). Era un articol in care se preciza ca foarte probabila prezentarea face lift-ului la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie si ca intentie de a contracara un eventual Golf 6si P 308.
Poze au aparut si in Pro Motor dar, asa cum spunea cineva la acest post, sunt mult prea putin credibile aceste poze. Urmaresc si eu subiectul si mai astept sa vad daca apare sau nu vreun face lift sau ceva nou, pana la urma.
Ca zvon, sau mai degraba ca o parere auzita de mine, s-ar putea ca la interior sa se schimbe putin consola si sa semene cu cea de al CMAX-ul cu face lift(a aparut de curand si in RO).
Pana la urma, nu mai este mult pana la Salonul de la Frankfurt si om vedea si cata credibilitate au unele publicatii de pe la noi.
10 Aug 2007, 20:36
siteul oficial al companiei ford spune asa despre focusul anlui 2008:
http://www.fordvehicles.com/cars/2008fo ... %20gallery
pe langa fotografiile statice, mai aveti si "360s"... foarte explicit...
cred ca pana la un focus care sa arate ca si in imaginile postate mai sus mai trebuie sa asteptam...
sosea uscata!
11 Aug 2007, 17:07
asta e focus pentru americani, din cate stiu eu in europa nu se comercializeaza modelul asta. Este facut special pentru america.
13 Aug 2007, 11:35
Si e si urat pe dinafara...
13 Aug 2007, 11:40
Stilul american este cu totul diferit;motorizarile la fel.
Ca o completare la eventualitatea unui face lift, am mai citit si in Cotidianul un articol de genul "10 modele pentru care merita sa astepti pana in 2008" si in acel articol era o referire si la face lift-ul Focus-ului(la fel, cu probabilitate mare de prezentare la Salonul de la Frankfurt).
13 Aug 2007, 14:09
Ai cumva link-ul ala din cotidianul (in caz ca ai citit varianta online) as vrea sa-l citesc si eu mi se pare de referinta pentru subiectul nostru.
Chiar nu stiu ce sa mai cred cu faceliftul asta, tare imi e frica sa nu ne facem sperante si defapt sa nu fie mare lucru.
13 Aug 2007, 15:40
Acesta este link-ul iar articolul este din data de 11 iunie (destul de ciudat, mai ales ca Mondeo este considerat o noutate 2008).
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=11433&art=30285&cHash=1f7d1b4155
Aproximativ pe aceeasi tema era si articolul citit de mine in Saptamana Financiara (nu gasesc link-ul, inca). In plus fata de cel din Cotidianul, avea referiri la G 6 si Peuegeot 308.
15 Aug 2007, 12:48
articolul ala e confuz total. Mondeo nu mai e de ceva vreme o noutate pe lista de asteptari in ceea ce priveste modelele noi. Sa le spuna cineva baietilor ca a aparut de ceva timp, chiar de dinainte de a termina ei articolul.
Din ce in ce mai confuz, nu ramane decat sa asteptam salonul auto de la Frankfurt. Chiar stie cineva in ce perioada se tine acest salon si cam cat poate fii intrarea. In septembrie o sa fiu in concediu prin Germania si ma batea gandul sa fac o vizita dar nu stiu cat ar costa si cand se tine exact.
Scuze de offtopic
15 Aug 2007, 13:54
13-23 septembrie este perioada.
16 Aug 2007, 11:53
$1 scrie:$2artin Smith nu sta degeaba. Dupa ce a desenat S-Max si Noul Mondeo, s-a pus pe treaba si pentru Focus 3. Se vor schimba materialele din interior, se va merge pe conceptul de control avansat al aparatelor din interior, "Human Machine Interface (HMI)", ce a debutat cu noul Mondeo.
Cel mai probabil se va lansa la salonul de la Frankfurt in septembrie si se asteapta la vanzare (in vest...) pana la finele anului. De asemenea se spera ca preturile sa nu creasca mult, pentru a concura cu Astra si Golf.

Articol complet:
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... focus.html
are cineva poza cu faceliftul pe care l-au anuntat in luna octombrie?
17 Aug 2007, 14:15
Mai e putin pana la Salonul Auto de la Frankfurt. Atunci vom afla adevarul
17 Aug 2007, 14:39
stie cineva cat ar putea sa fie intrarea la acest salon, macar cu aproximatie. O sa fiu in Germania in perioada respectiva dar in Berlin, si nu stiu daca merita sa ma duc pana la Frankfurt (6 ore cu masina). Adica daca nu-mi pot permite sa intru nu m-as duce degeaba pana acolo.
Thank's si dinou scuze de off topic
17 Aug 2007, 16:09
ok, mersi mult.
24 Aug 2007, 00:12
Despite not being official, we've known for some time that Ford CEO Alan Mulally wants to increase the number of platforms shared by its U.S. and European divisions. It's something Ford fanboys have been demanding for some time, and yesterday Mulally officially confirmed that the next-gen Focus and Fusion would be global vehicles, sharing platforms with their counterparts across the pond. This will be in addition to the B-class car that's coming in the form of the new European Fiesta small car that will slot below the Focus in Ford's U.S. lineup.
The amount of overlap between Ford in the U.S. and Ford of Europe was one of the first things that surprised Mulally when he arrived at Ford exactly one year ago. He's quickly set about fixing the redundancy, but we won't likely see the fruits of his labor until 2010 or 2011 when the next Focus is expected to debut for both markets.
Ford execs have said that these cars will wear different styling and be tuned differently, but we've heard from inside the Blue Oval that a conflict between U.S. and Euro designers is growing, with the former group upset that its delicate balance of three-bar grilles will be upset by the Fiesta, and possibly other models, arriving with FoE's "Kinetic Design" theme.
24 Aug 2007, 13:38
Mi s-a dat un pont si anume ca FF3 va fi lansat prin Aprilie '08 si prin RO pe undeva prin August '08
E doar "barfa", vom afla cu siguranta la Salonul Auto de la Frankfurt.
24 Aug 2007, 14:33
am primi si eu un pont . Cica Terra e locuita de oameni
hai sa o lasam mai moale cu ponturile astea
citezi o sursa serioasa , un oficial cu rang la ford?
24 Aug 2007, 17:32
$1 scrie:$2m primi si eu un pont . Cica Terra e locuita de oameni
hai sa o lasam mai moale cu ponturile astea
citezi o sursa serioasa , un oficial cu rang la ford?
Din moment ce am scris ca e "barfa", normal ca nu e oficial. Omul lucreaza la unul din dealerii Ford din RO, si mi-a spus ce a auzit si el.
24 Aug 2007, 17:43
Adica nu FF3, ci FF2 facelift. Nu vad de ce s-ar mai chinui sa lanseze un FF2 facelift daca FF3 apare deja anul viitor.
27 Aug 2007, 15:32
asta mi se pare f. aproape de adevar,este in stilul mondeo,da ca Focus 3 nu ca facelift la Focus2...
http://www.motorpasion.com/2006/09/09-f ... -para-2009
mie imi place f. mult...dar...spatele,ce sa zic...Ford...cam slabut
09 Sep 2007, 00:56
deocamdata sunt doar simple cgi-uri toate pozele legate de ff3. Ramane sa asteptam sa mai treaca timpul, si vedem atunci ce si cum, cand incep sa apara spy shot-uri.