salut!
ok dupa ce am citit 42 din cele 50 pe pagini de la acest subiect, si dupa durerea de cap aferenta, am facut in felul urmator :
am un FF1 care l`am cumparat in sept 2009 si l`am inscris in feb 2010. am platit taxa 1478.
acum vreau banii inapoi. cu tot cu dobanda.
am rugat pe vreo 2 colegi dp site sa ma ajute, nu s`a putut, asa ca am frunzarit netul pe la alte forumuri si am gasit putin ajutor acolo in privinta urmatoarelor :
- am gasit un model de cerere, il am si in calculator, daca crede cineva ca ii este de ajutor il dau ;
- m`am dus frumos la finante, dupa ce aia nu au vrut sa`mi primeasca hartia, am facut un pic de scandal si in final am luat nr de inregistrare ;
- acum vreo 2 zile am primit raspunsul, ca taxa este platita legal si ca nu este suport ptr inapoierea ei. legal se refera .
- acum urmeaza sa fac contestatie la raspuns, si sa astept raspunsul, negativ dupa care sa ma duc in instanta.
acum vine nelamurirea mea :
- pe ce merg ? pe ce cauza ? eu pana acum am mers pe faptul ca masina a mai fost inscrisa odata in UE si deci nu mai trebuie sa platesc odata taxa de prima inmatriculare si pe faptul ca taxa este neconstitutionala pe motiv ca incalca art 16 alin. 1 din constitutie : " ARTICOLUL 16 (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. "
- sa ma explic : eu platesc o taxa de poluare ptr vehicul. cineva care are un ff1 cu aceleasi caracteristici, dar care il are dinainte de 2008, nu plateste taxa, cu toate ca si masina respectiva polueaza la fel de mult ca si a mea.
- e ok asa ? trebuie sa abordez alftel ? sfatuiti`ma, am mai intrebat si in alte parti si la fel astept un raspuns.
-m`ar ajuta enorm cineva care a castigat taxa recent daca ma poate ajuta cu un sfat
- dar va rog, fara ceva de genul : vorbeste cu avocatul X la emailul asta : .........
multumesc mult