Noutăţi auto

Taxe de inmatriculare !!!

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: N-ATI INTELES NIMIC!

Mesajde zaboss » 19 Feb 2008, 22:00

$1 scrie:$2egret ca trebuie sa ma repet.Asa ni se fac vocile auzite, nu ma intereseaza ca-si fac campanie electorala.

Monşer, când spui/faci prostii, nimeni nu te aude şi nu te ia în serios. În cel mai bun caz, râde de tine. Scopul nu scuză niciodată mijloacele. Vrei să lupţi contra guvernului? OK, atunci luptă contra guvernului, nu intra într-un joc de marketing al unui trust de presă dubios căruia îi pasă de tine cât îi pasă de... ziarul de alaltăieri. Încercaţi să vă folosiţi mintea şi nu vă mai aruncaţi orbeşte la toate propunerile dubioase. Există suficiente mijloace legale pentru a lupta contra guvernului şi a face ceva concret. Altfel, ei au bifat o acţiune de marketing reuşită, "stăpânii" sunt bucuroşi că i-au mai tras-o lui Tăriceanu o dată, fraierii îşi defulează şi ei frustrările = everybody happy. Rezultatul? Rămâne totul cum a fost.

Exemplul care trebuie urmat este al tipului din Arad care s-a dus şi a dat ANAF-ul în judecată. Tipul a făcut ceva, îşi va primi banii la un moment dat şi a creat un precedent. Tu ai dat în judecată direcţia de finanţe să-ţi recuperezi banii? Mă îndoiesc. Dar eşti fericit că "vocea ta a fost auzită". Cool. Dar, cine zici că te-a auzit? "Lumea"? Nu e un termen cam vag?
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Re: Taxe de inmatriculare !!!

Mesajde romelian » 19 Feb 2008, 22:52

@zaboss:Cred ca esti cam radical in afirmatii.Personal nu am dat Anaf in judecata, pentru ca nu am platit inca taxa.Fii sigur ca a doua zi dupa ce o voi plati, numele meu va figura pe lista pagubitilor care au dat statul in judecata, iar reprezentarea in fata tribunalului o va face renumitul avocat Costas, cel care a castigat deja un proces contra statului.Problema nu e aceasta.Miscarea care s-a initiat "poate fi" la un moment dat in masura sa previna urmatoarele abuzuri ale alesilor.Poate nu aceasta miscare, poate nici urmatoarea,dar la un moment dat vor incepe sa se teama.(Vezi Revolutia romana din decembrie 1989).Cum ai vrea sa se faca simtit dezacordul unei mase de nemultumiti?Printr-o suta de mii de procese?Greu de crezut.de asemenea greu de crezut ca banii vor fi restituiti in viitorul apropiat.Vrei un exemplu? Lista depunatorilor de avans pentru achizitionarea unei Dacii se taraganeaza din 1990(de 18 ani) si nu sunt atat de multi bani la mijloc.Tu crezi ca 300 de milioane de euro cat s-au incasat pana acum, vor mai iesi de undeva la suprafata vreodata?banii aia sunt "dusi demult".Ideea este de a preveni, nu de a combate.Trusturi si interese de grup vor fi intotdeauna, noi trebuie doar sa avem abilitatea sa ne folosim de pozitia lor pentru a ne expune punctul de vedere.Doar si ei se folosesc de noi,nu? Totul e sa fim uniti, dar in timp ce noi avem aici divergente de opinie, se incaseaza bani in continuare pentru o taxa ilegala, renegata si condamnata de toata lumea.Vrei sa stau cu mainile in san si sa zic "multumesc ca m-ati mai f*t*t odata, pe cand un nou f*t*i ?"trebuie sa o iau ca si badea Cartan, pe jos,pana la Roma (vezi Justitia Romana) sau ca Horia, pana la imparatul de la Viena ? Tu nu cunosti justitia romana, ce nemernicii se fac si ce " manarii"?.Crezi ca daca voi depune o plangere de contencios administrativ impotriva Anaf, pot sa ma culc pe-o ureche, ca totul se va rezolva? Intrebi cine ma va auzi?Voi , de exemplu m-ati auzit.M-a auzit si Guvernul , fii sigur, dar nu are deocamdata motive sa se teama.Dar cand randurile se vor ingrosa, ne va si vedea, iar atunci se va teme.E o psihologie mereu aplicata. Nu te temi de un pericol doar daca auzi vorbindu-se despre el, dar cand il vezi, incepi sa-ti faci griji.In momentul in care creste, se apropie de tine si face !!Bauuu !!, Atunci chiar te sperii.Pentru asta trebuie sa devenim mai intai un pericol, dar nu putem face asta culcandu-ne pe o ureche, sperand ca va fi bine si asteptand sa ne vina banii inapoi.Trebuie sa luptam.Nu merge cu petitii, gasim alte si alte metode, pana cand o vom nimeri pe cea corecta.Dar nu trebuie renuntat.Daca m-a auzit <lumea>, asa cum spui tu, inseamna ca am facut un pas inainte.Mai e cale lunga, caracatita e peste tot, dar si rabdarea romanului va avea o limita.Ar fi bine sa nu mai vedem niciodata ce stiu sa faca romanii furiosi, dar nici nu putem lasa capul jos sa puna jugul pe noi ca pe vite.Nu vrei sa fii alaturi de cei care lupta, e optiunea ta, dar macar nu incerca sa-i dezamagesti pe cei care vor asta.E o chestiune de decenta.
DRINK DON'T DRIVE!FOR ALL PEOPLE!
Ford focus Wagon, BlueInk metalizat, TDCi 2001,intercooler, ABS, climă, închidere centralizată, 4x geamuri electrice, 95.000km halogene de ceaţă, reglare volan pe inaltime si adancime, reglaj faruri pe înălţime, semnalizatoare clare,import Italia, mamă mamă ce mereee....Si nu suportă radarele !!!
romelian
Ford Freak

Maşina: Focus1.8 TDCi2001manual klima115cp...
VIN: WF0NXXWPDN1C27438

Mesajde zaboss » 19 Feb 2008, 23:30

$1 scrie:$2..

Tot nu înţelegi. Eu nu am contestat scopul, ci mijloacele. În clipa în care pentru un scop bun foloseşti mijloace inadecvate, compromiţi scopul. Nu poţi să "te faci frate cu Dracul până treci pârleazul". Realitatea TV s-a folosit pur şi simplu de voi. "Nu avem nimic de pierdut". Te înşeli. Tocmai aţi făcut o cauză a unor cetăţeni "cauza lui Vântu". Din nişte victime ale statului aţi devenit masă de manevră în războiul Băsescu-Tăriceanu. Din obiectiv, taxa a devenit un simplu mijloc, care se pierde în noianul de lovituri şi contra-lovituri. Think about.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde romelian » 19 Feb 2008, 23:38

Bine, sa fie cum zici tu, dar da-mi tu alte idei sa nu platesc taxa.Sau vii cu mine sa-i impuscam pe toti?E ridicol... =D>
Ford focus Wagon, BlueInk metalizat, TDCi 2001,intercooler, ABS, climă, închidere centralizată, 4x geamuri electrice, 95.000km halogene de ceaţă, reglare volan pe inaltime si adancime, reglaj faruri pe înălţime, semnalizatoare clare,import Italia, mamă mamă ce mereee....Si nu suportă radarele !!!
romelian
Ford Freak

Mesajde rajkapur » 19 Feb 2008, 23:42

valeu , ce furtuna s-a dezlantuit aici.. Eu nu am vrut sa subliniez decat atat, ca astia vor sa ne faca sa credem ca noi am facut ceva sa dam jos taxa, cand DE FAPT , EA VA FI INLOCUITA SI VA FI NULA DIN IUNIE.. orice am face noi. iar cu noua taxa de mediu NU PUTEM FACE INCA NIMIK PANA NU E PUSA IN PICIOARE.. atunci sa vedem daca mai face realitatea petitii.. daca da, ne bagam...
ex- ford sierra 1.6, dublu weber.83'
ex-Supernova- 1.4
ex- matiz....
Opel Vectra B 1.6 16 volti..
rajkapur
Gold Member

Mesajde rajkapur » 19 Feb 2008, 23:59

N-am reusit sa editez mesajul asa ca mai postez odata. Postez inca odata monitorul oficial cu ordonanta MAI JOS.
La articolul 14 , alineatul 1 scrie clar ca ordonanta de urgenta VA INTRA IN VIGOARE la 1 iulie(eu am auzit ca s-a revenit asupra datei si ar fi 1 iunie, dar nu asta conteaza), iar la alineatul 2 scrie : odata cu intrarea prezentei ordonante in vigoare legea..... xxx(ce acu vechea taxa) va fi abrogata...CHESTIILE ASTEA SUNT CLARE SI NU SE MAI POATE FACE NIMIK.
Fişiere ataşate
OUG taxa auto 2008.zip
(156.82 KiB) Descărcat de 152 ori
ex- ford sierra 1.6, dublu weber.83'
ex-Supernova- 1.4
ex- matiz....
Opel Vectra B 1.6 16 volti..
rajkapur
Gold Member

Mesajde romelian » 20 Feb 2008, 07:01

Nu a fost deloc furtuna, e doar un fel de a spune, practic sunt divergente de opinie, care pana la urma sunt constructive...Opiniile tuturor conteaza.
romelian
Ford Freak

Mesajde catser » 20 Feb 2008, 07:25

@zaboss
@rajkapur

...aveti amandoi perfecta dreptate...abia acuma m-am luminat...de fapt interesul nostru este sa platim taxe cat mai multe si cat mai mari...in timp ce dubiosii de la Realitatea urmaresc doar interesele meschine ale lui Vantu, si anume de a elimina aceasta taxa auto...haideti sa strangem semnaturi pt o petitie de mentinere a taxei auto...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde zaboss » 20 Feb 2008, 08:55

$1 scrie:$2zaboss
@rajkapur

...aveti amandoi perfecta dreptate...abia acuma m-am luminat...de fapt interesul nostru este sa platim taxe cat mai multe si cat mai mari...in timp ce dubiosii de la Realitatea urmaresc doar interesele meschine ale lui Vantu, si anume de a elimina aceasta taxa auto...haideti sa strangem semnaturi pt o petitie de mentinere a taxei auto...

O vorbă spune că minţile sunt ca şi paraşutele. Funcţionează numai când sunt deschise. Alegerea este a ta.
zaboss
Gold Member

Mesajde Tankard » 20 Feb 2008, 18:18

Pt cei interesati: azi, 20.02.2008, Curtea de Apel Timisoara a respins recursul finantelor din Arad impotriva sentintei prin care s-a dispus restituirea taxei auto! Hotararea este irevocabila! Aferim ! Sa le dea Dumnezeu sanatate!
Ford Mondeo, 2.0 TDCI, an 2002, 131 CP, Sahara metalic.
I love this car!
Tankard
Incepator

Mesajde romelian » 20 Feb 2008, 18:44

Am auzit si eu la radio.Desi e doar un caz singular, e un inceput. Pacat ca legea noastra nu e ca cea americana, sa urmeze precedentul pentru toate procesele ce vor urma.Sau mai stii? Ce zic mintile luminate?
romelian
Ford Freak

Mesajde Buhani73 » 20 Feb 2008, 19:23

din nou aradul a creat un precedent! ;)
astept si eu rasupnsul negativ de la finante ca apoi sa-i dau in judecata.si inca ceva-la finantele din arad se centralizeaza toate cererile de restituire a taxei.sunt in jur de 60.deci ceva se intampla,nu?
si pt domnul asta care se agita pe aici in legatura cu taxa-care e problema ta ca semnam petitii?te deranjeaza cu ceva?sau ai impresia ca daca am semnat ma uit mai mult la realitatea tv sau voi vota cu pdl?mai bine sa stam ca niste fraieri si sa lalaim aici pe forum,sa facem teorii peste teorii ca asa sta bine romanului.sau esti poate un sclav a lui tariceanu :-S .si ai tema sa vorbesti si tu pe aici
in fine
ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Mesajde valiinves » 20 Feb 2008, 22:12

Iep. =D> Avem un precedent deja. Pa ei si pe mama lor! :D/
Ford Mondeo 2002 2.0 TDCI 131 CP
WFOWXXGBBW1E43387

Mama prostilor....... e mereu gravida !
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.
valiinves
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo wagon 2002 2.0 TDCI 131CP gri metalizat
VIN: WFOWXXGBBW1E43387

Mesajde romelian » 20 Feb 2008, 22:22

$1 scrie:$2ele peste 122.000 de semnături împotriva taxei auto, strânse de Campania "Taxa la zid – Semnează. Modernizează România", reprezintă un record european la Comisia pentru petiţii a Parlamentului European, nicio altă petiţie venită dintr-o singură ţară nu a avut un număr aşa mare de semnături, transmite NewsIn.

O echipă de patru jurnalişti de la Realitatea TV, Cosmin Prelipceanu, Laura Chiriac, Liliana Anghel şi Sergiu Olteanu, a depus ieri, la Comisia pentru petiţii a Parlamentului European, cele peste 122.000 de semnături împotriva taxei auto.

"E cea mai mare petiţie venită dintr-o singură ţară din istoria Parlamentului European. Următoarea clasată are 7.000 de semnături strânse şi vine din Spania", a declarat jurnalistul Realitatea TV Cosmin Prelipceanu. "Subiectul este unul special. Sunt în lucru în acest moment petiţii care se referă la lipsa curentului electric dintr-un sat european, îngrădirea dreptului la muncă pe teritoriul Uniunii Europene a antrenorilor germani de golf sau la amplasarea unor terenuri de sport care deranjează păsările. Totuşi, nu este nimic de râs. Reprezentanţii comisiei spun că nicio petiţie nu este un gest simbolic", a mai spus Cosmin Prelipceanu.

"Şeful Comisiei pentru petiţii a Parlamentului European, Libicki Marcin, i-a felicitat pe români pentru puterea lor de mobilizare şi a spus că este un eveniment să primească o petiţie semnată de un număr atât de mare de oameni. El a mai spus că această petiţie arată încrederea românilor în puterea de decizie a Parlamentului European", a declarat Laura Chiriac.

O altă echipă Realitatea TV din care face parte şi Andrei Gheorghe, mai mulţi semnatari ai petiţiei şi preşedintele comisiei juridice a Automobil Clubul Român (ACR), Horaţiu Mărgoi, au depus ieri cele peste 122.000 de semnături adunate şi la Guvern, la Preşedinţie, la Parlament şi la Avocatul Poporului.

Din totalul de peste 122.000 de români care au semnat petiţia, peste 67.000 au semnat petiţia împotriva taxei pe site-ul http://www.realitatea.net , 36.000 au semnat la sediile ACR, iar restul de aproape 20.000 de semnături au fost strânse de caravana condusă de Andrei Gheorghe. Caravana "Taxa la zid – Semnează. Modernizează România" a parcurs 2.500 de kilometri şi a vizitat oraşele Bucureşti, Braşov, Craiova, Copşa Mică, Timişoara, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Târgu-Mureş, Bacău, Galaţi şi Constanţa.

Sursa: ROL.ro

Ma, toti astia or fi prosti? Sau iar n-am inteles eu nimic? Pomeneste cumva Parlamentul European de vreo campanie pro Vantu? Atunci ACR-ul al cui este, al Partidei Rromilor?
romelian
Ford Freak

Mesajde zaboss » 20 Feb 2008, 22:36

Mai citeşte o dată comunicatul agenţiei lui vântu şi spune-mi te rog numele unui oficial european care declară ceva. Că eu nu am văzut decât declaraţiile angajaţilor lui Vântu, care, evident, sunt cei mai tari.
zaboss
Gold Member

Mesajde romelian » 20 Feb 2008, 22:57

$1 scrie:$2quot;Şeful Comisiei pentru petiţii a Parlamentului European, Libicki Marcin, i-a felicitat pe români pentru puterea lor de mobilizare şi a spus că este un eveniment să primească o petiţie semnată de un număr atât de mare de oameni. El a mai spus că această petiţie arată încrederea românilor în puterea de decizie a Parlamentului European", a declarat Laura Chiriac.

Chiar iti place sa fii Gigi Contra? Nu ti se pare ca esti putin impotriva tuturor, sau cum zicea mai sus @Buhani 73, ai vreun interes sinonim cu Tariceanu? ce-ai vrea ,Parlamentul European a primit petitiile si acum incep deja declaratiile sforaitoare de la toti europarlamentarii, secretarii si bucatarii de la popota Parlamentului?Aia gandesc inainte si analizeaza, dupa aia vorbesc, NU sunt romani!Daca ai fi organizat tu totul, nu tu ai fi fost primul care ar fi anuntat sus si tare ca ai captat atentia europenilor?Ai fi asteptat sa iasa ei inaintea ta sa dea comunicate?E absurd.Daca nu esti de acord, nu mai cauta motive puerile.Ai ceva personal cu trustul lui Vantu? Da-l in judecata, dar nu ne mai ameti cu idei gen "vai, va pierdeti timpul, nu va ia nimeni in seama, n-are rost."In fond sunt banii nostri in joc ,asa ca daca trebe, mor cu ei de gat.Daca ai solutii , spune-le aici, daca nu nu mai combate fara sa ai o alternativa. Lasa-ne pe noi astia "prosti' sa ne luptam cu ei, iar cand vom fi castigat, nu uita sa-ti iei banii inapoi. Mai da-ti si cu pudra de erou pe urma, sa lucesti.Consider ca am spus tot ce era de spus.
romelian
Ford Freak

Mesajde zaboss » 20 Feb 2008, 23:32

$1 scrie:$2Chiar iti place sa fii Gigi Contra?

Nu-mi place să fiu gică-contra, dar nici să fiu folosit ca instrument de marketing şi pion într-o bătălie politică pentru anularea unei taxe DEJA ANULATE. Dacă pe cei de la Realitatea îi durea în cur de poporul oprimat, făceau chestia asta când taxa era în vigoare nu acum când ea a fost anulată iar noua versiune a fost deja aprobată de Comisia Europeană. Înainte de a arunca cu etichete aiurea, ar fi bine să vă informaţi corect, numai că senzaţia mea este că vouă vă place ideea că aţi făcut ceva şi nu mai contează finalitatea/utilitatea gestului. Vai ce cul suntem noi, luptăm contra guvernului, a aflat şi ue de noi, ce mai, cine mai e ca noi...
Chiar nu pot să-mi dau seama cum nu sesizaţi ridicolul situaţiei: să strângi semnături/să faci moţiune în parlament pentru ceva deja anulat.
Întâmplarea face ca pe feliuţa mea chiar să fac ceva vizibil şi care contează, însă nu-mi place să mă bat cu pumnii în piept. Am dat mai sus câteva căi de luptă "împotriva guvernului", dar evident că nu interesează pe nimeni pentru că nu implică apariţia la TV sau pe internet şi sunt plictisitoare fiindcă durează mult. Ori, tocmai aici este şpilul. Metodele de atac au fost făcute dinadins plictisitoare şi lungi pentru a nu le folosi nimeni. Toată lumea se aruncă la petiţii online, care sunt absolut ineficiente. Un exemplu absolut banal: de câte ori ţi-ai întrebat primarul pe ce cheltuie banii tăi în baza legii 544/2001? Câte sesizări ai făcut la ANPC pentru serviciile proaste ale unui furnizor? De câte ori ai participat la dezbaterea publică a unei legi care te priveşte direct? Asta înseamnă implicare şi acţiune, nu participarea la o campanie de marketing a unui trust media. Eu nu am spus niciodată să nu faci nimic, ci doar să faci ceea ce trebuie. Dar, unii aud numai ce vor ei să audă şi înţeleg numai ce le place.
zaboss
Gold Member

Recuperarea banilor Taxe de inmatriculare !!!

Mesajde radur » 20 Feb 2008, 23:49

Miine voi scrie pe blog o informatie in exclusivitate legata de taxa de inmatriculare si de demersurile pentru recuperarea ei.
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Statul va da banii inapoi pentru taxa de prima inmatriculare

Mesajde radur » 21 Feb 2008, 01:03

Hai sa nu va mai fierb atit.

Inainte de toate cine doreste documentele prin care se poate contesta plata taxei la Administratia locala le poate solicita de la mine pe emai.

Iar pentru fanii lui Tary daca doriti sa ii trimiteti pe mail mesaje de `dragoste` va pot da adresa lui.

Articolul complet este aici http://cazare-mamaia-constanta.ro/blog/ ... ii-inapoi/

Pe scurt

Statul a pierdut astazi procesul pentru plata taxei de prima inmatriculare auto.

Astazi la Curtea de Apel Timisoara Sectia de contencios dministrativ si fiscal s-a judecat apelul depus de Directia Finantelor Publice Arad impotriva deciziei luate de Tribunalul Arad prin care Statul era obligat sa restituie taxa auto incasata ilegal de la SC MAGURA IMPEX SRL cu sediul în Arad, reprezentata de avocatul Costas Cosmin.

Hotarirea este definitiva si irevocabila iar Statul Roman este obligat sa restituie taxa auto cu dobanda legala aferenta si sa plateasca
cheltuielile de judecata (onorariu de avocat si taxe de timbru).

Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde catser » 21 Feb 2008, 13:51

...noutati in Cotidianul de azi :

Taxa auto va fi calculata pentru masinile Euro 5 si Euro 4 exclusiv pe baza emisiilor de CO2, autoritatile renuntind la celelalte criterii de stabilire a taxei de inmatriculare, au declarat pentru Cotidianul surse din Guvern.
De la Euro 3 incolo va fi aplicata formula din proiectul convenit cu Uniunea Europeana, dar cu sume mai mari, in functie de norma de poluare si taxa specifica pe centimetru cub, fata de valorile din propunerea anterioara de modificare a taxei. Asadar, sumele care vor fi platite pentru masinile vechi vor creste sensibil fata de propunerea aflata in dezbatere. Guvernul a luat aceasta decizie dupa ce a discutat cu ONG-urile de mediu din Romania, care au cerut expres ca taxa de prima inmatriculare sa tina cont de emisiile de dioxid de carbon, asa cum se practica in statele din Vest.

Ruperea grilei taxei auto in doua tipuri de calcul va fi facuta pentru ca, spun sursele, emisiile de dioxid de carbon sint prevazute doar in cartile tehnice ale masinilor Euro 4. Sursele avertizeaza insa ca Guvernul a decis ieri sa trimita Comisiei Europene o noua scrisoare privind taxa de poluare auto, in care va fi prezentat principiul de calcul al taxei, corelata cu emisiile de dioxid de carbon. De asemenea, noua reglementare va stabili un coeficient de reducere a taxei, proportional cu deprecierea reala a autovehiculului, va prevedea un sistem de rambursare a taxei reziduale, in cazul revinzarii intr-un alt stat membru sau al exportului, si va asigura o procedura de contestare a taxei percepute.

In acelasi timp, Guvernul va indica clar ca sumele incasate vor constitui venituri ale Fondului pentru mediu si vor fi utilizate pentru finantarea unor programe si proiecte pentru protectia mediului. Noua reglementare nu va cuprinde referiri la restituirea taxei incasate pina in prezent, intrucit Guvernul considera ca sumele au fost colectate in baza Codului fiscal aprobat de Parlament si necontestat de Curtea Constitutionala.

Potrivit propunerii inaintate de Guvern in luna ianuarie, taxa se calcula printr-o formula care includea coeficienti in functie de gradul de poluare a motorului (normele Euro), de capacitatea cilindrica a propulsorului si vechimea masinii. Suma rezultata pentru fiecare subcategorie este ajustata cu o cota de reducere, care crestea de la 0 la 95%, direct proportional cu vechimea masinii.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a mentionat ca nu se pune problema returnarii banilor catre cei care au platit deja taxa, in cazul in care actul normativ va avea acordul oficialilor de la Bruxelles. Totodata, Vosganian a admis totusi posibilitatea returnarii unor diferente, asupra carora s-a pronuntat instanta, situatie intilnita in Ungaria.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti motiunea simpla ?Anulati taxa de prima inmatriculare?, cu 158 de voturi pentru, 89 de voturi impotriva si 7 abtineri. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a aratat ca prevederile motiunii nu sint obligatorii pentru Guvern si ca acesta poate sa preia ceea ce considera necesar din textul documentului.

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile a anuntat luni ca sustine propunerea ca taxa auto sa fie aplicata in functie de emisiile de dioxid de carbon si de norma de poluare.
catser
Gold Member

Mesajde valiinves » 21 Feb 2008, 23:26

Bune si certurile sau contrazicerile..... sunt constructive. :)
Problema este ca ma chinui sa gasesc o gaura in programul meu sa depun si eu hartiile pt recuperarea banilor, da la ce program mi-au facut pt urmatoarele 2 saptamani, cred ca am sa ma trezesc cu banii acasa fara sa mai apuc sa-i dau eu in judecata. 8-}
Cred ca tericeanu nu vrea sa dea banii inapoi deoarece i-a papat si acum ca a simtit ca-i fuge presul de sub picioare......,,lasa-i sa dea in judecata ca pana castiga ei,... trebuie ceilalti care vin la guvernare sa vada de unde fac rost de bani sa-i dea inapoi''. :D
Ca nenea teri vorba ceia: i-a papat si aplecat.
WFOWXXGBBW1E43387

valiinves
1nsane Member

Mesajde radur » 21 Feb 2008, 23:40

pai sa o luam pe rind

1 contestatie o poti trimite (tu sau orice alticneva) prin posta cu confirmare de primire
2 personal la registratura

Foarte multa lume este dezinformata si crede ca daca a fost cistigat procesul de la Arad toata lumea va primii banii inapoi
Din pacate nu este asa iar banii ii vor primi doar cei care au o hotarire judecatoreasca in acest sens.

Ei propabil ca merg pe principiul lasa ma ca din 10 000 daca ne dau in judecata 1 000

Banii sigur nu mai sint :D

radur
1nsane Member

Mesajde valiinves » 21 Feb 2008, 23:50

$1 scrie:$2Foarte multa lume este dezinformata si crede ca daca a fost cistigat procesul de la Arad toata lumea va primii banii inapoi
Din pacate nu este asa iar banii ii vor primi doar cei care au o hotarire judecatoreasca in acest sens.

Stiu Radur. Dar glumeam si eu, ca de marti (12.02) de cand am inscris masina am facut cam 4000 de km si numai de taxa nu am mai avut timp sa ma ocup. Am fost doar 2 zile acasa si alea intre orele 22.00 si 05.00.
WFOWXXGBBW1E43387

valiinves
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 22 Feb 2008, 17:49

ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Sfaturi pentru Taxa de inmatriculare !!!

Mesajde radur » 22 Feb 2008, 20:14

Eu am un sfat pentru cei ce asteapta sa le dea UE banii in mina.
Acest lucru va dura destul de mult pentru ca din pacate sintem in Romania.

Asa cum o tot amina cu aplicarea unei taxe corecte la fel o vor amina cu returnarea banilor.

Singura solutie este darea in judecata urmata de executarea silita a finantelor in cazul in care refuza sa faca plata in urma hotaririi judecatoresti.

Din ce am vorbit cu Cosmin Costas procedura dureaza cam 6 luni de cind se depune prima cerere de restituire.

radur
1nsane Member

Mesajde RoadTrain » 23 Feb 2008, 00:24

S-a scapat careva la un talkshow amu's ceva vreme. Stiti voi de ce taxa de prima, de ce programul rabla??
In disperarea de a solutiona aderarea la UE, guvernul anterior a semnat SCOATEREA DE PE DRUMURILE PUBLICE A VEHICULELOR NON-EURO PANA IN 2012 :-O N-am de unde stii parerea voastra (decat de pe forum) dar eu zic ca pune sub o alta lumina disperarea cu care incearca sa ne convinga-OBLIGE guvernul sa ne "modernizam".
Nu contest ca ar fi in beneficiul nostru, cel putin ecologic vorbind,
DAR,
morala este ca veti gasi pe piata o tone de masini E4, kilometrii putini (a fost a unui baciuc, era masina de duminica, etc..) hyper-poluante, extra rulate si date inapoi, si vom polua exact lafel. Sau ...................... Vive La France.........ne luam Logan 8-}
"You can choose any colour, as long as its black" H. Ford
RoadTrain
Member

Maşina: Focus II 1,6 Ti-vct Titanium

Mesajde RoadTrain » 23 Feb 2008, 00:26

Morala??
LIFE SUCKS!!
THEN YOU DIE.
"You can choose any colour, as long as its black" H. Ford
RoadTrain
Member

Maşina: Focus II 1,6 Ti-vct Titanium

Mesajde catser » 27 Feb 2008, 14:19

Voi mai intelegeti ceva ?
Ia cititi aici :

Noua taxa auto va creste pentru toate tipurile de masini, chiar daca se va schimba formula de calcul
de L.R. HotNews.ro
Marţi, 26 februarie 2008, 17:05 Economie | Finanţe & Bănci

Noua formula a taxei auto, desi va include si emisiile de dioxid de carbon, va fi in final mai mare pentru toate tipurile de masini fata de valorile anuntate de guvern in ianuarie. Astfel, chiar daca in cazul masinilor euro 4 vor fi luate in calcul emisiile de CO2, taxa pentru autoturismele noi va fi mai mare decat pentru cele la mana a doua, pe principiul deja enuntat in ianuarie potrivit caruia masinile noi polueaza in timp mai mult decit cele vechi.

"Potrivit noii formule de calcul, taxa pentru euro 4 va creste proportional cu valoarea emisiilor de dioxid de carbon si va scadea pentru masinile mai vechi. In acest fel se respecta principiul agreat de autoritatile romane cu Comisia Europeana, potrivit caruia taxa pentru poluarea auto trebuie sa fie aplicata in functie de durata de viata a masinii", au declarat pentru Hotnews.ro surse guvernamentale.

Potrivit acestora, pentru masinile euro 3, euro 2, euro 1 si non-euro desi forumula de calcul ramane cea prezentata in proiectul de ordonanta al Ministerului Economiei si Finantelor, valoarea taxei va creste invers proportional cu standardul euro atribuit motorului. "Ultima propunere a Romaniei, care asteapta acordul Comisiei Europene, presupune o noua modificare a unei variabile. Este vorba de o crestere a valorii taxei in functie de standardul euro; adica pentru o masina non-euro sa se plateasca mai mult decat este prevazut in actualul proiect de ordonanta", au afirmat sursele citate.

Proiectul propus de guvern in ianuarie are la baza principiul poluarii pe durata de viata a masinii. Astfel, o masina euro 4 din 2001, cu capacitate de 1.600 cmc, are un coeficient de reducere a taxei de 49%, in timp ce pentru acelasi tip de masina din 2007 coeficientul de reducere este de 21%. Ca urmare, pentru masina veche de sapte ani s-ar plati o taxa de 408 euro, iar pentru cea de un an de 632 euro.

Guvernul a trimis la sfarsitul saptaminii trecute la Bruxelles principiile pe care se va baza noua formula de calcul a taxei auto. Taxa auto va fi modificata prin introducerea unui nou criteriu in grila de taxare, respectiv cantitatea de emisii de dioxid de carbon pe kilometru pentru masinile euro 4.

In noiembrie, Comisia a decis sa inainteze cu procedura, trecand la a doua etapa a acesteia. In ianuarie, guvernul a facut publica o noua varianta a taxei, pe care a obtinut si acordul informal al Comisiei. Ulterior, UDMR, partenerul de guvernare al PNL, a cerut noi discutii asupra taxei considerand ca aceasta ar trebui sa fie reformulata.

Taxa de prima inmatriculare a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007 si este prevazuta de Codul Fiscal. In varianta din ianuarie 2008, guvernul a propus eliminarea taxei din Codul Fiscal, redenumirea acesteia ca taxa pe poluarea autovehicule si incasarea ei la Fondul de Mediu. In schimb, nivelul taxei pentru masinile noi a fost majorat de pana la trei ori.
catser
Gold Member

Eu inteleg urmatoarele chestii

Mesajde radur » 27 Feb 2008, 14:40

- tary este in criza de timp si de bani (azi am auzit la radio cum ca a dat un ordin institutiilor de stat sa reduca la minim cheltuielile)

- dupa ce a depus si Realitatea TV petitia la UE cred ca nu Guvern va fi in pozitia de a propune o taxa ci UE va da o solutie in acest sens

Concluzia : povestea va dura cel putin pina ies de la Guvernare pentru ca altfel nu se mai justifica spaga luata.

Sfat : pentru cei care vor sa isi primeasca banii inapoi trebuie sa conteste taxa la Administratia Financiara si dupa ce vin cele 2 rapsunsuri negative sa dea statul in judecata.

Imi cer scuze pentru ca nu am anuntat aici dar deja exista o hotarire definitiva si irevocabila in acest sens.
Detalii aici http://cazare-mamaia-constanta.ro/blog/ ... ii-inapoi/

Eu astazi am vorbit cu Cosmin Costas si dupa ce voi primi cele 2 raspunsuri negative de la Finante voi depune la Tribunal actele pentru proces iar ca martori ii voi chema pe tary si vosgy :D

radur
1nsane Member

Re: Eu inteleg urmatoarele chestii

Mesajde catser » 02 Mar 2008, 11:43

$1 scrie:$2.... iar ca martori ii voi chema pe tary si vosgy :D

ha, ha sunt curios daca vor veni...

dar de ce ca martori, mai degraba ca inculpati...
catser
Gold Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Noutăţi auto