Noutăţi din lumea automobilistică
Subiect închis

Re: Taxe de inmatriculare !!!

14 Dec 2009, 22:58

poate te ajuta asta: exact in aceeasi situatie sunt si eu. am cumparat masina de afara in 2007 (fabricata in 2004) am platit taxa 6700 lei si dupa aprox 1 an am recuperat vreo 2250. dupa aia am apelat la un avocat pentru restul de aprox 4400 si deja am castigat procesul, urmeaza sa mai astept finantele sa faca recurs si restul procedurilor care mai sunt de desfasurat. sper ca prin aprilie 2010 sa am banii in mana.

15 Dec 2009, 11:37

A recuperat pana acum cineva taxa de mediu fara ajutorul unui avocat? Ma poate ajuta cineva?

17 Dec 2009, 10:26

este adevarat ca,daca masina prezinta zgarieturi sau nu arata f bine se mai micsoreaza taxa?

17 Dec 2009, 13:33

Eu stiu un caz concret unde taxa de inmatriculare a scazut de la ~90mil la 51mil.
Depinde mult de dotarile masinii sau mai bine spus de ceea ce nu are.E vorba de un Opel Movano din 2006,adus in tara recent(nu stiu daca e E4)iar taxa a fost redusa pe motiv ca e aproape cheala.N-are CD,n-are clima,n-are faruri de ceata,n-are nimic optional.Motorul e de 2,2CDTI.
Deci,se poate. ;)

PS:Nu stiu daca a contat si faptul ca are cateva zgarieturi destul de vizibile,a fost usor lovita lateral si la usa stanga din spate.
O sa ma interesez.Pana duminica stiu sa-ti spun exact.

17 Dec 2009, 18:28

ok,astept sa imi zici!si eu stiu pe cineva care are un opel astra 200benzina tot cheala si taxa era undeva la 100mil si a ajuns cu ea tot la 50mil din cauza ca e standard si ca avea si cateva zgarieturi!

18 Dec 2009, 00:13

Se numeste "determinarea deprecierii". Mai multe aici : viewtopic.php?f=126&t=42690, unde poti sa iti calculezi si tu. In calcul intra vechimea, starea/aspect general, dotarile aer conditionat, ABS si airbag si daca are mai multi km decat o medie de 15.000(?) pe an.

25 Dec 2009, 02:03

Asa e.
Masina de care vorbeam are 143.000km,an 2006,E4,are cateva locuri unde tabla e indoita(nimic grav)si e aproape cheala.

Acum,cu noua taxa nu stiu cat va fi deoarece nu a reusit inca sa o inmatriculeze si e posibil ca noua taxa sa depaseasca 2.200e si nu stiu daca se va mai tine cont de "depreciere". :-S

25 Dec 2009, 09:03

au anuntat ieri la stiri pe oltenia ca cine isi aduce acum masina din afara si o inmatriculeaza in cel mult 60 zile are taxa zero!nu am apucat sa vad daca e si cu cele aduse mai devreme!care stiti mai bine?

25 Dec 2009, 13:44

Davio, pe ce post ai vazut?? Ca acum plec in pijamale sa aduc masina.

25 Dec 2009, 18:57

am auzit la radio oltenia craiova

28 Dec 2009, 00:19

Cam despre asta e vorba: ;)

http://masini.ro/stiri/borbely-vrea-2-l ... e-8837.htm

28 Dec 2009, 13:10

Ms mondy man, dar se pare ca doar doreste, nu ca a si facut. :(

28 Ian 2010, 16:19

$1 scrie:$2b]A recuperat pana acum cineva taxa de mediu fara ajutorul unui avocat? Ma poate ajuta cineva?

nu am mai intrat de mult pe aici...
cu ajutorul colegului radur( mii de multumiri--berea e inca la arad... :)) ) nu am avut nevoie de avocat.am cerut judecata in lipsa si nu m-am dus decat sa depun actele si sa ridic banii..
masina dusa in 2007, inmatriculata in feb 2008, platit peste 50 mil taxa, insa nu am cerut nimic atunci in iulie cand se dadea cam jumate ci am mers pt toti banii inapoi.si a fost ok, i-am luat inca si cu dobanda..

17 Feb 2010, 17:38

Salut,
Eu am luat-o in 2008 si nu am apucat sa depun vreo cerere de returnare cand as fi primit ceva inapoi. Mai are rost acum sa ii actionez in justitie pentru a recupeara ceva, sau "a zburat puiul cu ata"? :D
Cu stima,
Leo.

19 Feb 2010, 15:48

intreaba-l pe radur pe privat.e mai expert ca si mine

23 Feb 2010, 08:48

Multumesc de sfat. Chiar acum il urmez :D .
O zi faina tuturor.

Cu stima,
Leo.

03 Mar 2010, 16:42

http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol ... 2-08025786

03 Mar 2010, 20:31

Bravo lor, la fel ca ei nu ma pricep deloc la justitie, dar nu stiu pe ce directiva a UE s-au bazat?

10 Mar 2010, 14:45

Are cineva o copie dupa cererea care trebuie depusa la Finante pentru recuperarea diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si taxa pe poluare bagata de la 1 Iulie 2008?

Sunt curios daca e aceeasi cerere ca in cazul restituirii complete a taxei de prima inmatriculare .

A castigat cineva pe noua taxa de inmatriculare valabila din 19.02.2009? Daca DA, ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, hartii ?

Eu am castigat pe taxa de prima inmatriculare dar acum parintii si-au luat alta masina, si as vrea sa-i ajut sa recupereze banii dati aiurea la stat.

10 Mar 2010, 23:46

daca am o masina intrata in tara in 2008 cat platesc taxa la ea, asta noua din feb. sau aia veche din 2007?
precizez ca nu am dat actele la finante pana acum sa calculeze!
ma poate ajuta cineva?

11 Mar 2010, 08:20

Platesti taxa noua, valabila la data cand te duci la Finante.

11 Mar 2010, 21:33

asta stiu si eu, istetule, intrebam daca stie cineva vreo portita de scapare avand in vedere ca e in tara din 2008...

12 Mar 2010, 14:40

E posibil sa poti plati taxa din 2007-2008 daca ai vreo dovada cand a intrat masina in tara. DAR daca ai avut numere si a fsot inmatriculata in alta tara...din cate stiu eu, nu ai cum. Sorry

14 Mar 2010, 22:10

am luat numere rosii in 2008, e o dovada nu? si am platit si taxa extracomunitara tot in 2008, alta dovada, totusi am sa intreb la fisc!

14 Mar 2010, 23:08

cand se scot numere rosii trebuie sa te duci cu masina la rar?

15 Mar 2010, 01:37

Teoretic..., dar nu uita ca e Romania :P

16 Mar 2010, 12:12

$1 scrie:$2and se scot numere rosii trebuie sa te duci cu masina la rar?

NU!

17 Mar 2010, 18:41

nu trebuie sa mergi.doar cand o inmatriculezi trebuie dusa ca atunci se face omologarea si ti se da civ-ul

30 Mar 2010, 19:19

salut!

ok dupa ce am citit 42 din cele 50 pe pagini de la acest subiect, si dupa durerea de cap aferenta, am facut in felul urmator :

am un FF1 care l`am cumparat in sept 2009 si l`am inscris in feb 2010. am platit taxa 1478.

acum vreau banii inapoi. cu tot cu dobanda.

am rugat pe vreo 2 colegi dp site sa ma ajute, nu s`a putut, asa ca am frunzarit netul pe la alte forumuri si am gasit putin ajutor acolo in privinta urmatoarelor :

- am gasit un model de cerere, il am si in calculator, daca crede cineva ca ii este de ajutor il dau ;
- m`am dus frumos la finante, dupa ce aia nu au vrut sa`mi primeasca hartia, am facut un pic de scandal si in final am luat nr de inregistrare ;
- acum vreo 2 zile am primit raspunsul, ca taxa este platita legal si ca nu este suport ptr inapoierea ei. legal se refera .
- acum urmeaza sa fac contestatie la raspuns, si sa astept raspunsul, negativ dupa care sa ma duc in instanta.

acum vine nelamurirea mea :

- pe ce merg ? pe ce cauza ? eu pana acum am mers pe faptul ca masina a mai fost inscrisa odata in UE si deci nu mai trebuie sa platesc odata taxa de prima inmatriculare si pe faptul ca taxa este neconstitutionala pe motiv ca incalca art 16 alin. 1 din constitutie : " ARTICOLUL 16 (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. "
- sa ma explic : eu platesc o taxa de poluare ptr vehicul. cineva care are un ff1 cu aceleasi caracteristici, dar care il are dinainte de 2008, nu plateste taxa, cu toate ca si masina respectiva polueaza la fel de mult ca si a mea.

- e ok asa ? trebuie sa abordez alftel ? sfatuiti`ma, am mai intrebat si in alte parti si la fel astept un raspuns.

-m`ar ajuta enorm cineva care a castigat taxa recent daca ma poate ajuta cu un sfat

- dar va rog, fara ceva de genul : vorbeste cu avocatul X la emailul asta : .........

multumesc mult ;)

30 Mar 2010, 20:15

$1 scrie:$2alut!
- pe ce merg ? pe ce cauza ? eu pana acum am mers pe faptul ca masina a mai fost inscrisa odata in UE si deci nu mai trebuie sa platesc odata taxa de prima inmatriculare si pe faptul ca taxa este neconstitutionala pe motiv ca incalca art 16 alin. 1 din constitutie : " ARTICOLUL 16 (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. "
- sa ma explic : eu platesc o taxa de poluare ptr vehicul. cineva care are un ff1 cu aceleasi caracteristici, dar care il are dinainte de 2008, nu plateste taxa, cu toate ca si masina respectiva polueaza la fel de mult ca si a mea.

Argumentul nu se susţine pentru că legislaţia nu se aplică retroactiv, adică o persoană care a cumpărat o maşină similară cu a ta a plătit taxele în vigoare la vremea înmatriculării maşinii, astfel că nu se încalcă egalitatea în faţa legii. De exemplu, eu am cumpărat un televizor. Cu o lună înainte de a-l cumpăra eu, era cu 100 de lei mai mult. La o lună după, cu 150 de lei mai puţin. Asta înseamnă că mi s-a încălcat "dreptul constituţional"?
Singura modalitate ar fi să conteşti legea în sine în contencios administrativ, ceea ce este dificil şi necesită cunoştinţe serioase pentru formulări şi proceduri. Ar trebui să te gândeşti dacă nu cumva pierzi mai mult decât ai plăti pur şi simplu taxa.
Subiect închis