dragii mei, eu am avut ambitia si tupeul sa fac transalpina cap-coada. din Sebes pana la Obarsia Lotrului e drumul parfum. adica e praf dar se merge bine. cand treci de obarsia lotrului, deja treaba se ingroasa. oricum, drumul e marcat ca si interzis accesului. eu nu am fost cu masina mea, am fost cu un logan...

si ma bucur pentru asta , pentru ca prin Cheile Nerei, am luat-o pe cateva drumuri forestiere si mi s-ar fi rupt inima in mine sa se zgarie masina mea in halul in care s-a zgariat Loganul...
salutare tuturor. doar ce m-am intors de 2 zile de pe transalpina - 5 persoane intr-un Logan, toata lumea ne considera nebuni, pentru ca aveam si bagaje cat pentru 10 zile, atat cat a durat concediul (veneam dupa o saptamana in cheile Nerei, si zona Padis din Apuseni).
ne-am intalnit cu Mercedes Clasa G, cu Mitsubishi Oulander care s-au intors si au zis ca nu se poate trece, dar noi am trecut-o.
au fost vreo 5-10 locuri unde ne-am dat jos si vreo 2 locuri unde am si impins, dar a meritat. sunt un om care merge des pe munte, cu piciorul pe trasee si pot sa va spun sa e mirific. am trait aceeasi senzatie ca in momentul in care am urcat cu piciorul la peste 2500 m (Peleaga 2509, Moldoveanu2544 , altele nu imi vin acum in minte). e senzatia aia ca ai ajuns unde putini ajung.
Cred ca cel mai bun traseu este din Sebes catre Novaci. pana la Obarsia Lotrului (o cabana unde se poate manca o mancare calda destul de ok.) apoi treaba e mai serioasa. sunt multe locuri unde sunt efectiv trepte si daca nu ai garda la sol mai maricica risti sa ramai suspendat. daca urcati dinspre Novaci, e mai dificil, pentru ca bucata cu trepte trebuie urcata, si e destul de inclinata panta - 15 grade dupa parerea mea si e pe stanca deci cam lipseste aderenta.
dar merita cu prisosinta.
si a mai meritat si riscul sa fiu muscat de cainii de la stana de langa Novaci, pentru ca am cumparat branza si lapte proaspete, care au mers cu o mamaliguta perfect!
de vizitat si pestera Muierilor, e fix langa Novaci - vreo 10-15 Km doar.
asadar, spor la concediu.
poze si impresii, la rubrica dedicata calatoriilor
si ca sa nu fiu offtopic, e binevenit efortul autoritatilor de a reface drumul. e bestial! din toate punctele de vedere, si la propriu, si la figurat!