Noutăţi auto

PETROM , suspectata ca insala clientii la pompa !

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Ai patit si tu asa ceva?

Da, si mie mi s-a parut sa platesc mai mult decat bag.
25
24%
Nu, mereu cand am bagat a iesit fix pe fix.
16
15%
Am avut de multe ori suspiciuni, acum voi fii precaut !
17
16%
Nu stiu, se poate sa fi platit mai mult si sa nu imi fi dat seama.
47
45%

Voturi totale : 105

PETROM , suspectata ca insala clientii la pompa !

Mesajde Maskatu » 15 Iul 2008, 14:03

Teapa. Un avocat bucurestean a demarat o ancheta care are in vizor compania PETROM dupa ce a descoperit ca in benzinariile societatii se petrec incidente demne de dosarele X.

Membru al prestigioasei case de avocatura "Urban si asociatii", avocatul Daniel Dumitru a descoperit ca benzinaria unde incarca de ani buni ii incaseaza bani pentru o cantitate mai mare de benzina decat e capacitatea rezervorului. El spune ca avea de mai multa vreme banuieli, pana in ziua in care a decis sa studieze cu atentie bonul fiscal. "Am descoperit cu stupefactie ca eu, avand rezervorul de 50 de litri la masina, si fara a fi mers cu el gol la pompa - aveam cel putin 5-6 litri in el - am bagat 60 de litri de benzina in el, ceea ce e o imposibilitate tehnica", ne-a declarat ieri avocatul. "Or, facand un calcul elementar, daca la un singur client si la o singura pompa se castiga astfel circa 50-60 de lei noi, la cateva mii de rezervoare incarcate lunar se ajunge la sume fabuloase. Dar, daca e un fenomen la nivelul intregii retele de benzinarii?". Dumitru spune ca va face o adresa oficiala catre firma Renault, pentru a afla daca rezervorul Logan e cumva mai mare cu 14-15 litri in realitate decat se spune in acte, lucru foarte grav si inacceptabil. "Un client poate ajunge la puscarie din acest motiv, pentru ca Garda Financiara, spre exemplu, nu poate accepta un decont de benzina de 60 de litri pentru un rezervor de 50 si considera acest lucru evaziune fiscala", afirma avocatul. O alta adresa va fi facuta catre PETROM. "Trebuie aflat in primul rand daca e vorba de o defectiune la o singura pompa, caz in care voi deschide o actiune in instanta si voi cere sa mi se restituie din urma diferenta de bani de cand imi fac aprovizionarea la benzinaria in cauza. E posibil, insa, sa descoperim ca toate pompele Petrom au aceasta hiba, caz in care actiunea va deveni, evident, una de amploare, pentru ca se va declansa un scandal national", mai spune Dumitru.
Fişiere ataşate
untitled2.JPG
untitled.JPG
Maskatu
1nsane Member

Re: PETROM , suspectata ca insala clientii la pompa !

Mesajde VIPER » 15 Iul 2008, 14:08

Aia cu "prestigioasa casa de avocatura U & A" m-a dat rau pe spate... Niste hiene, niste rechini... Mai exact, recuperatori cu acte...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde Smiley » 15 Iul 2008, 14:40

...care n-au clienti si-si fac publicitate ieftina pe unde pot si ei....ziarul cancan.....

le: "prestigiosul" avocat n-a luat in seama faptul ca:
-nu a masurat exact cantitatea de combustibil din rezervor
-capacitatea rezervorului e intotdeauna mai mare decat cea declarata oficial (marja de siguranta, loc pt dilatare)
-mai exista cateva conducte pe acolo, in care mai poti inghesui cativa litri de combustibil
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Black Cat » 15 Iul 2008, 14:45

:)) Cancan-ul e a lui Patriciu! Poate ca spera ca denigrand Petromul ii cresc incasarile la Rompetrol ;)
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Maşina: C-Max 1.0 ecoboost, 125CP, 2015 & Ford Ka 2010, 1.2 L

Mesajde deejay_xb » 15 Iul 2008, 14:46

eu cred ca la toate statiile indiferent de companie suntem furati :-S
Imagine
Imagine
deejay_xb
1nsane Member

Maşina: Porsche Cayenne Turbo twin-turbocharged 4.8L V8 500+ hp

Mesajde Maskatu » 15 Iul 2008, 17:03

baieti lasand la o parte reclama la casa de avocatura, si luand stirea principala... eu zic ca e adevarat, poi ne fura nea gheorghe din piata la 2 kg de cartofi ca pune plumb la cantar... daramite o pompa de benzina care poate fi manuita in toata splendoarea, mai ales ca e acoperita toata... si nu cred ca incap cativa litri in conducte... dale in masa, cat paote sa intre intr-o teava cat teava de la sifon... hai sa fim seriosi... calculati si voi de cati metri e nevoie ca sa strangi un litru, print-o teava de sifon. Daca nu am fi trait in Ro mai zicea... dar cum ziceam, daca taximetristii te fura, vanzatorii te fura... toata lumea te fura, dc nu te-ar fura si petromu' ?
Maskatu
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 15 Iul 2008, 17:17

Mai baieti mai, sa fim seriosi. Nu se risca ei sa fure in halul acesta.

1) Sunt mai multe cazuri pe forum care au reusit sa bage mai mult combustibil decat capacitatea rezervorului din talon, de la diverse benzinarii

2) In mod sigur rezervoarele masinilor au o rezerva de capacitate pentru dilatare.

3) RAR-ul trece datele in talon din burta. Masina mea are omologare individuala, trebuia sa o verifice si sa o cantareasca si mi-au trecut in talon o masa proprie cu vreo 100 Kg mai putin decat zice Ford, insa n-au cantarit-o (stiu sigur pentru ca am fost personal cu ea la omologare)

4) Exista si alte metode, mult mai simple, de a verifica pompa inainte de a incepe sa faci scandal. Cea mai simpla - te duci cu o canistra sau un bidon de capacitate cunoscuta si vezi exact cat intra si cat iti arata pompa. E la mintea cocosului, ce naiba ?

5) Pompele de la benzinarii au verificare metrologica si sigiliu, din cate am vazut eu

Eu sunt convins ca nu e decat o cascadorie publicitara de prost gust.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde catser » 15 Iul 2008, 17:20

e posibil sa se fure, dar daca e asa, este mai degraba o chestie care depinde de angajatii si conducerea fiecarei statii....nu cred ca e ceva la nivel de grup...sa nu uitam ca personalul de la statiile petrom este acelasi cu cel de dinainte de privatizare, cand erau posibil astfel de practici
Ultima oară modificat de catser pe 15 Iul 2008, 17:24, modificat 1 dată în total.
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde catser » 15 Iul 2008, 17:23

...si inca ceva : omv "fura" deja destul cu redeventa pe care o plateste pe resursele naturale....cea stabilita prin contractul de privatizare....practic e furt legal....deci nu cred ca se mai incurca ei cu maruntisuri d-astea la pompa
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde Alen » 15 Iul 2008, 19:03

$1 scrie:$22) In mod sigur rezervoarele masinilor au o rezerva de capacitate pentru dilatare.

sa presupunem ca fac plinul ochi (inclusiv pe acele conducte, pana in "buza") si apoi plec in concediu pt. vreo doua saptamani cu altceva, lasand masina in soare, in parcare, fara sa apuc sa consum combustibil...
ce se intampla ?
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde zaboss » 15 Iul 2008, 19:21

$1 scrie:$2Eu sunt convins ca nu e decat o cascadorie publicitara de prost gust.

Nu se compara nici pe departe cu aia cu falimentul Metro...
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde VIPER » 15 Iul 2008, 21:40

$1 scrie:$2
$1 scrie:$22) In mod sigur rezervoarele masinilor au o rezerva de capacitate pentru dilatare.

sa presupunem ca fac plinul ochi (inclusiv pe acele conducte, pana in "buza") si apoi plec in concediu pt. vreo doua saptamani cu altceva, lasand masina in soare, in parcare, fara sa apuc sa consum combustibil...
ce se intampla ?

In mod normal ar trebui sa dea pe afara pe la supapa de preaplin.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Imagine
VIPER

Mesajde Alen » 15 Iul 2008, 21:56

$1 scrie:$2In mod normal ar trebui sa dea pe afara pe la supapa de preaplin.

si sa se duca unde ?
pe jos, pe sub masina ? :-S
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde VIPER » 15 Iul 2008, 22:01

Da, din pacate... Vezi patania mea cu noul Focus la alimentare...
Imagine
VIPER

Mesajde Mihai L » 16 Iul 2008, 08:49

$1 scrie:$2
5) Pompele de la benzinarii au verificare metrologica si sigiliu, din cate am vazut eu

Eu zic ca e mai simplu sa fure din calitate; in loc de 50l de benzina iti da 45l+5l diversi inlocuitori apropiati de benzina, dar fara accize, deci mult mai ieftini.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde verga_Cip » 16 Iul 2008, 09:16

$1 scrie:$2ai baieti mai, sa fim seriosi. Nu se risca ei sa fure in halul acesta.

3) RAR-ul trece datele in talon din burta. Masina mea are omologare individuala, trebuia sa o verifice si sa o cantareasca si mi-au trecut in talon o masa proprie cu vreo 100 Kg mai putin decat zice Ford, insa n-au cantarit-o (stiu sigur pentru ca am fost personal cu ea la omologare)

In cartea Focusului (Mk1) scrie la diesel rezervor de 52.5 litri. cati credeti ca am eu in carte/certificat?? BRAAVOOO... azi ghicit! 55 litri :))

Cea mai tare chestie e sa pui acum 52.5 litri, ii consumi si saptamana viitoare sa pui 60 litri :)) (in acelasi rezervor, bine-nteles =)))
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde danim » 16 Iul 2008, 12:05

Mie mi s-a intamplat chiar in iunie, cand, in concediu fiind, am mers mult intre Constanta si Mangalia.
Am alimentat de 2 ori de la una din benzinariile Petrom de pe traseul Constanta-Mangalia(mereu aceeasi-cea dinspre sensul spre Mangalia). Si de fiecare data suma a fost mai mare decat cea preconizata! 8-} Stand de vorba dupa prima patanie cu niste prieteni localnici din Mangalia, am aflat ca e o practica curenta in zona!!! :-O Si la a doua alimentare am fost atenta. Asa a fost. Problema era ca nu aveam timp de misunat sa caut alta benzinarie prin Constanta si am renuntat sa ma agit si sa imi fac nervi aiurea. Tot nu rezolvam nimic, era fff tarziu, seara si ...
New Kuga 2024 owner
Be as young as your heart is. And don`t be afraid show it.
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Mesajde Alma » 16 Iul 2008, 12:16

ce cred eu este ca aceste pompe se decalibreaza in timp iar ca la mai tot romanul nu se tine cont si se sar reviziile si calibrarea acestora... de aici si aceste erori :-"
Acum vreo 2 ani luam cam de doua ori pe saptamana motorina de la Petromul din Ciolpani, si luam intre 4 si 6 butoaie de 200 L si n-am intalnit vreo asemenea eroare... daca la rezervor de 50 de L i-a dat eroare de 10L eu ar fi trebuit sa bag in butoaiele de 200L cam 240 nu? ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde gedan » 16 Iul 2008, 13:06

astia fura pana la 10%, sunt de notorietate petrom-urile de la iesirile din bucuresti spre chitila sau pitesti.
vazut de mine, pe timpul noptii lasau doar o pompa sa mearga si era cea cu "buba". cel mai simplu poti verifica cu o canistra etalonata dinainte, dar ce folos?
nu sta nimeni sa-i dea in judecata, si pe asta mizeaza si ei .

la fel de adevarata e si schema cu aditivii, dar la statiile mari nu au cum sa o faca.
Sierra 2.0i DOHC '92, K&N, Borla
Mondeo 2.0 TDCI '02 Ghia, 130HP, K&N
Nissan Primera 2.0l, 140HP, K&N
gedan
Gold Member

Maşina: Mondeo Tdci, 2002, 2.0l, 96KW, Ghia

Mesajde shine » 16 Iul 2008, 13:14

deci eu am patit-o. si am patit-o grav de tot. dar cred ca e vina mea.
mai aveam 2 linii la rezervor si am decis sa bag benzina. niciodata nu mi-au intrat mai mult de 39 de litri, nici cand era beculetul aprins si mergeam cu el mult asa. de obicei, la o singura liniuta de benzina imi intrau cam 36 de litri. dar acum, cu 2 linii mi-au incaput 39.8 litri in conditiile in care niciodata, repet, niciodata nu a intrat asa ceva in rezervorul meu. prostia a fost ca l-am lasat pe lucratorul de acolo sa imi alimenteze si eu am intrat sa platesc. e vorba de benzinaria de pe splaiul independentei de la izvor, care e foarte mica si vezi tot ce misca. eu totusi cred ca baiatu` avea o galetusa ceva prin spatele pompei, ca altfel nu imi explic, fie pompa era defecta. asta e acum, dar eu va zic ca se poate intampla.

In ceea ce priveste Casa Urban, nu cred ca e saptamana in care sa nu gasesc in libertatea sau in Cancan vreo stire cu ei, facand fapte de marinimie...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde Smiley » 16 Iul 2008, 14:43

ce spui tu e perfect posibil. in general cei pe care-i lasi sa faca plinul au 2 metode de a te fura:
-una e sa puna in rezervor pana la o suma nu foarte rotunda, contand pe faptul ca tu nu o sa mai ceri rest 0.8 roni
-a 2-a e sa aiba un recipient in care sa pompeze cativa litri cand nu esti atent
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde adicristea » 16 Iul 2008, 15:09

Nu stiam de asta, nu am lasat niciodata pe cineva sa-mi faca plinul cand era vorba de masina mea. De acum... sunt sigur ca voi respecta aceasta regula :).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alma » 16 Iul 2008, 16:00

ceva este cert: capacitatea rezervorului este mai mare decat cea trecuta in talon mai exista conducta pana la rezervor si de asemenea trebuie tinut cont si de aerul care ramane intr-un rezervor cand ii faci plinul (caci ramane)
Este o smecherie pe care am vazut-o facuta tot in aceeasi perioada de catre un coleg care era pe microbuz si care avea o experienta demna de invidiat. Ce facea acesta: dupa ce sarea pompa "indicand" ca s-a facut plinul mai zdruncina putin microbuzul si astfel ca prin minune mai facea loc la 4-5 litri si facand aceasta operatie de 3-4 ori mai baga 15-20 de litri peste ce era trecut in talon ;) cum spuneam in momentul in care faceti plinul se acumuleaza aer in rezervor acesta nefiind plin in totalitate de asemenea este stiut faptul ca motorina (nu stiu benzina) face spuma cand aceasta este turnata cu viteza de la pompa :-"
Un alt prieten cu o skoda fabia zicea ca are un rezervor de rezerva de vreo 5-8 litri din fabrica (stia el ce stia) ba chiar mi-a aratat cand a bagat odata motorina un orificiu in apropierea gaurii de alimentare (un fel de "preaplin" de la chiuvete). Mentionez de asemenea ca dupa aceasta manevra acul indicatorului de combustibil trecea de limita maxima pentru care era proiectat ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde Alma » 16 Iul 2008, 16:15

uite ce am gasit pe un forum legat de acest caz:
" In primul rand orice masina are rezervorul mai mare decat e dat in carte. La Logan e verificat ca are cca. 65l, cine nu crede sa intre pe daciaclub la sectiunea Logan unde e trasa concluzia de ceva timp. Acu depinde de mai multi factori cata benzina intra efectiv, aici contribuind in primul rand pozitia in care sta masina la pompa.
Ca orice lichid si benzina si motorina, DA, se dilata. Cine nu crede ori n-are inca buletin, ori a chiulit de la orele de fizica din scoala. Da, se dilata si rezervorul dar cum in general la masinile moderne e facut din plastic, e mai putin semnificativ.
Pentru furturile verificate eu as apela intr-o sambata la vreo 5 amici mai vanjosi si am merge toti odata cu masinile la pompa. Si am masura, si sa te tii tata daca nu iese ceva, sa vezi scandal. Taraneasca metoda, dar adaptata la metodele lor.
Iar faza cu alimentatul dimineata pe racoare e buna, clar benzina e mai densa si cum pompa masoara volumul, iese o mica diferenta in avantajul nostru, la gramaj. Ar trebui calculat cam cat, eu tare am senzatia ca la 40-50l, cat alimenteaza omul odata, diferenta e minora, neglijabila si apropiata sensibil de zero ca sa zic asa, deci frectie la picior de lemn. Dar mai stii, si eu ma pot insela!"

Deci... alimentati dimineatza fratilor :D
1nsane Member

Mesajde Alma » 16 Iul 2008, 16:36

Pompele de combustibil trbuiesc supuse obligatoriu verificarii metrologice si sa detina buletin de verificare in termen. Biroul Roman de Metrologie Legala a emis o Lista Oficiala cu termenele maximale de verificare

"În urma unei verificari operative la o statie Peco din municipiul Piatra Neamt, a fost prins cu „ocaua mica“ administratorul O.C., deoarece nu a solicitat buletine de verificare metrologica pentru pompele de motorina si benzina, fapt pentru care a fost sanctionat contraventional cu suma de 10.000 ron, conform prevederilor O.G. 20/1992 privind activitatea de metrologie."
1nsane Member

Mesajde Maskatu » 16 Iul 2008, 17:05

Poi al meu scrie in talon ca are 70 l, deci sa ma astept daca fac plinul, ca dupa ce zdruncin fordu de cateva ori, sa mai incapa 20-30 litri :)) mie unul, mi se par mari golurile astea de aer de 10-20 litri ... ganditi-va ca 15-20 litri inseamna 2 galeti de apa, imaginati-va ca asta inseamna jumatate de rezervor !
Maskatu
1nsane Member

Mesajde Alma » 16 Iul 2008, 17:23

$1 scrie:$2oi al meu scrie in talon ca are 70 l, deci sa ma astept daca fac plinul, ca dupa ce zdruncin fordu de cateva ori, sa mai incapa 20-30 litri :)) mie unul, mi se par mari golurile astea de aer de 10-20 litri ... ganditi-va ca 15-20 litri inseamna 2 galeti de apa, imaginati-va ca asta inseamna jumatate de rezervor !

dupa cum am spus e legat si de spuma care o face motorina (la benzina ta nu stiu) si totodata am specificat si ca era vorba de un MICROBUZ ;)
de asemenea poti verifica si cine stie ce surpriza o sa ai ;)
1nsane Member

Mesajde Maskatu » 16 Iul 2008, 21:03

ca sa nu imi fac nervi, ca poate imi ies 80, si nu stiu daca 10 chiar au intrat sau sunt prin golurile astea... nu o sa fac experimentu asta:D
Maskatu
1nsane Member

Mesajde gabilondo » 16 Iul 2008, 21:43

$1 scrie:$2eci eu am patit-o. si am patit-o grav de tot. dar cred ca e vina mea.
mai aveam 2 linii la rezervor si am decis sa bag benzina. niciodata nu mi-au intrat mai mult de 39 de litri, nici cand era beculetul aprins si mergeam cu el mult asa. de obicei, la o singura liniuta de benzina imi intrau cam 36 de litri. dar acum, cu 2 linii mi-au incaput 39.8 litri in conditiile in care niciodata, repet, niciodata nu a intrat asa ceva in rezervorul meu. prostia a fost ca l-am lasat pe lucratorul de acolo sa imi alimenteze si eu am intrat sa platesc. e vorba de benzinaria de pe splaiul independentei de la izvor, care e foarte mica si vezi tot ce misca. eu totusi cred ca baiatu` avea o galetusa ceva prin spatele pompei, ca altfel nu imi explic, fie pompa era defecta. asta e acum, dar eu va zic ca se poate intampla.

In ceea ce priveste Casa Urban, nu cred ca e saptamana in care sa nu gasesc in libertatea sau in Cancan vreo stire cu ei, facand fapte de marinimie...

Treaba cu galetusa e valabila,stiu pt ca si eu am lucrat in peco 7 ani :D eheeee cate smecherii sunt de nici nu va trece prin cap...
Nu vi le spun pt ca-mi este rusine de ce faceam long time ago...La salariile din Romania noastra nu e de mirare ce fac oamenii ca sa faca un ban in plus...
FOCUS 2002 TDCI 115CP hatchback,comp.bord,climatronic,etc. MACHINE SILVER METALLIC
gabilondo
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS (iulie2002) 1.8 TDCI 115cp

Mesajde adicristea » 16 Iul 2008, 22:23

Pai ne-ar cam ajuta sa stim de ce sa ne ferim.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Următorul

Înapoi la Noutăţi auto