Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

Re: Taxa pe autostrada????

24 Iul 2010, 15:35

Nu numai sa ne platim toti, dar TOTI, rovigneta sau alte dari. Ar mai trebui sa ne ducem si pe la parlamentarul sau deputatul care l-am votat, sa-l strângem oleaca de c..tze, sa ne arate si noua rapoartele cu banii contribuabililor.Unde, cum, cât s-a cheltuit, e.t.c. Si asta iar ar trebui s-o facem TOTI.
Cât despre liniutze nu cred ca ma bag. Fac destule pe nenorocirea aia de drum Pitesti-Râsnov. :((

25 Iul 2010, 19:56

pe banda 1 a A1 pe sensul pitesti-buc parca esti cu barca pe dunare. deci pentru ce taxa? :-t

25 Iul 2010, 20:35

In conditiile in care romanul plateste atatea biruri, inclusiv pentru drumuri, Taxa pe autostrada nu are nici o justificare!
Legea in Romania este este ZERO!!! Cine nu este de acord sa imi spuna care este legea care iti da dreptul sa furi 400 de vapoare ale Patriei romane!
Apoi, am fost cu totii macar pe M5 pana la Budapesta (ma rog, unii am fost si mai departe) si stim cum este cu taxa si cu vigneta.
Dar intelegeti ca orice comparatie cu Vestul este vax-albina!
In orice tara lucrurile merg cat de cat normal, aici nu!
Orice tara s-a lepadat de trecut, Romania nu! Securitatea este mai puternica si mai activa decat oricand!!!
Romania este singura exceptie din Europa, poate din lume.
Orice tara este populata cu oameni, aici... pacat ca teritoriul (pestrit si binecuvantat) este si locuit!!!!

La salarii cand se face comparatia cu Vestul?
In sensul ca la aceeasi munca (adesea mai multa, mai complexa, mai grea, cu rezultate mai bune, cu profit mai mare!!!! ) cand va primi romanul acelasi salariu ca si vesticul?
A, daaaa, este buna comparatia cu Vestul cand este vorba de marit salariile la militieni!!!
---------------------------------
Partea cea mai proasta este ca, desi lucrurile sunt clare (au fost clare inca din Dec 1989), desi soluitia este clara precum lumina zilei, romanul nu este dispus sa le asculte, sa accepte si sa decida in cunostinta de cauza !!

25 Iul 2010, 20:45

$1 scrie:$2..
La salarii cand se face comparatia cu Vestul?
In sensul ca la aceeasi munca (adesea mai multa, mai complexa, mai grea, cu rezultate mai bune, cu profit mai mare!!!! ) cand va primi romanul acelasi salariu ca si vesticul?

Sefu'!
matale cam bateti campii... Da' rau de tot, si ei plange!
Mai sunt niste urma de adevar, dar... Unde vezi munca mai multa, mai complexa, mai grea si cu rezultate mai bune cu profit mai mare, cel putin la stat??? =)) =)) =))
La primarii cumva??? La guvern? Ori poate in spitale sau chiar in invatamant, Doamne iarta-ma? =)) =)) =))
Dupa locatie... sa inteleg ca in Bucuresti sunt strazi mai bune ca in vest? Este mai curat ca acolo?
Sau ne-a luat valul de indignare si am uitat realitatea curenta? :D

25 Iul 2010, 20:49

Da, sefu: munca prestata de roman mai multa, mai complexa, cu rezultate concrete, palpabile, vandabile si vandute efectiv!
La multinationale, sefu!

25 Iul 2010, 21:16

Stim povestea...
Sa nu uitam totusi ca un motiv pentru care diverse activitati s-au mutat si in RO este costul mai scazut cu forta de munca. Altfel, la "cheful de munca" al romanilor... nici macar aia care se ocupa cu faramitatul tutunului (taiatul frunzei, cu alte cuvinte) nu ar fi venit incoace.
Tupeul... da, acolo suntem sus de tot! La service-ul de calculatoare unde am lucrat acum ceva timp imi spunea seful de service ca vin pustani care abia daca recunosc un calculator si o parte din componente (!!!) si vor 800-1000 EUR pe luna. Pe ce???
Salariul in general se da si conform zonei; in Bucuresti/Constanta/Brasov/Cluj/Timisoara vei vedea salarii mai mari, in provincie mai slabute, dar acolo oricum inseamna altceva.

26 Iul 2010, 09:33

Munca mai mult cred ca prestam. Întrebarea este mai eficienta acea munca? De cele mai multe ori nu - dar nu prea are legătura cu drumurile.
Legat de drumuri : ce coada minunata a fost pe autostrada A2 http://www.videonews.ro/action/viewvideo/53400/Coada-de-zeci-de-km-de-masini-pe-Autostrada-Soarelui/. Imaginați-va încă cîteva puncte de plata.

26 Iul 2010, 11:37

Asta avem cu asta defilam.
Totusi românul are si spirit de turma. Toata zona de Nord, Mamaia si Navodari o puteau lua pe Hârsova, Slobozia, Drajna. Adevarat e cu 42 de km mai mult dar drumul e parfum si localitati ioc. Mai putin Tandarei - Slobozia cu mare atentie la radare (Bucu).
Dar de.

26 Iul 2010, 19:20

Iata pentru ce vrea dl. Bercenaru sa platim si rovigneta si taxa:
http://www.ziare.com/stiri/morti/accide ... ti-1031373

26 Iul 2010, 20:45

Berceanu a declarat ca noua taxa pe autostrada va fi pentru intretinerea autostrazii, nu pentru constructia altor km de autostrada. <- ceea ce este o cretinitate, dar daca atat il duce beculetzu...

27 Iul 2010, 09:10

Ideea e ca intretinerea autostrarii sa o plateasca cei care o si folosesc, in momentul de fata, pentru intretinere autostrazii soarelui, de exemplu, platesc si cei din Satu Mare (asta este motivul taxei, cred ca e cerinta UE). Problema este valoarea taxei, faptul ca se cere deja o rovinieta, faptul ca oamenii vor evita autostrazile, etc. Banii oricum ajung la bugetul ministerului transporturilor, asa ca nu au o tinta concreta, se repartizeaza conform planului (x% pentru autostrazi, variante ocolitoare, y% pentru intretinere si reparatii, etc).

Pentru starea drumurilor exista alt topic.

04 Aug 2010, 17:29

$1 scrie:$2u înțeleg de sunt irațional. Pentru ca inspectorii ARR si CNADNR lucrează împreuna si sunt șpăgari? Din păcate este o realitate. Pe mine ma deranjează ca plătesc rovinieta si merg pe drumuri stricate de de TIR-iști care nu plătesc roviniete dar dau șpaga la organele de control indiferent de la ce autoritate a statului sunt. Iar statul vine și îmi mai pune o taxa sa colecteze ce n-au fost inspectorii sai in stare.

Oare unde ar fi problema? Ca exista TIR-uri? Parca si in vest sint. Sa ne uitam cum fac drumarii soselele ca se strica dupa fiecare iarna, iar la intersectii sint numai valuri. A fost o perioada cind autostrada Bucuresti - Pitesti o reparau in fiecare an, de bine ce lucreaza. Pe unele sosele s-au facut fagase ca aproape poti lasa masina sa mearga singura, de parca ar fi pe sine. Sa ne uitam ce grosime are fundatia unui drum din Germania fata de unul de la noi. Plus calitatea materialelor.

10 Aug 2010, 20:02

Dom'le se poate si Romania. Vedeti cu cost de 2,2 mil EUR pe km :-O
http://economie.hotnews.ro/stiri-compan ... august.htm
Din pacate aceasta este doar o picatura intr-un ocean de apa la câte ar fi de facut.
Altii care erau vai si amar de ei vad ca s-au desteptat:
http://www.agerpres.ro/media/index.php/ ... ctura.html

12 Aug 2010, 12:55

Ala e drum cu 2 benzi si acostament consolidat. Tradus, e ca DN2 :)) Si pretul este corect. Autostrada costa de la 4-5 in sus.

Poza cu DN2 :
Imagine

12 Aug 2010, 14:10

Care este statutul legal al benzii mai inguste din dreapta? Se poate circula normal pe ea sau e doar pentru urgente?

12 Aug 2010, 15:25

Acostament, pentru carute, mopede, biciclete, tractoare si stationari de urgenta.

12 Aug 2010, 15:34

Ultima data cand am trecut pe acolo, imi aduc aminte ca mai multi soferi m-au luat la rost (flashuri, claxoane, semne cu degetu' mijlociu) ca mergeam pe banda din stanga cu doar 100 Km/h.

Dupa vreo 2 - 3 asemenea incidente, am presupus ca poate nu stiu eu regula asa ca am mers aproape tot restul drumului pe banda aia din dreapta, pe care Mondeo oricum nu incape in intregime. :-??

12 Aug 2010, 15:47

Si eu circulam pe ea daca era libera. Nu vad de ce nu as face-o.

17 Aug 2010, 09:17

In tarile civilizate (evident nu e cazul Romaniei) nu se circula pe banda de urgenta. Cine a circulat intre Bucuresti si Urziceni probabil a vazut marcaje pe banda de urgenta plus indicatoare care-ti aratau ca nu se circula pe ea.
La noi se inghesuiesc ca si cum ar fi doua benzi. Si intre Sibiu si Sebes mai sint asemenea sectiuni, dar mai nou am vazut ca intr-o zona au modificat-o in trei benzi (2 pe un sens, 1 pe celalalt). Pe de alta parte nu inteleg daca tot au facut o banda jumate de ce nu au facut doua benzi pe sens, fiindca drumul Bucuresti - Buzau - Bacau - Iasi e in zona de campie, nu trebuiau sa sape in munte. Dar asta e tara. Atit se poate.
In Serbia am vazut drum cu trei benzi: cite o banda pe sens plus una pe mijloc comuna pentru depasiri.

17 Aug 2010, 09:54

Anul trecut am traversat Polonia de la sud la nord si invers.Cele mai multe drumuri sunt in genul Bucuresti-Urziceni.In mod normal nu se circula pe banda de urgenta,dar in momentul in care aveai intentia sa depasesti se mutau pe banda de urgenta ,te lasau sa-ti vezi de drum si treceau din nou pe banda normala.Si nu cred ca se poate spune ca nu sunt civilizati.

17 Aug 2010, 11:45

sevilla-madrid, 600 km=6 euro. limita de viteza (120 pe autostrada) se depaseste de toata lumea cu 10-30 km, nu exista claxoane sau flasuri. si nici proiectoare aprinse.

17 Aug 2010, 14:10

Eu sunt convins ca e gandit, ca acolo unde se poate, pe acostament sa circule vehiculele lente (cel putin). Ar fi o risipa enorma sa fie doar banda pentru stationare de urgenta, la un drum cu 2 benzi. La autostrada, e alta poveste.

Dovada ca marcajul acostamentului e intrerupt pe anumite sectoare. Normal, trebuie sa alterneze cu 2 benzi pe un sensul de urcare, 1 pe cel de coborare (pe A2 sunt mult mai rare aceste situatii decat la Sibiu-Sebes).

Ultima oară modificat de toxicristi pe 17 Aug 2010, 14:18, modificat 1 dată în total.
Motiv: corectura

17 Aug 2010, 14:18

Legat de pante, e OK sa fie doua benzi pentru urcare si una pentru coborire.
Dar la drumul Bucuresti - Iasi mi s-ar parea mai normal sa fie doua benzi pe sens in loc de o banda jumate, ca doar e cimpie, nu trebuie sapat in granit. Bine ca avem regi ai asfaltului care nici macar unde e drept nu pot sa faca drumuri, ce sa mai avem pretentii de autostrazi in munti cum au grecii, elvetienii, etc...

17 Aug 2010, 14:50

Foarte probabil ca au luat in considerare si varianta respectiva cand l-au modernizat.

18 Aug 2010, 13:45

Mda... in timp ce in Italia de exemplu am vazut zone unde extind autostrada de la doua benzi pe sens la trei.

18 Aug 2010, 17:37

Unde sunt taxe de 7 euro la suta de km.

19 Aug 2010, 09:55

In Italia, pe linga "autostrada", care are minim doua benzi pe sens si care e cu plata, mai exista si drumuri cu doua benzi pe sens, "superstrada", pe care nu se plateste.

http://it.wikipedia.org/wiki/Superstrada

Drumuri de genul asta mai sint si in alte state Europene, unele cu vignetta, altele gratis.

19 Aug 2010, 10:27

$1 scrie:$2img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Rete_autostradale_italiana_con_superstrade.svg/200px-Rete_autostradale_italiana_con_superstrade.svg.png[/img]
In questa mappa in blu sono segnalate le strade extraurbane principali (cat. B) più lunghe di 30 km e le strade extraurbane secondarie (cat. C) a due carreggiate più lunghe di 30 km. In verde è segnalata la rete autostradale

Bravo lor, dar nu au chiar asa de multe, nu se poate vorbi de o retea nationala. Am un coleg care a fost in concediu in Italia, si a incercat sa mearga si pe drumurile secundare pentru a mai evita taxele de autostrada, si si-a blestemat zilele pe astea...giratorii peste giratorii, depasirea interzisa pe kilometrii intregi de aliniament. A mers pe autostrada, dar a decartat vreo suta de euro pe taxe de drum intr-o saptamana, cat ar fi dat aici in 4 ani.

19 Aug 2010, 13:50

$1 scrie:$2 A mers pe autostrada, dar a decartat vreo suta de euro pe taxe de drum intr-o saptamana, cat ar fi dat aici in 4 ani.

Ups. Nu cumva aici avem ceva?

În România, se colectează anual cca 32% din PIB faţă de o medie europeană de 44%. Dacă s-ar fi colectat cât trebuie, din 2000 până azi am fi avut aproape 100 de miliarde în plus. Poate că am fi terminat deja A2, am fi dus A1 la Arad, poate ar fi existat un A3 până la Iaşi sau Suceava...

19 Aug 2010, 15:57

Nu cred/stiu daca avem acolo ceva... Care e procentul care ar fi "trebuit" colectat?

Ce cred eu e ca ar trebui eliminata complet rovinieta si introdusa in pretul combustibilului. Macar asa stim ca toti o platesc. S-ar mai reduce din costurile directe ale colectarii taxei (autocolantul in sine, distributia la benzinarii/centre postale, verificarea de catre reprezentantii cnadnr, etc). Minusul ar fi ca o vor plati si cei care nu folosesc reteaua de drumuri nationale, dar o parte se poate intoarce la autoritatile locale pentru investitii in infrastructura.
Răspunde