Noutăţi din lumea automobilistică
Răspunde

Noul Ford Focus - Focus 3

21 Iun 2007, 11:26

Martin Smith nu sta degeaba. Dupa ce a desenat S-Max si Noul Mondeo, s-a pus pe treaba si pentru Focus 3. Se vor schimba materialele din interior, se va merge pe conceptul de control avansat al aparatelor din interior, "Human Machine Interface (HMI)", ce a debutat cu noul Mondeo.

Cel mai probabil se va lansa la salonul de la Frankfurt in septembrie si se asteapta la vanzare (in vest...) pana la finele anului. De asemenea se spera ca preturile sa nu creasca mult, pentru a concura cu Astra si Golf.

Imagine
Imagine

Articol complet: http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... focus.html
Ultima oară modificat de VIPER pe 21 Iun 2007, 15:26, modificat 1 dată în total.

21 Iun 2007, 11:43

Nice!

Mi se pare putin cam lat grilajul din fata. La FF2 e mai ingust, si mi se pare mai sport.

21 Iun 2007, 12:07

Arata bine , imi place :D

21 Iun 2007, 12:44

Foarte agresiv si bine desenat...sper sa apara pe piata cu un pret avantajos...

21 Iun 2007, 12:50

La unele linii seamana cu Vectra...??

21 Iun 2007, 12:56

Nu prea... Si Vectra o stiu bine... Sau zi mai exact unde ti se pare...

21 Iun 2007, 12:58

Eu zic ca seamana cu Mondeo :P

21 Iun 2007, 13:00

Foarte fain. Mi se pare mult mai frumos ca G6, programat si el pentru prima parte a anului 2008. Interesante miscarile din clasa compactelor si mai ales inghesuiala care va fi pe sfarsit de an/inceput de 2008: New Focus, G6, P308+Corolla si Auris (chiar daca ele s-au lansat deja).

21 Iun 2007, 13:09

dar nu e cam repede pt g6 si focus 3?

21 Iun 2007, 13:23

Cu G6 au aparut deja fotografii si ele par sa arate ca nu este un concept. La Focus ramane de discutat: va fi face lift sau va fi F3? Pozele par sa indice un Focus 3, cu atat mai mult cu cat avem de-a face cu noutati: SMax, CMax, Noul Mondeo. Nu cred sa fie lipsit de logica sa apara F3 mai ales ca noul concept Kinetic pare sa fie drumul pe care merge Ford. In plus, pe pietele importante din Europa (Franta, Italia,Spania si UK) "duduie" promotiile Ford. Ceva-ceva se misca mai ales ca Ford-ul nu este genul de brand care apare cu reduceri mari de pret tot timpul(asta spre deosebire de marcile frantuzesti unde este o vesnica promotie). G6 mi l-a confirmat o cunostinta din Porsche prin urmare si ei se asteapta la acest lucru. VW are o presiune enorma de costuri iar G5 in nici un caz nu a fost vreo mare opera de arta. Mai interesant este altceva:cred ca pana ajungi sa te obisnuiesti cu o masina, ba apare noul model, ba un face lift.

21 Iun 2007, 13:25

FF2 a aparut in 2004, la fel si Astra H si Golf 5. Opel a ales sa faca un facelift (minor) in 2007, Ford sa vina cu model nou in 2008.

21 Iun 2007, 13:27

Eu aici abia de vro 2 luni incep sa vad pe strazi mai multe focus 2.PAna acuma era cam pustiu.. :cry:

21 Iun 2007, 13:40

Arata interesant. Sunt curios cum va arata la final...

21 Iun 2007, 14:49

o poza cu g6 ?

21 Iun 2007, 15:05

poza de interior e de la alt model de ford.

21 Iun 2007, 15:17

daca asta e G6 atunci e naspa....

Imagine

21 Iun 2007, 15:24

$1 scrie:$2oza de interior e de la alt model de ford.

De ce crezi asta? Sa fie AutoExpress o revista in goana de senzatie?

Later edit: scuze, sunt berbec, e de la C-Max... Scrie si in text...

21 Iun 2007, 15:50

Nasol golf...parca e un tractor John Deer :))

21 Iun 2007, 15:55

nu-mi place ff3 ... imi pare prea gras si are cam multe linii evazate, dupa parerea mea

21 Iun 2007, 16:09

O varianta pentru G6 (poza) http://www.3harts.nl/golf VI

Se pare ca urmatoarea generatie Golf, a sasea, va veni mai repede decat era prevazut initial. In locul unui facelift, probabil, Volkswagen va arunca in lupta o generatie complet noua a modelului hatchback care, cu decenii in urma, a redefinit clasa compacta.

Motivul tine de profitabilitate, altfel un capitol sensibil pentru Volkswagen, de ceva ani. Si cum Golf a fost si trebuie sa ramana o referinta in categoria sa, Volkswagen si-a revizuit planurile in privinta acestui model, astfel ca, daca ar fi sa ne luam dupa presa internationala de specialitate, Golf VI isi va face aparitia la inceputul lui 2008. Ceva mai mare si cu un aspect mai sportiv decat actuala generatie, viitorul Golf ar putea prelua elementele de design ale partii posteriale de la recent prezentatul Concept A (foto), detalii ale partilor laterale de la Passat si Eos si partea frontala de la Eco Racer. Cu alte cuvinte, va fi un Golf mai? atractiv. Totusi, se pare ca platforma mecanica nu va suferi modificari radicale, comparativ cu actuala generatie. Nu vor lipsi bunecunoscutele motorizari FSI si TDI, definitorii pentru Grupul Volkswagen, insa este asteptat si un propulsor turbodiesel de ultima generatie, ce va folosi tehnologia common-rail. Presa internationala speculeaza si pe tema accentuarii identitatii sportive pentru versiunea cu 3 usi, respectiv a utilitatii variantei in 5 usi. Va fi interesat de urmarit si modul in care Volkswagen va dezvolta versiunile derivate din Golf, binecunoscutelor Variant, Jetta, Golf Plus si Touran urmand sa li se alature, in urmatorii ani, si un SUV, a carui aparitie este prefigurata, momentan, de Concept A.

Poza difera putin de cea postata mai sus. Rau nu arata dar mai conteaza si altele; nu numai cum arata.

21 Iun 2007, 16:31

$1 scrie:$2 varianta pentru G6 (poza) http://www.3harts.nl/golf VI

Acesta este linkul corect: http://www.3harts.nl/VWgolfVI/index.htm

21 Iun 2007, 20:09

o dam in offtopic da al e ori varianta de g5 ori e un facelift

21 Iun 2007, 20:36

Mi se transmite in casca: s-ar putea ca asta sa fie doar face-lift-ul... Si FF3 sa apara prin 2009. Nu mai stiu pe ce si pe cine sa cred...

22 Iun 2007, 18:21

E mult prea devreme ca la numai 3 ani sa apara un model complet nou; mai mult ca sigur e un facelift, probabil substantial, si care o sa aduca focusul mai aproape de noua imagine de marca, introdusa de mondeo si s-max. O sa fie ceva similar cu modificarile de la modeo II fata de mondeo I (acceptand faptul ca modelul curent e 3 si cel ce tocmai a aparut e 4). probabil ca Ford va face tot ce-i sta in putere sa prezinte faceliftul asta ca pe FF3 , probabil ca asa or sa si numeasca , dar tot un face lift o sa ramana. Oricum, daca o sa fie executata corect, grefa de still de la mondeo 4 la focus, ar putea fi extrem de reusita. Eu unul sper sa faca treba asta (findca exista si solutia unui facelift a la Astra sau Megane cu modificari minime) si deabia astept sa-l vad.

01 Iul 2007, 18:12

Poza din autoexpress e un cgi nu foarte credibil. Autoexpress e o revista care in general publica numai gogoritze, iar cgi-urile lor nu seamana niciodata cu masinile finale. Cgi-ul prezinta presupul facelift ce va fi prezentat la Frankfurt, insa pe numarul de inmatriculare scrie Focus3, plus ca e clar o imagine creata in Photoshop, nu o poza oficiala sau spion, contrar declaratiilor revistei care spune ca sunt poze exclusive si nu specifica sursa lor sau faptul ca sunt doar cgi-uri. Anyway... informatiile sunt reale, doar pozele nu.

Noul Focus apare in septembrie 2009. In toamna asta la Frankfurt vor lansa un Mk2 cu facelift, care se zvoneste, intr-adevar, ca ar putea fi modificat un pic mai mult decat in mod normal (ceva gen Mondeo mk1->mk2), insa nu vor fi schimbate decat cateva panel-uri exterioare, botul si spatele. Noul Focus va fi radical schimbat, dar abia din 2009.

Imagine

02 Iul 2007, 00:37

OK, iata si prima poza cu Focus2 FL. Nimic radical. Bot a la Mondy si probabil interior imbunatatit.

Imagine
http://img.photobucket.com/albums/v470/ ... 007181.jpg

02 Iul 2007, 14:38

Imagine
Imagine

10 Iul 2007, 16:07

Eu sper sa-i lase stopurile sus. Asa cum e acum. si sa il faca cat mai aproape de acele schite ca ar fi pre frumos.

31 Iul 2007, 18:04

Am gasit pozele astea pe net:

Imagine

Imagine

Imagine

Sursa: http://msn.autoblog.nl/archive/2007/02/ ... informatie

31 Iul 2007, 18:50

astea sunt concepte,-poza aia e foarte departe de realitate
Nu avem cum sa stim sigur cum va arata nici g6 nici focus 3...nu ramane decat sa asteptam si sa vedem..
@Fritz-daca nu puneai tu,puneam eu linkul corect cu 3harts :);poza din mijloc de sus spatele seamana un pic cu al unui volvo C30)
Răspunde