Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

Taxa pe autostrada????

07 Iul 2010, 20:38

Il auzii azi pe dom' Bercenaru, cica taxa va fi modica de 3-4 EUR/100km. Zaauuuuuuuu???
Am dat in Grecia 2 EUR si am mers de lânga Salonic pâna la Atena.
Adica din cauza camarilei portocalii eu voi consuma 10l/100km?
Fir-ar ai draq de nesimtiti nu se mai satura de furat?

Re: Taxa pe autostrada????

07 Iul 2010, 20:50

Si ce te miri atata. Nu vezi ca vor sa impoziteze tot, pana la urma si aerul o sa fie impozitat.
Si pana la urma ce te agiti atat, unde ai vazut tu autostrazi in Ro?
Pe bucatile alea de drum care se numesc autostrazi mergem de cateva ori pe an, si daca ne enervam putem sa le ocolim si pe astea.

07 Iul 2010, 23:03

joe nu fi atat de sigur ca majoritatea merge doar de cateva ori pe an. sunt zeci/sute de firme care-si fac aprovizionarea de la bucuresti + alte persoane cu diverse treburi prin buc. poate tu, pentru ca esti din buc, nu pleci asa de des, dar sunt multi altii care o fac si e normal ca acea taxa, cu acea valoare..sa fie aberanta (ca multe alte taxe din romania).
iar daca o sa bage impozite pe orice, o sa se mire c-o sa ramana singuri in tara.... ultimul care pleaca sa stinga lumina!

08 Iul 2010, 07:59

Probabil ca este gelos pe vecinul sau, dl. Marmo(ta)sim si mai vrea sa puna de un cotet ceva. Bai, astia sunt ca la tigani, daca unul are 7 turnulete, urmatorul trebuie sa faca 8.

08 Iul 2010, 10:05

propun sa strangem bani sa ne luam un tanc sa iesim cu el pe autostrada sa vedem daca ne opreste cineva sa ne ceara taxa =))

08 Iul 2010, 13:49

Adevarul e ca guvernarea asta depaseste toate pragurile de suportabilitate ... am auzit si eu jena asta de stire. Adevarul ca BOC+BASE sunt o combinatie fatala insa de cate ori a fost Vladescu sinistru la finante au iesit niste aberatii infioratoare de pe portile acelui minister.
Eu ma tot intreb cat mai dureaza pana o sa impoziteze aerul pe care il respiram ... noi poporul ca cel de inalt demnitar o sa ramana gratuit sau subventionat de stat.

08 Iul 2010, 14:02

Pai nu-i bai dacă taxează la 100 km de autostrada ca nu avem prea multe sute de km de autostrada. De nesimțire nu mai vorbesc ca ne taxează de doua ori : - la rovigniete și la pompa. Acum daca ne fura de doua ori si le merge de ce sa nu incerce si a 3-a oara?

08 Iul 2010, 14:50

bine, bine, da' de la buc la feteşti avem intrări/ieşiri la drajna, lehliu şi fundulea. deci teoretic poţi intra/ieşi prin oricare. doar n-o să pună taxare la fiecare nod, că atunci nu mai calc pe a2 dacă e să fac trei opriri de la cl la buc.... cele 40-45 min. s-ar transforma într-o oră şi...

08 Iul 2010, 15:25

As fi perfect de acord cu o taxa modica (aproape 20 lei nu e taxa modica!! cand salariu mediu e 600 lei), daca nu ar exista rovigneta, taxe de drum in pretul benzinei. Si daca ar fi asa, pai nene, mentenanta inseamna ca asfaltul e "ca-n palma" nu glume proaste gen A1 Bucuresti - Pitesti sau A2 Bucuresti - Constanta.
Din pacate acesti bani vor ajunge in buzunarul smecherilor de sus care ne conduc.

08 Iul 2010, 16:04

trebuie sa va spun cate animale-s "imprastiate" pe a1 si a2???!!! sau cum se "valureste" banda 1 pe ambele... :-O mai ales pe a2 in zona podurilor.

08 Iul 2010, 18:25

Mdaaaaa. Si tot ratacind pe net iata ce am gasit:
http://www.theaa.com/allaboutcars/overs ... select.jsp
Si o corectie, am dat 2 EUR in Grecia pe traseul Salonic -> Igoumenitsa. Ce draq imi veni mie cu Atena, nu stiu.
Interesant a fost ca la intoarcere am facut 100 km ocol pentru Kalampaka (Meteora) si Litochoro (muntele Olimp) si tot 2 EUR am dat.

08 Iul 2010, 18:35

Care autostrazi?cele 2 drumuri pe care zburda oile si cainii?taxe iar?rovigneta pentru ce este?taxa de drum din carburant la fel?cate taxe se mai pot inventa oare?si pan la urma ...care drumuri?

08 Iul 2010, 22:31

decat sa dau 100 lei doar taxe pana la pitesti si inapoi mai bine merg pe dn.

09 Iul 2010, 09:32

ce bine o sa merg eu pe drumul vechi......

09 Iul 2010, 13:19

Ce bine ca in Moldova nu sunt autostrazi =)) ... facem haz de necaz :))

09 Iul 2010, 14:46

la cum e vremea (ploua torential), ar trebui sa puna taxa pe 100 mile marine...:(

11 Iul 2010, 12:03

Foarte bine,sunt pro taxei =D>
Poate numai asa se mai termina cu bisnitarii si speculantii care cumpara de aici si vind dincolo,si sufoca acest trafic care oamenii de buna credinta care cu adevarat muncesc si folosesc cu adevarat cu stricta necesitate o masina nu se pot misca in mizeria asta de trafic de speculanti si bisnitari ;)
Eu sugerez autoritatilor sa puna taxa pe toate drumurile dupa anumite ore ca poate numai asa se mai termina cu speculantii care sufoca traficul de nu se poate misca de ei un serviciu public utilitar :-t
Oamenii cu adevarat care muncesc dupa ora 8 am pina la 16 pm nu sunt pe strada la volan...chipurile muncesc
Firme Capusa care perturba traficul...

11 Iul 2010, 12:31

Daniele, oi fi tu de acord cu taxa, dar aici e o alta problema. Si este o chestie de principiu. Daca se baga si taxa asta românii vor fi taxati de 4 ori pentru acelasi lucru:
http://www.money.ro/intern-1/romanii-ta ... trada.html
Ceea ce nu e in regula. In toate celelalte tari te taxeaza de maxim 3 ori. Ce >:) , pe basini mai au astia sa puna taxa!

11 Iul 2010, 13:09

daniele, daca auzeai ce-a zis Berceanu despre ce-o sa se faca cu banii colectati din urma acestei "modice" taxe, nu cred ca ti-ar fi convenit si pe langa asta, eu, unul, nu-s deloc de acord cu ce ai scris acolo. probabil te-ai gandit tu la ceva bun, dar la cum ai formulat...consider ca nu prea ai idee despre ce ar insemna acea taxa pe care o propui...
...poate ma insel, desi nu cred!
...sau poate ai zis-o-n gluma si nu m-am prins eu ..:)

11 Iul 2010, 16:15

Nu doresc sa fiu inteles gresit,dar aici in Bucuresti chiar este aproape imposibil sa mai circuli cu masina de asa zisi oameni ai munci care sunt diversi comisionari ai firmelor capusa care perturba traficul non stop si ce sa mai spunem de frauda fiscala care o aduc economiei statului :)
Pe afara oamenii chiar cu adevarat muncesc,in Germania in luna mai a acestui an parcarile erau ticsite de masini ziua intreaga in marile metropole,si in trafic vedeai cite un pensionar la volan :-t
In luna mai am facut o mica parte din concediu in Munchen si am fost cazat la un hotel care era cam la 12 km.de centru
Am rugat pe receptioner sa ne spuna pe la ei prin centru cum este treaba cu locurile de parcare ca altfel nu stim sa ajungem decit cu masina datorita navigatiei gps...ne-a aruncat o privire ne prietenoasa si ne indrumat la metrou ca ne lasa chiar in centru,sau chiar foarte aproape de hotel este un centru de inchiriat biciclete :-t
Deci a avut perfecta dreptate si am inchiriat biciclete
Dar in Bucuresti...na cum sa ia Romanul bicicleta sa rida cocalarii de el ca nu a venit cu sutele de cai putere peste drum la butic

13 Iul 2010, 19:22

Apropo de autostrazi, cititi aici:
http://www.thinktankromania.ro/document ... 034%29.pdf

18 Iul 2010, 17:04

Nu stiu care cum circula in tara si in afara, dar am umblat destul de mult. (Mentionez ca destul de putin cu masina mea).

In 206 am fost in Grecia cu masina mica.
Bulgaria - Vigneta 7 zile -> 10 Euro, drumurile erau 95% excelente, restrictii cat cuprinde si radare la fel
Grecia - Autostrada se platea la 100km si era 2 Euro pentru masina mica.

DAR ei nu au taxa de drum in combustibil.

1. NU sunt deacord cu taxa pentru ca nu avem si nu vom avea drumuri pentru care sa platim atat. Daca as avea drum sa ajung in 60-100 min Bv-Buc as mai zice, dar probabil nici atunci.
2. Daniel - firmele capusa vor cere mai mult si tot noi suportam aceste taxe pentru ca se scumpesc produsele finite.

Cei mai multi de la conducere sunt prea lacomi si de fiecare data cand mai vin bani, vor si ei o bucatica, de aceea nu sunt bani sa se faca drumurile noastre.
In Brasov au facut drumurile principale si conform contractelor, ele trebuiesc intretinute asa ca firma care este responsabila de intrarea in Brasov (dinspre Buc) se apuca sa foreze asfalt excelent si sa il repuna ca sa justifice banii primiti.

18 Iul 2010, 17:29

Mai nou in BG 7 zile -> 5 EUR. In afara de criblura ciudata de pe DN-ul lor (este mare si uruie cauciucurile de mori) si vreo 10 denivelari (nu gropi) pe autostrada Hemus n-am ce zice.
Toate tarile din UE au intr-un fel sau altul taxe de drum in carburanti.

18 Iul 2010, 21:16

^si totusi nu ne putem compara cu ei sau cu cat dau ei pe taxa de drum fara sa ne gandim la raportul dintre valoarea taxei/venitul unei persoane...

18 Iul 2010, 21:33

Sa nu uitam nici de productivitate, da? :D

19 Iul 2010, 09:55

Stie careva daca au ei vreo reducere? Bulgarii fata de straini.

19 Iul 2010, 10:09

Slabe sanse sa vedem taxa pe autostrada in viitorul apropiat. Mai bine ar lucra la colectarea rovinietei actuale.

19 Iul 2010, 10:21

daniel_ford_fiesta am mers si eu destul prin Germania si ai dreptate ei nu se vantura aiurea cu masina in timpul zile dar nu cred ca la noi se plimba cineva doar de dragul plimbării. Ei cu doua click-uri rezolva o problema la noi trebuie sa te duci la ghișeu de 10 ori. Eu de exemplu a trebuit sa ma duc din Colentina pana la ARR în Ferentari sa depun bilanțul firmei, bilanț depus deja la Registrul Comertului unde o colega a pierdut o zi intreaga. Eu am pierdut jumătate de zi pe drum. Si ne intrebam de ce avem cea mai scazuta productivitate a muncii.

19 Iul 2010, 16:56

tudoralex,sa inteleg ca functionarii publici sunt de vina nu BISNITARII si COMISIONARII cu firma CAPUSA in perturbarea acestui trafic care se fitie toata ziua cu masina si inventeaza orice numai sa nu munceasca :))

19 Iul 2010, 17:03

Nu Daniele, de vina sunt CEI CARE NE CONDUC. De la presedinte, fosti presedinti, actuali si fosti parlamentari sau guvernanti.
Asa cum intr-o firma privata, o slaba productivitate a muncii se datoreaza exclusiv conducerii. Sa nu-mi zici ca muncitorul nu vrea, ..... e.t.c. La privat daca nu vrea PA. Asteapta altii la usa.
Răspunde