de oldman » 01 Mai 2008, 23:48
Vad ca de sistemul de frinare nu zice nimeni nimic inca, asa ca o sa comentez eu citeva aspecte;
-sint la mare ''moda'' o mare varietate de asa zise ''tunnig parts'' ce se pot comanda de la orice magazin mai rasarit de piese auto straine, care are un vinzator mai bun de gura,precum discuri cu gaurele de aspect sau de racire, sau nu stiu ce sistem ce face frinarea mai eficienta...,la fel si placheti de competitie facuti de cine stie ce firme de n-a auzit nimeni de ele...Feriti-va de ele si cumparati numai marfa de calitate, nu neaparat piese de origine, dar macar de la firme cunoscute in domeniu.
-Aveti grija ce lichid de frina folositi, mai ales pt completari sau aerisiri accidentale,100ml de DOT3 folosit peste DOT4 duce la pierderea proprietatilor de fierbere, lucru care nu-l doresc nimanui sa-l constate pe pielea proprie la vreo coborire cu frinare prelungita pe la munte.
-Incercati sa aveti o intretinere cit mai bine facuta la sistemul de frinare, simpla inlocuire a placutelor sau a sabotilor nefiind suficienta,trebuie verificate in permanenta ghidajele de etrier, etansarile lor precum si garniturile antipraf de la pistonase, sistemul de autoreglaj la saboti,precum si reglajul frinei de stationare si cablurile de actionare. Mai sint si altele,da e tirziu si miine am sevici..