Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

indreptat jenti

16 Iul 2006, 18:21

$1 scrie:$2acat ca la noi majoritatea soferilor NU acorda importanta cauciucurilor... daca sunt de vara sau de iarna! Eu folosesc mereu cauciucuri de iarna - iarna, si cauciucuri de vara -vara! Si nu numai pe Ford ci si pe cealalta masina (pe oltcit!). Merita investitia! Nu se compara o masina echipata corespunzator cu alta echipata sa zicem cu cauciucuri de vara - fie ele chiar si noi-noute pe timp de iarna!
Folosesc pana si jenti separate. Iarna de tabla, vara de aluminiu. Am observat ca cele de aluminiu nu sunt mai usoare, sunt chiar mai masive si mai grele. Toata chestia tine de aspect. In plus, la o groapa seroasa, cele de al/mg se crapa, aerul se pierde instantaneu la cauciucurile tubeless, pe cand cu cele de tabla se mai poate rula pana se desumfla.

numai bine!

Salutare!
Am un ford focus II nou, echipat cu jenti de 16 de aliaj si tocmai am facut un drum mai lung cu el. Din nefericire, am dat intr-o groapa cu 70 Km/h si am avut instantaneu o pana pt ca janta s-a deformat si a permis asta. Imi poti spune mai multe despre jentile de aliaj ... sunt asa de sensibile? ... pe viitor va trebui sa merg ca mosii, sa ocolesc fiecare groapa ceva mai mare ca sa nu o patesc iarasi? Nu mi se pare OK, cu Dacia scapam bine mersi. Inca o intrebare !!! Ce service imi recomanzi pentru indreptat de jenti aliaj? Ca acum nu mai am de ales! Multam anticipat. Toate bune

18 Iul 2006, 00:44

$1 scrie:$2ie mi-au placut conti....am prin 200km/h cu ele, am mers cu 150 pe ploaie serioasa si sunt beton...au stabilitate foarte buna si poti sa-i dai in goarna la masina cu incredere...pe Poiana foarte rar sa piarda aderenta in viraje, si asta doar in ace de par cand exageram eu...Elikratos stie :lol:

mi se par foarte bune pe virajele de viteza mare se aseaza super ok...

all in all sunt cele mai tari gume de vara pe care le-am avut eu pe o masina...

subscriu si eu...foarte bune continentalurile.eu am mers 200si cu ele...excelente pe ploaie
Răspunde