Noutăţi auto

Taxe de inmatriculare !!!

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: Taxe de inmatriculare !!!

Mesajde dzamars » 07 Apr 2008, 10:50

Azi am inceput si eu distractia cu Administratia Finantelor Publice, Suma de recuperat 4035 RON afererta unui Ford Focus 2001, 1.6i.

@andoruls

probabil dupa 1 iulie, cand intra noua taxa in vigoare se vor emite procedurile de recuperare a diferentei dintre taxa platita de tine si cea curenta. Pana atunci eu ti-as sugera sa dai statul roman in judecata. Eu asa fac( la sfatul Contabilului) dat fiind ca oricum inaintez procedura de judecata inainte de intrarea noii taxe in vigoare si oricum 100% din suma parca suna mai bine decat 30-40%.
Ford Focus Hatchback, 1.6i 101 CP, 2001.
http://www.fordreporter.com
dzamars
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 2001, Hatchback 5usi, 1.6i 101CP

Mesajde marilyn.m » 07 Apr 2008, 12:29

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ap... :( si de masinile vechi nu ne scapa nimeni :((

http://cotidianul.ro/trei_milioane_de_s ... 42505.html

Pana in 2012 mai e ceva.. in plus nu-mi ajunge doar Non-euro. Eu vreau si Euro 1. Nu am nimic impotriva masinilor de epoca sau cele din "colectii" .. alea nu ies pe strada decat din an in an.. cand e vb. de a fi expuse. Daca bagau taxa anuala era altceva. Eu pt. al meu Euro 3 as plati si 500 euro anual, dar sa stiu ca un Euro 2 2000cmc plateste 700euro si Euro 1 2000cmc plateste 1000Euro. Va vedem cine si-ar mai permite sa tina rable.

da ce ai cu masinile vechi? eu abia astept sa imi iau inca o masina de frecat prin oras, probabil ceva '88-'90. taxa anuala nu as platii din principiu in tara. mai bine ma duc si o inscriu in bulgaria si poluez aici.
marilyn.m
Gold Member

Maşina: 2003 Mondeo TDDI

Mesajde paulica » 07 Apr 2008, 16:03

Nu luati de bun chiar tot ce scrie pe taxapoluare.com.
Iata un alt link:
http://www.taxapoluare.audieripublice.ro/
unde zice ca pe 10 aprilie va fi dezbatere publica. Se incumeta cineva sa faca o depoztie si sa se duca cu ea? Eu as avea trei lucruri de zis:
1. Motoarele intre 1.6 si 2 l sunt in continuare prea mult taxate
2. Norma Euro 3 este in continuare prea mult taxata
3. Daca impozitul se ia la capacitatea cilindrica, taxa de poluare la fel nu este dubla taxare?
paulica
1nsane Member

Noua taxa de prima inmatriculare !!!

Mesajde Mikele » 07 Apr 2008, 19:30

Ce parere aveti despre noua taxa de prima inmatriculare http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php .
Chiar credeti ca se va returna diferenta la cei care au platit pana la 01.07.2008?
[b]Mikele
Ford Focus 1.8 TDCi 115 CP '2003
Mikele
Incepator

Maşina: Ford, Focus, 2003, 1.8 TDCi, 115 CP
VIN: WF0AXXGCDA3U64765

Re: Noua taxa de prima inmatriculare !!!

Mesajde alexgalin » 07 Apr 2008, 19:42

pai c parere sa am eu unua buna adica daca ar fi sa dea banii inapoi sau macar diferenta eu ar trebui sa iau 160 de euro ar fi bine
alexgalin
Incepator

Maşina: ford c max 2008 66 kw

Mesajde dzamars » 08 Apr 2008, 09:39

Sau poti da statul roman in judecata si recuperezi toti banii plus o eventuala dobanda sau rata inflatiei ;).
Ford Focus Hatchback, 1.6i 101 CP, 2001.
http://www.fordreporter.com
dzamars
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 2001, Hatchback 5usi, 1.6i 101CP

Mesajde GoogleBot » 08 Apr 2008, 10:23

$1 scrie:$2u luati de bun chiar tot ce scrie pe taxapoluare.com.

Ce sa nu iei de bun? Acolo e textul de lege propus, si un calculator de taxe (atat taxa in vigoare cat si cea care se va aplica daca se aproba noua reglementare), precum si o comparatie intre cele 2 taxe.
GoogleBot
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2006 Sedan

Taxa prima inmatriculare - Efect Retroactiv

Mesajde mariusake » 08 Apr 2008, 14:04

Salut forumisti!

Se intampla asa: noul cuantum al Taxei de Prima Inmatriculare ce va intra in vigoare de la 1 iulie are efect retroactiv (cu alte cuvinte cei "pagubiti" sau mai bine zis "jefuiti" de aceasta taxa aberata de catre Statul Roman isi vor putea primi diferenta de bani inapoi). Pana aici toate bune si frumoase.

Intrebarea mea este: ce se intampla cu cei care (este si cazul meu) si-au achizitionat o masina noua in aceasta perioada (Euro 4) si care au platit taxa la nivelul ei din momentul respectiv (actual)? Isi va pastra noua lege efectul retroactiv si in cazul acesta? De precizat ca nivelul noii taxe de prima inmatriculare pentru o masina Euro 4 achizitionata de noua este mai mare cu cel putin o suta si ceva de euro! Mie cel putin asa imi iese pe orice calculator on-line pentru calculul acestei taxe. Nu de alta..dar sa pregatesc bani albi pentru zile ...negre! :-??
FORDmidabil !
mariusake
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.6 TDCI 90 HP, Sport Pack, Sea Grey

Ca la noi doar prin Congo

Mesajde radur » 08 Apr 2008, 14:20

Sa nu uit, astazi am vorbit cu, Cosmin Costas i-am si trimis un mesaj pe e-mail in care am atins mai multe puncte si in seara asta o sa primesc de la el raspunsurile la fiecare punct.

O sa revin pe baza acestui subiect.

Cum stau lucrurile in situatia mea. Cerere depusa pe 11 Februarie din lispa timpului nu am avut cind sa trec pe la ei, pina ieri nici un handicapat de la ANAF nu a avut chef sa raspunda si sa trimita prin posta fituica.

Noroc ca am masina deci ma pot deplasa deci pot sa poluez :D deci da :))

Ieri m-am dus la ei dupa ce am trecut normal prin mai multe camere la diferite etaje ba la ghiseul x ba la camera y ba acolo ba acolo am dat de nesimtitul care este platit de noi si care nu isi face treaba pe scurt care o freaca pe acolo pentru ca am asteptat dupa el 15 minute sa vina la birou cica era pe teren, asa se numeste cind te duci sa cumperi suc si papa.

Se numeste Vasilache Adelin si a reusit urmatoarea performanta.

La o cerere trimisa de contribuabil (depusa de fapt la ei la ghiseu care in mod normal a ajuns pe biroul lui cel tirziu ziua urmatoare) el nu a reusit sa raspunda in 2 luni dar ieri a reusit prin procedee paranormale sa imi inmineze raspunsul (evident negativ) ce este datat 20 Martie 2008. Asadar astia lucreaza in trecut domnule.

Imi este greu sa cred ca ofera raspunsuri personalizate tuturor si sta sa caute in codul fiscal fiecare punct in parte.
Au un raspuns tip la care schimba doar data numarul de inregistrare si destinatarul.

Normal ca am mai stat 10 minute sa imi semneze sefa si sa puna stampila.

Cum aveam deja contestatia la mine (am completat doar numarul raspunsului de la ei) a ramas putin nedumerit.

Va redau spre amuzament dialogul de mai jos

cind ati trimis prin posta recomandata

pai nu mai stiu parca acum 2 saptamini

domnule eu lucrez zilnic cu posta am si casuta postala si toata corespondenta este directionata acolo
doresc nuamrul de plecare de aici sa il verific la posta

pai nu stiu ce sa va zic dar parca a plecat saptamina trecuta totusi

in ce zi

nu stiu exact parca luni sau marti

imposibil o recomandata nu face mai mult de 4 zile in oras

a parca pe joi le-am trimis

Din pacate pentru el nu a reusit sa imi dea un numar de plecare al recomandatei.

Asadar cam pe astia ii platim noi.

Curios este ca nimeni nu te intreaba ; Dar de ce contestati taxa ? Sa stiti ca nu aveti dreptate ? Aveti neclaritati in relatia contribuabil STAT ? Poate va putem ajuta uitati prin vara se schimba legea si va dam banii inapoi bla bla ?

Ii doare in .......

Chiar daca am acum raspunsul lor stampilat in contestatie am scris ca angajatul x nu a reusit sa imi trimita prin posta raspunsul lor si am fost nevoit sa il ridic personal de la ei dar ii rog respectus sa imi trimita si prin posta raspunsul.

De ce pai toate aceste documente se vor folosi in Instanta si acolo se va demonstra si reaua intentie.

Si pentru ca tot la acel birou trebuie sa depun si cererea pentru plata `eronata` din contul personal in locul contului persoanei juridicce miercuri sau joi vom mai face o noua vizita sa ma mai calmez intre timp.
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Re: Taxa prima inmatriculare - Efect Retroactiv

Mesajde GoogleBot » 08 Apr 2008, 14:30

$1 scrie:$2alut forumisti!

Se intampla asa: noul cuantum al Taxei de Prima Inmatriculare ce va intra in vigoare de la 1 iulie are efect retroactiv (cu alte cuvinte cei "pagubiti" sau mai bine zis "jefuiti" de aceasta taxa aberata de catre Statul Roman isi vor putea primi diferenta de bani inapoi). Pana aici toate bune si frumoase.

Intrebarea mea este: ce se intampla cu cei care (este si cazul meu) si-au achizitionat o masina noua in aceasta perioada (Euro 4) si care au platit taxa la nivelul ei din momentul respectiv (actual)? Isi va pastra noua lege efectul retroactiv si in cazul acesta? De precizat ca nivelul noii taxe de prima inmatriculare pentru o masina Euro 4 achizitionata de noua este mai mare cu cel putin o suta si ceva de euro! Mie cel putin asa imi iese pe orice calculator on-line pentru calculul acestei taxe. Nu de alta..dar sa pregatesc bani albi pentru zile ...negre! :-??

Daca ai apucat sa inmatriculezi masina nu mai trebuie sa dai nici o diferenta, stai linistit.
GoogleBot
Ford Freak

Mesajde ionica1 » 08 Apr 2008, 18:42

am platit azi taxa...ma simt trist :( ...si usurat.... :((
amarat...daaa o duc bine...
ionica1
Ford Freak

Maşina: Focus TDCI 2003

Mesajde Buhani73 » 08 Apr 2008, 19:20

depinde cat ai platit ;)
ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Mesajde ionica1 » 08 Apr 2008, 19:21

pai cat pot sa platesc pt euro 3...vreo 50 si ceva de milioane... :((
amarat...daaa o duc bine...
ionica1
Ford Freak

Maşina: Focus TDCI 2003

Noutati si vesti bune

Mesajde radur » 09 Apr 2008, 00:58

Asa cum am promis ieri am primit pe e-mail de 10 minute documentele de la Flavius Cosmin Costas, caruia ii multumesc din nou.
(Daca eram pe OTV probabil puneam o diagonala galbena cu SENZATIONAL) :))

Cei din zona de vest Arad Timisoara sau Cluj Napoca il pot contacta si pe site ul lui http://www.cosmincostas.ro pentru mai multe detalii.

Pentru cei ce vad pentru prima data acest mesaj le transmit ca daca imi vor solicita pe e mail la adresa
apartamente@cazare-mamaia-constanta.ro le voi transmite urmatoarele documente salvate in format Open Office (http://www.openoffice.org)

1 Cerere restituire taxa de prima inmatriculare
2 Contestatia raspunsului negativ primit de la finante
3 Actiune in instanta privind restituirea taxei

De nu le postez aici ? pentru ca la rugamintea lui Cosmin `sa nu le afisezi pe vreun site, acest lucru ar putea fi
considerat publicitate pentru avocat si s-ar lasa cu excluderea din barou pentru mine, lucru care nu as vrea sa se intimple`

Practic cu aceste 3 documente depuse pe rind si la care ati primit si raspus cu o copie a chitantei prin care ati platit taxa
depuneti documentul 3 la Tribunal sectia de Contencios Administrativ si va puteti reprezenta singur in instanta deoarece nu este ca un proces civil cu n termene la care se cer martori bla bla.

In schimb am liber sa fac publice urmatoarele documente :

HotarireaTribunalului Cluj privind taxa de inmatriculare
HotarireaTribunalului Ialomita privind taxa de inmatriculare
Decizia Curtii de Apel Timisoara in urma recursului Administratiei Financiare Arad.

OOPS dar din pacate nu pot pune pe server fisier pdf.

Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde GoogleBot » 09 Apr 2008, 10:40

Salut
Acum va puteti verifica si nivelul noxelor (CO2) necesare noului calcul al taxei:
http://www.taxapoluare.com/emisii_rezultate.htm
precum si alte lucruri, ca: nivel zgomot, normal de poluare, consum, etc
GoogleBot
Ford Freak

Mesajde DGAlexandru » 09 Apr 2008, 13:46

$1 scrie:$2alut
Acum va puteti verifica si nivelul noxelor (CO2) necesare noului calcul al taxei:

Pentru cei cu Mondeo, calculul este bun doar daca masina e facuta dupa Februarie 2004.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde GoogleBot » 09 Apr 2008, 14:40

Da, sunt (deocamdata) unele marci/modele lipsa. Spre exemplu la VAG cam din 2006. Baza de date se va actualiza.
P.S. O sa postez peste cateva ore fisierele de la radur, sa le poata descarca cei interesati, le-am primit pe mail.
GoogleBot
Ford Freak

Re: Noutati si vesti bune

Mesajde GoogleBot » 09 Apr 2008, 17:13

$1 scrie:$2..
In schimb am liber sa fac publice urmatoarele documente :

HotarireaTribunalului Cluj privind taxa de inmatriculare
HotarireaTribunalului Ialomita privind taxa de inmatriculare
Decizia Curtii de Apel Timisoara in urma recursului Administratiei Financiare Arad.

OOPS dar din pacate nu pot pune pe server fisier pdf.

Sunt aici:
http://www.taxapoluare.com/utile.htm
GoogleBot
Ford Freak

Mesajde cristian3000 » 11 Apr 2008, 12:27

mie cred ca imi scapa ceva: banii astia care rezulta din diferenta de dupa micsorarea taxei nu o sa se dea inapoi automat? trebuie actionat statul in instanta? eu parca asa am inteles din spusele lui vozganian, ca o sa se dea inapoi fara alte complicatii.
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

Re: Noutati si vesti bune

Mesajde cristian3000 » 11 Apr 2008, 13:21

$1 scrie:$2Practic cu aceste 3 documente depuse pe rind si la care ati primit si raspus cu o copie a chitantei prin care ati platit taxa depuneti documentul 3 la Tribunal sectia de Contencios Administrativ si va puteti reprezenta singur in instanta deoarece nu este ca un proces civil cu n termene la care se cer martori bla bla.

cum procedez daca nu mai am chitanta aia? eu cu chitanta am mers de la trezorerie direct la politie, nu am avut timp de facut copii.
cristian3000
1nsane Member

Mesajde radur » 11 Apr 2008, 13:26

te duci la Politie si depui o cerere cu numar de inregistrare in care soliciti ca in termen de 30 de zile sa iti expedieze prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire o copie a chitantei

acelasi lucru il poti face si la Trezorerie

la cerere depusa la Politie pentru ca totul sa fie complet atasezi talonul si cartea masinii sa caute mai usor in arhiva

radur
1nsane Member

Mesajde cristian3000 » 11 Apr 2008, 13:33

ohoo, multa bataie de cap. avand in vedere ca masina e inmatriculata pe BN si eu stau in TM. (doar ca am buletin de BN). drumuri, etc. nu stiu daca merita.
cristian3000
1nsane Member

Mesajde GoogleBot » 11 Apr 2008, 18:39

$1 scrie:$2ie cred ca imi scapa ceva: banii astia care rezulta din diferenta de dupa micsorarea taxei nu o sa se dea inapoi automat? trebuie actionat statul in instanta? eu parca asa am inteles din spusele lui vozganian, ca o sa se dea inapoi fara alte complicatii.

http://www.taxapoluare.com/utile-articol6.htm
GoogleBot
Ford Freak

Mesajde cristian3000 » 11 Apr 2008, 20:53

$1 scrie:$2alut

Pentru cei cu Mondeo, calculul este bun doar daca masina e facuta dupa Februarie 2004.

mie dupa calculatorul ala de CO2 imi rezulta ca fiind EURO 4, cand eu stiu foarte bine ca e euro 3 (am platit 6700 ron taxa). (masina e din aprilie, 2004)
cristian3000
1nsane Member

Mesajde GoogleBot » 11 Apr 2008, 21:11

Salut. Pe site la Mondeo e trecuta luna a doua, 2004. Dupa cum stii unele masini sunt fabricate in septembrie 2004 si in certificatul de inmatriculare sunt trecute in 2005. Poate masina ta se incadreaza cumva in acest caz. Oricum la baza de date se mai lucreaza, mai lipsesc marci/modele.
GoogleBot
Ford Freak

Mesajde cristian3000 » 11 Apr 2008, 21:24

si in talon si in cartea de identitate scrie clar 2004. in caietul de service apare prima punere in functiune in aprilie 2004. deci singura explicatie ar fi ca masina sa fie din ianuarie 2004. oare nu exista undeva pe net o baza de date de unde sa se poata afla exact data fabricatiei in functie de VIN sau de seria motorului?
cristian3000
1nsane Member

Mesajde GoogleBot » 11 Apr 2008, 21:49

Eu am verificat aici pentru masina mea si corespunde:
http://www.btinternet.com/~madmole/vindecoder.html
GoogleBot
Ford Freak

Mesajde cristian3000 » 12 Apr 2008, 10:36

la mine zice
Year: 2004 (some codes are used for more than one year)
Month: February.
oricum, calculatorul de noxe pentru orice mondeo din februarie 2004 inoace zice ca are EURO 4, ceea ce este complet eronat, exista chiar si Mondeo-uri din 2005 care sunt Euro 3. e drept, au emisii foarte mici (~148-asa spun proprietarii de pe mobile.de care le vand, presupun ca scrie in cartile lor de identitate) insa din acte reiese ca sunt EURO 3.
cristian3000
1nsane Member

Mesajde GoogleBot » 16 Apr 2008, 15:07

Taxe de prima inmatriculare platite in fals de o retea de infractori

http://www.gardianul.ro/2008/04/16/even ... 12557.html
GoogleBot
Ford Freak

Mesajde romelian » 16 Apr 2008, 19:33

Comentarii , ceva?
Credeti ca guvernul nu trebuie arestat preventiv pentru atatea ilegalitati?
DRINK DON'T DRIVE!FOR ALL PEOPLE!
Ford focus Wagon, BlueInk metalizat, TDCi 2001,intercooler, ABS, climă, închidere centralizată, 4x geamuri electrice, 95.000km halogene de ceaţă, reglare volan pe inaltime si adancime, reglaj faruri pe înălţime, semnalizatoare clare,import Italia, mamă mamă ce mereee....Si nu suportă radarele !!!
romelian
Ford Freak

Maşina: Focus1.8 TDCi2001manual klima115cp...
VIN: WF0NXXWPDN1C27438

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Noutăţi auto