de flr82 » 18 Apr 2010, 07:32
Dragi colegi, desi e vorba de o alta marca de masina as dori sa va impartasesc cea mai ciudata situatie cred ca este de asemenea si foarte rara. Am cumparat un Opel Astra (din 2000 1.6 16v 3 usi) care era deja inscrisa, cu numere de Buc, am facut contractul de vanzare cumparare cu persoana de la care am luat masina, si ca un cetatean corect ce sunt am strans toate hartiutele si platit taxele la CEC,Asigurare, Autentificare si am facut dosarelul pe care l-am depus la Pipera ptr a schimba talonul si sa ma puna pe cartea masinii ca proprietar. Pana aici toate bune si frumoase.
Ca o paranteza inainte sa ajung la PROBLEMA DIN ROMANIA, sa va spun cateva detalii despre istoricul masinii: Pe cartea masinii si pe talon firma - Veloce SRL care a vandut masina unei persoane fizice de la care am cumparat-o eu. Pe talon si carte este firma respectiva. Masina a circulat din 2009 in Romania, deci atunci a fost inscrisa in circulatie, i sa intocmit cartea in Romania si talonul si numere.
Acum problema cu care ma confrunt:
Cei din Pipera de la biroul de inmatriculari au primt dosarul meu cu tot ce trebuie ptr a schimba proprietarul unei autoturism deja inscris in circulatie,m-au chemat in 2 ore sa ridic talonul si cartea de la alt ghiseu. Dupa 2 ore SURPRIZA vine asa: "masina nu se poate inscrie in circulatie pentru ca a fost radiata datorita chitantei cu care a fost platita taxa de poluare care este falsa". Acum informatiile si optiunile pe care mi le-au dat au fost urmatoarele:
- achiti taxa de poluare tu (masina=2500e, taxa de poluare undeva peste 3000e),
- da in judecata persoana de la care ai luat masina,
- "noi am verificat actele dupa inscrierea masinii si cand am descoperit frauda am radiat masina si am deschis imediat un dosar penal ptr. firma care a inscris masina cu chitanta falsa" catre biroul de urmariri penale.
Cum vi se pare?
Mi-au spus sa depun o cerere de inapoiere a actelor masinii impreuna cu placutele cu numere. Le-am spus foarte frumos ca nu ma priveste incompetenta lor de a inmatricula masini cu acte false si ca e greseala lor si sa-si asume vina, apoi mi-au mai explicat ei si cum este procesul de inmtriculare la masini in mare:
-se primesc toate actele ptr inscriere sau schimbare proprietar,
-inmatriculeaza masina,
-apoi verifica autenticitatea actelor si plata taxelor din dosar (asta dupa ce proprietarul aare deja masina inscrisa si actele pe numele lui).
Uimitor nu? La RAR totul ok, la Taxe si impozite, totul ok, si raman fara acte si cu masina in curte pe post de clocitoare.
Intrebarile mele pentru cei care vor citi aceasta poveste nemuritoare sunt:
- pot solicita numere rosii provizorii?
- pot inscrie masina in Bulgaria daca a fost radiata in RO?
- ce altceva mai pot sa fac? Am nevoie mare de sfaturi si idei sau daca cineva a mai patit asa ceva in RO cum a rezolvat?
EX:1.6 TDCi 109 ponei
NEW: 2.0 TDCI 150 armasari