Noutăţi din lumea automobilistică
20 Mai 2007, 09:55
Salut!
Sun nou in clubul ford, si vreau sa va adresez o intrebare. Am facut comanda in germania pentru un ford focus CC. Problema este ca nu stiu daca acest model a fost omologat in romania, pentru ca cei de la reprezentanta mi-au spus ca va fi prima masina daca o comand prin ei. (BDT este probabil cel mai neserios dealer...)

Intrebarea mea este... cum fac sa o si inmatriculez in romania?
20 Mai 2007, 10:54
salut cred ca os aia mai mult de umblat la rar pt ca a ta o sa fie cap de serie si necesita omologare
20 Mai 2007, 10:59
Dealerul ar trebui sa se ocupe de omologare... Nu este posibil sa-ti vanda o masina care nu este omologata in RO.
20 Mai 2007, 21:46
Normal ca dealerul o sa o omologheze sau mai bine zis ROMCAR S.R.L adica importatorul.Tu trebuia sa te ocupi de omologare daca mergeai si o cumparai personal din Germania,dar asa nu e treaba ta.Eu zic sa specifici clar in contract acest lucru ca astia sunt in stare sa te puna pe drumuri,mai ales BDT-ul.
20 Mai 2007, 23:14
Daca o cumperi de la dealer ii treaba lor sa o omologeze
21 Mai 2007, 07:57
Da...corect...e treaba lor sa ti`o omologheze daca o iei din romania! Dar mai intai mergi la ei, sa`ti faca o factura proforma si vezi la ce pret ti`o vinde....ca daca e cu 3 4 mii mai mult....nu se merita....mai bine umblii pe drumuri....
Si apropo....ar fi interesant sa vedem asa ceva in romania....daca o iei....cred ca am sa`ti fac o vizita
21 Mai 2007, 08:15
Faza cu omologarea se ocupa astia de la RAR. De ex anul trecut mi-am adus de afara un Vectra B care avea modificata suspensia pe spate si era mai grea decat aveau eu in fise. Drept urmare...modelul respectiv nu se afla pe lista lor de omologare si am asteptat inca o saptamana pana a venit numarul de omologarea de la RAR Bucuresti...si nu a fost mare lucru.
Asa ca poti sa stai linistit ca de omologare se ocupa la RAR cand iti autentifica masina...etc...au ei o procedura standard.
Respect!
21 Mai 2007, 20:41
Din cunostintele mele nu se poate comanda inca FF CC pentru ca nu a fost adus de Romcar (importator).
lynxul, tu ai facut comanda printr-un dealer din Romania, sau direct in Germania?
21 Mai 2007, 22:15
irsido tu ai fost personal dupa ea afara dar omu o ia noua de la dealer deci nu-i treaba lui e treaba importatorului marcii adica ford
21 Mai 2007, 22:18
chiar ar trebui sa-i dea si un bonus ca-i primu in tara cu astfel de masina si face reclama (scuze visam,ma credeam in vest),astia in Ro sunt in stare sa-i ceara bani separat pt omologare