Noutăţi auto

Guvernu' modernizeaza Transalpina !!!

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Guvernu' modernizeaza Transalpina !!!

Mesajde dartax » 27 Iun 2008, 11:07

mare minune: guvernoiu vrea sa "modernizeaza" dn67c aka transalpina
de la novaci spre sebes!!!(de la radio guerilla)
cica drumul va costa 1 milion euro pe km si are cam 107km (din care facuti de mine obarsia lotrului-sugag 60km in 4 ore!!!)
sper ca in vreo 20-30 ani e gata!!!
keep your eyes on the road and hand upon the wheel...
ff1 2001 1.6 benzina
dartax
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1/2001

Re: guvernu' modernizeaza transalpina !!!

Mesajde O'neill » 03 Iul 2008, 19:08

Ajungem si noi la pensie pana atunci si ne bucuram pe deplin de traseu ca e superb. Ne tragem cate un Mondeo MK 15 sau 20 8-} si scoatem nepotii la plimbare.
O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Mesajde Tiry213 » 04 Iul 2008, 08:57

Ce modernizeaza astia ? Ei nu sunt in stare sa tina drumul Novaci - Ranca, si are 18 km, din care vreo 7 km se strica la fiecare dezghet. Dar sa tina 107 km :o. Poate daca isi fac americanii baza nato pe acolo, o sa mai miste ceva, in rest nu vad de ce ar face.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde shine » 18 Aug 2008, 13:42

dragii mei, eu am avut ambitia si tupeul sa fac transalpina cap-coada. din Sebes pana la Obarsia Lotrului e drumul parfum. adica e praf dar se merge bine. cand treci de obarsia lotrului, deja treaba se ingroasa. oricum, drumul e marcat ca si interzis accesului. eu nu am fost cu masina mea, am fost cu un logan... :) si ma bucur pentru asta , pentru ca prin Cheile Nerei, am luat-o pe cateva drumuri forestiere si mi s-ar fi rupt inima in mine sa se zgarie masina mea in halul in care s-a zgariat Loganul...

salutare tuturor. doar ce m-am intors de 2 zile de pe transalpina - 5 persoane intr-un Logan, toata lumea ne considera nebuni, pentru ca aveam si bagaje cat pentru 10 zile, atat cat a durat concediul (veneam dupa o saptamana in cheile Nerei, si zona Padis din Apuseni).
ne-am intalnit cu Mercedes Clasa G, cu Mitsubishi Oulander care s-au intors si au zis ca nu se poate trece, dar noi am trecut-o.

au fost vreo 5-10 locuri unde ne-am dat jos si vreo 2 locuri unde am si impins, dar a meritat. sunt un om care merge des pe munte, cu piciorul pe trasee si pot sa va spun sa e mirific. am trait aceeasi senzatie ca in momentul in care am urcat cu piciorul la peste 2500 m (Peleaga 2509, Moldoveanu2544 , altele nu imi vin acum in minte). e senzatia aia ca ai ajuns unde putini ajung.

Cred ca cel mai bun traseu este din Sebes catre Novaci. pana la Obarsia Lotrului (o cabana unde se poate manca o mancare calda destul de ok.) apoi treaba e mai serioasa. sunt multe locuri unde sunt efectiv trepte si daca nu ai garda la sol mai maricica risti sa ramai suspendat. daca urcati dinspre Novaci, e mai dificil, pentru ca bucata cu trepte trebuie urcata, si e destul de inclinata panta - 15 grade dupa parerea mea si e pe stanca deci cam lipseste aderenta.

dar merita cu prisosinta.

si a mai meritat si riscul sa fiu muscat de cainii de la stana de langa Novaci, pentru ca am cumparat branza si lapte proaspete, care au mers cu o mamaliguta perfect!

de vizitat si pestera Muierilor, e fix langa Novaci - vreo 10-15 Km doar.

asadar, spor la concediu.

poze si impresii, la rubrica dedicata calatoriilor :)

si ca sa nu fiu offtopic, e binevenit efortul autoritatilor de a reface drumul. e bestial! din toate punctele de vedere, si la propriu, si la figurat!
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde Cornel001 » 21 Aug 2008, 13:52

da da sa-l faca, ca sa ajunga tot popou' roman acolo sa strice si zona aia... ('r'-ul l-am mancat intentionat)
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde catalin1972 » 22 Aug 2008, 06:13

$1 scrie:$2a da sa-l faca, ca sa ajunga tot popou' roman acolo sa strice si zona aia... ('r'-ul l-am mancat intentionat)

Trist de multa dreptate ai ! Am trecut pe Transfagarasan in vara asta si arata ca o mare lada de gunoi ...
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde kosfunny » 30 Oct 2008, 12:55

$1 scrie:$2a da sa-l faca, ca sa ajunga tot popou' roman acolo sa strice si zona aia... ('r'-ul l-am mancat intentionat)

Ai dreptate! Unele locuri chiar trebuie sa ramana mai greu accesibile pt a nu isi pierde farmecul.
Eu pt drumetii de genul asta mi-am achizitionat un Aro si credeti-ma ca ma duce prin locuri pe unde chiar nu merita sa ajunga oricine!
Cine vrea sa se contopeasca cu natura salbatica pt a se bucura de peisaje rar intalnite trebuie sa faca sacrificii!
Eu cand am fost cu Focusul meu la Bolboci si la Pestera am urcat pe drumul de la Cuibu Dorului, exact pe unde era drumul mai nenorocit pt ca ratam niste locuri superbe.Recunosc ca am lovit de cateva ori masina pe jos dar imi asumasem riscul si nu am suferit rau pt ca m-au consolat peisajele!
Si ca sa impac si setea mea de salbaticie si masinuta, l-am luat pe "Hummerel" ! ;)

Cumva nu mai are guvernul ce moderniza in tara asta de se gandeste la Transalpina?
Nu mai sunt combinatii pe Valea Prahovei si se doreste crearea altui pol de manevre imobiliare?
Asigurari si Daune Auto---contactati-ma pentru sfaturi si informatii GRATUITE
kosfunny
Ford Freak

Maşina: FOCUS 1.8 TDI 2001 75CP 2 USI

Mesajde catalin1972 » 31 Oct 2008, 11:00

[quote="kosfunny,316376"][Cine vrea sa se contopeasca cu natura salbatica pt a se bucura de peisaje rar intalnite trebuie sa faca sacrificii!
quote]

Cine vrea sa se contopeasca cu natura ar trebui sa mearga pe jos , nu cu masina.... :D :-"
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde kosfunny » 31 Oct 2008, 12:22

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Cine vrea sa se contopeasca cu natura salbatica pt a se bucura de peisaje rar intalnite trebuie sa faca sacrificii!
quote]

Cine vrea sa se contopeasca cu natura ar trebui sa mearga pe jos , nu cu masina.... :D :-"

Pt cine vrea sa faca Transalpina pe jos ma ofer sa merg cu masina pe langa el :D
Asigurari si Daune Auto---contactati-ma pentru sfaturi si informatii GRATUITE
kosfunny
Ford Freak

Maşina: FOCUS 1.8 TDI 2001 75CP 2 USI

Mesajde Tiry213 » 31 Oct 2008, 13:15

$1 scrie:$2Cine vrea sa se contopeasca cu natura salbatica pt a se bucura de peisaje rar intalnite trebuie sa faca sacrificii!
quote]

Pt cine vrea sa faca Transalpina pe jos ma ofer sa merg cu masina pe langa el :D

Ala nu e drum de mers pe jos, ca e obositror :))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Înapoi la Noutăţi auto